- Πόντοι
- 1,788
Για εμένα η μουσική λειτουργεί στο παρασκήνιο.
Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική, αλλά ποτέ σε πρώτη γραμμή.
Π.χ. αν μπω σε ασανσέρ και δεν έχει μουσική, δεν μου αρέσει.
Αν μπω σε κατάστημα να ψωνίσω πχ. ρούχα και δεν έχει μουσική , δεν μου αρέσει κ.ο.κ.
Όπως είπα εισηγητικά, άσχετα που η συζήτηση παρέκκλινε (και καλώς παρέκκλινε) και σε άλλα θέματα, δεν θεωρώ αναγκαίο να βλέπω αυτούς που παράγουν το προϊόν που μου αρέσει, να το παράγουν σε πραγματικό χρόνο.
Αντιλαμβάνομαι ότι η μουσική δεν είναι ακριβώς καρέκλα (δεν χρειάζεται να τελειώσει – ολοκληρωθεί ένα μουσικό κομμάτι για να πετύχει τον σκοπό του), παρ’ όλα αυτά βλέπω και ομοιότητες.
Το θέατρο ας πούμε είναι εντελώς άλλη κατάσταση.
Πολλές μουσικές παραστάσεις εμπεριέχουν «θεατρικότητα», αλλά δανείζονται από άλλη τέχνη στοιχεία για να ενισχύσουν την παρουσίαση της δικής τους (μουσική).
Εκεί τα πράγματα είναι πιο «περίπλοκα».
Εγώ μιλάω αμιγώς για ζωντανή εκτέλεση μουσικής και μόνο.
Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική, αλλά ποτέ σε πρώτη γραμμή.
Π.χ. αν μπω σε ασανσέρ και δεν έχει μουσική, δεν μου αρέσει.
Αν μπω σε κατάστημα να ψωνίσω πχ. ρούχα και δεν έχει μουσική , δεν μου αρέσει κ.ο.κ.
Όπως είπα εισηγητικά, άσχετα που η συζήτηση παρέκκλινε (και καλώς παρέκκλινε) και σε άλλα θέματα, δεν θεωρώ αναγκαίο να βλέπω αυτούς που παράγουν το προϊόν που μου αρέσει, να το παράγουν σε πραγματικό χρόνο.
Αντιλαμβάνομαι ότι η μουσική δεν είναι ακριβώς καρέκλα (δεν χρειάζεται να τελειώσει – ολοκληρωθεί ένα μουσικό κομμάτι για να πετύχει τον σκοπό του), παρ’ όλα αυτά βλέπω και ομοιότητες.
Το θέατρο ας πούμε είναι εντελώς άλλη κατάσταση.
Πολλές μουσικές παραστάσεις εμπεριέχουν «θεατρικότητα», αλλά δανείζονται από άλλη τέχνη στοιχεία για να ενισχύσουν την παρουσίαση της δικής τους (μουσική).
Εκεί τα πράγματα είναι πιο «περίπλοκα».
Εγώ μιλάω αμιγώς για ζωντανή εκτέλεση μουσικής και μόνο.