Φίλε εγώ είμαι στα 6-7 τσιγάρα την ημέρα, αλλά ο ατμός που έκανα αποκλειστικά για χρόνια, με έχει κακομάθει.
Εξαιτίας μεγάλης εμπειρίας, όλα τα τσιγάρα (στριφτά) είτε έχουν
άρωμα, είτε είναι
πολτοποιημένος καπνός.
Τον καπνό το βάζω μέσα σε
κουτιά αλουμινίου και τον εμποτίζω με γεύσεις από ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αφού ρίξω 4-5 σταγόνες σκόρπιες μέσα, ύστερα φτιάχνω μικρά υγραντηράκια με καπάκια από μπουκάλια και βαμβάκι. Σφραγίζω τα κουτιά για 1 εβδομάδα και αφήνω τον καπνό να γεμίσει υγρασία από άρωμα - γεύση.
Πως ; Διακριτικά. Έχω κατασκευάσει αρώματα (χωρίς νικοτίνη) με μηδενικές βάσεις
PG και
VG τής Chemco.
Άλλωστε και ο καπνός τού ναργιλέ σήμερα, είναι μία "μαρμελάδα" με VG, όπου μέσα της, κολυμπάει ο καπνός.
Συν τοις άλλοις, τα ακριβά πούρα Αβάνας, τα διατηρούν όχι μόνο με απεσταγμένο νερό, αλλά
και με PG, ορισμένες φορές μάλιστα, με αναλογία 50 νερό-50 PG.
Τι θέλω να πω : Όταν κάποιος μάθει να παρατηρεί τις αναλογίες (τι επιφέρουν στη γεύση), τότε μπορεί να κάνει όλες τις απαραίτητες μικρο-διορθώσεις στα υγρά και στα αρώματα του τσιγάρου.
Υπόψη ότι η PG δεν είναι μόνο χτύπημα αλλά και ρυθμιστής γεύσης.
Αν έχεις ένα υγρό 50-50 που δεν έβαλες αρκετό άρωμα (ήθελε 12% και έβαλες 10%), όταν δεις ότι τελικά ήθελε κι άλλο, τότε μπορείς πολύ προσεκτικά να βάλεις 1 ή και μόλις 1/2 γραμμάριο PG στο 30μελο μπουκαλάκι και ωωωωπ να έρθει όλη η γεύση μπροστά.
Το θέμα με την PG είναι η πολύ προσοχή, όταν την έχεις ήδη 50-50. Μην αρχίσει να γαργαλάει το λαιμό ή την γλώσσα, σαν αναψυκτικό άλλης διάστασης.
Άσε που φέρνει την ζύμωση πίσω και σε μία εβδομάδα (κάπως ζυμωμένη πλέον) μπορεί να γαργαλάει ενώ εκείνη την στιγμή ήταν ισορροπημένη...