Αντίο στον Michael Jackson.....

Status
Not open for further replies.
Πέθανε ένας άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Ας είμαστε λίγο λιγότερο επικριτικοί για το τι έκανε στην προσωπική του ζωή. Κανείς μας δεν θα ζήσει / περάσει ούτε το 1/100 από αυτό που έζησε / πέρασε αυτός ο άνθρωπος. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι δουλειά μας.

RIP

Α ρε φίλε συγγνώμη ξέχασα ότι το Noiz είναι ακαδημαϊκή ελιτίστικη εγκυκλοπαίδεια, δε θα το ξανακάνω...

Ρε παλικάρια, συγνώμη για την έκφραση αλλά ας μην το μαλακίζουμε το θέμα! Όποτε πεθαίνει ένας μεγάλος μουσικός το γράφουμε στο forum και λέμε ο καθένας δυο λόγια! Πρώτη φορά καταντήσαμε να κάνουμε συζητήσεις επιπέδου Λαμπίρη! Έλεος!! Ας σεβαστούμε λίγο την περίσταση!

btw, relayer, το noiz μπορεί να μην είναι ακαδημαϊκή ελιτίστικη εγκυκλοπαίδεια, αλλά η περίσταση του θανάτου ενός ανθρώπου απαιτεί και από εμάς την αντίστοιχη λεπτότητα.

mscmkr είπε:
Πέθανε ένας άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Ας είμαστε λίγο λιγότερο επικριτικοί για το τι έκανε στην προσωπική του ζωή. Κανείς μας δεν θα ζήσει / περάσει ούτε το 1/100 από αυτό που έζησε / πέρασε αυτός ο άνθρωπος. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι δουλειά μας.

RIP
μαζι σου!

ο Jackson εινια ενα κοματι τις παιδικης μου ηλικιας! ποτε δεν θα ξεχασω τοτε που καθομασταν στην τηλεοραση κ περιμεναμε καποιο videoclip του για να αρχισουμε να χορευουμε κ να προσπαθουμε να κανουμε οτι εκανε. ειναι τα πρωτα κοματια που ακουσα κ γουσταρα οι πρωτες κασσετες που γραψα ειναι μερος της ζωης μου. τωρα για το τι εκανε δεν με απασχολει οπως κ για τους περισσοτερους καλλιτεχνες προσπαθω να μην δινω σημασια στην προσωπικη τους ετσι κ αλλιος οπως ειπε κ ο play ο ενας χειροτερος απο τον αλλον ειναι οποτε μην τρελενεστε!

menelaos είπε:
Ρε παλικάρια, συγνώμη για την έκφραση αλλά ας μην το μαλακίζουμε το θέμα! Όποτε πεθαίνει ένας μεγάλος μουσικός το γράφουμε στο forum και λέμε ο καθένας δυο λόγια! Πρώτη φορά καταντήσαμε να κάνουμε συζητήσεις επιπέδου Λαμπίρη! Έλεος!! Ας σεβαστούμε λίγο την περίσταση!

btw, relayer, το noiz μπορεί να μην είναι ακαδημαϊκή ελιτίστικη εγκυκλοπαίδεια, αλλά η περίσταση του θανάτου ενός ανθρώπου απαιτεί και από εμάς την αντίστοιχη λεπτότητα.
+500

Έλεος να γίνει flamewar εδώ. Αίσχος απλά.

Όποιος θέλει να διασκεδάσει διαβάζοντας τα αίσχη της ζωής του MJ ας πάει να ψάξει στο νετ δε θα απογοητευτεί.

menelaos είπε:
Σωστός.......

Εγώ από την άλλη, χωρίς να παραγνωρίζω την τεράστια επιρροή / συμβολή του στην ποπ σκηνή, θα ήθελα να πω ότι δεν με άγγιξε (no pun intended) ιδιαίτερα ως παιδί ή ως ενήλικα.

Εξάλλου για την συνεισφορά του είναι δεδομένη και ανανεγνωριζμένη και δεν χρειάζεται την ανάλυση του Noiz ή κάθε noiz.

Σχωρεμένος απο Κείνον που μπορεί να σχωρέσει, ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και μακάρι να έχει τη μορφή λευκής γυναίκας ή ότι άλλο επιθυμούσε εκεί που είναι.

Τώρα αν έκανε ενέσεις αστρόσκονης της Τινκερμπελ στα μάτια του ή οτιδήποτε άλλο, γούστο του, καπέλο του αφού το κανε στην αυλή του.

Εάν ήταν άνθρωπος που έκανε αποδεδειγμένα κολάσιμες πράξεις, δικαιοσύνη και ανάλογοι νόμοι υφίστανται και νομίζω η δικαιοσύνη (και ας μην αναλύσουμε τη λέξη πλιιιιζ) αποδόθηκε.

Δεν απαίτησε κανένας από κανέναν να τον αγαπήσει ή να τον λατρέψει. Μια αναφορά στον θάνατο ενός μεγάλου καλλιτέχνη έγινε. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

menelaos είπε:
Πρώτη φορά καταντήσαμε να κάνουμε συζητήσεις επιπέδου Λαμπίρη!
Εμ, βέβαια. Αυτό δεν είπα πιο πάνω; Ότι όλος ο πλανήτης σήμερα συζητά την απόσταση ανάμεσα στη καλλιτεχνική και την ανθρώπινη υπόσταση του; Γιατί πίστευες ότι η εδώ συζήτηση θα κινείτο σε άλλη σφαίρα; Επειδή εδώ υπάρχουν πολλοί μουσικοί;

Άν πέθαινε χθες ο Ντύλαν, ή ο Κουίνσυ Τζόουνς θα είχε κανείς να πει τίποτε "επιπέδου Λαμπίρη"; Όχι, δε θα είχε διότι οι ίδιοι δεν έχουν δώσει δικαιώματα αυτού του τύπου.

Ακόμη και ο Μέρκιουρυ (που ξέρω ότι γουστάρεις και εσύ), παρά τη δηλωμένη ιδιαιτερότητά του, ΠΟΤΕ δεν έφτασε να έχει τόσο ξεφτιλισμένο δημόσιο προφίλ όπως ο μακαρίτης, και αυτό έγινε ΚΥΡΙΩΣ διότι μέχρι τη τελευταία στιγμή ήταν κύριος και έγραφε και δισκάρες.

Πως να γίνει δηλαδή ωρέ Μενέλαε, να ζητήσουμε από το κόσμο (ή από εμάς τους ίδιους) να ξεχάσει ότι μιλάμε για ένα άτομο που (στη τελική) αποτελεί αρνητικό παράδειγμα προς όλους μας, επειδή έκανε τέσσερις καλούς δίσκους; Αυτό προτείνεις;

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Ούτε μίσος, ούτε αλληλοσπαραγμός, από εμένα τουλάχιστον...

Wow! είπε:
Πως να γίνει δηλαδή ωρέ Μενέλαε, να ζητήσουμε από το κόσμο (ή από εμάς τους ίδιους) να ξεχάσει ότι μιλάμε για ένα άτομο που (στη τελική) αποτελεί αρνητικό παράδειγμα προς όλους μας, επειδή έκανε τέσσερις καλούς δίσκους; Αυτό προτείνεις;
Μα αυτό δεν καταλαβαίνω, γιατί δηλαδή να παραδειγματιστεί κάποιος από τα αρνητικά του και όχι από τα άλλα θετικά του;

Δηλαδή όσο ζούσε ε δεν ασχολούμαι με τις πομπές του, αλλά με τους δίσκους του. Τώρα που πέθανε γιατί δηλαδή να αλλάξει αυτό;

RIP to Michael.

Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε άλλο.

όσο και να ηθικολογούμε (δήθεν, δήθεν, δήθεν, δήθεν...), η πραγματικότητα είναι πως πέθανε ο "βασιλιάς της pop". Θα συμφωνήσω με playloud και mscmkr.

Αν κάποιος περιμένει μαθήματα ηθικής/"ηθικής" από την ζωή των καλλιτεχνών, ας πάρει όλα τα CD, βιβλία, πίνακες, κλπ που έχει και ας τα κάψει...

Και τι έγινε αν γούσταρε αγοράκια? ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος? Ξέρεις ρε μάγκα αν ο γείτονας σου δεν κάνει τα ίδια? Ο κολλητός σου? Ο αδελφός σου? Τόσοι και τόσοι, πολιτικοί, παπάδες, γιατροί, δικηγόροι, ένα τσούρμο "χαμόγελα colgate" κάνουν τα ίδια και 100 φορές χειρότερα, ο michael jackson μας πείραξε.

Ένα άτομο, που πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο και την συμβολή του στην σύγχρονη μουσική, έκανε "μπαμ" στον έχοντα στοιχειώδη λογική, πως ήταν ήταν το μεγαλύτερο "θύμα" των παθών του, όπως τελικά αποδεικνύεται και από το τέλος του.

Πείτε ένα "καλά να πάθει" να τελειώνετε.

darshan είπε:
Και τι έγινε αν γούσταρε αγοράκια? ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος? Ξέρεις ρε μάγκα αν ο γείτονας σου δεν κάνει τα ίδια? Ο κολλητός σου? Ο αδελφός σου?
Όχι, δεν ξέρω.

Αν μάθω όμως, θα διαμορφώσω την απαραίτητη στάση απέναντί τους.

Επίσης, ούτε ο κολλητός μου, ούτε ο αδερφός μου δεν είναι παγκόσμια είδωλα, ώστε να επηρρεάσουν με τις επιλογές ζωής τους την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Πείτε ένα "καλά να πάθει" να τελειώνετε.
Το είπαν ήδη δύο, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που ακούω από το πρωί. Είναι βέβαιο ότι δε θα λείψει ΚΑΙ αυτή η άποψη.

"Το απίστευτο δεν είναι ότι πέθανε ο Michael Jackson. Το απίστευτο είναι ότι ζει η Amy Winehouse!"

Και τι έγινε αν γούσταρε αγοράκια? ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος? Ξέρεις ρε μάγκα αν ο γείτονας σου δεν κάνει τα ίδια? Ο κολλητός σου? Ο αδελφός σου? Τόσοι και τόσοι, πολιτικοί, παπάδες, γιατροί, δικηγόροι, ένα τσούρμο "χαμόγελα colgate" κάνουν τα ίδια και 100 φορές χειρότερα, ο michael jackson μας πείραξε.
  Αν υποθέσουμε, πάντως, οτι είχε αυτές τις παιδοφιλικές τάσεις, εμένα ρε παιδιά δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο ούτε να τον θεοποιήσω επειδή δεν είναι πλέον εν ζωή, μόνο και μόνο κρίνοντας απ' την καλλιτεχνική του αξία. Πολύ απλά γιατί σε αυτό το θέμα δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ από τον πολιτικό, τον δικηγόρο, τον παπά ή το το γειτονά μου που, τυχόν, έχει πράξει (πράττει) τα ίδια. Και ναι θα με πειράξει αν μέσα σε αυτούς συγκαταλέγόταν και ο ΜJ.

Δεν μπορεί κανένας πάντως να υποστηρίξει με σιγουρία τα ατοπήματα του άρα και να τον κρίνει κατηγοριματικά!

Σχετικά με τη καλλιτεχνική του πορεία ποτέ δεν τον παρακολούθησα αλλά δηλώνω σεβασμό για την προσφορά του, μόνο και μόνο επειδή τον ξέρει και η κουτσή Μαρία (σίγουρα κάτι σπουδαίο θα έκανε).

Να ναι καλά λοιπόν εκει που είναι...

Wow! είπε:
...ώστε να επηρρεάσουν με τις επιλογές ζωής τους την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
βρε την κακόμοιρα την ανθρωπότητα, εκεί που της πήγαιναν όλα τόσο καλά...

Τεσπά, Rest in Peace, δεν νομίζω να είχε και καθόλου ειρήνη στην ζωή του.

Δε διαφωνώ στο ότι ο άνθρωπος προφανώς δεν είχε ακριβώς την ενδεδειγμένη πορεία και ψυχολογικά και νοητικά μάλλον δε βρισκόταν ποτέ στην καλύτερη των καταστάσεων. Και φυσικά ισχύει το ότι δεν πρέπει κανείς να γλιτώνει πιθανά εγκλήματά του λόγω της όποιας καλλιτεχνικής αξίας του. Φυσικά δε, ο θάνατος κάποιου δεν αλλάζει κάτι. θα παρατηρείς όμως πως δε σχολίασα καν τα δικά σου λεγόμενα (θυμάσαι πιστεύω πως στο παρελθόν το έχω κάνει, όταν θεώρησα πως ενίοτε ήσουν εκτός των -δικών μου- ορίων --- το γράφω απλώς για να προλάβω απαντήσεις τύπου "ναι, για τον eye δε λέει τπτ γιατί έχει 5000 posts"). Διότι θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλήσεις για τον οποιονδήποτε και πολλοί τρόποι να δικαιολογήσεις (ή όχι) τα λεγόμενά σου. Ο τρόπος με τον οποίον εσύ αναφέρθηκες στο θέμα λοιπόν δεν ήταν "επιπέδου Λαμπίρη" κατά τη γνώμη μου ;)

Δε θεωρώ πως πρέπει να εθελοτυφλούμε μόνο και μόνο λόγω της μουσικής πορεία κάποιου, και αν ήταν δικαίωμά του να κάνει πολλά απ'όσα έκανε, σίγουρα κατηγορείται και για πράξεις που δε δικαιολογούνται με την προσφιλή αυτή έκφραση: δεν ήταν "δικαίωμά του". Το ζήτημα όμως είναι να μιλάμε για πράγματα που πραγματικά γνωρίζουμε, και όταν ΔΕ γνωρίζουμε να κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις. Με ενοχλεί γενικώς αυτή η λογική "έτσι δείχνει, άρα έτσι είναι, άρα σταυρώστε τον". Με ενοχλεί ακόμα και για πολιτικούς που πιθανώς με κλέβουν: αρνούμαι να τους καταδικάσω χωρίς επαρκή στοιχεία. Ας μιλήσουμε λοιπόν για έναν πολύ μεγάλο καλλιτέχνη και έναν άνθρωπο αμφιλεγόμενης πορείας, προσπαθώντας όμως να μείνουμε μακριά από εύκολους αφορισμούς και δίνοντας το benefit of the doubt όπου χρειάζεται. ;)

vangelisorfas είπε:
"Το απίστευτο δεν είναι ότι πέθανε ο Michael Jackson. Το απίστευτο είναι ότι ζει η Amy Winehouse!"
Can you explain please?

να και μια τελεια διασκευη για οσους δεν καταφερε να αγγιξει ο MJ

μενιο συμφωνω μαζι σου σε ολα τα λεγομενα και στο earth song! (βαζω μια  live εκτελεση που προσωπικα μου αρεσει πολυ!)

αυτο το τραγουδι ακουγα οταν διαβασα το thread για τον θανατο του

http://www.youtube.com/watch?v=ziIO02H5eh4

:( :( :(

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back