Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Μα αν δεν το δει, δεν ειναι "θεατης"

Είναι θεατής της επιλογής του καστ και σε περιπτώσεις όπως αυτή,αρκεί για να αποδοκιμάσεις το έργο.

Αν έβαζαν τον Ταμτάκο να παίξει στη βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι, δε θα χρειαζόταν να γίνω θεατής του έργου.
Θα αρκούσε να παραμείνω θεατής της βλακείας που δέρνει τον κόσμο..

Είναι θεατής της επιλογής του καστ και σε περιπτώσεις όπως αυτή,αρκεί για να αποδοκιμάσεις το έργο.

Αν έβαζαν τον Ταμτάκο να παίξει στη βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι, δε θα χρειαζόταν να γίνω θεατής του έργου.
Θα αρκούσε να παραμείνω θεατής της βλακείας που δέρνει τον κόσμο..
Οκ
Ομολογω οτι δεν γνωριζα τον ορο του "θεατη της επιλογης του cast".
Φανταζομαι οτι αντιστοιχα θα υπαρχει και ο "ακροατης των ενορχηστρωσεων" (που μπορει να κρινει την ενορχηστρωση ή τους μουσικους που παιζουν χωρις να ακουσει το αποτελεσμα).
Ετσι κι αλλιως παντως αυτοι οι οροι δεν με αφορουν. Προτιμω να βλεπω τις ταινιες και να ακουω μουσικη.

Οκ
Ομολογω οτι δεν γνωριζα τον ορο του "θεατη της επιλογης του cast".
Φανταζομαι οτι αντιστοιχα θα υπαρχει και ο "ακροατης των ενορχηστρωσεων" (που μπορει να κρινει την ενορχηστρωση ή τους μουσικους που παιζουν χωρις να ακουσει το αποτελεσμα).
Ετσι κι αλλιως παντως αυτοι οι οροι δεν με αφορουν. Προτιμω να βλεπω τις ταινιες και να ακουω μουσικη.

Κάτσε να στο απλοποίησω για να μπορέσεις να το καταλάβεις.

Αν εσύ προλογισεις ένα γεύμα σαν κοτόσουπα ενώ στη συνταγή περιλαμβάνεις και κάνα δυο βατράχια,εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να την αποδεχθώ σαν κοτόσουπα,ούτε να την φάω για να σου πω ότι είναι μάπα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Η κοτόσουπα είναι βασική έννοια, γνωστή στους περισσότερους από τη νηπιακή ηλικία.

Το (σωστό) casting είναι στον αντίποδα. Ελάχιστοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται και ακόμη λιγότεροι ξέρουν πως γίνεται.

Π.χ. εμένα περισσότερο με ξένισε ο Ντέημον ως Οδυσσέας, παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι ο "πολυμήχανος" σκέφτηκα.

Αλλά, όπως είπα, όσοι είδαν την ταινία συνομολογούν ότι όλο αυτό λειτουργεί.

Μίλαγα με μία φίλη πριν λίγο, για την Θερόν. Της λέω "παίζει την Καλυψώ". "Καλά" μου απαντάει, "μελαχροινή δεν ήταν αυτή;".

Κάτσε να στο απλοποίησω για να μπορέσεις να το καταλάβεις.

Αν εσύ προλογισεις ένα γεύμα σαν κοτόσουπα ενώ στη συνταγή περιλαμβάνεις και κάνα δυο βατράχια,εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να την αποδεχθώ σαν κοτόσουπα,ούτε να την φάω για να σου πω ότι είναι μάπα.

Ελπίζω να βοήθησα.
Δεν χρειαζεται να το απλοποιησεις.
Εχω καταλαβει τι εννοεις.
Απλως επίτρεψέ μου να μην το ασπαζομαι.

Ειμαι ενας ενας απο εκεινους τους παλιομοδιτες που:
i) δεν απορριπτω (ουτε και εκθειαζω) ενα καλλιτεχνικο εγχειρημα πριν ερθω σε επαφη μαζι του
ii) δεν βγαζω συμπερασματα κρινοντας απο μια συνιστωσα του εργου (πχ το casting ή την ενορχηστρωση), ειδικα μαλιστα εαν δεν εχω ιδεα για τις αλλες συνιστωσες και το πως λειτουργουν ολες μαζι στο συνολο τους.
iii) δεν βλεπω (...ακουω ...διαβαζω) για να κρινω, αλλα γιατι μου αρεσει η αισθηση, η οποια παιζει παραξενα παιχνιδια.

Χωρις τα παραπανω θα ειχα χασει σπουδαια εργα του σινεμα, της μουσικης, της λογοτεχνιας κλπ.

Παραδεχομαι οτι η γαστρονομια δεν με ενδιαφερει. Εκει ισως τα πραγματα λειτουργουν αλλιως.

Π.χ. εμένα περισσότερο με ξένισε ο Ντέημον ως Οδυσσέας, παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι ο "πολυμήχανος" σκέφτηκα.

Είναι, είναι, εδώ κατάφερε να φύγει από τον Άρη, την Ιθάκη δεν θα βρει...;

Είναι, είναι, εδώ κατάφερε να φύγει από τον Άρη, την Ιθάκη δεν θα βρει...;

Σωστά.

Άντε, να κάνουμε το δικό μας casting.

- Οδυσσέας: Tom Hanks
- Πηνελόπη: -
- Ελένη: είπαμε... την Ανδριολάτου
- Αχιλλέας: Theo James
- Τηλέμαχος: -
- Αντίνοος: Edward Norton
- Αθηνά: Anne Hathaway
- Καλυψώ: Charlize Theron, αλλά στο μελαχροινό
- Κίρκη: -
- Ήρα (αν έχει): Kelly Reilly

Αλλά, όπως είπα, όσοι είδαν την ταινία συνομολογούν ότι όλο αυτό λειτουργεί.
Δεν είναι πολυμήχανος σε αυτή τη βερσιον. Έιναι "a complicated man". Και από εκεί νομίζω ξεκινάνε τα όποια προβλήματα.

Σωστά.

Άντε, να κάνουμε το δικό μας casting.

- Οδυσσέας: Tom Hanks
- Πηνελόπη: -
- Ελένη: είπαμε... την Ανδριολάτου
- Αχιλλέας: Theo James
- Τηλέμαχος: -
- Αντίνοος: Edward Norton
- Αθηνά: Anne Hathaway
- Καλυψώ: Charlize Theron, αλλά στο μελαχροινό
- Κίρκη: -
- Ήρα (αν έχει): Kelly Reilly

Not bad!

Πηνελόπη: Monica Belucci (ιδανική στην τωρινή ηλικία)
Τηλέμαχος: Austin Butler
Κίρκη: Eva Green

Οδυσσέας: Jason Statham

Όχι, ο Hanks της @Elina Papatheodorou έχει προϋπηρεσία σαν ναυαγός.

1783507952433.png

Οδυσσέας: Κώστας Σόμμερ
Πηνελόπη: Δήμητρα Ματσούκα
Ωραία Ελένη: Εννοείται η Κλέλια
Πολύφημος: Γιάννης Στουρνάρας.
Κίρκη: Παναγιώτα Βλαντή
τα άλλα βαριέμαι.

Οδυσσέας: Κώστας Σόμμερ
Πηνελόπη: Δήμητρα Ματσούκα
Ωραία Ελένη: Εννοείται η Κλέλια
Πολύφημος: Γιάννης Στουρνάρας.
Κίρκη: Παναγιώτα Βλαντή
τα άλλα βαριέμαι.
Και δεν θα βρεθεί ένας χριστιανός ή έστω μωαμεθανός να αυτοανατιναχτεί στα γυρίσματα που θα είναι όλοι αυτοί μαζεμένοι;

edit Τώρα που την έψαξα ΟΚ η Κλέλια μπορεί να παίξει την Ελένη, αλλά έτσι που το ξεκίνησες μου ανέβασες την πίεση

Last edited:
Και δεν θα βρεθεί ένας χριστιανός ή έστω μωαμεθανός να αυτοανατιναχτεί στα γυρίσματα που θα είναι όλοι αυτοί μαζεμένοι;

edit Τώρα που την έψαξα ΟΚ η Κλέλια μπορεί να παίξει την Ελένη, αλλά έτσι που το ξεκίνησες μου ανέβασες την πίεση

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back