• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

απορίες περι hammond....

Δεν ειναι η ειδικοτητα μου τα hammond. Εριξα μια ματια στο manual, και απο οτι λεει στη σελιδα 50 αυτη ειναι η λειτουργια του soft κουμπιου, να ανεβαζει την ενταση του percussion.  Στη σελιδα 82 περιγραφει τη διαδικασια του να φερεις την ενταση αυτη στα μετρα σου.

ορίστε και βίντεο.

Μην με αρχίσετε γιατί βουίζει, είναι το ανεμυστήριον που δεν φαίνεται στην εικόνα.

Το σημείο που λέω είναι στο 13ο δλ

DJI_0395.MP4
Ρε συ Dim, δεν ακούω κανένα percussion. Πρώτα απ'ολα, με ποιο manual παίζεις? Τους εξτρα ηχους τους εχεις OFF? Αυτό που ακούω percussion δεν είναι, τουλάχιστον δεν ακούγεται σαν percussion ενός Hammond. Κάτι σαν bass ήχος ακούγεται, καμία σχέση. Άκου τον παρακάτω ήχο, τον είχα ηχογραφήσει προσπαθώντας να φτιάξω τον ήχο από το Child In Time, ένα ήχο που το percussion είναι πολύ χαρακτηριστικό και εμφανές. 

Επίσης, το  percussion είναι μονοφωνικό, δεν ακούγεται σε όλες τις νότες μιας συγχορδίας.

Child In Time intro (Hammond XK1c & Strymon Lex).mp3

Attachments

Εριξα μια ματια στο manual, και απο οτι λεει στη σελιδα 50 αυτη ειναι η λειτουργια του soft κουμπιου, να ανεβαζει την ενταση του percussion.

Εγώ κατάλαβα ότι γράφει το ακριβώς αντίθετο το μανουάλι.

• Like
Reactions: Waterfall-K
SOFT] button
This control regulates the volume of the percussion tone. When it is OFF (LED not
lit) the percussion effect will be very prominent, compared to the tones produced

Οποτε αυτη ειναι η λειτουργια του. Τωρα, το θεμα ειναι οτι στη σελιδα 82 ελεγχεις την ενταση μεταξυ του on και του off ( normal - soft) , οποτε ισως να μπορεις να αντιστρεψεις την επιρροη;

Παντως ΟΚ, firmware μην κανεις update, αλλα ενα hard reset δε βλεπω λογο να μην κανεις.

Άσχετο λίγο με το θέμα. Sorry Δημήτρη.

@Waterfall-K mk2 Δηλαδη αυτό το έντονο staccato που ακούγεται στο Child In Time είναι αυτό το percussion που λέτε;

Και προσπαθούσα κι εγώ να καταλάβω πως σκατα το παίζει και κάθε φορά που το έπαιζα (σε μια κλαβινοβα με ήχο "Hammond") δεν πλησίαζα καν.

• Like
βασικά δείτε και το βίντεο του vst.

κάνει ακριβώς τα ίδια

το πρόβλημα για μένα είναι στην γενικότερη αύξηση της έντασης (και στα δυο όργανα).

Για τους μη χαμοντίζοντες, το percussion, προσθέτει στον ήχο, τον ήχο του 9ου drawbar, ως ουρά ας πούμε.

Οπότε ο όρος soft / normal είναι η ένταση αυτού του πρόσθετου.

Αλλά με παραξενεύει ότι αυξάνεται με το soft η γενικότερη ένταση

Άσχετο λίγο με το θέμα. Sorry Δημήτρη.

@Waterfall-K mk2 Δηλαδη αυτό το έντονο staccato που ακούγεται στο Child In Time είναι αυτό το percussion που λέτε;

ναι είναι το "φτύσιμο" που λέμε...

• Like
Reactions: mpamps
Για τους μη χαμοντίζοντες, το percussion, προσθέτει στον ήχο, τον ήχο του 9ου drawbar, ως ουρά ας πούμε.

Δεν ξέρω πώς εννοείς την "ουρά", αλλά σίγουρα δίνει ένα percussive transient στο χτύπημα στην αρχή.

• Like
image.png

Δεν ξέρω πώς εννοείς την "ουρά", αλλά σίγουρα δίνει ένα percussive transient στο χτύπημα στην αρχή.
καλά, δεν είναι ουρά γαιδάρου.

Μια ουρίτσα είναι. Οι περισσότεροι το λένε κλικ.

Στην ελλάδα εγώ το ξέρω φτύσιμο

Υπαρχει και αυτη η ρυθμιση

DRAWBAR - LEVEL
Reduces the UPPER Drawbar volume while using the percus-
sion (except [SOFT] button is ON)

Οποτε πατωντας το soft ανεβαινει η ενταση, ειναι η ρυθμιση 9 στην περιφημη σελιδα 82

Εχω μπερδευτει παραπανω, τι εννοεις ουρα? Εγω παντα σαν εξτρα ατακα το αντιλαμβανομουν, το αντιθετο δλδ...

Αλλά με παραξενεύει ότι αυξάνεται με το soft η γενικότερη ένταση

Αυξάνεται η γενικότερη ένταση, ή μόνο η ένταση του decay?

Αν παίζεις δηλαδή και πατήσεις το soft θα ακούγεται δυνατότερα η νότα (εκτός του decay)?

ναι ρε μάστορα, αλλά η γενική ένταση πάει στο θεό.

Και στα δυό όργανα. Δεν είναι ολοφάνερο?
To ολοφάνερο είναι ότι αυτό που ακούμε στο βιντεο σου Δεν είναι percussion.

Αν παίζεις δηλαδή και πατήσεις το soft θα ακούγεται δυνατότερα η νότα?
Οχι

"NOTE: Percussion is available on 3 Organ types; BType1, BType2 and Mellow"

Δεν πιστεύω να είσαι σε κανένα άλλο organ type ... :classic_tongue:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

DRAWBAR - LEVEL

Οποτε πατωντας το soft ανεβαινει η ενταση, ειναι η ρυθμιση 9 στην περιφημη σελιδα 82

Και μαλιστα αναφερει οτι η επιλογη για 5 db διαφορα, ειναι και η default συμπεριφορα των vintage οργανων, αυτο εξηγει και το plug in. Μπορεις ξα το ρυθμισεις να εχει 3 db διαφορα, η και καθολου.

DRAWBAR - LEVEL

αυτό είναι.

Το δοκίμασα και στο 0 είναι ίδιο. Είναι από default στο -5 (γι αυτό το κάνει έτσι και το vst).

σημειωτέον οι διαφορές στις εντάσεις του level στο soft/norm που επηρεάζουν την ουρά (κλικ, φτύσιμο) αλλάζουν ελάχιστα στο αυτί αυτό που παίρνεις.

well done Manos.

Όταν έρθεις κατα πάνω κερνάω καφέ.

• Ευχαριστώ
Reactions: manosx
Βάλε ολα τα drawbars στο 0. Τώρα παίξε με το percussion. Το ακούς?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν παίζεις δηλαδή και πατήσεις το soft θα ακούγεται δυνατότερα η νότα (εκτός του decay)?

ναι 

φαίνεται και στα δυο βίντεο.

Ειπα ότι σχετίζεται με την λειτουργία του percussion, αλλά αυτό που με προβλημάτιζε ήταν η γενική ένταση

Βάλε ολα τα drawbars στο 0. Τώρα παίξε με το percussion. Το ακούς?

προφανώς και το ακούω. Αφού έτσι δουλεύει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα