• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αφιέρωμα Top20 Κιθαρίστες

Status
Not open for further replies.
Κάθεστε και τσακώνεστε πάλι για βλακείες. Εντάξει έφτιαξαν μία λίστα. Δεν είναι η καλύτερη αλλά γιατί πρέπει να γίνεστε αγενείς και να επιτίθεστε; Αυτούς έκριναν για καλούς αυτούς έβαλαν, get a life.

ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί λίστα που να συμφωνούν για αυτή έστω και 3 κιθαρίστες μεταξύ τους;

15%2B-%2B1

otto## είπε:
Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί λίστα που να συμφωνούν για αυτή έστω και 3 κιθαρίστες μεταξύ τους;
Και βέβαια.

Αν είναι και οι τρεις μέσα. ;D ;D ;D

Προς όποιον έβγαλε την λίστα.

Λέτε "από όλα τα είδη της μουσικής".

Δηλαδή εκτός από τον Django που έπαιζε Gypsy Jazz, δεν υπάρχει ούτε ένας Jazz κιθαρίστας που να είναι μέσα?

Γνωρίζετε τον McLaughlin, τον Holdsworth, τον Pat Metheny, τον John Scofield, τον Scott Henderson, τον Wes, τον Joe Pass, τον ....κλπ?

otto## είπε:
Κάθεστε και τσακώνεστε πάλι για βλακείες. Εντάξει έφτιαξαν μία λίστα. Δεν είναι η καλύτερη αλλά γιατί πρέπει να γίνεστε αγενείς και να επιτίθεστε;
Πρωτον, κανεις δεν τσακωνεται. Δευτερον, δεν ειμαστε αγενεις. Απλα ειπαμε οτι η λιστα αυτη ειναι ασχετη. Και ειναι. Εντελως. Και μονο που προσπαθει να βγαλει ενα Top 20 απο εναν αιωνα μουσικης, και μαλιστα απο "ολα τα ειδη" μουσικης ??? τι θες να πουμε? "Παιδια ευγε για την προσπαθεια"?

Και αντε να δεχτουμε αυτο το Top 20. Πας και διαβαζεις τα ονοματα και καταλαβαινεις οτι αυτοι που εφτιαξαν τη λιστα εχουν μαυρα μεσανυχτα. Γιατι η συγκεκριμενη λιστα αυτο δειχνει. Μαυρα μεσανυχτα. Εκτος κι αν τη λιστα αυτη την εφτιαξαν 12χρονα, οποτε παμε πασο και το βλεπουμε αλλιως το θεμα.

Και στο καπακι πεταγεται καποιος, που δεν ειναι καν ο OP, και μας λεει και "ασχετους". ;D

Ενταξει, ελεος. Σε μουσικο/τεχνικο φορουμ ειμαστε, τα περισσοτερα μελη παιζουν καποιο οργανο, παρα πολλοι εχουν ακουσει τονους μουσικης στη ζωη τους και ξαφνικα πεταγεται ενας απ'το πουθενα και σου τη λεει κιολας. Και παλι στην πλακα το παιρνουμε.

Ποσο πιο ευγενικοι πια? 8)

Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί λίστα που να συμφωνούν για αυτή έστω και 3 κιθαρίστες μεταξύ τους;
Στα βασικα, ναι, φυσικα υπαρχει περιπτωση. Αρκει η λιστα να μην ειναι "απο την πολη ερχομαι". Θα ειχε νοημα, πχ, να φτιαξει καποιος ενα Top 20 για Rock κιθαριστες, και παλι η λιστα αυτη θα ηταν απιστευτα περιορισμενη και ελλιπης.

Δηλαδή εκτός από τον Django που έπαιζε Gypsy Jazz, δεν υπάρχει ούτε ένας Jazz κιθαρίστας που να είναι μέσα?

Γνωρίζετε τον McLaughlin, τον Holdsworth, τον Pat Metheny, τον John Scofield, τον Scott Henderson, τον Wes, τον Joe Pass, τον ....κλπ?
Φιουζιε, στο εχω πει 800 φορες. Μην γινεσαι αγενης. Ασχετε, μου'μαθες και τον Montgomery και μου τον γραφεις με το μικρο του. Ο Wes! Τον ηξερες κι απο χτες? ;D

fusiongtr είπε:
Και βέβαια.

Αν είναι και οι τρεις μέσα. ;D ;D ;D

Προς όποιον έβγαλε την λίστα.

Λοιπον θειο για να τελειωνει η ιστορια.Μαθε Ελληνικα πρωτα αν θες να απαντας σε ποστ.Πρωτον το αφιερωμα αφορουσε 20 κιθαριστες του γουστου αυτου που εκανε τη λιστα.Δεν αποτελει αντικειμενικη αληθεια αλλα επιλογη με βαση το γουστο και τα ακουσματα.Αν εσενα σου αρεσει ο Was μαγκια σου.Δε θα σου πουμε οτι εισαι λαθος.Δευτερον η λιστα εγινε στα πλαισια ραδιοφ. Σταθμου που το ακροατηριο δεν ειναι απαραιτητο να ξερει ο καθε κιθαριστας που ανηκει,ακριβως γιατι οι μουσικες του σταθμου ποικιλουν.Τριτον εισαι ενας κομπλεξαρας του κερατα που θελει να αποδειξει οτι ξερει τα παντα.Δε σε αμφισβητησε κανεις ομως με αυτη τη λιστα οποτε καληνυχτα και καλα μυαλα.Οταν φτιαξεις τη δικη σου λιστα δε θα σε πει κανενας ασχετο.

Η διαχείριση πού είναι να banάρει τον αγενή φίλο μας, ο οποίος στον χώρο που φιλοξενείται, βρίζει άτομα με χρόνια μουσικής παιδείας και lives στις πλάτες τους, μόνο και μόνο επειδή του είπαν την αλήθεια; Δηλαδή ότι η λίστα είναι ένα ελλειπές συνονθύλευμα από κιθαρίστες και τίποτα παραπάνω;

Ως πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε trolls και μέλη με 10 απαντήσεις, οι οποίοι μπαίνουν εδώ μέσα και βρίζουν; Γνωρίζω τα παιδιά διαδικτυακά εδώ και χρόνια και προσβάλλομαι μόνο και μόνο διαβάζοντας αυτά τα πράγματα.

Είμαι βέβαιος ότι face to face δε θα τα είχαμε αυτά, αλλά ας όψονται οι keyboard warriors, ελληνιστί οι μάγκες του πληκτρολογίου. Να έχεις 1 ώρα να μπεις εδώ μέσα να διαβάσεις 2 πράγματα και να πρέπει να υποστείς με το "έτσι θέλω" την ασχετοσύνη και την αγένεια του κάθε τυχάρπαστου.

fusiongtr είπε:
τον ....κλπ?
αυτον δεν τον ξερω, ειμαι ασχετος

Δηλαδή ότι η λίστα είναι ένα ελλειπές συνονθύλευμα από κιθαρίστες και τίποτα παραπάνω;
Εσυ τσαντιστηκες γιατι δε σου βαλαν τον Ινγκβι τον Μαλμστην

R21Agelos είπε:
Λοιπον θειο
Κάτσε ρε μάγκα, πόσους θείους έχεις? ;D ;D

Είμαι ο δεύτερος που αποκαλείς "θείο".

εισαι ενας κομπλεξαρας του κερατα που θελει να αποδειξει οτι ξερει τα παντα
Εδώ συμφωνούμε.

το αφιερωμα αφορουσε 20 κιθαριστες του γουστου αυτου που εκανε τη λιστα.Δεν αποτελει αντικειμενικη αληθεια αλλα επιλογη με βαση το γουστο και τα ακουσματα.Αν εσενα σου αρεσει ο Was μαγκια σου.Δε θα σου πουμε οτι εισαι λαθος.
Α γειά σου παλικάρι μου.

Άρα η λίστα είναι "οι 20 κιθαρίστες που μου αρέσουν περισσότερο με βάση τα ακούσματα μου".

Αν το έλεγες έτσι δεν θα υπήρχε θέμα από κανέναν. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εντάξει.. Ούτε ο ΒΒ Βασιλιάς, ούτε ο Σαντάνα, ούτε ο Μαυροπερισσότερος που είναι 3 παραδείγματα πολύ γνωστά για τους περισσότερους..! Οι λίστες είναι υποκειμενικές, οπότε..  Chill out mates..

image.png

;D

fusiongtr είπε:

;D

captain-iglo είπε:
Οι λίστες είναι υποκειμενικές, οπότε..  Chill out mates..
Ακριβώς έτσι. Πολύ κακό για το τίποτα.

Η διαχείριση πού είναι να banάρει τον αγενή φίλο μας, ο οποίος στον χώρο που φιλοξενείται, βρίζει άτομα με χρόνια μουσικής παιδείας και lives στις πλάτες τους, μόνο και μόνο επειδή του είπαν την αλήθεια; Δηλαδή ότι η λίστα είναι ένα ελλειπές συνονθύλευμα από κιθαρίστες και τίποτα παραπάνω;

Ως πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε trolls και μέλη με 10 απαντήσεις, οι οποίοι μπαίνουν εδώ μέσα και βρίζουν; Γνωρίζω τα παιδιά διαδικτυακά εδώ και χρόνια και προσβάλλομαι μόνο και μόνο διαβάζοντας αυτά τα πράγματα.

Είμαι βέβαιος ότι face to face δε θα τα είχαμε αυτά, αλλά ας όψονται οι keyboard warriors, ελληνιστί οι μάγκες του πληκτρολογίου. Να έχεις 1 ώρα να μπεις εδώ μέσα να διαβάσεις 2 πράγματα και να πρέπει να υποστείς με το "έτσι θέλω" την ασχετοσύνη και την αγένεια του κάθε τυχάρπαστου.
Ρε παιδιά τώρα σοβάρα, προσβάλλεστε επειδή ο τάδε πληκτρολογίδης είπε άσχετο τον δείνα πληκτρολόπουλο; Για αυτό έγραψα get a life. Τα forum και τα facebook έχουν κάνει το μυαλό του κόσμου σούπα (δε λέω για σένα).

Αφού αγανάκτισες και λες για πόσο θα ανεχόμαστε κλπ. λέω να κάνουμε επανάσταση. Τέρμα η καταπίεση από τα trolls του νοιζ.

Πρωτον, κανεις δεν τσακωνεται. Δευτερον, δεν ειμαστε αγενεις. Απλα ειπαμε οτι η λιστα αυτη ειναι ασχετη. Και ειναι. Εντελως. Και μονο που προσπαθει να βγαλει ενα Top 20 απο εναν αιωνα μουσικης, και μαλιστα απο "ολα τα ειδη" μουσικης ??? τι θες να πουμε? "Παιδια ευγε για την προσπαθεια"?

Και αντε να δεχτουμε αυτο το Top 20. Πας και διαβαζεις τα ονοματα και καταλαβαινεις οτι αυτοι που εφτιαξαν τη λιστα εχουν μαυρα μεσανυχτα. Γιατι η συγκεκριμενη λιστα αυτο δειχνει. Μαυρα μεσανυχτα. Εκτος κι αν τη λιστα αυτη την εφτιαξαν 12χρονα, οποτε παμε πασο και το βλεπουμε αλλιως το θεμα.

Και στο καπακι πεταγεται καποιος, που δεν ειναι καν ο OP, και μας λεει και "ασχετους". ;D

Ενταξει, ελεος. Σε μουσικο/τεχνικο φορουμ ειμαστε, τα περισσοτερα μελη παιζουν καποιο οργανο, παρα πολλοι εχουν ακουσει τονους μουσικης στη ζωη τους και ξαφνικα πεταγεται ενας απ'το πουθενα και σου τη λεει κιολας. Και παλι στην πλακα το παιρνουμε.

Ποσο πιο ευγενικοι πια? 8)

Στα βασικα, ναι, φυσικα υπαρχει περιπτωση. Αρκει η λιστα να μην ειναι "απο την πολη ερχομαι". Θα ειχε νοημα, πχ, να φτιαξει καποιος ενα Top 20 για Rock κιθαριστες, και παλι η λιστα αυτη θα ηταν απιστευτα περιορισμενη και ελλιπης.

Φιουζιε, στο εχω πει 800 φορες. Μην γινεσαι αγενης. Ασχετε, μου'μαθες και τον Montgomery και μου τον γραφεις με το μικρο του. Ο Wes! Τον ηξερες κι απο χτες? ;D
1. Βασικά τσακώνεστε.

2. Ήσουν αγενής διότι η απαντησή σου ήταν επιθετική σε μέλη που είναι νέα. Πες ότι αυτά τα παιδιά είναι 14 χρόνων (έτσι μου φαίνεται από τις απαντήσεις τους) και έφτιαξαν μια λίστα επειδή έτσι τους έκατσε, άμα τους την πέφτεις με τη μία δε θα ξαναγράψουν.

Σύμφωνοι η λίστα ήταν κακή, so what;

Λοιπον θειο για να τελειωνει η ιστορια.Μαθε Ελληνικα πρωτα αν θες να απαντας σε ποστ.Πρωτον το αφιερωμα αφορουσε 20 κιθαριστες του γουστου αυτου που εκανε τη λιστα.Δεν αποτελει αντικειμενικη αληθεια αλλα επιλογη με βαση το γουστο και τα ακουσματα.Αν εσενα σου αρεσει ο Was μαγκια σου.Δε θα σου πουμε οτι εισαι λαθος.Δευτερον η λιστα εγινε στα πλαισια ραδιοφ. Σταθμου που το ακροατηριο δεν ειναι απαραιτητο να ξερει ο καθε κιθαριστας που ανηκει,ακριβως γιατι οι μουσικες του σταθμου ποικιλουν.Τριτον εισαι ενας κομπλεξαρας του κερατα που θελει να αποδειξει οτι ξερει τα παντα.Δε σε αμφισβητησε κανεις ομως με αυτη τη λιστα οποτε καληνυχτα και καλα μυαλα.Οταν φτιαξεις τη δικη σου λιστα δε θα σε πει κανενας ασχετο.
Και εσύ ρε φίλε χαλάρωσε. Εντάξει δε σου έθιξαν την οικογένεια, τη λίστα σου έθιξαν.  ;D

Ούτε η λίστα Λαγκάρντ να ήταν. Η λίστα του Σίντλερ κ.ο.κ.

fusiongtr είπε:

Εδώ συμφωνούμε.

Α γειά σου παλικάρι μου.

Άρα η λίστα είναι "οι 20 κιθαρίστες που μου αρέσουν περισσότερο με βάση τα ακούσματα μου".

Αν το έλεγες έτσι δεν θα υπήρχε θέμα από κανέναν. ;)
Γεια τον πρώτο μου θείο πήγαινε η απάντηση αλλά μπέρδεψα τα σχόλια με τόσα ποστ.

1.Η λίστα δεν ήταν δική μου

2.Αν ακούγατε την εκπομπή (επειδή εγώ την άκουσα) θα ακούγατε από τους ίδιους τους δημιουρφούς ότι δεν είναι ακριβής και βασίζεται σε προσωπικά γούστα.

3.Τα "κομπλεξικός" και γενικά όλο μου το κείμενο πήγαινε στον παντογνώστη που αποκάλεσε άσχετους τους δημιουργούς της λίστας.

4.Τώρα που έμαθα ότι έχουν λάιβ στην πλάτη τους ταράχτηκα.Ο Θεός ο ίδιος να είναι κάποιος δεν δικαιούται αγένειας ούτε παντογνωσίας.Ούτε για εμένα ξέρει κάποιος τι έχω κάνει και δε θα έπρεπε για να μου την πει.

5.Δε χρειάζομαι κάποιον να με μπανάρει.Από τους κομπλεξισμούς των φόρουμ απέχω χρόνια.Την κάνω μόνος μου.

R21Agelos είπε:
Γεια τον πρώτο μου θείο πήγαινε η απάντηση αλλά μπέρδεψα τα σχόλια με τόσα ποστ.
;D ;D ;D ;D ;D

Ας λήξει εδώ αυτή η ιστορία με τη λίστα. Παρουσιάσαμε μια δική μας άποψη που δεν την επιβάλαμε ούτε είπαμε ότι είναι σωστή, έστω και αν είναι 12χρονων. Πραγματικά ας διαγραφεί και σαν θέμα αν είναι να χαλιούνται τόσο πολύ κάποιοι.

Όσον αφορά τον φίλο που λέει για μάγκες πληκτρολογίου, δεν ξέρω αν θα μας έλεγε άσχετους και 12χρονα από κοντά, μόνο και μόνο για μια λίστα που δεν του αρέσει.

Προφανώς και δεν απευθύνομαι σε σένα, στον φίλο μας τον ΑΕΚάρα απευθύνομαι που νομίζει ότι μιλάει στους συμμαθητές του στο πρώτο διάλειμμα. Επί συγκεκριμένου τώρα, λίστες με τόσο ευρύ φάσμα ειδών είναι δώρο άδωρο. Υπάρχουν εκατοντάδες κιθαρίστες που θα μπορούσαν να είναι μέσα, πάντα σύμφωνα με τα γούστα του καθενός.

Προς τον Όθωνα τώρα, έχω βοηθηθεί άπειρα από παιδιά εδώ μέσα σε πάρα πολλά θέματα, ήχου, τεχνολογίας, τεχνικής, θεωρίας, αλλά το κυριότερο, σε θέματα μουσικής παιδείας και αισθητικής.

Θεωρώ λοιπόν απαράδεκτο να γίνονται τέτοια, είναι η πρώτη φορά που το λέω, αλλά το λέω γιατί τώρα τελευταία γίνεται συχνά. Έρχεται ο "Χ-Ψ" τύπος που άκουσε για το forum, γράφει την ιδέα του, καλή ή κακή δεν έχει σημασία, δεν αρέσει σε κάποιους και το επόμενο post είναι μπινελίκι. (Πάλι δε λέω για σένα pinkfloyd, αλλά για τον ultra fanatic ακροατή σου) Οπότε ναι, πιστεύω ότι ο προβληματισμός μου ευσταθεί και θα ήθελα η διοίκηση να τον εξετάσει. Απλά, όμορφα και ωραία.

otto## είπε:
Ήσουν αγενής διότι η απαντησή σου ήταν επιθετική σε μέλη που είναι νέα.
Ο OP (pinkfloyd) ειναι μελος απο το 2011, ασχετα αν εχει ποσταρει πολυ λιγο. Νεο μελος λοιπον δεν τον λες. Στο πρωτο ποστ μου εγραψα "Η συγκεκριμενη λιστα εχει φτιαχτει απο ασχετους (sorry ;D) και απευθυνεται σε ασχετους".Αυτο το "Sorry ;D" σου φαινεται επιθετικο? Στη συνεχεια ερχεται και ο Nestoras, κανει quote την παραπανω φραση μου και προσθετει "Yes indeed!". Κι αυτος επιθετικος?

Και στο καπακι ποσταρει ο OP (pinkfloyd) με ενα πολυ χαλαρο τροπο και λεει αυτα που λεει, ηρεμα κι ωραια. Γι αυτο και κανεις δεν (του) απαντησε και τελειωσε εκει το θεμα. Ωσπου πεταχτηκε το "ανιψι" R21Agelos και μας την λεει με τσαμπουκα και υφακι. Μετα απο αυτο εννοειται οτι θα επαιρνε απαντηση.

Πες ότι αυτά τα παιδιά είναι 14 χρόνων (έτσι μου φαίνεται από τις απαντήσεις τους) και έφτιαξαν μια λίστα επειδή έτσι τους έκατσε, άμα τους την πέφτεις με τη μία δε θα ξαναγράψουν.
Και καλα θα κανουν. Οι λιστες τετοιου τυπου ειναι ασχετες και χωρις νοημα. Απ'αυτες κανεις δεν μαθαινει, ισα ισα που οι περισσοτερες ειναι παραπλανητικες, γιατι γραφονται ειτε μετα απο ψηφοφοριες του κοινου (το 70% του οποιου ψηφιζει...Jimi Hendrix) ειτε απο ατομα τα οποια δεν εχουν και πολυ σχεση με το θεμα.

Γεια τον πρώτο μου θείο πήγαινε η απάντηση...
Αν με ειχες θειο το σιγουρο ειναι οτι θα ειχες μαθει να ακους μουσικη. Δυστυχως για σενα και ευτυχως για μενα, δεν ειμαι θειος σου.

Η λίστα δεν ήταν δική μου
Και τοτε τι πεταχτηκες με φορα? "Απο πιτα που δεν τρως..."

Αν ακούγατε την εκπομπή (επειδή εγώ την άκουσα) θα ακούγατε από τους ίδιους τους δημιουρφούς ότι δεν είναι ακριβής και βασίζεται σε προσωπικά γούστα.
Επρεπε να ακουσουμε την εκπομπη για να το καταλαβουμε αυτο? Δηλαδη αν δεν την ακουγαμε τι θα πιστευαμε? Οτι η λιστα αυτη βγηκε μετα απο 20 χρονια ερευνας σε συνεργασια με το Berklee, το Yale και το Juilliard? ;D

Τα "κομπλεξικός" και γενικά όλο μου το κείμενο πήγαινε στον παντογνώστη που αποκάλεσε άσχετους τους δημιουργούς της λίστας.
Ενω εσυ προφανως τους χαρακτηριζεις ειδημονες ε? :P Εχεις δικιο. Μονο ενας ειδημονας θα εβαζε στην ιδια λιστα τον Reinhardt με τον Iommi....

Δε χρειάζομαι κάποιον να με μπανάρει.Από τους κομπλεξισμούς των φόρουμ απέχω χρόνια.Την κάνω μόνος μου.
Στο καλο.
wave.gif

Ας λήξει εδώ αυτή η ιστορία με τη λίστα. Παρουσιάσαμε μια δική μας άποψη που δεν την επιβάλαμε ούτε είπαμε ότι είναι σωστή, έστω και αν είναι 12χρονων. Πραγματικά ας διαγραφεί και σαν θέμα αν είναι να χαλιούνται τόσο πολύ κάποιοι.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν χαλιεται με σενα. Το εγραψα και παραπανω.

Η μαύρη αλήθεια, είναι πως προβληματίστηκα και καθότι έχω εκπομπή αύριο, ήπια να κάνω μια Λίτσα με τους καλύτερους 20 μπουθαρίστες

1. Keith Richards

2. Samy Paraga

Αλλαλάζουμε επίπεδο φυσικά

3. Frank Zappa

4. Prince

5.Pete Townsend

6.Mick Ronson

7. Jimmy Page

8.Johny Thunders

9.Greg Sage

10.Ry Cooder

Αλλαλάζουμε ξανάμανα επίπεδο

11. Ρόρις

12. East Bay Ray

13. Wilko Johnson

14. Ron Asheton

15. Chuck Berry

Αλλαλάζουμε επίπεδο και ολοκληρώνω

16. David Gilmour

17. Budy Guy

18. Ali Farka Toure

Οι 2 τελευταίοι παίζουν σε άλλη λίστα, αλλά τους έβαλα για να συμπληρώσω

19. Roy Smeck

20. Django

Ταίλως με τας λήστας κλείσαμε νομίζω ε?

Φίλως ΠΟΥ ίναι ο Peter Frampton; ;D

BillTrantos είπε:
Φίλως ΠΟΥ ίναι ο Peter Frampton; ;D
Αγκαλιά με τουν Τζιμ, τον Τζεφ , τουν Ρίτσι, τον Μπουόναμάσα και τον ΣΟΥ ΡΟΥ ΒΟΥ στην ανακύκλωση  ;D ;D ;D

Δκιαμ είναι η Λίτσα ότι θέλω λαίμαι έτσε?

Άσαι μας ρε θείω, δεν παίζει λίστα χωρίς Peter Framptom, βγάλε κάνα χούφταλο και βάλε αυτόνα λαίμαι :D

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back