Καλησπέρα σε όλους,
θεωρώ το θέμα ενδιαφέρον και σχετικό με το forum.
Για να μην κάνω πολλές παραθέσεις συγχρωτίζομαι με τα post του Sf και του Trolley.
Να πω ότι θεωρώ τρομερή βία,την αυτολογοκρισία στα ακούσματά μας.Δηλαδή να μας αρέσει κάτι,έστω ένα ριφάκι και επειδή ο καλλιτέχνης δε μας τα λέει καλά σε άλλους τομείς,να τον καταργούμε ολοκληρωτικά.
Αναφέρθηκαν σαν παράδειγμα οι επαναστάτες :

RATM τους οποίους άκουγα σαν έφηβος,είχα πάει και στην Πετρούπολη.
Πιστεύω ότι πολλές φορές παίζει ρόλο,πως ερμηνεύει ο καθένας μας την παρουσία κάθε καλλιτέχνη και όχι πως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται.
Εγώ για παράδειγμα θεωρώ τους RATM μια καλοστημένη εμπορικότατη μπάντα,που πίσω από τον πολυφόρετο μανδύα της αντισυμβατικότητας,κ.λ.π. έκανε επανάσταση για 14χρονους έφηβους αποκομίζοντας εκατομμύρια.
Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να θεωρώ τον Καιάδα με τους Αλβανούς εργάτες στο αρτοποιείο του,πατριδοκάπηλο επιτήδειο παπατζή και να βρίσκω ενδιαφέρουσες τις μπασογραμμές του..
Κάποιος άλλος μπορεί να τον θεωρεί μετεμψύχωση του αδόλφου,ενώ εμένα μου φαίνεται απλά αστείος..
Pantera...
Γενικά όταν πάμε να πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα κάποιων,καλό είναι να μετράμε και πόσες φορές έχουν βγει από κλινικές αποτοξίνωσης,αν έχουν κάψει τα μισά τους εγκεφαλικά κύτταρα,αν είχαν λάβει οποτεδήποτε κάποια μορφή παιδείας και άλλα πολλά..
Να πούμε για το στρατευμένο ελληνικό τραγούδι και τις κωλοτούμπες σχεδόν όλων των εκπροσώπων του;
Θέλουμε νέο thread..
Φυσικά υπάρχουν και οι ρομαντικοί και πιστοί στις αρχές τους καλλιτέχνες,αλλά κατά τη γνώμη μου αποτελούν τραγική μειοψηφία.
Ο Fusion ρώτησε τι θα κάναμε αν έπρεπε να συμπράξουμε με κάποιον που δεν συμφωνούμε/αποδοκιμάζουμε σαν άνθρωπο.
Ένας session μουσικός που πρέπει να βγάλει τα προς το ζειν,μπορεί να το έβλεπε καθαρά σαν δουλειά.
Κάποιος άλλος ίσως έβαζε τα πολιτικά του κριτήρια πάνω από κάθε πιθανή συνεργασία.
Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα..
Και κάτι ακόμη..
Αν εγώ πάω να παίξω για τα προσφυγόπουλα,φορώντας τα καταπληκτικά νέα μου vfm παπούτσια που τα έραψε κάποιο παιδάκι στην Ταιβάν για μια κούπα ρύζι :

...ναι....είμαι και εγώ όσο αντισυμβατικός και επαναστάτης είναι οι RATM..
Αυτό δεν είναι μομφή για τον Tamtam,αλλά μια γενική παρατήρηση.
Δεν γίνεται να είμαστε "επαναστάτες",αλληλέγγυοι,φιλάνθρωποι,κ.λ.π. όποτε μας βολεύει.
Δεν γίνεται να γράφουμε με το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς,,αλλά κατά τα άλλα να καρπωνόμαστε με χαρά τα "κακά" του καπιταλισμού.
Όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του συνεπή,να είναι σε όλα του.