fusiongtr είπε:
1. Τι να βρει? ;D ;D ;D
Μα έχει ταυτότητα και κουλτούρα. Αυτήν που εγώ προσωπικά δεν αντέχω να βιώνω καθημερινά.;D ;D ;D ;D
2. Τα ποιά? Οι ποιοί?
Μα έχουν ήδη υπερηφάνεια για τα δικά τους "κατορθώματα".
Το "δεν είσαι καλύτερος από τον άλλο άρα τον μειώνεις για να φανείς εσύ καλύτερος" είναι ένα από τα μεγαλύτερα "κατορθώματά" μας για τα οποία υπερηφανευόμαστε (κι εγώ δυστυχώς στους νεοέλληνες ανήκω) κιόλας.
Σε καταλαβαινω!
Ποια ειναι ομως η ταυτοτητα του νεοελληνα;… που ανηκει; εκανα και μια ψηφοφορια σχετικα… περα απο τα φυλετικα στην Ελλαδα υπαρχει η δυση στην θεωρια και η ανατολη στην πραξη…
Για πραδιγμα λες στον δυτικο αντε ανοιξε κανα λεξικο και κοιτα την προελευση της λεξης δημοκρατια που ησουν στις σπηλιες οταν εγω ψηφιζα…. κτλ
Και ερχεται το καλοκαιρι τουριστας και ακουει για παραδειγμα την νεοελληνικη mainstream, εχει παει ομως και στην τουρκια στην αιγυπτο στο και στο μπαγκλαντες ενδεχομενως, και ξερει οτι αυτα τα ακουσματα ερχονται απο τα βαθη της ασιας και τελειωνουν στο ιωνιο πελαγος … εκει που τελειωνε και οι οθωμανικη αυτοκρατορια, μετα πας και του λες οτι το μπουζουκι ειναι η εξελιξη της αρχαιας πανδουρας, και οτι οι παλιοι παιχτες φορουσαν χλαμυδα και σανδαλι….
Υστερα οι προσφυγες για παραδιγμα στην Aμερικη… ανεκαθεν, μπορει και μεχρι σημερα, μαζευονται στα καφενεια στην Αστορια, μονο αντρες, ακριβως οπως οι τουρκοι στα αντιστοιχα δικα τους, ολοι μερα, και πινουν τον ιδιο καφε που οι μεν τον λενε τουρκικο και οι δε ελληνικο
Ενω στην αυστραλια οι νεοελληνες εχουν καταφερει μαζι με τους υπολοιπους βαλκανιους, να αποκτησουν τον τιμητικο τιτλο WOG… αλλα οι νεοελληνες κανουν τι διαφορα γιατι διατεινονται οτι αν δεν ηταν οι προγονοι τους δεν θα ειχε ανακαλυφθει ακομα η υπερος.
Θελω να πω οτι για την δυση δεν υπαρχει αμφιβολια για την ταυτοτητα του νεοελληνα… δυτικη η ανατολιτικη, χωρις αυτο να ειναι μομφη το θεμα ειναι οτι ο ιδιος ο νεοελληνας δεν μπορει να απαντησει σε αυτο ακομα