Φίλε theoctapus, διαφωνώ με όλα όσα έγραψες, αλλά θέλω να κάνω μία στάση στο παρακάτω:
theoctapus είπε:
Και ποσώς με απασχολεί η εκτιμητική ικανότητα των ειδημονων. Αυτό αφορά μόνο τον μικρόκοσμό τους.
Πιθανόν μιλάς από κάποια ειδική θέση κατανόησης του κόσμου (σοβαρά το γράφω, όχι ειρωνικά), αλλά τέτοιου είδους αφορισμοί, μάλλον ενισχύουν την γενικότερη ροπή για αδιαφορία προς τη γνώση και τη σωστή πληροφορία, παρά εξασφαλίζουν πραγματική ελευθερία σκέψης.
Ζεις και εργάζεσαι (απ'ότι ξέρω) σε μία χώρα όπου καλλιτέχνες (μουσικοί ντε) τείνουν να υπερηφανεύονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για το ότι δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολειό, αποκαθηλώνοντας όχι απλά τους "ειδήμονες" που σαρκάζεις, αλλά ακόμη και την αόριστη ιδέα ότι κάποιος μπορεί να έχει ωφεληθεί από το να σπουδάσει (οτιδήποτε).
Το θεώρημα ότι οι "ειδήμονες" ζουν σε κάποιο μικρόκοσμο, είναι το κύριο επιχείρημα όσων δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν ειδήμονες σε τίποτε, παραγνωρίζοντας ότι ο μόνος "μικρόκοσμος" είναι εκείνος της άγνοιας και της απάθειας.
Σε πείσμα των αυτόκλητων "μουσικόφιλων", άνθρωποι όπως ο Γιάννης Πετρίδης (που ανέφερα) και εκατοντάδες άλλοι σε εκατοντάδες τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας, όχι μόνο ξέρουν πολύ περισσότερα, αλλά επίσης έχουν βοηθήσει πολλούς να διαμορφώσουν κριτήρια αξιολόγησης που με άλλο τρόπο θα ήταν ανέφικτο να αποκτήσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αν εσύ νομίζεις ότι ο Πετρίδης ζει σε κάποιο "μικρόκοσμο" έχοντας μιλήσει προσωπικά και έχοντας δει ζωντανά όλους τους μουσικούς που θα ήθελα να δω στη ζωή μου από όλα τα είδη μουσικής, τότε έχεις φίλε μου προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός αξιακού συστήματος που δεν μπορώ να παρακολουθήσω.