otto## είπε:
Δηλαδή συγγνώμη αν η μουσική δεν είναι θέμα γούστου τότε τι είναι; Θα πρέπει να δεχτούμε σαν "καλύτερη" τη μουσική που εγκρίνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος επειδή με κάποιο στρεβλό τρόπο έχεις πείσει τον ευατό σου ότι είναι η "καλύτερη" βάσει 5-10 προσωπικών επιχειρηματων;
Otto, εισαι εκτος θεματος. Το θεμα μας ειναι μια αστεια λιστα
(βλεπεις ποσο ευγενικος προσπαθω να ειμαι? Δεν γραφω "γελοια" λιστα) που ποσταρε καποιος, και η οποια λιστα ειναι_λεει_ενα Top 20 των μεγαλυτερων κιθαριστων του προηγουμενου αιωνα. Και πας και βλεπεις τα ονοματα και ξεχνας οτι ηξερες τα τελευταια 45 χρονια. Και εχουμε 7 σελιδες τωρα και συζηταμε τη λεξη "ασχετη" που εγραψα, για μια λιστα εντελως και αντικειμενικοτατα
ασχετη. Αντι να συζηταμε την ιδια τη λιστα και τα εκτος τοπου και χρονου ονοματα που περιεχει. Eιναι λεει θεμα γουστου.
Τι θα πει ρε συ Otto "
θεμα γουστου"?? Εγω αυριο θα φτιαξω μια λιστα με τους 20 μεγαλυτερους πληκτραδες του τελευταιου αιωνα απο ολα τα ειδη μουσικης, και θα βαλω μεσα τον Chick Corea, τον Axtarmas, τον Jarre και τον Τσιτσοπουλο. Εσυ οταν δεις τη λιστα μου τι θα πεις? "
Θεμα γουστου" και δεν τρεχει τιποτα? Ή θα πεις "
τι γραφει ο ασχετος"? Βρηκαμε τωρα την καραμελα "
Θεμα γουστου", και οποιος τολμησει να πει κατι αμεσως τον χαρακτηριζουμε "
αγενη". Εχετε μαθει οι περισσοτεροι να μασατε την καθε μ@λ@κια του καθενα και να μη μιλατε. Γι αυτο εχουμε γεμισει απο "ειδημονες" καθε ειδους.
Οποιος θελει να βγαζει λιστες με πομπωδη τιτλους σαν τον "
οι 20 κορυφαιοι κιθαριστες απο ολα τα ειδη της μουσικης τον τελευταιο αιωνα" ας προσεχει τι γραφει γιατι εδω πλεον δεν μιλαμε για προσωπικα γουστα. Σε μερικα πραγματα δεν χωρανε προσωπικα γουστα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα οπως εγραψα παραπανω. Το να μην σου αρεσει ο Art Tatum
(θεμα γουστου) ειναι κατανοητο, το να φτιαξεις ομως μια λιστα τυπου "
Top 20 Best Jazz Pianists Of All Time" και να μην τον βαλεις μεσα, αυτο σε κατατασσει αυτοματως στους Α-σχε-τους! Και να περιμενεις καποιον Waterfall-K να πεταχτει και να γραψει οτι η λιστα σου ειναι "
ασχετη".
Ειναι απλα τα πραγματα. 8)
Σε πολλά θέματα τσακώνεσαι και αυτό ειναι δικαίωμά σου αλλά ίσως αυτό να δείχνει και μια μικρή νεύρωση.
Ή μπορει να δειχνει μικρη αντοχη στις πασης φυσεως αρλουμπες που γραφονται απο δω κι απο κει. Σκεψου κι αυτη την εκδοχη γιατρε μου...