• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Supertest: 5 Teles, 2 Strats, 1 JM

Who is who?

Προβολή συνημμένου 37461

Σε ολα τα κλιΨ όπου αλλάζουν οι μαγνητες πανε απο neck >middle possition > bridge το twangy σημειο στην αρχη ειναι μονο ο bridge και τα ανοιχτα ακκορντα που ακολουθουν η μεσαια θεση.

Για ενισχυτη χρησιμοποιησα τον Colorsound Bluesman (improved DR copy), λιγο slapback delay απο το Maestro Discoverer , για drive το κλασσικο ΤC Mojo Mojo

Oι κιθαρες που πρωταγωνιστουνΕ ειναι απο αριστερα προς τα δεξια (ΔEN εχουν γραφτει με αυτη τη σειρα)

1.FENDER 2000 Αm std strat stock

2.FENDER 8502 TELE stock

3.Warmoth/Mark Jenny Tele thinline' (TL Claire pickups_

4.Argytar Tele (Q pickups)

5. FENDER AO Tele Custom 70s

6. FENDER ELITE Tele stock

7.Argytar Jazzmaster (Fender Pure Vintage 65 pickups) 

8.Argytar strat (Fender Pure Vintage 65 pickups) 

Επειδη σε LAPTOP/PC φαινεται περιεργο οπως ανεβηκε ας θεωρησουμε ΠΡΩΤΗ σε σειρα την πρωτη απο την αριστερη στηλη και ΔΕΥΤΕΡΗ σε σειρα την δευτερη απο την αριστερη στηλη κ.ο.κ) δηλ. η κιθαρα νο. 5 ειναι η ΠΡΩΤΗ απο την δεξια στηλη.

,  

gtr test (1).mp3 9.92 MB · 606 downloads

gtr test (2).mp3 10.01 MB · 610 downloads

gtr test (3).mp3 10.02 MB · 612 downloads

gtr test (4).mp3 10.28 MB · 610 downloads

gtr test (5).mp3 10.37 MB · 614 downloads

gtr test (6).mp3 10.04 MB · 616 downloads

gtr test (7).mp3 9.92 MB · 613 downloads

gtr test (8).mp3 9.51 MB · 613 downloads

αν και δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα τη σειρά του τι παίζεται και πως

θα πω ότι τελε δεν είναι οι 3, 5 και 7

και ίσως η 5 είναι η τζαζ.

Αλλά γενικά επαναλαμβάνω δεν βγάζω άκρη με την επεξήγηση του τι παίζεται.

όλες ακούγονται πολύ ωραία, αν και έχω θέμα με τα παραμορφωμένα που παίζεις

να συμπληρώσω δεν έχω ακούσει ποτε τζαζ, εκτός απο αυτήν που παίζει εδώ, μόλις την έφτιαξε ο Αργύρης, αλλά η γνωριμία αυτή δεν μετράει.

Οπότε εμπειρία μηδέν.

"Ποιοτικά" τι ακριβώς εννοείς;

Και οι δύο είναι άψογα φτιαγμένες.

Του Argy είναι λίγο πιο ελαφριά γιατί είναι από corina ενώ η Fender είναι swamp ash.

Και οι δύο είναι σεταρισμενες τέλεια οπότε παίζουν βούτυρο.

Προτιμώ το μπράτσο του Argy γιατί είναι φτιαγμένο στα γούστα μου,πολύ παχύ με ελαφρύ V.

Επίσης του Argy είναι nitro ενώ η Fender poly.

Ηχητικά διαφέρουν πολύ γιατί η Fender φορά τους early flatpoles ,1989-2000,που είναι εξαιρετικοι και απίστευτα ευέλικτοι μαγνήτες και έχουν μεγαλύτερη έξοδο από τους κάρα-vintage pure 65 που φοράει η Argy.

Επίσης η Argy έχει τριθέσιο επιλογέα με το δεύτερο volume να μπλενταρει τον μεσαίο μαγνήτη οπότε μου επιτρέπει να έχω neck+bridge στην μεσαία θέση και όλους τους μαγνήτες μαζί.

Και οι δύο είναι πολύ ωραίες....για strat... πάντα ....μη τρελλαθουμε κι όλας ? tele δεν θα γίνουν ποτέ.

Σε ευχαριστώ που απάντησες στο ΕΡΩΤΗΜΑ του νήματος.
Εννοώ ότι όταν πιάνεις μια κιθάρα στα χέρια σου καταλαβαίνεις την ποιότητα κατασκευής και την λεπτομέρεια. Ρωτάω διότι η μία είναι χειροποίητη ενώ η άλλη μαζικής παραγωγής. 

Εννοώ ότι όταν πιάνεις μια κιθάρα στα χέρια σου καταλαβαίνεις την ποιότητα κατασκευής και την λεπτομέρεια. Ρωτάω διότι η μία είναι χειροποίητη ενώ η άλλη μαζικής παραγωγής. 

σίγουρα η Fender που είναι φτιαγμένη σε CNC είναι απόλυτα τέλεια αλλά και η χειροποίητη έχει τη χάρη της....η ταστοδουλεια του Argy είναι απίστευτα καλή αλλά και η Fender έχει περάσει από σχολαστικο fret leveling and crowning όπως όλες οι κιθάρες μου οπότε και αυτή απίστευτη ταστοδουλεια έχει (από το εργοστάσιο ελάχιστες κιθάρες ακόμα και πανάκριβες έχουν 100% άψογη ταστοδουλεια)

να συμπληρώσω δεν έχω ακούσει ποτε τζαζ, εκτός απο αυτήν που παίζει εδώ, μόλις την έφτιαξε ο Αργύρης, αλλά η γνωριμία αυτή δεν μετράει.

Οπότε εμπειρία μηδέν.

και ?

τι πιάσαμε ?

Googlaris:

philippe starck plexi chair 
Interesting... image.gif

Αφού δεν παίζουν άλλοι....

1. Πράσινη Tele Argy

2. Elite Tele 

3. AO 70s Tele

4.8502 tele

5. Thinline tele

6. Argy strat

7. Am std strat

8. Jazzmaster 
Εγώ μιας και δεν το είχα, αποφάσισα να απέχω και περίμενα τη λίστα. Τώρα έχει περισσότερο ενδιαφέρον για μένα να ακούσω τα clips ξανα και να κάνω τη σύνδεση. 

Το μόνο σκέφτηκα αρχικά ήταν μήπως είναι η Elite στο 1, αλλά τελικά είχα λάθος. 

Εγώ μιας και δεν το είχα, αποφάσισα να απέχω και περίμενα τη λίστα. Τώρα έχει περισσότερο ενδιαφέρον για μένα να ακούσω τα clips ξανα και να κάνω τη σύνδεση. 

Το μόνο σκέφτηκα αρχικά ήταν μήπως είναι η Elite στο 1, αλλά τελικά είχα λάθος. 

Κοίτα εμένα ηχογραφημενες μου ακούγονται όλες ιδΓιες οπότε μη σκας ?

Από κοντά υπάρχουν διάφορες βέβαια,καλά τίποτα το συγκλονιστικό βέβαια.

κινεζικη  απομιμηση ειναι σιγα μην εδωΝα 2.500 ευρω (η μια) για αυτη την μπουρδα
Αν σκεφτόσουν λογικά, θα πούλαγες 5 tele και θα αγόραζες ένα σετάκι από 6 αυθεντικές Philippe Starck καρέκλες, αλλά....?

Αν σκεφτόσουν λογικά, θα πούλαγες 5 tele και θα αγόραζες ένα σετάκι από 6 αυθεντικές Philippe Starck καρέκλες, αλλά....?

Μπα με 4,vintage , tele χτύπησα απαρταμεντο στο Βερολίνο* το 2003 οπότε καλύτερα κιθάραΙ για επενδύσεις που τις ξέρουμε κι όλας.

Εξάλλου δεν είμαι ΚΑΡΕΚΛΑΣ.

*Εντάξει πλέον με τα λεφτά που είχα δώσει δεν αγοράζεις ούτε ντουλάπα στο Wedding αλλά λαιμΕ τωρα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προσπάθησα να εντοπίσω αρχικά την JM αλλά δεν τα κατάφερα. Ακούγονται όλες - τουλάχιστον με τα ακουστικά μου - αρκετά κοντά. Αν έπρεπε να επιλέξω μία, τότε θα πήγαινα σίγουρα στην AO 70's tele. Πανέμορφη και πολυ versatile. Δυστυχώς είμαι φτωχός και την βγάζω με Harley Benton?.

Αφού δεν παίζουν άλλοι....

1. Πράσινη Tele Argy

2. Elite Tele 

3. AO 70s Tele

4.8502 tele

5. Thinline tele

6. Argy strat

7. Am std strat

8. Jazzmaster 

Ενα ban στον κυριο. Μπαναρετε τον επιτελους, δε μας λυπαστε;

Και εξηγουμαι: Κατεβασα τα αρχεια ομορφος ωραιος, τα ακουσα, δεν υπηρχε καμια περιπτωση να βρω ακρη με το ποιο ειναι ποιο, οποτε και δε συμμετειχα.

Καθησα ομως και τα ακουσα πολλλλλες ? φορες για να τα συγκρινω μεταξυ τους και, δεν ειναι οτι δε θα εκανες δουλεια με ολες, αλλα στα αυτια μου κατεληξα οτι μου αρεσε πιο πολυ η ν. 8, ειδικα στα πρωτα παιξιματα αλλα και γενικα μου αρεσε πιο πολυ. Πολυ πιο πολυ. Οποτε περιμενα να δω ποια θα ειναι.

Και ειναι η jazzmaster; Μπαν. Περμαμπαν. Δηλαδη δε φτανει που εχουμε κολλησει με τις στρατ και τις τελε, τωρα θα μπουμε στη μπριζα να παρουμε και jazzmaster; Δηλαδη τι θα γινουμε ρε παιδγια, οι χρυσοι χορηγοι της Fender; Ως που θα παει αυτη η κατασταση με τους influencers τελος παντων;

Καντε κατι, γιατι θελω να παω και διακοπες, μην καταστρεψω τελευταια στιγμη τις βαλιτσες μου, σε σακουλες θα τα βαλω τα ρουχα;

Αξιότιμα μέλη, φίλοι πουρουπουπούδες και λοιποί κανάγιες...

Κάτι πολύ ενδιαφέρον συντελείται σε αυτό το thread. Θέμα με οκτώ κιθάρες και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από μια... καρέκλα, με προεκτάσεις στο βερολινέζικο real estate ?

Κάτι αλλάζει στο τίμιο forum μας... ?

Trending...

Νέα θέματα

Back