Στα εφέ που έχουμε Modulation στη μονάδα του χρόνου, ο χρόνος είτε είναι προεπιλεγμένος σε βασικές τιμές, δηλαδή υπάρχει ένα μέσο delay κλπ, είτε ρυθμίζεται με το πλήκτρο tap που πρέπει να το χτυπήσουμε στο ρυθμό που θέλουμε.
Γενικά το tap κάνει πολλές δουλειές.
Επίσης υπάρχουν 125 προεγκατεστημένα εφέ και ήχοι που βρίσκονται σε 25 θέσεις μνήμες επί 5 θέσεις με τα γράμματα ABCDE. Συνεπώς αλλάζεις ήχους με τα βέλη και μετά με επιλογή ενός γράμματος.
Επίσης υπάρχει ένα πλήρες παραμετροποιήσιμο κουρδιστήρι, που κλασικά όταν επιλεγεί βλέπεις μόνο το κούρδισμα και κόβει το σήμα.
Εκτός από τις έτοιμες προγραμματισμένες μνήμες με ήχους, μπορούμε να αλλάξουμε εμείς τους ήχους που θέλουμε δοκιμάζοντας όλα τα ρυθμιστικά όπως σε ένα ενισχυτή και στη συνέχεια να γράψουμε τις επιλογές όπως τις διαλέξαμε σε μιά από τις υπάρχουσες μνήμες σβήνοντας εννοείται τα περιεχόμενα που είχε πριν. Αυτό γίνεται με τον απλό τρόπο: όπως έχουμε επιλέξει μια ρύθμιση πάμε με τα βέλη σε μιά θέση όπου υπάρχει ήχος που θέλουμε να σβήσουμε και πατάμε το αντίστοιχο γράμμα για λίγα δλ συνεχόμενα. (εννοείται ότι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις επανέρχονται αν θελήσεις.).
Τώρα κατά τα άλλα υπάρχουν έξοδος ακουστικών, έξοδοι πίσω απλές και balanced αλλά και έξοδοι dry (δηλαδή πριν τον προσομοιωτή), send return, ψηφιακή έξοδος (το μηχανάκι είναι 24/96), ground lift, midi, κλπ.
Τώρα μεσω midi μπορεί να συνδεθεί με το αντίστοιχο πρόγραμμα που δίνει η μπέρινγκερ στο σαιτ της και το οποίο δίνει ΠΛΗΡΗ δυνατότητα επέμβασης σε ΟΛΕΣ τις παραμέτρους του μηχανήματος, (πχ όλα τα ρυθμιστικά του delay και όχι μόνο τις δυό παραμέτρους συν το tap που μπορείς να ρυθμίσεις πχ ζωντανά σε μια συναυλία, εκτός φυσικά αν τα έχεις ετοιμάσεις και τα έχεις βάλει σε μνήμες).
Επίσης υπάρχει η πεταλιέρα fcb 100 που έχει 10 διακόπτες που μπορούν να ελέγξουν 10 θέσεις μνήμης που έχεις ήδη προγραμματίσει και μετά με διακόπτες up-down να πάς σε επόμενη δεκάδα κλπ.
Υπάρχουν επίσης δυό πεντάλ για wah wah ή expression ή volume.
Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες στις οποίες μπορώ να αναφερθώ αν υπάρξει ενδιαφέρον ή απορίες (αν φυσικά τα ξέρω και εγώ, γιατί μετά από 10 χρόνια ακόμα το μαθαίνω και εγώ).