• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Baby Grand Piano

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 2K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
17 Αυγούστου 2010
13,441
5,839
113
Κozani
www.instagram.com
Όνομα
Χριστόδουλος
Επίθετο
Καλλιανίδης
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Εδώ και κάτι χρόνια μου στριφογυρνάει στο μυαλό.

Θέλω ένα baby grand πιάνο.

Baby , λόγω κόστους και χώρου.

Digital, γιατί δεν είναι να μπλέκουμε με κουρδίσματα.

Το θέλω , όχι για το studio, αλλά για άλλο χώρο του σπιτιού, σαν σάλα.

Ιδανικά το ήθελα λευκό, αλλά είδα ότι το Roland GP-3 βγαίνει μόνο μαύρο (not a deal breaker)

Επόμενο έρχεται , αλλά πιο ακριβό ,το Yamaha CLP-765 GPWH που είναι ακριβώς όπως το θέλω σε χρώμα.

Τα έχει δοκιμάσει κανένας και αν ναι εντυπώσεις;

https://www.thomann.de/gr/roland_gp_3.htm

https://www.thomann.de/gr/yamaha_clp_765_gpwh.htm

Last edited by a moderator:
Επόμενο έρχεται , αλλά πιο ακριβό ,το Yamaha CLP-765 GPWH που είναι ακριβώς όπως το θέλω σε χρώμα.

Τα έχει δοκιμάσει κανένας και αν ναι εντυπώσεις;
Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ανάμεσα στα δύο πιάνα που αναφέρεις, προσωπικά θα διάλεγα με κλειστά μάτια το Yamaha., για καρα-ευνόητους λόγους. Ο πρώτος και βασικότερος καρα-ευνόητος λόγος (γι αυτούς που μόλις προσγειώθηκαν για πρώτη φορά  στον πλανήτη μας?) είναι η 124χρονη εμπειρία της εταιρείας στην κατασκευή πιάνων. Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα grand pianos που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα σε ένα Yamaha CFX grand των €300+Κ.?

Καλή κι η Roland, δεν αμφιβάλω ότι ο ήχος του μοντέλου της θα είναι πολύ καλός, αλλά...

Και εμένα ούτως ή άλλως το yamaha μου άρεσε.

Το roland είναι η εναλλακτική  για το κόστος

Και εμένα ούτως ή άλλως το yamaha μου άρεσε.

Το roland είναι η εναλλακτική  για το κόστος
Η χρηματική διαφορά πάντως στα €2Κ είναι αρκετά μεγάλη, αυτά τα δύο δεν ανήκουν καν στην ίδια κατηγορία. 

• Συμφωνώ
Reactions: LK
 αυτά τα δύο δεν ανήκουν καν στην ίδια κατηγορία. 
Δεν είναι μόνο η διπλάσια τιμή.

Είναι διπλάσιο και το βάρος τους, και σχεδόν το μέγεθος.

Δεν είναι μόνο η διπλάσια τιμή.

Είναι διπλάσιο και το βάρος τους, και σχεδόν το μέγεθος.
Ναι, το έβλεπα πριν. Βλέπω τώρα ότι στην κατηγορία αυτή η Yamaha έχει μόνο 5 μοντέλα, με φτηνότερο το CLP-765 GP στα €4,5Κ. Αρκετά πιο πάνω κι αυτό απ'την τιμή του Roland.?

• Συμφωνώ
H Harley benton δε βγαζει κανα πιανο? ?

Πόσο χώρο διαθέτεις? σαν επιφάνεια.

• Haha
Πάντως αυτός ο τύπος με έπεισε,

Από τα καλλίτερα reviews / demos γενικά οργάνων που είδα πότε, και ασχολούμαι με το Youtube από το 2008.

Και φανταστικός παίχτης, και σωστό ρεπερτόριο (όχι τύπου Richard Clayderman παιξίματα) .

Χωράει και κανονικό grand

9 λεπτά πριν, LK είπε

Και το Roland ακούγεται εξαιρετικά, τώρα που το ακούω λίγο στο τρέξιμο. Εντάξει, αναμενόμενο, είναι δυνατόν να ακούγεται χάλια ένα ηχητικά dedicated όργανο στα €3Κ?

Και το Roland ακούγεται εξαιρετικά, τώρα που το ακούω λίγο στο τρέξιμο. Εντάξει, αναμενόμενο, είναι δυνατόν να ακούγεται χάλια ένα ηχητικά dedicated όργανο στα €3Κ?
Ο ήχος είναι από το line out και από overhead mics

• Like
Reactions: Waterfall-K
Άντε, με γειά.?
Δεν θα γίνει άμεσα τώρα,  αλλά θα γίνει. 

Και είναι πολύ συν το ότι έρχεται λυμένο και είναι και ελαφρύ. 

Μπορεί να ανέβει πολύ άνετα στον χώρο με 2 άτομα με τα χέρια. 

Δεν ήθελα να μπλέξω με γερανούς, άδειες (κλείσε τον δρόμο), κλπ...φασαρία και έξτρα κόστος. 

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Waterfall-K
Όταν έθεσα θέμα αγοράς ηλεκτρικού πιάνου, το NOIZ γνωμάτευσε YAMAHA για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

Έτσι και έγινε. 

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, YAMAHA. Κάτι θα ξέρει και ο Ζαν-Μισέλ.

jean-michel-jarre-pictured-villa-near-st-tropez-21750345.jpg

• Like
Τα Kawai δεν τα σκέφτεσαι; Τα τελευταία χρόνια και οι μηχανισμοί των πλήκτρων τους και οι ήχοι τους θεωρούνται μάλλον οι κορυφαίοι. Προσωπικά, εκεί θα πήγαινα. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα