Αντίθετος στα ιδανικά μου αλλά εκτιμώ την δουλειά του;

Το «ευχάριστο» με εμένα είναι ότι παρακολουθώ τέχνη σε όλα τα επίπεδα, μάξιμουμ μέχρι το 1970 (άντε 1980).

Οπότε και διαμετρικά αντίθετος να είμαι με κάποιον καλλιτέχνη σε κάτι, δεν μπορεί να με επηρεάσει, μιας και δεν μιλάμε για γεγονότα του παρόντος.

Τουναντίον, έχει ιστορικό ενδιαφέρον, και αποτελεί αφορμή για ιστορική μελέτη. 

Φαντάζομαι πως όταν ακούει κάποιος το Magnificent Seven ας πούμε, δεν αντιλαμβάνεται αναφορές στην καταπίεση της εργασίας, τον υπερκαταναλωτισμό, την καταστολή. Όταν ακούει το Guns of Brixton, δεν αντιλαμβάνεται την αναφορά στην καταπίεση και την καταστολή που υπήρχε στο φτωχό (και με πολλούς μετανάστες) προάστιο του Brixton.
Και ΟΛΑ αυτα σε ενα δισκο (τοτενες υπηρχανε ακομα βινυλια  ;D) που με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γραμματα γραφει στο κεντρο του CBS...την ΕΠΙΤΟΜΗ δηλ. της πολυεθνικηςπουπινειτοαιματουεργατημετομπουρι..... ;D ;D ;D

Παρολα αυτα δεν ειναι ΑΝΑΓΚΗ να εισαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ για να σε ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ και να ΘΕΛΕΙΣ να αλλαξουν ΟΛΑ αυτα που αναφερεις οτι..... αναφερουν ως κατακριτεα ....οι Clash  ;)...αυτο που με ενοχλησε στους CLASH ηταν η υποστηριξη τους στο καταπιεστικο κομμουνιστικο καθεστως των SANDINISTAS (οχι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ακουσω το ποιημα για τον ΣΟΜΟΖΑ που σιγουρα θα μου αντιταξεις ως εναλλακτικη  ;D ), αλλα σιγα μη σταματαγα να τους ακουω για αυτον τον λογο.

Εδω εχω φιλους που ψηφισαν πρωτηφοραγυαλιστερα  και ακομα τους κανω παρεα..... με τους CLASH θα χαλιομουνα?  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:
ΔήλαδηΣ θε να ΜΕ πεις ότι

Είδες ....τουλάχιστον τα:

1) Le samourai ,

2) Rocco e i suoi fratelli,

3) L'Eclisse,

4)  La Piscine,

5) Plein soleil και

6) Le Cercle Rouge , και δεν σου άρεσαν;

Μόλις κατέριψες και τον Jean-Pierre Melville , τον  Luchino Visconti , τον  Jacques Deray , τον René Clément και τον Antonioni.  ;D ;D ;D ;D

Εισηγούμαι.....αυτομαστίγωμα  ;D ;D ;D ;D
+1000

ξεκινα απο αυτη την εργαρα

https://www.youtube.com/watch?v=nyO4Lcu0oKY

και ελα αυριο με τον κηδεμονα σου... ;D

LK είπε:
Μόλις κατέριψες και τον Jean-Pierre Melville , τον  Luchino Visconti , τον  Jacques Deray , τον René Clément και τον Antonioni.  ;D ;D ;D ;D

Εισηγούμαι.....αυτομαστίγωμα  ;D ;D ;D ;D

και ελα αυριο με τον κηδεμονα σου... ;D
  Ότι και να μου λέτε εσείς, gourou του Noiz 8) ;D, όσο και να γίνω μαζοχιστής και να έρθω αύριο με την γυναίκα μου (την πόντια ντε.... :-[ ), ο Alain (παρ'όλο τους καλούς σκηνοθέτες που "διάλεγε"....) μου είναι παντελώς αδιάφορος σαν ηθοποιός.... :P :angel:.    Προσωπική (κι όχι μόνο...) γνώμη!

@cigaret13

Πάντως για να μην νομίζεις ότι μονο διαφωνουμε, ο Charles Bronson μου αρέσει και εμένα (μέχρι να μάθω τι ψηφίζει)  ;D ;D ;D ;D ;D

ο Charles Bronson μου αρέσει και εμένα (μέχρι να μάθω τι ψηφίζει
Ψήφιζε,ειναι μακαριτης απο το 2003...

παντως κρινοντας απο τον τροπο που φερνοντουστασαντε στα αδικημενα απο τον καπιταλισμο και την υπερκαταναλωτικη κοινωνια φτωχα παιδια των αμερικανικων γκετο...δεν θα τον ελεγες και πρωτηφοραγυαλιστερο  ;D

Superfunk είπε:
παντως κρινοντας απο τον τροπο που φερνοντουστασαντε στα αδικημενα απο τον καπιταλισμο και την υπερκαταναλωτικη κοινωνια φτωχα παιδια των αμερικανικων γκετο...δεν θα τον ελεγες και πρωτηφοραγυαλιστερο  ;D
Για ΠΑ.ΣΟ.Κ τον είχα  ;D ;D

Να το ξαναγράψω : όταν η προσπάθεια είναι ειλικρινής, τότε το έργο απλώνεται και αγγίζει ανθρώπους που διαφωνούν διανοητικά με τα κίνητρα του δημιουργού. Άσε δε, που σπανιότατα γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα (π.χ. θεωρώ ότι τον υπερ-καταναλωτισμό τον καταγγέλουν με την μίνιμαλ προσεγγισή τους οι μουσικοί της ECM, και -ναι, μα το Θεό - δεν ξέρω αν είναι αριστεροί ή οτιδήποτε άλλο, και δεν με απασχόλησε ποτέ).

Επίσης, τι να πει κανείς για τους έλληνες φερόμενους ως αριστερούς μουσικούς που ανάθεμα και αν μιλάνε ποτέ για τίποτε άλλο από το πόσο όμορφη είναι η μασχάλη της γκόμενάς τους πλάϊ στο ανόθεφτο τσίπουρο που τους έστειλε ο Μήτρουλας ο ξάδελφος.

Οπότε, οι ετικέττες είναι άσχετες με την ουσία, ειδικά όταν μιλάμε για σύγχρονούς μας.

:)

Βλέπω νέο μήνυμα απο trolley και λέω, ωχ, να, τώρα θα μου την πέσει  ;D ;D

Λάθος μου  :-X 8)...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με όσα έγραψες στην κάτωθι παράγραφο:

trolley είπε:
Να το ξαναγράψω : όταν η προσπάθεια είναι ειλικρινής, τότε το έργο απλώνεται και αγγίζει ανθρώπους που διαφωνούν διανοητικά με τα κίνητρα του δημιουργού. Άσε δε, που σπανιότατα γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα (π.χ. θεωρώ ότι τον υπερ-καταναλωτισμό τον καταγγέλουν με την μίνιμαλ προσεγγισή τους οι μουσικοί της ECM, και -ναι, μα το Θεό - δεν ξέρω αν είναι αριστεροί ή οτιδήποτε άλλο, και δεν με απασχόλησε ποτέ).
Τα όποια "προβλήματα" ανακύπτουν όταν ο εκάστοτε δημιουργός ενεργεί με τρόπους που αποκλίνουν της καλλιτεχνικής του ενασχόλησης και μάλιστα δημόσια (γι αυτό και το μαθαίνουμε άλλωστε).

πχ, κατεβαίνει σε διαδήλωση με πλακάτ ΄κατά των αμβλώσεων, δηλώνει πως ειναι μέλος της κουκλουξκλαν και άλλα πολύ χειρότερα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σχολίασα τα όσα είπε ο ΣΦ περί πολιτικής/κοινωνίας/ήθους...

Θαρρώ πως ο κάθε ευρύνους άνθρωπος κατανοεί, επικροτεί και χαίρεται τελικά την διαφορετικότητα σε επίπεδο ιδεών/απόψεων/πολιτικών θέσεων -προσωπικά το βρίσκω σύμφυτο με την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και ενδιαφέρον, οι συγκρούσεις ανακύπτουν όταν κάποιοι υπερβαίνουν τα "εσκαμμένα" (άλλη μεγάλη κουβέντα) η -ακόμα χειρότερα- θεωρούν πως θίγονται προσωπικά και αρνούνται να τιθασεύσουν τα "εγώ" τους.

trolley είπε:
Επίσης, τι να πει κανείς για τους έλληνες φερόμενους ως αριστερούς μουσικούς που ανάθεμα και αν μιλάνε ποτέ για τίποτε άλλο από το πόσο όμορφη είναι η μασχάλη της γκόμενάς τους πλάϊ στο ανόθεφτο τσίπουρο που τους έστειλε ο Μήτρουλας ο ξάδελφος.
Φίλος, ξέχασες και κάτι ακόμα: Που θα παίξουν για όλους τους... ευγενείς σκοπούς, για όλους τους κατατρεγμένους, πάντα με το αζημίωτο φυσικά- και πάντα σε αγαστή συνεργασία με κάποιο υπουργείο (από αυτά της... πλουτοκρατίας, που τα καταγγέλλουν με τα τραγούδια και τις δηλώσεις τους)  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Φίλος, ξέχασες και κάτι ακόμα: Που θα παίξουν για όλους τους... ευγενείς σκοπούς, για όλους τους κατατρεγμένους, πάντα με το αζημίωτο φυσικά- και πάντα σε αγαστή συνεργασία με κάποιο υπουργείο (από αυτά της... πλουτοκρατίας, που τα καταγγέλλουν με τα τραγούδια και τις δηλώσεις τους)  ;D
Καλά, αυτό λογικό είναι.

Όλα τα φιλανθρωπικά gala, από τους πλουσίους γίνονται  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και να το πάω και λίγο παραπέρα.

Θα παίξουν αμισθί, μάλιστα κύριοι, αυτοί παίζουν για τα ιδανικά τους.

Όμως τα "ψίχουλα" που ζητάνε από τους διοργανωτές, είναι για να πληρωθούν οι μουσικοί τους, η μπάντα που τους συνοδεύει.

Αυτοί δεν θέλουν χρήματα.

Μόνο που συνήθως η μπάντα παίζει για τα ιδανικά του "επαναστάτη", και αυτός μαζεύει όλο το "μαρούλι". :)

Δεν είναι όλες οι ανθρωπιστικές κινήσεις αλληλεγγύης , διαμαρτυρίας, κλπ, φιλανθρωπικά έργα πλουσίων, όπως αναφέρετε. Αυτό είναι τρισμέγιστο τσουβάλιασμα.

Το πρώτο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό:

https://antifaperformingarts.wordpress.com/programma/

Η Εναλλακτική Κουζίνα "Ο ¨αλλος άνθρωπος" που μαγειρεύει δωρεάν γαι τους πρόσφυγες/αστεγους, το μητροπολιτικό Ιατρείο ελληνικού που έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη τα χρόνια της κρίσης, ο φούρναρης της Λέσβου που μόιραζει το ψωμί στους πρόσφυγες πολέμου, τα καταφύγια αδέσποτών ζώων, τόσος και τόσος κόσμος που βασίζεται στις συνεισφορές όλων των άλλων εμάς, ανώνυμων πολιτών, δεν εχουν κανένα μεγιστάνα για χρηματοδότη. Ναι, κάνουν και τα κανάλια "μαραθώνιους αγάπης" μια φορά το χρόνο, όμως αυτά που  αναφέρω παραπάνω (google them) είναι εξακολουθητικά και διαρκή. Μην τα ακυρώνετε έτσι.

Τα χρόνια του πολέμου ολόγυρά μας και της οικονομικής κρίσης, ανέδειξαν

ότι οι ¨Ελληνες στο συνολό μας (πλην μειοψηφικών ακροδεξιών εξαιρέσεων και παπάδων φυσικά) αντιμετωπίσαμε με ανθρωπισμό και γενναιοδωρία τους κατατρεγμένους και τις προσφυγικές ροές.

Θα πρεπε να ξέρετε καλύτερα... αφού σε αντίθεση με μένα εσείς ζείτε και στην Ελλάδα.

Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος μπροεί να χρησιμοποιεί εφέ made in China ή επαγγελματικά καλώδια που έχει φτιάξει κάποια "πολυεθνική", δεν ακυρώνει το καλλιτεχνικό του έργο και την κοινωνική του προσφορά.

(άλλο ένα τσουβάλιασμα που είχα να ακούσω από τη δεκαετία του '80, ότι για να θεωρείται κανείς αριστερός, δεν πρέπει να έχει ξερω γω ακριβό αυτόκινητο - κιθάρα - ή σπίτι.

Ορισμένοι θέλετε να κρυφτείτε και η ... χαρά δεν σας αφήνει.

fusiongtr είπε:
Και να το πάω και λίγο παραπέρα.

Θα παίξουν αμισθί, μάλιστα κύριοι, αυτοί παίζουν για τα ιδανικά τους.

Όμως τα "ψίχουλα" που ζητάνε από τους διοργανωτές, είναι για να πληρωθούν οι μουσικοί τους, η μπάντα που τους συνοδεύει.

Αυτοί δεν θέλουν χρήματα.

Μόνο που συνήθως η μπάντα παίζει για τα ιδανικά του "επαναστάτη", και αυτός μαζεύει όλο το "μαρούλι". :)
Δεν ξέρω για τον Γιώργο Νταλάρα που τον έκραζε ο Πανούσης, η προσωπική μου εμπειρία πάντως από τέτοιες συναυλίες που έπαιζα, είναι ότι πληρώνονται οι τεχνικοί και τα ηχητικά (πάντα) και όσοι επαγγελματίες μουσικοί δηλώσουν ότι το επιθυμούν. Θυμάμαι λόγου χάρη ότι Αρλέτα, Μιχάλης Ρακιτζής, Ελένη Δήμου, Παπακωνσταντίνου κλπ, δεν έπαιρναν αμοιβή αλλά οι μουσικοί τους (κάποιοι, όχι όλοι) έπαιρναν μεροκάματο για να παίξουν π.χ. στη συναυλία της οικολογίας στο Σπόρτινγκ.

Τα gala λέμε  (σε φεστιβαλ δεν πάω)  ;D

Με χαλάει αυτό ....το " είσοδος ελεύθερη!" ;D ;D ;D

Tamtam είπε:
Θα πρεπε να ξέρετε καλύτερα... αφού σε αντίθεση με μένα εσείς ζείτε και στην Ελλάδα.

Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος μπροεί να χρησιμοποιεί εφέ made in China ή επαγγελματικά καλώδια που έχει φτιάξει κάποια "πολυεθνική", δεν ακυρώνει το καλλιτεχνικό του έργο και την κοινωνική του προσφορά.

(άλλο ένα τσουβάλιασμα που είχα να ακούσω από τη δεκαετία του '80, ότι για να θεωρείται κανείς αριστερός, δεν πρέπει να έχει ξερω γω ακριβό αυτόκινητο - κιθάρα - ή σπίτι.

Ορισμένοι θέλετε να κρυφτείτε και η ... χαρά δεν σας αφήνει.
Αυτό που γράφτηκε υπαινικτικά, είναι ότι οι Κλας και πολλοί-πολλοί άλλοι (ΚΑΙ εσύ, σχώρα μου την επί-προσωπικού νύξη, αλλά εσύ το έκανες πρώτος λέγοντας για χαρά που δεν μπορούμε κάποιοι να κρύψουμε κλπ), είσαστε αριστεροί εν' τω μέσω της ελευθερίας (και ελευθεριότητας) που εξασφαλίζεται από τις δικές μας φιλελεύθερες νοοτροπίες.

Στα καθεστώτα που ονειρεύεστε, δεν θα υπήρχε ΣιΜπιΕς (και δεν υπάρχει), δεν θα ξέραμε τους Κλας (θα ήταν φυλακόβιοι) και δεν θα ξέραμε εσένα (δεν θα είχες ίντερνετ και δάκτυλα :) :)).

Χέσε μας λοιπόν με την ψυχανάλυση της πλάκας, και κοίτα τον καθρέπτη σου. Θα δεις... εμένα, διότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Ταμταμ, ένα μήνυμα αφαιρέθηκε.

Παρακαλώ μην κάνεις κάθε κουβέντα "εμείς vs εσείς" (και μάλιστα σε συγκεκριμένη κομματική

βάση).

Tamtam είπε:
δεν παραθέτω το σχόλιό σου γιατί δεν θέλω να απαντήσω σε προσβολές.
Κάνεις διαρκή χρήση της - και καλά, δικαιολογημένης - αγανάκτησής σου για το ύφος των μηνυμάτων, προκειμένου να μην απαντάς στα μηνύματα. Αν έχεις την αίσθηση ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό, απατάσαι.

Επίσης δεν μπορεί μάλλον να γίνει συζήτηση με μας τους δυο σήμερα ;) γιατί έχω την αίσθηση (μπορεί και να κάνω λάθος) ότι ο harilatron είναι αρνητικά προκατηλειμμένος απέναντι σε ό,τι γράψω. Οπότε, έχε υπόψη πως δεν θα ξαναποπειραθώ να απαντήσω.

Καλημέρα σε όλους

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back