Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 23 Μαΐου 2026

Blast from the past: Γ' Γυμνασίου, κάπου στο '87... Λέει ο διπλανός μου: δεν πάει άλλο, θα γίνω μεταλλάς!
Αυτό το ερμηνεύετε όπως το καταλαβαίνει ο καθένας.
Την άλλη μέρα, μπλούζα Μέηντεν, νομίζω Peace of Mind. Και το γνωστό πρόβλημα, "δεν μου πλένει τη μπλούζα η μάνα μου". Εγώ παρακολουθούσα αμέτοχος την ... εξέλιξη του συμμαθητή μου και παράλληλα άρχισα να... μελετώ το Somewhere In Time.........

Κάτι στο τώρα: μόνο στο δικο μου μυαλό υπάρχει αυτή η τριάδα κιθαριστών που λέγετε Dave Murray - Adrian Smith - ΚαιΚάποιοςΆλλος;
Μάλλον σε ολονών. Ο Γιάννικ Γκερς μπορεί να είναι ένας αξιαγάπητος πιστός στρατιώτης, που έβγαλε πολλάκις τα κάστανα από τη φωτιά , όταν οι Μέιντεν παραπατούσαν εδώ κι εκεί σ εδιάφορες περιόδους στη σταδιοδρομία τους, αλλά ποτέ δε θα μπορούσε να αγγίξει καν το μέγεθος του Άντριαν Σμιθ και του Ντέιβ Μάρρευ. Ούτε κατά προσέγγιση.
Το παίξιμό του, εννοώ τα σόλο του , αν κι ιδιαίτερο, ήταν πάντα πειραματικό, χαοτικό, ασύντακτο, σχεδόν ακατανόητο, αδύναμα δομημένο, μια randommβροχή από νότες σα συντριβάνι.
Με τρόμο διαπίστωσα ότι μπήκε στους Μέιντεν από το 1989, όταν ήταν μόλις 32 χρονών, αλλά και τώρα που είναι 122 χρονών, φαίνεται σα να πέρασε και δεν ακούμπησε , εννοώ στη δισκογραφία τους. Στα λάιβ μπορεί να λάμπει, δε ξέρω.

προσυπογράφω μέχρι τελείας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ντράμερ ο Clive για μένα.

O Bayley δεν μπορούσε να πει λάιβ τα τραγούδια του Dickinson, συμπαθέστατος αλλά είναι να απορείς πως μια μπάντα σαν τους Maiden έκανε μια τόσο αντι-επαγγελματική επιλογή, με την έννοια ότι ΟΚ οι δίσκοι με τον Blaze είναι αυτοί που είναι, αλλά δεν έκαναν audition να δουν ότι δεν μπορεί να πει τα του Dickinson? Ούτε καν το κούρδισμα δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν για να τον βοηθήσουν λίγο?

Για μένα, η μεγαλύτερη απώλεια στους Maiden ήταν η αποχώρηση - συνταξιοδότηση του Martin Birch.

Αυτός ο τεράστιος παραγωγός, ακόμα και το Χ-Factor να είχε αναλάβει, θα έβγαζε δισκάρα. Ούτε φάλτσα θα ακούγονταν στον δίσκο, ούτε υποτονικές κιθάρες ούτε γενικά όπως ακούγεται το άλμπουμ
Κι ο Clive κι ο Nicko ήταν τιτανοτεράστιοι, ο καθένας με το δικό του μοναδικό στυλ. Χορταστικοί ντράμερ, με φουλ προσωπικότητα, super-heroes με όλη τη σημασία. Εγώ συχνά ίδρωνα μόνο που τους άκουγα, που να προσπαθούσα να δοκιμάσω έστω με air-drumming τί σκατά κάναν κάθε δευτερόλεπτο κάθε κομματιού. Είναι αδύνατο να ακούς ένα τραγούδι που παίξαν, και ένα μέρος του μυαλού να μην είναι μόνιμα engaged στο τί εργοστάσιο λειτουργούσε ο καθένας τους.

προσυπογράφω μέχρι τελείας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ντράμερ ο Clive για μένα.

O Bayley δεν μπορούσε να πει λάιβ τα τραγούδια του Dickinson, συμπαθέστατος αλλά είναι να απορείς πως μια μπάντα σαν τους Maiden έκανε μια τόσο αντι-επαγγελματική επιλογή, με την έννοια ότι ΟΚ οι δίσκοι με τον Blaze είναι αυτοί που είναι, αλλά δεν έκαναν audition να δουν ότι δεν μπορεί να πει τα του Dickinson? Ούτε καν το κούρδισμα δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν για να τον βοηθήσουν λίγο?

Για μένα, η μεγαλύτερη απώλεια στους Maiden ήταν η αποχώρηση - συνταξιοδότηση του Martin Birch.

Αυτός ο τεράστιος παραγωγός, ακόμα και το Χ-Factor να είχε αναλάβει, θα έβγαζε δισκάρα. Ούτε φάλτσα θα ακούγονταν στον δίσκο, ούτε υποτονικές κιθάρες ούτε γενικά όπως ακούγεται το άλμπουμ
Τη φάσητ ου Στηβ που έπαθε Blaze Bailey όλοι την έχουμε περάσει στην ερωτική μας ζωή κάποτε. Όλοι είχαμε κάποτε μια σχετικά σούπερ γκόμενα ( μετάφρασέ το όπως θέλεις αυτό ), αλλά για οποιοδήποτε λόγο , δοθείσης ευκαιρίας , φασωθήκαμε με ένα πολύ υποδεέστερο γκομενίδιο, έτσι για την αλλαγή, την ιδέα μήπως χάσαμε κάτι που υπάρχει στους κοινούς θνητούς παρακατιανούς, και το παραβλέψαμε
Τελικά είδαμε ότι τίποτα δε χάσαμε, κι επιστρέψαμε στη σούπερ γκόμενα, βέβαιοι ότι οτιδήποτε άλλο είναι 99% χειρότερο.

Πολλά κόμπλεξ βγάζεις με τα σούπερ γκρουπ, να το κοιτάξεις...
Ο Στηβ κάποτε, για αρκετά χρόνια, τα πρώιμα, ήταν μανούλα στο να γράφει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ anthemic heavy rock songs. Αργότερα, τα τελευταία 20 χρόνια , είναι μανούλα στο να σουκιάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατομυριάκια , από οποιαδήποτε άλλη μέταλ μπάντα.
I see a pattern there.
Άραγε από πότε άρχισε να πίνει το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ αγγλικό τσάι και να τρώει τα ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ αγγλικά muffins every afternoon?....I wonder.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 6 παιδιά του, οι 56 πρώην γυναίκες του, τα καμιά 50αριά εγγόνια του, καιτα άλλα καμιά 200αριά δισέγγονα που δε γεννήθηκαν ακόμα, αλλά έρχονται κι αυτά, δε θα χρειαστεί να δουλέψουν ούτε μια μέρα στη ζωή τους, και δε θα τους λείψει τίποτα. A very typical noble upper-echelon earl-like english thing to do, for sure.

Ο Στηβ κάποτε, για αρκετά χρόνια, τα πρώιμα, ήταν μανούλα στο να γράφει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ anthemic heavy rock songs. Αργότερα, τα τελευταία 20 χρόνια , είναι μανούλα στο να σουκιάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατομυριάκια , από οποιαδήποτε άλλη μέταλ μπάντα.
I see a pattern there.
Άραγε από πότε άρχισε να πίνει το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ αγγλικό τσάι και να τρώει τα ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ αγγλικά muffins every afternoon?....I wonder.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 6 παιδιά του, οι 56 πρώην γυναίκες του, τα καμιά 50αριά εγγόνια του, καιτα άλλα καμιά 200αριά δισέγγονα που δε γεννήθηκαν ακόμα, αλλά έρχονται κι αυτά, δε θα χρειαστεί να δουλέψουν ούτε μια μέρα στη ζωή τους, και δε θα τους λείψει τίποτα. A very typical noble upper-echelon earl-like english thing to do, for sure.
Μαγκιά του και μαγκιά σε όποιον μπορεί και το κάνει (από τη στιγμή που δεν κάνει κάτι παράνομο), αν θεωρείς ότι είναι εύκολο καν'το και εσύ...

Last edited:
Ρε Σπυρο, δε λεγαμε πριν οτι το metal ειναι αλλη μια μορφη της ποπ, και καμια ουσιαστικη επαναστατικοτητα δεν εχει; Τι εγινε τωρα, περιμενεις απο τον Steve Harris να κανει κοινοβια και κολλεκτιβες; :ROFLMAO:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ τραβιουνται ΟΛΟΙ οσοι τραβιουνται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με τη μουσικη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ και ΜΟΝΟ. Αν τωρα το ειδος επιβαλλει να το παιζεις και λιγο αντισυστημικος, οπως σε κατι ραπ, κατι πανκ, κατι εντεχνα :ROFLMAO: ισως και καποτε στο old school metal, αυτο δεν λεει τιποτα, απλα πρεπει να το παιζεις αντισυστημικος ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ :ROFLMAO:

Αλλιως καθεσαι σπιτι σου και παιζεις για την παρτη σου, αντε και καμμια προβιτσα με το γκρουπακι, αντε και κανα λαιβακι σε κανα καταγωγι στο τσακιρ κεφι. Αλλα τωρα να πεσεις με τα μουτρα, και να τραβηξεις οσα τραβηξαν και αυτοι για να γινουν ονομα, το κανεις μονο για την κονομα, στην αρχη για να ζεις απο αυτο, μετα για να ζεις ανετα, και στο τελος για να εχεις ιδιωτικο γηπεδο ποδοσφαιρου και ιδιωτικο 747 :ROFLMAO:

Στην πορεια επισης σου γινεται και τροπος ζωης ολο αυτο, οποτε γιατι να το παρατησεις; Ολα ετοιμα τους τα εχουν, σαν τον μαζεστιξ τους ανεβαζουν στους ωμους στη σκηνη :ROFLMAO: για να παιξουν σκαρτα δυο ωριτσες και να τους αποθεωσει ενα ολοκληρο σταδιο, και μετα σηκωτους παλι στα καλυτερα ξενοδοχεια για τα τυχερα τους :ROFLMAO: Λες να κουβαλανε ενισχυτες μετα και να κουραζονται; :ROFLMAO:

Ολοι οι συνταξιουχοι ταξιδια πανε, ή ταξιδια ονειρευονται, απλα αυτοι πανε το γυρο του κοσμου με το προσωπικο τους 747, και αντι να τζαμαρουν σε κανα καφενειο, τζαμαρουν μπροστα σε χιλιαδες κοσμο, εσενα θα σε χαλαγε;

Και με κονομα ετσι; Τρελη κονομα.

ΑΦΤΑ ΕΙΝΑΙ

Προσωπικά δεν βλέπω λόγο να παίρνουμε τα πράγματα τόσο στα σοβαρά για θέματα όπως τις συναυλίες και το γενικότερο lifestyle..
Αν και έχω περάσει σαν έφηβος metal φάση, δεν θεωρώ ότι μπορώ να αναφερθώ αρνητικά για κάποιους που συνεχίζουν να είναι ακόμη στη φάση.
Άλλωστε με πιο ηθικό πλεονέκτημα και ιδιότητα να κρίνω κάποιον άγνωστο επειδή απλά ακούει metal..

Εμένα αν κάτι με ενοχλήσει θα είναι κάποιος κολλημένος που αυτόκλητα θα προσπαθήσει να με νουθετήσει για την καλή και κακή μουσική, που είναι φανατικός,κ.λ.π.

Έχει κάποια σωστά σημεία ο Μάνος, αλλά νομίζω είναι ισοπεδωτικός.

Mάνο, είναι σαν να βλέπεις δυο 50άρηδες με μπλούζες μια ομάδας, που ο ένας πάει να δει την ομάδα του και χάσει/κερδίσει μετά το σφύριγμα της λήξης θα πάει σπίτι του να συνεχίσει τη ζωή του και έναν παλιμπαίδα περιορισμένης ευθύνης κλόουν που θα τραγουδάει συνθήματα για πεσίματα και θα φτύνει τον διαιτητή...
Δεν είναι όλοι το ίδιο,επειδή φοράνε την ίδια μπλούζα..

Κατα τα άλλα όντως ο αντισυστημισμός έχει πουλήσει πολύ ειδικά στο παρελθόν σε όλα τα είδη της μουσικής.
Από το punk,τους RATM,μέχρι και τον Παντέλω που τον έφαγε το σύστημα γιατί τα έλεγε...

Τώρα ότι κάποιοι ανεβαίνουν στην σκηνή μόνο για την κονόμα, είναι θεωρώ πάλι ισοπεδωτικό.
Δεν πιστεύω ότι πλέον το κάνουν για τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης, αλλά υπάρχουν και άλλα ένστικτα που ικανοποιούνται. Το να βλέπεις για παράδειγμα στο κοινό να τραγουδάει τα τραγούδια σου ένας πατέρας με το γιό του και να συγκινείς ακόμη τόσο κόσμο ανά τον πλανήτη, δεν είναι μικρό πράγμα..

Και κάτι περί φράγκων και γιατί δεν αποσύρονται οι δεινόσαυροι.
Α.Γιατί προφανώς δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση.
Β. Η μπάντα ταϊζει και πολύ δικό της κόσμο. Παιδιά,συγγενείς,φίλους, που είναι σε διάφορα πόστα που αφορούν την μπάντα.
Πίσω από τις κουρτίνες, έχω πετύχει μέχρι και παιδικούς φίλους και συγχωριανούς κάποιων μελών, που έχουν κάποιο πόστο και ακολουθούν την μπάντα.
Και όσο βγάζει ακόμη η αγελάδα γάλα, πίνουν και αυτοί, μαζί με την μπάντα..

Οκέυ. Now I see. Είναι τραυματικό να ανοίγεις thread , κι αντί να start swarming από ομοειδείς / ομοιοπαθείς / ομογενείς τύπους, για να magnify το intended echo chamber, alas ( !!! ), it ends up να παρεισφρύουν τραγικοί party poopers, άτομα με των οποίων τις απόψεις και τη γενικότερη φιλοσοφία διαφωνείς κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και παραπλεύρως. In that respect, apologies. I couldn't imagine the scale of damage.
Υπόσχομαι, να μη ξανασυμβεί, τουλάχιστον όχι σε threads που ξεκίνησες εσύ Έκτορα. Tbh , ούτε ήξερα πώς ξεκίνησε αυτό το θρεντ, ούτε πως το είχες ξεκινήσει κάποτε ε΄συ in the first place. Πιάστηκα από κάποια σχόλια κάπου στη μέση, and I probably took it from there. Almost in a random manner, or close.
I 'll be more careful in the future. Promise. Take care to all the mates I might have upset here in this thread. I didn't mean no harm, honestly.

Απ' ότι φαίνεται οι Iron Maiden συνεχίζουν και εξάπτουν τα πάθη από τις αρχές του 80 που αναρωτιώνταν στην ΥΕΝΕΔ εάν ήτο Σατανισταί μέχρις σήμερον :)

Αυτόκλητοι υπερασπιστές τις μουσικής αισθητικής μας σε ένα θέμα που αφορά μια συναυλία ενός συγκροτήματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοιο ζόρι και γιατί δεν έχει καθαριστεί το θέμα από τα καρα-άσχετα μηνύματα.

Οκέυ. Now I see. Είναι τραυματικό να ανοίγεις thread , κι αντί να start swarming από ομοειδείς / ομοιοπαθείς / ομογενείς τύπους, για να magnify το intended echo chamber, alas ( !!! ), it ends up να παρεισφρύουν τραγικοί party poopers, άτομα με των οποίων τις απόψεις και τη γενικότερη φιλοσοφία διαφωνείς κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και παραπλεύρως.

Αυτες ειναι οι επιπτωσεις της κυριαρχιας των συγχρονων social media: Το internet απο πεδιο διαλογου γινεται μια γλυκαναλατη σουπα αυτοεπιβεβαιωσης. Οτιδηποτε περαν αυτου εκλαμβανεται ως απειλη.

Δεν προκειται να υπαρξει συνεννοηση αναμεσα σε οσους ζουν σε αυτη τη φουσκα, και σε οσους μεγαλωσαν στην εποχη της αντιπαραθεσης αποψεων, ειναι ενα ακομα κεφαλαιο του χασματος των γενεων, και μαλιστα χασματος αγεφυρωτου.

Αυτες ειναι οι επιπτωσεις της κυριαρχιας των συγχρονων social media: Το internet απο πεδιο διαλογου γινεται μια γλυκαναλατη σουπα αυτοεπιβεβαιωσης. Οτιδηποτε περαν αυτου εκλαμβανεται ως απειλη.

Δεν προκειται να υπαρξει συνεννοηση αναμεσα σε οσους ζουν σε αυτη τη φουσκα, και σε οσους μεγαλωσαν στην εποχη της αντιπαραθεσης αποψεων, ειναι ενα ακομα κεφαλαιο του χασματος των γενεων, και μαλιστα χασματος αγεφυρωτου.
Κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο κατακρίνεις.

Τη φάσητ ου Στηβ που έπαθε Blaze Bailey όλοι την έχουμε περάσει στην ερωτική μας ζωή κάποτε. Όλοι είχαμε κάποτε μια σχετικά σούπερ γκόμενα ( μετάφρασέ το όπως θέλεις αυτό ), αλλά για οποιοδήποτε λόγο , δοθείσης ευκαιρίας , φασωθήκαμε με ένα πολύ υποδεέστερο γκομενίδιο, έτσι για την αλλαγή, την ιδέα μήπως χάσαμε κάτι που υπάρχει στους κοινούς θνητούς παρακατιανούς, και το παραβλέψαμε
Τελικά είδαμε ότι τίποτα δε χάσαμε, κι επιστρέψαμε στη σούπερ γκόμενα, βέβαιοι ότι οτιδήποτε άλλο είναι 99% χειρότερο.

Το ''wtf'' της επιλογής του Blaze είναι το εξής:

Oι περισσότερες μπάντες στα 90s άλλαξαν το στυλ τους. Oι Metallica την είδαν hard rock μπάντα (load), οι Paradise Lost θέωρησαν ότι θα γινουν οι νεοι Depech Mode (host), oι Judas Priest οι νέοι Pantera (jugulator), oι Virgin Steele την είδαν Whitesnake (life among the ruins) κτλ κτλ, γενικά τα παραδείγματα είναι άπειρα, megadeth, helloween, queensryche, όλοι έβγαλαν ΄΄κουλά'' άλμπουμς που δεν είχαν σχέση με τον ήχο που τους ανέδειξε, και όταν κατάλαβαν ότι ''καλοί οι πειραματισμοί αλλά τελικά καταλήγουμε από το να αρέσουμε σε περισσότερους τελικα να μας εγκαταλείψουν ακόμα και αυτοί οι λίγοι που μας άκουγαν'' όλοι μα όλοι έκαναν στροφή στον ήχο που τους έκανε διάσημους και ας είχαν περάσει το 45ο ή το 50ο χρόνο της ηλικιάς τους....

Οι Maiden ήταν από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που ήχο δεν άλλαξαν, αλλά ο τραγουδιστής δεν μπορούσε να ταιριάξει στον ήχο αυτό (και φυσικά για τα classic τραγούδια στα λάιβ, ούτε λόγος).

Επίσης η αναλογία σου με την ερωτική ζωή δεν είναι πολύ ταιριαστή, έτσι είναι η ανθρώπινη βιολογία, πλέον στην ανθρώπινη κοινωνία (και ορθώς) η μονογαμία είναι το νορμ, αλλά από βιολογική και εξελεγκτική σκοπιά είναι αδύνατον, ακόμα και την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου να έχεις, το σώμα σου να μην αντιδράσει με κάποιο ''συγκεκριμένο τρόπο'' σε κάποια ακόμα και πολύ πιο υποδεέστερη γυναίκα (δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό, ενας φίλος από το χωριό μου το είπε)

Οι Maiden πραγματικά έχουν ξεζουμίξει την aeolian, πολλές φορές πετυχημένα, Φα-Σολ-Λα-δες που λέμε. 😁

Και περί συντρόφων, ως ένα βαθμό ισχύει το "φασολάδα κάθε μέρα....", ακόμα και να μην ήταν φασολάδα, να ήταν η καλύτερη χαβανέζα πίτσα στον κόσμο, όπως λέει πάνω ο Γιάννης.

Εγώ διαφέρω.
Οταν είμαι επικεντρωμένος σε μία γυναίκα και ένα μουσικό κομμάτι που φτιάχνω,όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη εκεί.
Συνήθως κατά της 23:00 αυτά τα 2 συμπίπτουν,αφού από το παράθυρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την οθόνη μπορώ να δώ την γυναίκα του γείτονα που ετοιμάζεται για ύπνο.

Εγώ διαφέρω.
Οταν είμαι επικεντρωμένος σε μία γυναίκα και ένα μουσικό κομμάτι που φτιάχνω,όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη εκεί.
Συνήθως κατά της 23:00 αυτά τα 2 συμπίπτουν,αφού από το παράθυρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την οθόνη μπορώ να δώ την γυναίκα του γείτονα που ετοιμάζεται για ύπνο.
Τσάι με λεμόνι στο βαγόνι, το βίντεο μου θύμησες 😂

Αν είσαι παντρεμένος για δεκαετίες και είναι έτσι τα πράγματα πραγματικά είσαι εξαίρεση πάντως. Από αυτά που ακούω από παντρεμένους επί μακρόν...😬

Αν είσαι παντρεμένος για δεκαετίες και είναι έτσι τα πράγματα πραγματικά είσαι εξαίρεση πάντως. Από αυτά που ακούω από παντρεμένους επί μακρόν...😬
Δέν είμαι παντρεμένος,αλλά ζω 14 χρόνια με μία γυναίκα,δέν έχω παιδιά,αν και θα ήθελα και δέν ασχολούμαι.

30+χρόνια στο djing σε Ελλάδα και εξωτερικό,δέν υπάρχει κάποια που,ναι μέν μπορεί να θαυμάσω,αλλά να μπορεί να μου χαλάσει τον βραδυνό μου ύπνο με την εν λόγο και τα 3 σκυλιά μου αγκαλιά.
Πάντα μου άρεσε η ηρεμία και η μόνη μου επιθυμία είναι και εγώ να γυρνάω στο σπίτι και αυτοί να είναι εκεί και να με περιμένουν.

...προσέχετε τι γράφετε,γιατί σας διαβάζω στο λάπτοπ πάνω στο κρεβάτι και είναι ακριβώς δίπλα.
Εφυγε,τι λέγαμε?
Α,ναί,αν μπορούσα να πάω στο live και το έπαιζαν αυτό,θα με τραβούσαν 15 άτομα να με κατεβάσουν από την σκηνή.

Μια που περί Maiden και γάμου ο λόγος, δεν μπόρεσα να καταλάβω για ποιον λόγο παντρεύονται πολλές φορές οι rockstars. Πάρε τον Dickinson για παράδειγμα. Κάπου διάβασα σε συνέντευξη ότι είναι υπέρ του γάμου και της σταθερότητας στις ανθρώπινες σχέσεις. Παρόλα αυτά, έτυχε να κάνει τρεις γάμους ξερωγω 😅
Σε φάση, τι δεν κατάλαβες τις άλλες δύο;
Η το χεις η δεν το χεις...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back