Σόρρυ αλλά θα προτιμήσω τον Δημητράκο.nick_ls είπε:Είπα κ εγώ, όλο και κάποιος γκουγκλαδόρος θα έκανε τον κόπο, χαχα.
υγ. Πληροφοριακά, όπως λέει στο περίπου και το site που βρήκες, το καταχωρώ υπήρχε παλαιότερα, ιδίως σε κάποια παλαιά λεξικά ως ''ενδίδω, κάνω χώρο''. Σήμερα θεωρείται απλώς εσφαλμένο μαζί με το -κατά-, καθώς δεν υπάρχει χωρέω-ώ αλλά μόνο χωράω.
Πρόθεση + χωρώ = κινούμαι προς μία κατεύθυνση εξ ου αναχωρώ κλπ. Κατά + χωρώ θεωρείται λανθασμένο. Το ορθό είναι κατά + χωρίζω και άρα καταχωρίζω, γιατί ο σκοπός του νοήματος του είναι ότι το ταξινομώ, το κάνω διακριτό και όχι ότι παρέχω χώρο στην αγγελία για να δημοσιευθεί ή ότι κινείται η αγγελία προς δημοσίευση, καθώς η κίνηση που απαιτεί το νόημα του πχ αναχωρώ πρέπει να είναι πραγματική και όχι νοητή.
Εξ ου και τα: ξεχωρίζω, διαχωρίζω, αποχωρίζω και άρα και καταχωρίζω (με σκοπό τη διάκριση τους, την ταξινόμηση τους ή το χωρισμό σε κατηγορίες). Δε νομίζω να έλεγες ποτέ ξεχωρώ, διαχωρώ ή αποχωρώ (και αν το έλεγες, το τελευταίο θα σήμαινε κίνηση προς μία κατεύθυνση).
Κι εγω εκει κατέληξα και τα άλλαξα/διόρθωσα. Σαν παλιός το είχα στο λεξιλόγιο αλλά δεν είχα καταλήξει στην έννοια. Thanks Ray.theoctapus είπε:Απ' αυτά που παραθέτεις RayDTutto το σωστό είναι καταχώριση αφού γίνεται "καταλογογραφική καταχώριση σε βάση δεδομένων" με σκοπό την ταξινόμηση.
Ναι τι μ αυτο;RayDTutto είπε:Σόρρυ αλλά θα προτιμήσω τον Δημητράκο.
Επίσης,
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0073%3Aalphabetic+letter%3Dx%3Aentry+group%3D4%3Aentry%3Dxwre%2Fw
Απλώς για να ξέρουμε τι λέμε.nick_ls είπε:Ναι τι μ αυτο;
Βάζω το εξής λινκδεν υπάρχει χωρέω-ώ αλλά μόνο χωράω.
http://smart.noiz.gr/content.php?id=3aggeloskrv είπε:Nα ρωτησω κατι,υπαρχει καποιος τροπος να αφαιρεσω τελειως καποια αγγελια απο το forum?
Βλεπω μονο σαν ενεργεια τη διορθωση ή οτι πουληθηκε,αν θελω να την βγαλω τελειως?
Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα το έχω υπ' όψη μου για το επόμενο λουκ. Δεν είναι απλό.noe13 είπε:να κανω μια παρατηρησουλα...επειδη η μοναδικη αποδειξη αξιοπιστιας του πωλητη ειναι οι κριτικες,θα ηθελα να φαινονται πιο ευκολα στην αγγελια...δηλ χωρις να χρειαζεται ο χρηστης να πατησει 'αλλες καταχωρησεις απο τον χρηστη' και μετα 'σχολια'
Επίσης (εδώ και πολλούς μήνες ισχύει)' date=' όταν κάνεις κάποια διόρθωση-edit σε υπάρχουσα αγγελία, καταστρέφονται οι προηγούμενες ρυθμίσεις όπως links - fonts κλπ.[/quote'] Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Ομως αν δεν γράφεις κατευθείαν στη φόρμα και αντιγράφεις απο word processor μπορεί να έχεις τέτοια θέματα. Αν επιμένεις σε copy/paste να χρησιμοποιείς το Notepad που δίνει απλο κείμενο και όχι formatted data.
Δεν μιλάμε για formatted data, αυτά τα γνωρίζουμε. Μιλάμε για διόρθωση κειμένου σε ήδη υπάρχουσα αγγελία.yameth είπε:Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Ομως αν δεν γράφεις κατευθείαν στη φόρμα και αντιγράφεις απο word processor μπορεί να έχεις τέτοια θέματα. Αν επιμένεις σε copy/paste να χρησιμοποιείς το Notepad που δίνει απλο κείμενο και όχι formatted data.