Αντίο στον Michael Jackson.....

Status
Not open for further replies.
Και θέλω να πω και κάτι για τη Farah Fawcett που επίσης έφυγε χθες. Όχι, δεν ήταν μεγάλη καλλιτέχνης. Όχι, δεν είχα θυμηθεί το όνομά της όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά - μα το Θεό - δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή η κοπελίτσα που τη βλέπαμε και λιώναμε από ερωτική επιθυμία, με τη φωνίτσα της, τα μαλάκια της και τα μπουτάκια της, θα είχε τόσο χοντρά ΑΡ@$%ΔΙΑ, να σταθεί απέναντι στο καρκίνο με τέτοια γεναιότητα, τέτοια διάθεση για ζωή, τέτοια περιφρόνηση για το αν θα διαρρήξει τη δημόσια εικόνα της.

Έχοντας δει ανθρώπους να φρίττουν και να τα παίζουν απέναντι σε πολύ μικρότερα προβλήματα (εμένα π.χ.), πραγματικά εξαίρω το θάρρος της. Κοιτάζοντας τώρα τις παλιές της φωτογραφίες και τα βίντεο, ξέροντας το "αντράκι" που κρυβόταν κάτω από τη γυναικεία κορμάρα της, πραγματικά μου φαίνεται πιο όμορφη από ποτέ άλλοτε.

R.I.P.

+1 για τη Farah

και για την ερμηνεια της στην ταινια "Ακροτητες", μια απο τις οχι τοσο γνωστες (της) ταινιες και πολυ, μα πολυ μακρια απο τους Charlie's Angels

Ο πρώτος δίσκος που άκουσα και αγόρασα (αν και fan πιο "βαριάς" μουσικής) ήταν το "thriller" με τις εξωπραγματικές για την εποχή του πωλήσεις των περίπου 40.000.000... και παρ' όλο που μου αρέσουν πολλά από τα τραγούδια του, ειδικά τα "beat it", "dirty diana" και "give in to me" και αναγνωρίζω το τεράστιο καλλιτεχνικό του μέγεθος, οφείλω να συμφωνήσω και εγώ με τον eye, ο Jackson παρήκμασε και μας έχει αφήσει εδώ και πολλά χρόνια, το δε χθεσινό συμβάν είναι απλά μια τυπική αναχώρηση...

Επίσης έχοντας χάσει δικό μου άνθρωπο από καρκίνο, θέλω να πω R.I.P. για τη Farrah το απόλυτο sex symbol των late 70's/early 80's και ένα μεγάλο μπράβο για το γενναίο αγώνα της...

+1 όντως για τη Farrah Fawcet. Αν όμως ο κόσμος πέθαινε επειδή είχε ξεπεράσει την παραγωγική του περίοδο, πολύ φοβάμαι πως ελάχιστοι θα συνέχιζαν να ζουν επί του πλανήτη γη...... :( :(

Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ποτέ fan αν και κάποιες δουλειές του μου άρεσαν πολύ (και μου αρέσουν ακόμη). Στην πραγματικότητα σταμάτησα να τον παρακαλουθώ από το Bad και μετέπειτα. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του eye... δυστυχώς τα βρίσκω αληθινά.

Παρ' όλα αυτά RIP. :(

Ρε Μενέλαε μη το γενικεύεις το πράγμα άλλωστε δεν έχει να κάνει με την παραγωγική διαδικασία... Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι o Jackson υπέστη τέτοια σωματική και πνευματική αλλοτρίωση που τα τελευταία χρόνια ήταν κάποιος ΑΛΛΟΣ, αυτός που όλοι ξέραμε και αγαπήσαμε εξαφανίστηκε...

Τιμας τον καθε καλιτεχνη για το συνολικο του εργο και οχι για το εαν ηθελε να γινει απο μαυρος ασπρος ή οτι αλλο ζορι τραβαει ο καθε ενας απο εμας.

Πιστευω οτι πικροχολα σχολια ειναι περιτα για ενα τεραστιο καλιτεχνη που αλλαξε αρκετα το ολο στυλ της μουσικης και των βιντεο κλιπ ακομα της εποχης του.

Ας κοιταξουμε την προσφορα και την παρουσια του στα μουσικα και ας σταματησει το ηλιθιο θαψιμο μονο και μονο για σεβασμο στον καλιτεχνη που εφυγε.

(ξερετε ολοι καλα οτι ολοι οι μεγαλοι εχουν τα κουσουρια τους ποιον να πιασεις και ποιον να αφησεις δεν μπορει ομως κανενας να ακυρωνει τις μνημες βαση αυτων των προσωπικων επιλογων-κολυματων-προβληματων)

περιεργα πραματα !! ο jackson ειχα ακουσει οτι πασχει απο μια περιεργη μορφη καρκινου του δερματος... παντως τους τελευταιους μηνες ηταν νοσοκομειο ..

η FARAH ηταν γνωστο οτι εδω και μηνες παλευε με τον καρκινο νομιζω στο παγκρεας η στο συκωτι ... τελος παντων R.I.P

Μια ταλαιπωρημένη ψυχή...

Για την ιστορία, από το '93 είχε αναγκαστεί να δημοσιοποιήσει πως έπασχε από vitiligo και SLE.

Το μόνο που μπορώ να πω από τη μεριά μου είναι μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ σε έναν άνθρωπο τον οποίο θυμάμαι να είναι πάντα γεμάτος καλοσύνη προς όλους. Σε έναν άνθρωπο που άντεξε όσο κανένας άλλος από την παιδική ηλικία κάτω από τα φώτα της κακής δημοσιότητας μα στο τέλος ποδοπατήθηκε. Σε έναν άνθρωπο που σχεδόν τίποτε δεν έμεινε ιδιωτικό και προσωπικό.

Συγχωρέστε με αλλά είμαι παρμένος εδώ και πολλά χρόνια με αυτήν την κατάσταση.

To rest in peace δεν μου άρεσε ποτέ να το χρησιμοποιώ σαν έκφραση. Σ'αυτήν την περίπτωση όμως, τίποτε άλλο δεν ταιριάζει περισσότερο.

Αντίο Michael. Ευχαριστώ.

VAGTANPLAN είπε:
Τιμας τον καθε καλιτεχνη για το συνολικο του εργο και οχι για το εαν ηθελε να γινει απο μαυρος ασπρος ή οτι αλλο ζορι τραβαει ο καθε ενας απο εμας.
και κάτι παιδάκια τράβηξαν κάποιο "ζόρι", αλλά ας μη δώσουμε και καμία σημασία αφού ήταν τόσο ταλαντούχος καλλιτέχνης... θά  ήταν "ηλίθιο θάψιμο"...

Δε θυμαμαι να αποδειχτηκε ποτε κατι τετοιο....σχετικα με τα παιδακια !! τωρα εαν κανω λαθος για αυτο ΟΚ.....

Αλλα και παλι πραγματικα δε με απασχολει ....με ενδιαφερει και κοιταω το τι αφησε πισω σαν καλιτεχνης και οχι τι εκανε σαν ατομο με φοβερα κομπλεξ με το χρωμα του κλπ....

VAGTANPLAN, σε άλλες εποχές, το να χαρακτηρίζεις ένα σχόλιο μου ως "ηλίθιο θάψιμο" θα είχε τις συνέπειές του. Τώρα, πορεύσου προστατευμένος από τους μηχανισμούς προστασίας κάθε αυτιστικού αναλφάβητου που έχει αποφασίσει να συμμετέχει στο φόρουμ και να κατεβάζει το επίπεδό του επί καθημερινής βάσεως.

VAGTANPLAN είπε:
Αλλα και παλι πραγματικα δε με απασχολει ....με ενδιαφερει και κοιταω το τι αφησε πισω σαν καλιτεχνης και οχι τι εκανε σαν ατομο με φοβερα κομπλεξ με το χρωμα του κλπ....
εμένα πάλι με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο άνθρωπος από ό,τι ο καλλιτέχνης

ιδιοτροπία μου

Λυπήθηκα πολύ που όταν έμαθα για τον θάνατο του Jackson.

Ήταν κάτι το μοναδικό...

Θέλω να πω και κάτι άλλο όμως.

Το να κρίνεις έναν καλλιτέχνη για την τέχνη του, είναι απολύτως λογικό, το να κρίνεις έναν καλλιτέχνη για την προσωπικότητά του και για τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν δεν έχει καμία αξία...

Κανένας δεν είναι τέλειος...

Και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο που άφησε πίσω αυτός ο άνθρωπος...

Έφυγε απο την μουσική βιομηχανία όταν ήταν κορυφή...

Και αυτό θέλει αρ@@@δια...

Αν θέλει κάποιος να τον θυμηθεί και να τον αποχαιρετήσει με τον τρόπο του, ας πάρει το βινύλιο του Τhriller και του Bad, ας αφήσει τη βελόνα να κυλήσει κι ας αφήσει απέξω από τη σκέψη του οτιδήποτε άλλο. Αντίο...

Jasemeister είπε:
Μια ταλαιπωρημένη ψυχή...

Για την ιστορία, από το '93 είχε αναγκαστεί να δημοσιοποιήσει πως έπασχε από vitiligo και SLE.

Το μόνο που μπορώ να πω από τη μεριά μου είναι μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ σε έναν άνθρωπο τον οποίο θυμάμαι να είναι πάντα γεμάτος καλοσύνη προς όλους. Σε έναν άνθρωπο που άντεξε όσο κανένας άλλος από την παιδική ηλικία κάτω από τα φώτα της κακής δημοσιότητας μα στο τέλος ποδοπατήθηκε. Σε έναν άνθρωπο που σχεδόν τίποτε δεν έμεινε ιδιωτικό και προσωπικό.

Συγχωρέστε με αλλά είμαι παρμένος εδώ και πολλά χρόνια με αυτήν την κατάσταση.

To rest in peace δεν μου άρεσε ποτέ να το χρησιμοποιώ σαν έκφραση. Σ'αυτήν την περίπτωση όμως, τίποτε άλλο δεν ταιριάζει περισσότερο.

Αντίο Michael. Ευχαριστώ.
+2112  ;)

Γενικά δεν θα ήθελα να πάει αυτό το thread σε flame war (δόξα τον MJ έχει πολλά στο forum για τη διασκέδαση όλων) για το τι ήταν ο Michael Jackson και τι δεν ήταν.

Νομίζω ΟΛΟΙ παραδέχονται πως έχει υπάρξει τεράστιος καλλιτέχνης, επίσης όλοι παραδέχονται πως ήταν θεοπάλαβος, αλλά από τη στιγμή που τραγουδάει και χορεύει στα σύννεφα, ίσως θα έπρεπε να μείνει απλά το ότι ήταν θεός.

Like A Comet

Blazing 'Cross The Evening Sky

Gone Too Soon

Like A Rainbow

Fading In The Twinkling Of An Eye

Gone Too Soon

Shiny And Sparkly

And Splendidly Bright

Here One Day

Gone One Night

Like The Loss Of Sunlight

On A Cloudy Afternoon

Gone Too Soon

Like A Castle

Built Upon A Sandy Beach

Gone Too Soon

Like A Perfect Flower

That Is Just Beyond Your Reach

Gone Too Soon

Born To Amuse, To Inspire, To Delight

Here One Day

Gone One Night

Like A Sunset

Dying With The Rising Of The Moon

Gone Too Soon

Gone Too Soon

Επειδή συμπτωματικά δεν κοιμήθηκα απόψε, παρακολούθησα πολλές αναλύσεις και αναφορές της είδησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει ενδιαφέρον ότι η αμφι-ταλάντευση ανάμεσα στον Jackson-άνθρωπο και τον Jackson-καλλιτέχνη, βρίσκεται στον πυρήνα προβληματισμού των περισσότερων reports, καθώς είναι μία από τις σπάνιες φορές που υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο αυτές υποστάσεις.

Συνεπώς, το πρωινό μου ποστ δεν είχε τίποτε πρωτότυπο: απλά "ζωγράφισα" αυτό το καθολικό προβληματισμό με τις προσωπικές μου (νεανικές) αναμνήσεις από την περίοδο που ακολούθησε το Dangerous (τότε, άκουγα MJ κάθε μέρα). Και μάλιστα, το έκανα με τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο φόρουμ με παρόμοιες αναμνήσεις.

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω α) την προσπάθεια που έχει γίνει από ορισμένους να λένε ότι υποτίμησα την καλλιτεχνική αξία του καλλιτέχνη-MJ και β) την προσπάθεια που γίνεται από άλλους να εφαρμόσουν το ρητό "ο νεκρός δεδικαίωται" αντιδρώντας συναισθηματικά και μόνον.

Σαν άνθρωποι, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στις συναισθηματικές και τις λογικές μας αντιδράσεις - σε τελευταία ανάλυση δεν χάσαμε κάποιο προσφιλές μας πρόσωπο. Δηλώσεις που υπαινίσσονται ότι "ακόμη και παιδόφιλος να ήταν, δεν με νοιάζει αφού ήταν τόσο μεγάλος καλλιτέχνης", δεν μπορεί παρά να γίνονται από ανθρώπους με πολύ περιορισμένη εμπειρία ζωής.

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό έργο του θανόντος, αυτό θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μίας μελλοντικής συζήτησης (είμαι πολύ καλά ενημερωμένος), αν κάποιος έχει τη διάθεση και την σχετική υποδομή.

Όταν εκτίθεσαι δημόσια οφείλεις να υφίστασαι την ανάλογη κριτική και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος, για αυτό καλύτερα να έλειπαν τα σχόλια τύπου "τον καημένο που γνώρισε δημοσιότητα από την παιδική του ηλικία" και "ήταν γεμάτος μόνο καλωσύνη" λες και τον ξέρουμε προσωπικά... Επίσης "ηλίθιο θάψιμο" θα ήταν το να μην αναγνωρίζουμε την προσφορά του ως καλλιτέχνη όμως ηλίθιο είναι και το να εθελοτυφλούμε και να μην αναγνωρίζουμε την ελεεινή του παρακμή (όπως είπε κάποιος ΤΙΠΟΤΕ δεν αποδείχθηκε που σημαίνει ότι δεν έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο ΟΧΙ ότι αθωώθηκε...). Και επειδή αυτό που μένει είναι το τι αφήνεις πίσω σου από τον Jackson ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δε θα θυμάται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το υπέρλαμπρο μουσικό του έργο από την τελική του κατάντια...

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back