Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Πάντως από πωλήσεις το Montage πρώτης γενιάς είναι πρώτο από ότι το δεύτερης. Πιο πολλά reface πούλησαν.
To πρώτο Montage κυκλοφόρησε το 2016 και η παραγωγή του σταμάτησε στα τέλη του 2023. Μετράτε χρόνια.

Επίσης στις πωλήσεις του original Montage μπορούμε να προσθέσουμε και τις πωλήσεις των MODX και MODX+, τα οποία είναι και αυτά Montage σε διαφορετικό "καλούπι".   

Το Montage M κυκλοφόρησε στα τέλη του 2023 και σχεδόν σε όλο τον πλανήτη έγινε best seller και sold out μέσα σε ένα με δύο μήνες. Γι αυτό και ακόμα και σήμερα υπάρχουν αμέτρητοι τυχεροί/άτυχοι σε όλον τον κόσμο που έχουν προπληρώσει ένα Montage M και περιμένουν μήνες να τους έρθει σπίτι. Όταν πόσταρα στο άλλο θρεντ τις πρώτες φωτός από το δικό μου Montage M6, ταυτόχρονα τις πόσταρα και σε μια σελίδα του FB για Montage M χρήστες. 2Κ+ likes πήρα σε 3-4 μέρες, βαρέθηκα να βλέπω ειδοποιήσεις. Τα δε μηνύματα από κάτω ήταν όλα τα λεφτά.

Κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά τι έγραψα, τους έγραψα ότι μου είχαν πει από την Yamaha ότι θα μου έρθει στις αρχες του Δεκεμβρίου και ότι τελικά μού ήρθε ένα μήνα πριν, και πολλοί μου έγραφαν "Damn, that's a loooonnnggg wait / Worth the wait" και άλλα τέτοια, νομίζοντας ότι το παράγγειλα τον Οκτώβριο του...2023 και ότι μου ήρθε μετά από ένα χρόνο!? Και άρχισαν να μου γράφουν οι περισσότεροι ότι τα δικά τους όργανα τα περίμεναν από 4 μέχρι και 7 μήνες για να τα πιάσουν στα χέρια τους, και ότι άξιζε η αναμονή, η δική τους και η δική μου και άλλα τέτοια παλαβά, και όταν τους εξήγησα ότι λάθος κατάλαβαν και ότι το δικό μου το παράγγειλα και το παρέλαβα μέσα σε 23 μέρες, τράβαγαν τα μαλλιά τους!? Μετά άρχισαν να με ρωτάνε από που το παράγγειλα, πλάκωσαν και οι κλασικοί γκιόζηδες από Νιγηρία και άρχισαν όλοι τους να ρωτάνε την τιμή που το πήρα (μερικοί δε ζήταγαν να τους χαρίσουμε ένα?) και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι άρχισαν να μου στέλνουν και pm, Ευρωπαίοι κυρίως αλλά και Αμερικάνοι, ρωτώντας με από που το παράγγειλα. Το τελευταίο pm χτες από έναν Άγγλο:
image.png

Η ζήτηση αυτού του synth πραγματικά έχει ξεφύγει.

21 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Με το midi implementation πάντως τα πράγματα γενικά δεν είναι καλα. Και με το μη transmission των arpeggiator πλέον. Δηλαδή δεν μπορείς να οδηγήσεις με τους arpeggiator αν κατάλαβα καλά και τραβάω τα μαλλιά που δεν έχω ακόμα τα VST σου, κάτι που το κάνουν όλα μου τα hardware keyboards.

Πάλι ο ίδιος. Μήπως δεν κάνει κάτι αυτός σωστά;

Τι στο καλό; έκαναν downgrade ?

Ναι οκ. Έχει ξεφύγει. Απλά τα στατιστικά περί των πωλήσεων αφορούν για το πρώτο έτος παραγωγής και διάθεσης και των δύο μοντέλων, montage ,montage M.

Λογικό ούτως ή άλλως αφού η πρώτη γενιά έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά του hardware 

Περισσοτερα δειγματα ,  λιγοτερα μενου
Που το είδες αυτό? Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο δεύτερο σκέλος της πρότασης σου.

Το εξοργιστικο ειναι οτι σου ζητανε χ2,5/χ3 φορες πανω ποσα για να τα αγορασεις
Η τιμή του Montage 6 ήταν στα €3,500 στην Ελλάδα. Η τιμή του Montage M6 είναι στα €3,850, σιγά τη διαφορά δηλαδή. Το Μ μοντέλο δεν είναι μια απλή αναβάθμιση του πρώτου Montage, είναι ένα πολύ διαφορετικό synth στον soft και hardware τομέα. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
, λειτουργιες που παλιοτερα θεωρουταν δεδομενες.

Για'μενα, το εξοργιστικο δεν ειναι οτι , δεν υπαρχουν πλεων καποιες λειτουργιες που υπηρχαν, και που μπορει  να προστεθουν αργοτερα, αφου εφυγαν πριν και υπηρχαν παλια
!!!!!!!!!! (Microsoft joined to the forum)!!!!!!!!!!
Οι συγκεκριμένες αλλαγές στο midi implementation ακριβώς επειδή είναι αλλαγές και είναι πρωτοφανείς για τις δεδομένες ανάγκες αυτών που παίρνουν τέτοια όργανα και τις θεωρούν στανταρ ακριβώς όπως ειπώθηκε από το 1990, αποκλείοντας την ανάγκη για εξτρά εξοπλισμό δρομολόγησης, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ.

Αυτό με τον arpeggiator με άφησε ΧΑΖΟ, δεν είναι  δυνατόν να το έχουν βγάλει και να μην μπορείς να εκπέμψεις τις νότες του. Δηλώνω πάλι ΕΞΑΛΛΟΣ και ευτυχώς που δεν είμαι κάτοχος γιατί τώρα θα διαπραγματευόμουν με τον ειδικό διαπραγματευτή της αστυνομίας για να παραδοθώ αφού θα τους είχα καθαρίσει και θα είχα ταμπουρωθεί στο εξοχικό. ? Δεν τα παίρνω ψύχραιμα αυτά.

Κρίμα πραγματικά για το όργανο που και εγώ το έχω κατά τα άλλα εκθειάσει και είχα εκθειάσει και παλαιότερα την πρωτοπορία θα έλεγα της Yamaha και στο DAW integration που έχει ξεκινήσει πάνω από 15 χρόνια τώρα και αναγκάζει και τις άλλες να ακολουθήσουν και τώρα πυροβολεί τα πόδια της χωρίς καν εξήγηση, θέλω να δω τι γράφουν στα forum οι χρήστες γι αυτό πραγματικά και θα μπω να γράψω κι εγώ, μάλιστα θα τραβήξω και μια από τις φωτο του waterfall και θα το παίξω registered user, θα δω μηπως κάνω και καμια φωτό με τον φίλο τον Μάκη με το photoshop ότι το έχω και καλά. ?Έφτασα μέχρι εκεί δε το βίντεο, δεν είδα παρα κάτω μην πάθω κανα εγκεφαλικό απόψε και δω και τίποτε άλλο κουλό.

Πραγματικά, κρίμα για το όργανο. Κρίμα. ?

Οι συγκεκριμένες αλλαγές στο midi implementation ακριβώς επειδή είναι αλλαγές και είναι πρωτοφανείς για τις δεδομένες ανάγκες αυτών που παίρνουν τέτοια όργανα και τις θεωρούν στανταρ ακριβώς όπως ειπώθηκε από το 1990, αποκλείοντας την ανάγκη για εξτρά εξοπλισμό δρομολόγησης, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ.

Αυτό με τον arpeggiator με άφησε ΧΑΖΟ, δεν είναι  δυνατόν να το έχουν βγάλει και να μην μπορείς να εκπέμψεις τις νότες του. Δηλώνω πάλι ΕΞΑΛΛΟΣ και ευτυχώς που δεν είμαι κάτοχος γιατί τώρα θα διαπραγματευόμουν με τον ειδικό διαπραγματευτή της αστυνομίας για να παραδοθώ αφού θα τους είχα καθαρίσει και θα είχα ταμπουρωθεί στο εξοχικό. ? Δεν τα παίρνω ψύχραιμα αυτά.

Κρίμα πραγματικά για το όργανο που και εγώ το έχω κατά τα άλλα εκθειάσει και είχα εκθειάσει και παλαιότερα την πρωτοπορία θα έλεγα της Yamaha και στο DAW integration που έχει ξεκινήσει πάνω από 15 χρόνια τώρα και αναγκάζει και τις άλλες να ακολουθήσουν και τώρα πυροβολεί τα πόδια της χωρίς καν εξήγηση, θέλω να δω τι γράφουν στα forum οι χρήστες γι αυτό πραγματικά και θα μπω να γράψω κι εγώ, μάλιστα θα τραβήξω και μια από τις φωτο του waterfall και θα το παίξω registered user, θα δω μηπως κάνω και καμια φωτό με τον φίλο τον Μάκη με το photoshop ότι το έχω και καλά. ?Έφτασα μέχρι εκεί δε το βίντεο, δεν είδα παρα κάτω μην πάθω κανα εγκεφαλικό απόψε και δω και τίποτε άλλο κουλό.

Ε καλά βρε Κώστα. Δεν θα τα βάψουμε και μαύρα.

3850€ μην τα μαζέψεις καν. 

Μάζεψε τα μισά και πάρε με ένα τηλέφωνο.

Έχω μιλήσει με Μπούκερ.

Θα σε βάλω γκουρού σε άλλο φόρουμ.

Που το είδες αυτό? Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο δεύτερο σκέλος της πρότασης σου.

Η τιμή του Montage 6 ήταν στα €3,500 στην Ελλάδα. Η τιμή του Montage M6 είναι στα €3,850, σιγά τη διαφορά δηλαδή. Το Μ μοντέλο δεν είναι μια απλή αναβάθμιση του πρώτου Montage, είναι ένα πολύ διαφορετικό synth στον soft και hardware τομέα. 
Λιγοτερα μενου,,, σε βασικες παραμετρους;;; απο αυτα που βγαινουν απο κατοχους τους. Δεν εχει τυχει καν να ακουμπησω το οργανο!!!!!

ειχα την εντυπωση οτι ηταν φθηνοτερο το Μονταζ 1!

βρε οπως ειπε κι ενας συμφορουμητης παραπανω, μηπως κανει κατι λαθος ο Αμερικανος;!!!!!

Πάλι ο ίδιος. Μήπως δεν κάνει κάτι αυτός σωστά;

Τι στο καλό; έκαναν downgrade ?
Δεν νομίζω γιατί το βλέπω και στα μενού. Και φαίνεται και η σύγκριση με το παλιό Montage που σε όλα τα midi mode είναι μια χαρά. Μα είναι δυνατόν να διέκοψαν επίτηδες το note transmission του arpeggiator? Δεν υπάρχουν αυτά. Τουλάχιστο αν ήταν ανάγκη να πάρω, τώρα ξέρω πως θα πάρω το MONTAGE το προηγούμενο γιατί μιλάμε θα τα είχα σπάσει όλα εδώ μέσα, δε θα μπορούσα να δουλέψω.

Τώρα, σκέφτομαι πόσες φορες και από το Triton και κυρίως από το V-Synth  έχω οδηγήσει τα VST γράφοντας δικά μου arpeggios ιδιαίτερα με το δεύτερο από τον υπέροχο arpeggiator-step sequencer combo για να προχωράω και γρήγορα π.χ. γράφω την μπασογραμμή και μετά την αναπαράγω στο VST για να αλλάζω και τονικότητα στο progression μου εύκολα και γρήγορα και γίνεται transmission και όλων των άλλων midi πληροφοριών κατά το παίξιμο και πολλές φορές οδηγώ τα VST έτσι για να ψάξω ήχους.

Με το Montage αυτό το καινούργιο θα άκουγα κάναν καλό arpeggiator pattern που θα γούσταρα, θα πήγαινα να το  χρησιμοποιήσω στα VST και δεν θα μπορούσα απευθείας. Τουλάχιστο ελπίζω να τον γράφει στον δικό του Sequencer και να το έστελνα σαν midi file εστω, ως workaround γιατί άμα δεν το κάνει ούτε αυτό, τον παίζει μόνο αναπαραγωγή, θα το έβαφα μπλέ και θα το πέταγα στη θάλασσα. ?

Το όργανο είναι κατά 350-450€ ακριβότερο. Λογικό . Βάσει πληθωρισμού και vst εφαρμογών που παρέχει.

Τώρα το θέμα του midi implementation που έχει γίνει εκτενής αναφορά είναι κάτι που το καταπίνεις. 

Το φτιάξουν, το διορθώσουν, είτε κάνουν τίποτα από τα παραπάνω.

Ξεχάστε συνήθειες λόγω εμπειρίας σε παλιότερα μηχανήματα.

Σε τέτοια εμπειρία και ηλικία των μελών εδώ μέσα τέτοιες συζητήσεις πρέπει να λύνονται στο pitch φυτίλι.

βρε οπως ειπε κι ενας συμφορουμητης παραπανω, μηπως κανει κατι λαθος ο Αμερικανος;!!!!!
Δεν ξέρω πραγματικά. Πραγματικά εύχομαι να κάνει λάθος τουλάχιστο να μπουμε να βρίσουμε αυτόν ?

Αν είχα το όργανο τώρα θα το έβλεπα, δυστυχώς δεν έχω τόσα λεφτά να δώσω τώρα, δε γίνεται.? Είναι πολλά ρε παιδιά € 4000 ευρώ, έχω ένα οικοπεδάκι εκεί που το πληρώνω κιόλας αλλά το λυπάμαι να πήγαινα να το σκοτώσω να πα΄ρω εκεί ΄πολλά τέτοια πράγματα να ηρεμήσω. ?Ας μου δώσετε ένα να το δοκιμάσω ρε παιδιά.

Προσωπικά το arpregiator ποτε δεν μου άρεσε..

2. Θα ήθελα ένα Montage ρακ.

Θέλω ενα workstation και φτηνότερο του modx, στα κιλά του modx7, με την παλέτα της Kurzweil, το workflow της Roland. Στα 7 κιλά .

Αξιόπιστο.

Με αναθέσεις knobs για τα pluginia

Και faders volune για τουλάχιστον 4 κανάλια .

Χωρίς να πρέπει να κάνω από πίσω 4-6 έξτρα συνδέσεις. Ένα sustain pedal.

Με βλέπω με μεταχειρισμένο integra και το μιδικιβορδ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back