Μάλλον... Δεν θυμάμαι και πολλά...Superfunk είπε:Ωπα!Και αλλος που εχει επισκεφθει το νησι...
ελπιζω να ησουν φρονιμο παιδι εκει!!![]()
![]()
![]()
συμφωνώ απόλυτα...{όχι ό,τι είμαι κανας μεγάλος γνώστης, αλλά το ΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ αυτά τα χρόνια... :-Xpastelius είπε:Πάντως έχω την εντύπωση οτι μερικοί την έχετε παρεξηγήσει λίγο τη reggae.. Κρίμα!
καλα ας μαθουν πρωτα να την...παιζουνε.. ;D (που δεν υπαρχει ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ μουσικη στο..feel & στο παιξιμο) και μετα την παρεξηγουν.....Πάντως έχω την εντύπωση οτι μερικοί την έχετε παρεξηγήσει λίγο τη reggae.. Κρίμα!
και πολυ καλα κανεις αφου ειναι ο προγονος της ρεγγε..στο πακέτο reggae βάζω και SKA
έλα τώρα ΜΗΝ υπερβάλλουμε...Δεν νομίζω να υπάρχει δυσκολότερη μουσική στο feeling (πολλές φορές και στο παίξιμο) από την Jazz και την Blues...Είναι απλησίαστες και οι δύο!.. 8)Superfunk είπε:(που δεν υπαρχει ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ μουσικη στο..feel & στο παιξιμο) και μετα την παρεξηγουν.....
Eγω παλι εχω διαφορετικη αποψη!!!δεν αρκει να "παιζεις" πρεπει να παιζεις ΣΩΣΤΑ!!Το reggae feel ειναι πολυ δυσκολο,το ska ειναι πιο "μετρονομημενο"!Δε χρειάζεται να ιδρώσει κ πολύ ο κώλος κάποιου για να παίξει ρέγγε.
Η σκά είναι άλλη φάση και θές περισσότερο διάβασμα για να την παίξεις...
Ελπιζω οτι κανεις πλακα..... :.Με 7 κιλά μπάφο γύρω γύρω και παίζει ο καψοκαμένος ο μαύρος το τσίκι-τσίκι.Δε χρειάζεται να ιδρώσει κ πολύ ο κώλος κάποιου για να παίξει ρέγγε.
εισαι σιγουρος οτι παιζουν reggae και οχι...ΡΕΓΚΕΣ??? ;D ;D ;DΓ.Για τη ρέγγε έχω ζωντανό παράδειγμα κάτι φίλους που πιάνουν ντράμς κ κιθάρες για πρώτη φορά και την παλεύουν για ρέγγε κατευθείαν, χωρίς διάβασμα κ χωρίς εμπειρία,γνώσεις κτλ.Τα ακούσματα τα τους κ μόνο φτάνουν για να παίξουν κάτι εύκολο.
Πες τα χρυσοστομε ;D!Superfunk είπε:Ελπιζω οτι κανεις πλακα..... :.Με 7 κιλά μπάφο γύρω γύρω και παίζει ο καψοκαμένος ο μαύρος το τσίκι-τσίκι.Δε χρειάζεται να ιδρώσει κ πολύ ο κώλος κάποιου για να παίξει ρέγγε.
Θα ηθελα να ημουν απο μια γωνια οταν θα ελεγες στον Sly & Robbie ή στους αδελφους Barrett οτι δεν...ιδρωνει ο..απαυτος τους....![]()
εισαι σιγουρος οτι παιζουν reggae και οχι...ΡΕΓΚΕΣ??? ;D ;D ;DΓ.Για τη ρέγγε έχω ζωντανό παράδειγμα κάτι φίλους που πιάνουν ντράμς κ κιθάρες για πρώτη φορά και την παλεύουν για ρέγγε κατευθείαν, χωρίς διάβασμα κ χωρίς εμπειρία,γνώσεις κτλ.Τα ακούσματα τα τους κ μόνο φτάνουν για να παίξουν κάτι εύκολο.
γιατι οπως ισχυριζονται οι φιλοι σου οτι παιζουν ρεγγε ετσι και χιλιαδες ελληνες ισχυριζονται οτι παιζουν και..μπλουζ και φανκ αλλα ειναι για τρελλες κλωτσιες...![]()
εκτος κι αν επειδη ..καταλαβαν που πεφτει το one drop εγιναν αμεσως BLACK UHURU...
εξω απο πλακα τωρα
μαλλον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΕΓΓΕ ετσι δεν ειναι??![]()
και ποιος σου ειπε οτι δεν πιστευω στον αγιο βασιλη :Ρ...μη σου φαινονται τοσο γελια...απο καπου ξεκινησαν ολα!!ξερεις πχ. πως ξεκινησαν τα blues και η πολυαγαπημενη blues scale??στο "πιασαρικο" του marley συνεβαλαν οι παραγωγοι που εκαναν υπερανθρωπες προσπαθιες να κανουν τις ηχογραφισεις που τους εστειλε ο bob ποιο αποδεκτες στο παγκοσμιο κοινο!trigga είπε:http://en.wikipedia.org/wiki/Reggae
Εδώ λίγο που είδα το history δεν λέει κάτι απ' αυτά που αναφέρεις.Ακούγονται κ λίγο κάπως να σε πώ την αλήθεια....Σαν το οτι υπάρχει αγιοβασίλαρος που κάνει αυτό που αναφέρεις.
Το οτι ο bob marley δεν είναι καθε αυτού μεταφορά πολιτισμού της τζαμάικα είναι ακόμη μια αλήθεια.Για να περάσει το μήνυμα ειρήνης,αγάπης,φιλίας,no woman no cry,war,sex machine,make love,condoms κτλ..Το άλλάξε λίγο το πράμα για να είναι πιο "βατό" στον κόσμο που θα έφτανε η ρέγγα.
Αμ,μονος σου το λες παιζουν σε ΣΤΥΛ ρεγγε και οχι ΡΕΓΓΕ..για reggae μποπ μάρλει ΣΤΥΛ να πω.
ρε παιδια ΕΛΕΟΣ....(δεν αναφερομαι σε εσενα Bluesbreaker) η original ηχογραφηση του Catch a fire ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο τις remixed της Island που κυκλοφορησαν internationally...στο "πιασαρικο" του marley συνεβαλαν οι παραγωγοι που εκαναν υπερανθρωπες προσπαθιες να κανουν τις ηχογραφισεις που τους εστειλε ο bob ποιο αποδεκτες στο παγκοσμιο κοινο!