Παρών! Άσχετος είμαι σε όλα. Υπάρχουν δε και κάποια θέματα, τα οποία ΔΕ θέλω να γνωρίζω. Δε θέλω να γνωρίζω πώς κλέβουν οι συνάδελφοι, δε θέλω να γνωρίζω πώς είναι να είμαι κόκκαλο από ντρόγκια, δε θέλω να μάθω ότι ο φίλος μου από το δημοτικό που κάναμε πολύ μικρά παρέα εξελίχθηκε σε ημίτρελο βίαιο τραμπούκο μετά από 30 χρόνια, προτιμώ την πλάνη της γλυκιάς μνήμης στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης κι άλλα πράγματα δε θέλω να τα έχω στο πιάτο, για διανοητική άσκηση. Αν με πιέζει ο χρόνος, μπορώ να τα αναζητήσω έτοιμα. Αλλά δεν τα θεωρώ πηγαία γνώση αυτά, ούτε κατακτημένη. Όμως υπάρχει αλήθεια άνθρωπος που μπορεί με παρρησία να δηλώσει πλήρη, βαθιά, άφθαρτη και απρόσβλητη γνώση επί όποιου αντικειμένου; Τολμηρό θα μου φαινόταν.
Δεν θέλω να μπλέκουμε την ίδια την άγνοια (η οποία μπορεί να διαπιστωθεί και αυτόματα, και έξωθεν από άλλον παρατηρητή), με την ημιμάθεια (η οποία μπορεί να διαπιστωθεί κυρίως έξωθεν από άλλον παρατηρητή, γιατί σε εμάς παρουσιάζεται μεταμφιεσμένη ως γνώση) και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ με τον ζήλο και το πάθος της ισχυρογνωμοσύνης, όταν νιώθουμε ότι κάτι "το γνωρίζουμε". Όλοι έχουμε τα κολλήματά μας και κάνουμε τις πατάτες μας. Αλλά τι να κάνουμε; Πώς το λένε εκείνο - ο αναμάρτητος κάνει μπαλέτο; Οτι ουκ εστιν άνθρωπος ος ζήσεται και ουχ αμαρτήσει; κάτι τέτοια. Να με σχωράτε και μένα δηλαδή αν σας βγάζω από τα ρούχα σας καμια φορά.
/οφφτοπικ /εκπρόθεσμος /ακάλυπτος