Η πολυφωνία δεν καθορίζεται από πόσα δάχτυλα έχεις?
Μπορείς δηλαδής στο κιθαρόμπασο που έβαλες, να παίξεις ακκόρντο και με τις 10 χορδές ασούμε?
Και στα πλήΧτρα, τι να την κάνεις την πολυφωνία πάνω 10?
Θα παίζεις και με τα πόδια?
Αποκαλυπτικότατη η καρτέλα performance στο pianoteq, που δείχνει ζωντανά και το φόρτο της cpu, και τις φωνές που παίζουν ανα πάσα στιγμή. Εκεί λοιπον, και με συντηρητικά παιξιματάκια με το πεντάλ, έβλεπα να γράφονται διάφορα νουμεράκια πολύ εκπληκτικά. Μέχρι τότε δεν το είχα δει τόσο "ζωντανά" μπροστά μου. Έλεγα έλα μωρέ πόσες φωνές παίζω, σιγα. Κι όμως! Κι όμως! Εκεί μου ξεκαθάρισε το θεμα πολυφωνία συνθ και πληκτροφόρων, όπως και το πέταμα φωνών στα παλιότερα players των παρτιτουροπρογραμμάτων, που τρώγανε εξαφανιζόλ κάτι όργανα ώρες ώρες (συνήθως αυτά που είχαν κρατημένες νότες πριν από ένα τούττι με πολλές αξίες), εκεί κατάλαβα ότι αααα σκότωνε τις παλιές νότες για να παίξει τις καινούργιες.Βαλε και τις νοτες που σβηνουν, το πιανο ας πουμε εχει το sustain πεταλι
Για ψηφιακό μηχάνημα του 2023 είναι εντελώς απαράδεκτο πραγματικά! Γι αυτό δεν βγήκαν τα ψηφιακά? Λέει ο άλλος, "μα είναι για να μη χρειάζεται να μπει ανεμιστήρας στο συνθ για ψύξη" (θυμήθηκα τον πρώτο λόγο που πούλησα το deepmind). Ρε παιδιά macbook air χωρίς κινητά μέρη για ψύξη και τρέχουμε Ableton, Kontakt και καμιά 50αριά VST και δε κολώνει. Τι ανεμιστηράκια συζητάμε?Αφου εχεις 22 πολυφωνια, και αφου το sound path που εχει το μηχανημα ειναι εντελως basic με μονο φιλτρο και τετοια, βαλε τουλαχιστον 2 multitimbrality, να μπορει να γινει και κανας πιο περιπλοκος ηχος, κριμα ειναι.
Με φώναξε κανείς? ?ας ειναι καλα ο φετιχισμος με τα hardware 50ετιας
22 ώρες πριν, Στάθης Π. είπε
Προτείνω τα δυο θεματα να συγχωνευθούν όσο δεν παρεμβάλλονται μηνύματα μεταξύ τους χρονικά. Στο μεταξύ παραθέτω και ένα βίντεο απο τον απολαυστικό Claudio
Εγω θυμαμαι που για κανα 10αρι χρονια ψηφιζοντουνα το καλυτερο περφομανς συνθ απο ενα περιοδικο , δε θυμαμαι ομως ποιο... οχι sos παντως. Και γιατι το βριζει το μισο ιντερνετ; Εχω ακουσει τα καλυτερα, δεν το εχω δει ουτε απο κοντα βεβαια. Και που το βριζει, μια χαρα τιμη κραταει , εκεινο το κακομοιρο το sy77 που αυτό και αν εχει ακούσει (πολλοι εχουν τα δικια τους βεβαια) ,150 ευρω το πηρα ...Α ρε V-Synth σκύλε? που σε βρίζει το μισό ίντερνετ, μια χαρά μηχανηματάρα με ήχάρες, φιλτράρες και εφφεάρες
Την ουτοπία δεν την αγγιζεις, την κυνηγάς και εξελισεσαι ?Εμείς ανακαλύψαμε το απόλυτο όργανο (nocaster) το 1951
Αυτοί, 72 χρόνια μετά ακόμα ψάχνονται
Εμείς ανακαλύψαμε το απόλυτο όργανο (nocaster) το 1951
το βρίζουν, για να μην σου παραθέτω και τα ψάχνω, το βρίζουν για πολλά θέματα, σε ένα δυο έχουν δίκιο, θα μπορούσε καλύτερα, αφορά το sampler section, στα περισσότερα γιατί πάνε να το αντιμετωπίσουν σαν workstation και σε άλλα το θεωρούν ασθενικό που ακούγεται ψεύτικα σε σχέση με άλλα της roland και άλλων εταιρειών VA με ΑΜ και άλλα που εγώ δεν το υιοθετώ, χωρίς βέβαια να είμαι αυθεντίαΚαι γιατι το βριζει το μισο ιντερνετ; Εχω ακουσει τα καλυτερα, δεν το εχω δει ουτε απο κοντα βεβαια.
Off topic
είναι εντυπωσιακό πόσο διαφορετική είναι η φυλή των πληκτράδων από εμάς τους κιθαρίστες
Εμείς ανακαλύψαμε το απόλυτο όργανο (nocaster) το 1951
Αυτοί, 72 χρόνια μετά ακόμα ψάχνονται
Αστειεύομαι φίλεΕσείς .... όχι όλοι.
Και κολλήσατε εκεί.
Ενώ οι πληκτράδες συνεχίζουν να βελτιώνουν τα όργανά τους, κάποιοι κιθαρίστες έχετε κολλήσει στα μαδέρια του μπαρμπαΛεωνίδα.
Αστειεύομαι φίλε ...
Μόλις μου θύμησες σε ποιο θρεντ είμαι.? Λοιπόν, Μάπα look και Μάπα καρα-συνηθισμένος ήχος. Από το 13λεπτο βίντεο του Doctor Mix, μόνο ο τελευταίος arp ήχος ήταν της προκοπής, όλοι οι προηγούμενοι ήταν για ύπνο. Αυτούς ή παρόμοιους ήχους ακούμε μια ζωή, δηλαδή γιατί να αγοράσει κανείς το GAIΑ 2, τι το καινούργιο φέρνει? ?Ενα guitar to midi roland gadgetακι υποθεση ειναι, για να παιξεις με τη nocaster σου και εσυ με οποιοδηποτε συνθ ( και το Gaia που συζηταμε εδω)
Κιθάρες υπάρχουν κ αταστες. Το λέω για την εκφραστικότητα. Εκεί αλλάζουν οι προοπτικές. Αλλά δυστυχώς αυτές δε παιζνε ροκΤι πληκτρα τι κιθαρα τι φλογερα, στα ιδια σκατα καταληγουμε, παλι τις ιδιες μαλακιες θα παιζουμε, απλα εργαλεια ειναι με καποια πλεονεκτηματα το καθενα.
Τα πληκτρα, με την εννοια του πιανο, εχουν πλεονεκτημα όσα αφορα την πολυφωνικη πλευρα της μουσικης, ειναι σαν να κανεις 10 finger tapping σε μια κιθαρα με 88 χορδες, ακουγεται κουφο αλλα στην ουσια αυτο ειναι.
Η κιθαρα παλι ειναι ενα οργανο με μια συμβιβαστικη λογικη: Εχει πολυφωνικες δυνατοτητες, οχι σαν το πιανο αλλα αρκετες, και ταυτοχρονα εχει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες εκφραστικες δυνατοτητες απο το πιανο ( βιμπρατα, slides, σηκωματα, λεγκατα), οχι τοσες εκφραστικες δυνατοτητες βεβαια οσες π.χ. το βιολι η τα πνευστα, αλλα παλι αρκετες. Αυτος ο συνδυασμος την κανει να ειναι αρκετα εκφραστικη και αρκετα πολυφωνικη ταυτοχρονα, και για αυτο καταφερε να γινει το κυριο οργανο σε ολοκληρα ειδη μουσικης, τοσο σε ρυθμικο οσο και σε lead ρολο.
Μια μεζουρα πιανακι λοιπον πρεπει να ξερει καθε μουσικος, γιατι ειναι εργαλειο, ειδικα για τη θεωρια. Αν παλι θελεις να ροκ ? και τετοια, πρεπει να γρατζουνας οπωσδηποτε και λιγο κιθαριτσα, κακα τα ψεματα ? Αρα που καταληγουμε; Οτι ειναι απλα εργαλεια για να κανουμε τη δουλιτσα μας, και σημασια εχει το τι θελεις να παιξεις, γιατι αν θελαμε καραγκουνα θα παιρναμε κλαρινο, και αν θελαμε να παιζουμε το amazing grace στο st patricks day θα παιρναμε γκαιντα, και θα τσακωνομασταν για την πολυφωνια της γκαιντας και την εκφραστικοτητα του κλαρινου ?
Ε νταξει ο τυπος πιο πολύ χαβαλε κάνει συγκεκριμενο βιντεο , και μενα προς το τέλος μου άρεσε.Το παρεθεσα γιατι ηταν ευχαριστο το βιντεο.Ο ίδιος έχει αναφέρει πως δεν κάνει reviews. Συνήθως αν θέλω να δω κατι σε λιγο περισσοτερο βαθος θα βαλω να δω τον sonicstate , αντε και τον Ιάπωνα, εχω μαθει και Ιαπωνικά με δαυτον... κονοντεκοροντεμπας!Μάπα look και Μάπα καρα-συνηθισμένος ήχος. Από το 13λεπτο βίντεο του Doctor Mix, μόνο ο τελευταίος arp ήχος ήταν της προκοπής,