Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

εχω φαει αρκετες φορες, ΘΕΪΚΟ αλλά πανάκριβο,  σιγουρα το καλυτερο κρεας του πλανητη αλλα 30 ευρω/ 100 γραμμαρια παραπάει.... σε μια αλλη ζωη οταν γινω σταΡζ. ? 
Εγώ το μοσχάρι το μαγειρεύω το λιγότερο 3 ώρες στο ''4'' ... αυτό που κάνει αυτός στο βίντεο είναι χρωματάκι... Το ωμό κρέας είναι επικίνδυνο αν και δεν αμφιβάλω ότι θα είναι νόστιμο

 
Το ωμό κρέας είναι επικίνδυνο αν και δεν αμφιβάλω ότι θα είναι νόστιμο


 δηλαδη την μοσχαρισια την τρως χωρις το "αιμα" της? ΣΟΛΑ? ?

Εγω παντα medium rare & 50 χρονια τωρα δεν εχω παθει τιποτα...αν ειναι να φας καλοψημενη μοσχαρισια μπριζολα...αστο φαε καλυτερα κοτοπουλο (στην Ιαπωνια btw που δεν υπαρχει σλαμονελα τα τρωνε και ωμα τα κοτοπουλα, σουσι και ετσι...αλλα δεν τολμησα τοσες φορες που εχω ερθει ισως στο μελλον....εννοειται ωμο μοσχαρισιο κρεας steak tartare, καρπατσιο κτλ και ετσι τρωω καργα κανενα προβλημα και στην Ελλαδα εχει εξαιρετικο  )   

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 δηλαδη την μοσχαρισια την τρως χωρις το "αιμα" της? ΣΟΛΑ? ?

Εγω παντα medium rare & 50 χρονια τωρα δεν εχω παθει τιποτα...αν ειναι να φας καλοψημενη μοσχαρισια μπριζολα...αστο φαε καλυτερα κοτοπουλο (στην Ιαπωνια btw που δεν υπαρχει σλαμονελα τα τρωνε και ωμα τα κοτοπουλα, σουσι και ετσι...αλλα δεν τολμησα τοσες φορες που εχω ερθει ισως στο μελλον....εννοειται ωμο μοσχαρισιο κρεας steak tartare, καρπατσιο κτλ και ετσι τρωω καργα κανενα προβλημα και στην Ελλαδα εχει εξαιρετικο  )   
Όλα τα φαγητά τα θέλω καλά ψημένα όχι τόσο λόγο προτίμησης γευστικής όσο για να μην αρρωστήσουμε... Ένα μεγάλο ποσοστό Γάλλων λέει, έχει ένα μικρόβιο που προσβάλει τον εγκέφαλο και προκαλεί νεύρα και θυμό. Το οποίο μικρόβιο προέρχεται από το ωμό κρέας που συνηθίζουν να τρώνε εκεί

 
έχει ένα μικρόβιο που προσβάλει τον εγκέφαλο και προκαλεί νεύρα και θυμό.


Μάλλον δεν ευσταθεί.Αφου οι Έλληνες που είναι ο πιο θυμωμένος και νευρικός λαος του πλανήτη τρώνε τα κρέατα τους καμμένα. ?

 
O μικρός ήθελε "κρέας με αίμα" , είναι μέγας σαρκοφάγος ?, στο αεροδρόμιο, οπότε του εκαΜα τη χάρη,με 11 ευρώ χτύπησε το φημισμένο Anzu Steak της Fukuoka.... απλά εξωφρενικό τόσο από ποιότητα και ψήσιμο όσο και από γεύση..

20240718_122032.jpg

20240718_122126.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η γιαγια μου ελεγε

Αυγο και ψαρι 

Δεν
Οι Γιαπωνέζες γιαγιάδες αυγο και ψάρι τρώνε και έχουν προσδόκιμο ζωής τα 95 ? οπότε άκυρη η γιαγιά σου ? παρεμπιπτόντως αυτό κάτω από το αυγό δεν είναι ψάρι,παντσετα είναι ?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εκτός από κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες με Τζαπανέζικα φαγητά (και κάποιες από κιθαρομάγαζα), φωτός από αξιοθέατα της χώρας έχεις??

 
Οποιαδήποτε φωτογραφία φαγητού με προξενεί αηδία, προτιμώ τη γεύση και την οσμή του

 
Οι Γιαπωνέζες γιαγιάδες αυγο και ψάρι τρώνε και έχουν προσδόκιμο ζωής τα 95 ? οπότε άκυρη η γιαγιά σου ? παρεμπιπτόντως αυτό κάτω από το αυγό δεν είναι ψάρι,παντσετα είναι ?
δεν ξερω τι κάνουν οι γιαγιάδες στην Ιαπωνία, η δικιά μου ήταν πολίτισα και σίγουρα τις έβαζε κάτω.

Αυγό και ψάρι το ξέρω παιδιόθεν.

Τώρα μπορεί να είχε απο κάτω κεφτέδες το θέμα είναι ότι στο τραπέζι είχε αυγό και δίπλα ψάρια. Ασυμβίβαστα

 
Ασυμβίβαστα


Στον βάρβαρο ελληνικό κόσμο ? εδώ μη ξεχνάς είναι πολιτισμένοι άνθρωποι.? 

Έξω από την πλάκα αυγο και ψάρι συνδιάζονται μια χαρά σε πολλές κουζίνες και υπάρχουν πολλά κλασσικα πιάτα, π χ το περίφημο βρετανικό kedgeree

https://www.allrecipes.com/recipe/52972/kedgeree/

Παω να χτυπήσω μια ωραία ομελέτα με καπνιστο σολωμό τώρα γιατι εχει και ενα τρομερο family restaurant διπλα στο ξενοδοχειο (δυτικου τυπου φαγητο τουλαχιστον οπως το αντιλαμβανονται οι Ιαπωνες ? )

https://en.japantravel.com/guide/a-guide-to-japan-s-family-restaurant-chains/62128

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο συγκεκριμένο (αυγά με ψάρι) , αλλά με αφορμή αυτό.

Ό,τι έχει να κάνει με "απαγορεύσεις" της "Ελληνικής παράδοσης" στην κουζίνα, π.χ. τυρί με ψάρι κ.λ.π., δεν είχε να κάνει με καμία διατροφολογική βάση , αλλά κυρίως με έλλειψη προϊόντων λόγω φτώχιας , που για να χρυσώσουν το χάπι , την παρουσίαζαν/ διατύπωναν  σαν διατροφική αντίφαση- απαγόρευση.

[SIZE=12pt]Αν κρίνω δε πως μας μεγάλωσαν διατροφικά , εμένα , τους συνομήλικους μου αλλά και στο παρελθόν....αλλά και τί γίνεται τώρα, η λεγόμενη "Ελληνική διατροφή" είναι εντελώς λάθος και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στον γενικό πληθυσμό , με τεράστια ποσοστά παχυσαρκίας (παιδικής και όχι μόνον). [/SIZE]

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο συγκεκριμένο (αυγά με ψάρι) , αλλά με αφορμή αυτό.

Ό,τι έχει να κάνει με "απαγορεύσεις" της "Ελληνικής παράδοσης" στην κουζίνα, π.χ. τυρί με ψάρι κ.λ.π., δεν είχε να κάνει με καμία διατροφολογική βάση , αλλά κυρίως με έλλειψη προϊόντων λόγω φτώχιας , που για να χρυσώσουν το χάπι , την παρουσίαζαν/ διατύπωναν  σαν διατροφική αντίφαση- απαγόρευση.

[SIZE=12pt]Αν κρίνω δε πως μας μεγάλωσαν διατροφικά , εμένα , τους συνομήλικους μου αλλά και στο παρελθόν....αλλά και τί γίνεται τώρα, η λεγόμενη "Ελληνική διατροφή" είναι εντελώς λάθος και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στον γενικό πληθυσμό , με τεράστια ποσοστά παχυσαρκίας (παιδικής και όχι μόνον). [/SIZE]
Ειδικά λαδερά μαγειρευτά ρε φίλε. Κολυμπάει στο λάδι το φασολάκι και η μελιτζάνα, δε θέλει ο μικρός, και ακούει την ατάκα "Δεν ξες να τρως"

 
Ειδικά λαδερά μαγειρευτά ρε φίλε. Κολυμπάει στο λάδι το φασολάκι και η μελιτζάνα, δε θέλει ο μικρός, και ακούει την ατάκα "Δεν ξες να τρως"
Όλα λάθος λέμε ?

 
Εκτός από κάποιες χιλιάδες φωτογραφίες με Τζαπανέζικα φαγητά (και κάποιες από κιθαρομάγαζα), φωτός από αξιοθέατα της χώρας έχεις??


Χιλιάδες άλλα έχω έρθει δέκα φορές και τα βαριέμαι,έχω γίνει Ασιάτης με ενδιαφέρει μόνο το φαγητό και το ποτό (και τα λεφτά φυσικά που είναι το σημαντικότερο στην Ασία)

Άλλωστε το συγκεκριμένο νήμα ΕΙΝΑΙ για το φαγητό. Οποιανου δεν του αρέσει να φύγει,να πάει αλλού ?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
[SIZE=12pt]η λεγόμενη "Ελληνική διατροφή" είναι εντελώς λάθος και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στον γενικό πληθυσμό , με τεράστια ποσοστά παχυσαρκίας (παιδικής και όχι μόνον). [/SIZE]
Η Ελληνική διατροφή δεν είναι λάθος (και καμία διατροφή που υπάρχει για αιωνες). Η σημερινή αντίληψη για αυτή ειναι. Απόδειξη ότι μέχρι και τη γενιά του πατέρα σου έψαχνες να βρεις υπέρβαρο. Τα τεραστια ποσοστά παχυσαρκίας υπάρχουν γιατι απουσιάζει ολοκληρωτικα η κίνηση και η διατροφή είναι σχεδόν αποκλειστικά με junk, YT comfort food (τι όρος και αυτος) και γενικα εντελώς λαθος διατροφη και σε ειδη, συνδυασμούς και ποσότητες. Η διατροφή ειναι κουλτούρα. Η ελληνική ήταν μια τέτοια μέχρι και τη γενια των γονέων σου/μου. Σήμερα έχουμε κουλτούρα εικονας/παπατζας και υπερβολής στην υπερβολή.

Ειδικά λαδερά μαγειρευτά ρε φίλε. Κολυμπάει στο λάδι το φασολάκι και η μελιτζάνα, δε θέλει ο μικρός, και ακούει την ατάκα "Δεν ξες να τρως"
Όλα αυτά μαγειρεύονται μια χαρά και με ελάχιστη ποσότητα λαδιού. Και μαζι με μια μικρή ποσότητα πρωτεινης ειναι πλήρες γεύμα. Αν διατροφολόγος ή και γιατρός σου έχει πει το αντίθετο, άλλαξέ τον.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η Ελληνική διατροφή δεν είναι λάθος (και καμία διατροφή που υπάρχει για αιωνες). Η σημερινή αντίληψη για αυτή ειναι. Απόδειξη ότι μέχρι και τη γενιά του πατέρα σου έψαχνες να βρεις υπέρβαρο.
Και εκεί λάθος ήταν.

Διότι ήταν αδύνατοι από ασιτία όχι από διατροφή.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top