• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αφιέρωμα Top20 Κιθαρίστες

Status
Not open for further replies.
Η λέξη "άσχετος" ακόμα κι αν ισχύει δεν παύει να προσβάλει. Το ότι μπορεί να ισχύει δεν πάει να πεί πως δεν τρέχει και τίποτα αν χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα.

Τηγανητές μελιτζάνες;

Άσχετε

;D

panorios είπε:
Τηγανητές μελιτζάνες;

Άσχετε

;D
Είσαι κομπλεξικός ξερόλας και παντογνώστης. ;D ;D ;D ;D

panorios είπε:
Τηγανητές μελιτζάνες;

Άσχετε

;D
τα κυτεί αίμα

;D ;D ;D

otto## είπε:
Δηλαδή συγγνώμη αν η μουσική δεν είναι θέμα γούστου τότε τι είναι; Θα πρέπει να δεχτούμε σαν "καλύτερη" τη μουσική που εγκρίνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος επειδή με κάποιο στρεβλό τρόπο έχεις πείσει τον ευατό σου ότι είναι η "καλύτερη" βάσει 5-10 προσωπικών επιχειρηματων;
Otto, εισαι εκτος θεματος. Το θεμα μας ειναι μια αστεια λιστα (βλεπεις ποσο ευγενικος προσπαθω να ειμαι? Δεν γραφω "γελοια" λιστα) που ποσταρε καποιος, και η οποια λιστα ειναι_λεει_ενα Top 20 των μεγαλυτερων κιθαριστων του προηγουμενου αιωνα. Και πας και βλεπεις τα ονοματα και ξεχνας οτι ηξερες τα τελευταια 45 χρονια. Και εχουμε 7 σελιδες τωρα και συζηταμε τη λεξη "ασχετη" που εγραψα, για μια λιστα εντελως και αντικειμενικοτατα ασχετη. Αντι να συζηταμε την ιδια τη λιστα και τα εκτος τοπου και χρονου ονοματα που περιεχει. Eιναι λεει θεμα γουστου.
Τι θα πει ρε συ Otto "θεμα γουστου"?? Εγω αυριο θα φτιαξω μια λιστα με τους 20 μεγαλυτερους πληκτραδες του τελευταιου αιωνα απο ολα τα ειδη μουσικης, και θα βαλω μεσα τον Chick Corea, τον Axtarmas, τον Jarre και τον Τσιτσοπουλο. Εσυ οταν δεις τη λιστα μου τι θα πεις? "Θεμα γουστου" και δεν τρεχει τιποτα? Ή θα πεις "τι γραφει ο ασχετος"? Βρηκαμε τωρα την καραμελα "Θεμα γουστου", και οποιος τολμησει να πει κατι αμεσως τον χαρακτηριζουμε "αγενη". Εχετε μαθει οι περισσοτεροι να μασατε την καθε μ@λ@κια του καθενα και να μη μιλατε. Γι αυτο εχουμε γεμισει απο "ειδημονες" καθε ειδους.

Οποιος θελει να βγαζει λιστες με πομπωδη τιτλους σαν τον "οι 20 κορυφαιοι κιθαριστες απο ολα τα ειδη της μουσικης τον τελευταιο αιωνα" ας προσεχει τι γραφει γιατι εδω πλεον δεν μιλαμε για προσωπικα γουστα. Σε μερικα πραγματα δεν χωρανε προσωπικα γουστα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα οπως εγραψα παραπανω. Το να μην σου αρεσει ο Art Tatum (θεμα γουστου) ειναι κατανοητο, το να φτιαξεις ομως μια λιστα τυπου "Top 20 Best Jazz Pianists Of All Time" και να μην τον βαλεις μεσα, αυτο σε κατατασσει αυτοματως στους Α-σχε-τους! Και να περιμενεις καποιον Waterfall-K να πεταχτει και να γραψει οτι η λιστα σου ειναι "ασχετη".

Ειναι απλα τα πραγματα. 8)

Σε πολλά θέματα τσακώνεσαι και αυτό ειναι δικαίωμά σου αλλά ίσως αυτό να δείχνει και μια μικρή νεύρωση.
Ή μπορει να δειχνει μικρη αντοχη στις πασης φυσεως αρλουμπες που γραφονται απο δω κι απο κει. Σκεψου κι αυτη την εκδοχη γιατρε μου...
doctor00.gif

Last edited:
Waterfall-K είπε:
Εχετε μαθει οι περισσοτεροι να μασατε την καθε μ@λ@κια του καθενα και να μη μιλατε. Γι αυτο εχουμε γεμισει απο "ειδημονες" καθε ειδους.
Έτσι είναι. Πάλι καλά που ένανες τα πράματα straight για μας τους άσχετους. Anyway.

Δεν σε ειπε κανεις ασχετο. Παλι εισαι εκτος θεματος. Οτι θελει καταλαβαινει ο καθενας εδω μεσα.

Waterfall-K είπε:
Δεν σε ειπε κανεις ασχετο. Παλι εισαι εκτος θεματος. Οτι θελει καταλαβαινει ο καθενας εδω μεσα.
το ξέρω ότι δε με είπες άσχετο απλά έχεις μία τάση να κρίνεις. Ενίοτε μπορεί να γίνει εκνευριστικό όταν μιλάς με κόσμο. Γίνε λίγο πιο ανεκτικός. Αυτός ο κόσμος έχεις και άσχετους και άκυρους αλλά όλοι χωράνε. Over and out από εμένα. 

otto## είπε:
το ξέρω ότι δε με είπες άσχετο απλά έχεις μία τάση να κρίνεις. Ενίοτε μπορεί να γίνει εκνευριστικό όταν μιλάς με κόσμο. Γίνε λίγο πιο ανεκτικός. Αυτός ο κόσμος έχεις και άσχετους και άκυρους αλλά όλοι χωράνε. Over and out από εμένα. 
Και ειδικα όταν βλέπεις ότι ο άλλος μπορεί να ψάχνεται ή να μην γνωρίζει όσα εσύ.

Προσωπικά, θα προτιμούσα ο "ανιψιός"  μου/σου κλπ να ασχολείται με τους 20 καλύτερους κιθαρίστες, ακόμη κι αν ήταν "άσχετος" ή "όχι και τόσο σχετικός" με το άθλημα. Και θα τον βοηθούσα, δεν θα τον κριτικάριζα.

Γιατί τότε θα γινόμουν αυτό που κατακρίνεις στον υπόλοιπο κόσμο (περί "ξερολίασης" και υποκειμενισμού): Ένας ολατασφάζης στριμμένος που κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα για ανεπάρκεια.

Γιαούρτι με μέλι αγαπημένες μου φίλες. Και Αγάπη.

Πλακα πλακα γινεται να οργανωθει και στο νοιζ μια τετοια ψηφοφορια? Οι Top20 κιθαριστες των αναγνωστων του noiz.gr. Μπορει να γινει το ιδιο και για αλλα μουσικα οργανα

kwstas79 είπε:
Γιαούρτι με μέλι αγαπημένες μου φίλες.
Με καρύδια και παγωτό!

Απίστευτο!

VangelisV είπε:
Πλακα πλακα γινεται να οργανωθει και στο νοιζ μια τετοια ψηφοφορια? Οι Top20 κιθαριστες των αναγνωστων του noiz.gr. Μπορει να γινει το ιδιο και για αλλα μουσικα οργανα
Μα ναί!

@yameth έρχονται χριστούγεννα,μοίρασε λίγο κάρμα ακομη μπας και ηρεμησουν καποιοι γιατί μαλλον περνανε δυσκολη κλιμακτηριο.

Ή κανε εστω μια ignore list μπας και γλιτώσουμε από το καθε κομπλεξικο μπαρμπαδι.

Υπάρχουν κιθαρίστες που είναι πραγματικά κοινώς αποδεκτό το ταλέντο τους. Μέχρι εκεί οκ. Αν γινόταν όμως μια προσωπική λίστα για τον κάθε ένα από εμάς, στα 200 άτομα θα'χαμε 200 διαφορετικές λίστες. Αναγνωρίζω π.χ. το ταλέντο το Django (του unchained  :P) αλλά στην δική μου λίστα δεν θα υπήρχε. Γιατί δεν είναι η μουσική που ακούω και δε με νοιάζει να τον βάλω στην δική μου λίστα έτσι γιατί είμαι κάφρος ξέρω γω.

Εν προκειμένω, είναι μια λίστα "αχταρμάς" όπως πάμπολλες άλλες στο διαδίκτυο, στα περιοδικά κτλ. Κι ως είναι λογικό, σε τέτοιες λίστες που είναι free να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, άσχετος ή... "σχετικός", ε κορυφαίος κιθαρίστας θα βγει ο Hendrix και μετά ο Hammett, κορυφαίος μπασσίστας ο Harris, κορυφαίος drummer ο Portnoy κ.ο.κ.

Και guess what. Χεστήκαμε. Ούτε το φαί μου θα φάει η λίστα, ο δημιουργός της και οι ψηφίζοντες, ούτε τα λεφτά μου χάνω, ούτε καν τον ω τόσο πολύτιμο χρόνο μου ρίχνοντας της μια ματιά.

Οπότε πις, λοβ εντ θρας μέτσαλ.

Υ.Γ. Προτείνω να βγει ένα προσωπικό top 5 (High Fidelity anyone?) κιθαριστών απ'τον καθένα μας και όσοι βρίσκονται στις περισσότερες λίστες να πάνε στο πάνθεον μιας γωνιάς του διαδικτύου, έτσι για να'χουμε να λέμε.

Γίνεται, πάντως, εκνευριστικό να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια.

Ρε παιδιά... δεδομένα δεν υπάρχουν. Πως θα γίνει; Γνώμες έχει ο καθένας, αλλά δεδομένα, όπως παρουσιάζονται πολλές φορές, δεν υπάρχουν!

Εδώ δε μπορεί κανένας μουσικολόγος να πει αν είναι "καλύτερος" ο Beethoven από τον Mozart, και εμείς θέλουμε να έχουμε δεδομένα για το αν αυτή η λίστα ειναι καλή και η άλλη όχι, κλπ.

άστε το να πάει στο διάλο τέλος παντων... Μια λίστα έβγαλαν τα παιδιά και είπαν να την μοιραστούν μαζί μας.... :)

Nikolas είπε:
Ρε παιδιά... δεδομένα δεν υπάρχουν. Πως θα γίνει; Γνώμες έχει ο καθένας, αλλά δεδομένα, όπως παρουσιάζονται πολλές φορές, δεν υπάρχουν!
Ααα όχι, δεν μας τα λες καλά. Αφού όλοι ξέρουμε πως κάποιοι δεν έχουν απλά γνώμες και απόψεις. Τα δικά τους λόγια είναι καταγραφή γεγονότων, αναμφισβήτητων όπως το γαλάζιο του ουρανού. Αν δε αδυνατείς να συμβαδίσεις με το μεγαλείο της σκέψης τους και να αναγνωρίσεις την απόλυτη αυθεντία τους τότε αυτομάτως χρίζεσαι άσχετος και δικαίως γίνεσαι στόχος χλευασμού. Και να λες και ευχαριστώ που σε ακούμπισε έστω και λίγο το χρυσό χέρι της γνώσης τους. Όλα κι όλα, υπάρχουν και αλήθειες που κάποιοι τις ξέρουν. Αλοίμονο αν αφεθούμε στην άγνοια των άσχετων.

::)

theoctapus είπε:
Ααα όχι, δεν μας τα λες καλά. Αφού όλοι ξέρουμε πως κάποιοι δεν έχουν απλά γνώμες και απόψεις. Τα δικά τους λόγια είναι καταγραφή γεγονότων, αναμφισβήτητων όπως το γαλάζιο του ουρανού. Αν δε αδυνατείς να συμβαδίσεις με το μεγαλείο της σκέψης τους και να αναγνωρίσεις την απόλυτη αυθεντία τους τότε αυτομάτως χρίζεσαι άσχετος και δικαίως γίνεσαι στόχος χλευασμού. Και να λες και ευχαριστώ που σε ακούμπισε έστω και λίγο το χρυσό χέρι της γνώσης τους. Όλα κι όλα, υπάρχουν και αλήθειες που κάποιοι τις ξέρουν. Αλοίμονο αν αφεθούμε στην άγνοια των άσχετων.

::)
Γαλάζιο; Καλά άσχετος είσαι;
(Τώρα μεταξύ μας ( ;D ) αντικειμενικότητα στην αισθητική μπορεί να υπάρξει και διδάσκεται, αλλά... τρέχα γύρευε τώρα)

Nikolas είπε:
Γίνεται, πάντως, εκνευριστικό να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια.

Εδώ δε μπορεί κανένας μουσικολόγος να πει αν είναι "καλύτερος" ο Beethoven από τον Mozart, και εμείς θέλουμε να έχουμε δεδομένα για το αν αυτή η λίστα ειναι καλή και η άλλη όχι, κλπ.

άστε το να πάει στο διάλο τέλος παντων... Μια λίστα έβγαλαν τα παιδιά και είπαν να την μοιραστούν μαζί μας.... :)
Ποιος Μπετόβεν και ποιος Μότσαρτ ρε Νικόλας;

Μάλερ και τα μυαλά στα πεντάγραμμα να πούμε.  ::)

Tamtam είπε:
Ποιος Μπετόβεν και ποιος Μότσαρτ ρε Νικόλας;

Μάλερ και τα μυαλά στα πεντάγραμμα να πούμε.  ::)
Μαλερ γράφει ο άσχετος  ::)

Αλλά άμα απευθυνεσαι σε άσχετους φυσικά μπορείς να γράφεις ότι θέλεις.

Μισό λεπτό να τελειώσω την 10η του Μπετόβεν και θα επανελθω με τους top συνθέτες,για να μη γράφει ο καθένας ότι θέλει,αν είναι δυνατόν...

Υ.Γ.Και μην τολμήσει να με πει κανείς αγενή, εγώ να σας μάθω πράγματα θέλω,γιατί τα ξέρω όλα γατάκια που έχετε και άποψη.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back