Η "ειρήνη" είναι μία εσωτερική κατάσταση, η οποία δεν συνάδει με το στυλ ζωής των ροκ σταρς, οι οποίοι όχι μόνο δεν βρίσκουν εκείνοι την ειρήνη, αλλά κάνουν και ότι μπορούν για να μην την βρει κανένας άλλος.Rest In Peace (Αυτή που πάντα ήθελε).
¶μα θέλετε να βρείτε την ειρήνη' date=' ή να δείτε πως άλλοι την αναζήτησαν και την βρήκαν, ακούστε λαϊκές μουσικές (όσες έχουν επιζήσει του MTV), ακούστε Μότσαρτ ή Βιβάλντι, ακούστε λίγη όμορφη jazz, ακούστε τέλος πάντων πράγματα που υπάρχουν όχι επειδή πουλάνε αλλά επειδή κάποιοι πιστεύουν σε αυτά.[/quote']
Δηλαδή η Jazz τοσα χρόνια δεν πουλαει; Ή δεν υπαρχουν εκει ψευτοκουλτουριαρηδες; Το ροκ ειτε αρεσει σε κάποιους είτε οχι είχε πολιτικες και κοινωνικές προεκτάσεις πιο πολύ απο κάθε αλλη μουσική, και ακόμα έχει ασχετα αν μπήκαν στον χορό κατι αθλια emo γκρουπάκια.
Θα προτεινα λοιπον να σεβαστουμε ολοι την μνήμη αυτου του ανθρωπου που τραγουδουσε για την ειρηνη και από οτι ξερω δεν εστειλε κανέναν στα χαρακώματα. Αντιθετα εγινε πηγή εμπνευσης μιας ολόκληρης γενιάς.
Ψευτοκουλτουριάρηδες υπάρχουν παντού. Και' date=' όχι, η τζαζ δεν πουλάει τίποτε σε σύγκριση με τα ροκ στάνταρντς.Δηλαδή η Jazz τοσα χρόνια δεν πουλαει; Ή δεν υπαρχουν εκει ψευτοκουλτουριαρηδες;
Σέβομαι τον ρομαντισμό σου, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Το ροκ είναι γέννημα-θρέμμα της αγγλοσαξωνικής παράδοσης, και δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματά μου ούτε με τον κοινωνικό προβληματισμό μου. Για κοίτα πάλι λίγο την φωτογραφία που έβαλε ο fleemail.Το ροκ ειτε αρεσει σε κάποιους είτε οχι είχε πολιτικες και κοινωνικές προεκτάσεις πιο πολύ απο κάθε αλλη μουσική, και ακόμα έχει ασχετα αν μπήκαν στον χορό κατι αθλια emo γκρουπάκια.
Θα την σεβαστούμε την μνήμη του, αλλά εγώ προσωπικά θα σεβαστώ ακόμη περισσότερο τη δική μου. ¶λλο πράγμα να σέβεσαι τη μνήμη κάποιου και άλλο να τον αγιοποιείς, όπως κάνουνε συνήθως με τους πεθαμένους ροκ σταρς. Αυτό πλέον έχει καταλήξει θρησκοληπτικό σύνδρομο.Θα προτεινα λοιπον να σεβαστουμε ολοι την μνήμη αυτου του ανθρωπου που τραγουδουσε για την ειρηνη και από οτι ξερω δεν εστειλε κανέναν στα χαρακώματα. Αντιθετα εγινε πηγή εμπνευσης μιας ολόκληρης γενιάς.
... Χεχε, έχω και εγώ ένα άρθρο-μούρλια, ας το διαβάσουν όλοι όσοι είναι έτοιμοι να μου τη πουν για αυτά που γράφω...Για να θυμούντε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι
... Χεχε' date=' έχω και εγώ ένα άρθρο-μούρλια, ας το διαβάσουν όλοι όσοι είναι έτοιμοι να μου τη πουν για αυτά που γράφω...Για να θυμούντε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4489772.stm[/quote']
Δεν εχω διαθεση να σου την μπω. Σεβομαι την αποψη σου και για αυτο το σταματάω εδω αυτο το θέμα. Θα σε παρακαλεσω ομως αφου το θεμα προφανώς δεν σε αφορά να το σταματησεις και εσυ. Ολοι μπορουμε να την μπουμε ο ενας στον αλλο για αυτα που ακουει (και για την Jazz, και για την κλασσικη και για ολα) αλλα δεν ειδα κανεναν να το κανει.
Αν λοιπον η απωλεια αυτού του ανθρώπου δε σου κανει "κουκου" που λεει και ο λαός το Noiz παρεχει εκατονταδες αλλα θεματα για δημιουργική απασχόληση.
Thanx
ΥΓ. Το αρθρο το διαβασα και μου κανει κατι σαν esspreso "δημιουργουμε απλυτα για να βγαλουμε στη φόρα". Οχι οτι δεν ειναι αληθεια καποια απο αυτα. Αλλωστε ολοι οι μεγαλοι μουσικοί, ανεξαρτητα από το είδος, π****νε groupies.
έχεις την ψήφο μου.Οι δηλώσεις του Λένον για την ειρήνη είναι επιεικώς γελοίες
Και βέβαια. Εννοείται ότι το δικό μου σχόλιο δεν έχει να κάνει με τον μουσικό αλλά με τον πολιτικάντη που κρυβότανε μέσα στον μακαρίτη. Σε αυτό το επίπεδο απαντάω και μόνο. Εγώ αν δεν είχα ακούσει Beatles θα ήμουν γαρδένια - ο πρώτος δίσκος που απέκτησα στη ζωή μου ήταν το Rubber Soul.ελπιζω να πιανεις τον συλλογισμο μου :wink:
δεν ακουσα ποτε μου beatles και δεν νομιζω να ακουσω και ποτε' date=' αλλα σεβομαι και θα σεβομαι τον lennon ως μουσικο ογκολιθο, και οντως τις φιλειρηνικες προθεσεις του καθε lennon, dylan, bono κλπ παντα θα τις γραφω στα παλαιοτερα των υποδηματων μου.
[/quote']
Κι εγω θα συμφωνησω με το φιλο mechmg93.Δεν ειμαι καθολου (μα καθολου ομως!!) οπαδος των Beatles...Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο..τελος παντων ομως..Ενας καλλιτεχνης (ειδικα μετα θανατον) δεν κρινεται νομιζω μονο απο την ''τρελλη'' ζωη που εκανει και τα ναρκωτικα που επαιρνε..κρινεται απο αυτο που μενει μετα τον θανατο του (λαθος?).Αυτο που μενει λοιπον ειναι τα τραγουδια!!Αρα πρεπει να κρινουμε απ'αυτα!!
Για μενα λοιπον, το τραγουδι Imagine αντιπροσωπευει την αποψη μου για τη ζωη πανω σε αυτον τον πλανητη..δεν νομιζω και να διαφωνει κανενας ιδιαιτερα..ειναι ενα τραγουδι που (εμενα προσωπικα βεβαια) με εμπνεει για να προσπαθησω, απο τη δικη μου τουλαχιστον πλευρα, για εναν κοσμο καλυτερο..(δεν ξερω αν θα καταφερω τιποτα :roll: παντως θα ξερω πως προσπαθησα!!!)Απλα δεν γνωριζω πολλα τραγουδια που να εχουν ενα τοσο ευθυ νοημα που να αφορα ΟΛΟΥΣ μας..το αν η γενια που ακουγε αυτα τα τραγουδια εγινε σκατα (σωστος ο Wow! :wink: ) δεν ειναι θεμα του μουσικου!!Και με τη γενια του Πολυτεχνειου τα ιδια δεν εγιναν??Οι μισοι ειναι σημερινοι πολιτικοι (μεγαλες φαγανες!!)
Τσεκαρετε τη διασκευη απο τους A Perfect Circle στο ανωτερω τραγουδι!!Ειναι απλα Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η!!!! 8O :wink: