Μανώλη Λιδάκη καλό σου ταξίδι.

Ένας τραγουδιστής (και άνθρωπος, θα πρόσθετα) που ήταν αδύνατο να μην συμπαθήσεις, ακόμα και αν η ελληνική μουσική δεν είναι αγαπημένο σου είδος (όπως στην περίπτωσή μου) . Έφυγε πάρα πολύ νέος. Τουλάχιστον πρόλαβε να αφήσει ένα εξαιρετικό έργο και το στίγμα του.

Μεγάλος τραγουδιστης που δεν ειχε απολαύσει το credit που του αναλογούσε.

Με πικρία σήμερα το πρωι είδα στο FB ανάρτηση γνωστού στελέχους διαφόρων δισκογραφικών εταιρειών οπου εκανε μια τουλάχιστον αχρείαστη και παρεξηγήσιμη αναφορά στον εκλειπόντα.

Αν και μεγάλωσα στην ίδια γειτονιά,δέν τον γνώρισα ποτέ λόγο διαφοράς ηλικίας,αλλά άκουγα πάντα τα καλύτερα γι αυτόν.Κρίμα.

Συμπαθεστατος.
Για καποιο περιεργο λογο εβαζα παντα Λιδακη στην ταβερνα που ειχαμε και θυμαμαι ολοι μου λεγαν
΄΄παλι Λιδακη εβαλες ρε?''.....
Εμενα με ηρεμουσε, και δουλευα καλυτερα με Λιδακι...ποτε δεν το καταλαβα.....
Και την λεξη ''Λιδακης΄΄ που ακουγα μου δημιουργουσε μια γαληνη......
Καλο παραδεισο......

Μουσική κ πνευστά είχε μάθει στην φιλαρμονική ηρακλείου(συνήθες ακόμη και στην γενιά μου,αφου στις προσφυγικές συνοικίες δέν υπήρχαν χρήματα για ωδεία και ιδιαίτερα μαθήματα από τις οικογένεις) και άν δέν κάνω λάθος στο όνομα,ο Μανώλης Ρασούλης οπου καθόταν για φαγητό στην ταβέρνα του Χιώτη,τον είχε ακούσει να τραγουδάει καθώς περνούσε.

Την Κυριακή που θα πάω να επισκευθώ το μνημείο του πατέρα μου,όπου λάτρευε τον Καζατζίδη,θα περάσω και από το μνημείο του Μανώλη και θα του τραγουδήσω ότι μπορώ,από τα τραγούδια που είχε ερμηνεύσει.

Αναθεωρητικό και επαναπροσδιοριστικό το γεγονός,οτι τελικά η μόνη αξιολόγηση που μετράει,δέν γίνεται ούτε από τα κανάλια,ούτε από τις δισκογραφικές,ούτε από τους αριθμούς και είναι και η τελική.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back