Ζείτε εντός ή εκτός Ελλάδας;

Waterfall-K είπε:
Eχεις δικιο, αυτο δεν θα το ευχομουν ουτε εγω στον χειροτερο εχθρο μου. Απεναντιας, θα το ευχομουν σε ολους τους γνωστους και φιλους. ;D Το "αναγκασμενος" ταιριαζει σε σενα SF που οντως αναγκαζεσαι να μενεις στην Αθηνα.

Αν ενιωθα "αναγκασμενος" να μενω σε ενα τετοιο μερος (μεσα στο πρασινο και με τη θαλασσα στα 100 μετρα μπροστα μου) θα ημουν το λιγοτερο ψυχοπαθης. ;D Συνελθε βρε SF, ελεος δηλαδη.
eyeroll.gif

Φυσικα και θελω και μενω εδω, αυτο ελειπε να μη θελω. Και γιατι να μη θελω? Ειμαι μεσα στη θαλασσα και στο πρασινο, η κεντρικη παραλια και το κεντρο της πολης ειναι 3 λεπτα μακρια με τα ποδια, το εξοχικο μου στο βουνο ειναι 20 λεπτα μακρια με το αμαξι και η Αθηνα απεχει μολις 30-35 λεπτα!

30-35 λεπτα, περιπου οση ωρα δηλαδη θες εσυ και οι περισσοτεροι Αθηναιοι για να διανυσετε...5 χλμ μεσα στην Αθηνα σε ωρα αιχμης. ;D ;D

Σας παρακαλω, μη με αναγκαζετε αλλο να μενω σ'αυτη την κολαση, δεν μπορω αλλο, δεν αντεχω....
drama.gif
mock.gif
Πράσινο έχει αρκετό η Χαλκίδα, έχω δει πολλές γλάστρες σε όσα μπαλκόνια νεοκλασικών δεν έχουν πέσει ακόμα, επίσης ο δήμος κλαδεύει που και που τα δέντρα και παρατάει τα κλαριά για μέρες για να τα θαυμάζουν οι τουρίστες. Δημιουργική κηπουρική.

Επίσης αυτή η πανέμορφη θάλασσα της, αχ, τι μαγεία. Τι και αν δεν μπορείς να κολυμπήσεις πουθενά εκεί κοντά, είναι αλήθεια μούρλια, έργο τέχνης. δεν πειράζει όμως, μπορείς να κάνεις ένα 2ωρο ταξιδάκι (αν είσαι τυχερός και δεν μπλέξεις στην κίνηση) και να βγεις αιγαίο για να βρέξεις τα ποδαράκια σου χωρίς να φοβάσαι μην βγεις χελωνονιντζάκι από την μόλυνση.

Το κεντρικό σημείο της πόλης, αυτή η παραλία με τις καφετέριες, τι θαύμα. Θα πρέπει βέβαια να προσέχεις να μην πατάς στην άκρη μιας και καταρρέει από την εγκατάλειψη, αλλά αξίζει το ρίσκο. Αλήθεια, ο καφές έχει πέσει καθόλου από τα 5-6-7 ευρώ; Όχι ότι έχει σημασία βέβαια, για ένα τέτοιο μαγευτικό υπερθέαμα λίγα είναι και τα 20.

Τέλος, συμβουλεύω τον ευτυχή επισκέπτη να μην ξεχάσει να θαυμάσει τα πρεζάκια που χορεύουν τσάμικο πάνω στις σύριγγες στο πάρκο Αγ. Νικολάου, χάρμα οφθαλμών αλήθεια. Ευρωπαϊκός κινηματογράφος, δύσκολα νοήματα.

Jazzjoker είπε:
Θα σας πω ένα μυστικό: Οι κάφροι δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ρεζίλεμα, ούτε με απομόνωση, ούτε με ξύλο, ούτε με βρίσιμο. Και αυτό απλά διότι είναι πεπεισμένοι ότι οι μόνοι που δεν είναι κάφροι είναι οι ίδιοι. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι κουβέντες συντάσσονται  πάντα σε τρίτο πληθυντικό.
Σοφά λόγια, με σοφό τρόπο ειπωμένα.

kwstas79 είπε:
Πράσινο έχει αρκετό η Χαλκίδα, έχω δει πολλές γλάστρες σε όσα μπαλκόνια νεοκλασικών δεν έχουν πέσει ακόμα, επίσης ο δήμος κλαδεύει που και που τα δέντρα και παρατάει τα κλαριά για μέρες για να τα θαυμάζουν οι τουρίστες. Δημιουργική κηπουρική.

Επίσης αυτή η πανέμορφη θάλασσα της, αχ, τι μαγεία. Τι και αν δεν μπορείς να κολυμπήσεις πουθενά εκεί κοντά, είναι αλήθεια μούρλια, έργο τέχνης. δεν πειράζει όμως, μπορείς να κάνεις ένα 2ωρο ταξιδάκι (αν είσαι τυχερός και δεν μπλέξεις στην κίνηση) και να βγεις αιγαίο για να βρέξεις τα ποδαράκια σου χωρίς να φοβάσαι μην βγεις χελωνονιντζάκι από την μόλυνση.

Το κεντρικό σημείο της πόλης, αυτή η παραλία με τις καφετέριες, τι θαύμα. Θα πρέπει βέβαια να προσέχεις να μην πατάς στην άκρη μιας και καταρρέει από την εγκατάλειψη, αλλά αξίζει το ρίσκο. Αλήθεια, ο καφές έχει πέσει καθόλου από τα 5-6-7 ευρώ; Όχι ότι έχει σημασία βέβαια, για ένα τέτοιο μαγευτικό υπερθέαμα λίγα είναι και τα 20.

Τέλος, συμβουλεύω τον ευτυχή επισκέπτη να μην ξεχάσει να θαυμάσει τα πρεζάκια που χορεύουν τσάμικο πάνω στις σύριγγες στο πάρκο Αγ. Νικολάου, χάρμα οφθαλμών αλήθεια. Ευρωπαϊκός κινηματογράφος, δύσκολα νοήματα.
Σκεφτηκα να σου κανω δωρο το λινκ της Google Earth μπας και μαθεις που ειναι η Χαλκιδα, αλλα σκεφτηκα οτι τζαμπα θα παει ο κοπος. Αυτα που λες για την πολη ειναι ενας ασχετος συνδυασμος γεγονοτων των...80s και αφηγησεων διαφορων γνωστων σου που εχουν δει τη Χαλκιδα απο κοντα οπως εχω δει και γω τη Νεα Υορκη: Ποτε δηλαδη!

Κανε μας τη χαρη και οταν θελησεις να ξαναγραψεις την παπαρια σου για καποια πολη, κοιτα τουλαχιστον να την επισκεφτεις πρωτα, οχι τιποτα αλλο δηλαδη, αλλα για να μη μπερδευεις την παραλια Θεσσαλονικης με αυτη της Χαλκιδας.

Waterfall-K είπε:
... να μη μπερδευεις την παραλια Θεσσαλονικης με αυτη της Χαλκιδας.
Ωχ, ωχ, ωχ...

Κακά μπερδέματα θάχουμε πάλι  ;D

Diolch yn fawr iawn

Mae fy hofrenfad yn llawn llyswennod  ;D
... για σπάστα ρε μόρτη και ξαναριχτα, μπας και πάρουμε πρέφα και εμείς οι αδαείς

Waterfall-K είπε:
Σκεφτηκα να σου κανω δωρο το λινκ της Google Earth μπας και μαθεις που ειναι η Χαλκιδα, αλλα σκεφτηκα οτι τζαμπα θα παει ο κοπος. Αυτα που λες για την πολη ειναι ενας ασχετος συνδυασμος γεγονοτων των...80s και αφηγησεων διαφορων γνωστων σου που εχουν δει τη Χαλκιδα απο κοντα οπως εχω δει και γω τη Νεα Υορκη: Ποτε δηλαδη!

Κανε μας τη χαρη και οταν θελησεις να ξαναγραψεις την παπαρια σου για καποια πολη, κοιτα τουλαχιστον να την επισκεφτεις πρωτα, οχι τιποτα αλλο δηλαδη, αλλα για να μη μπερδευεις την παραλια Θεσσαλονικης με αυτη της Χαλκιδας.
Δυστυχώς αγαπημένε μου φίλε έμενα (πρόσφατα, και όχι στα τιμημένα 80ς) στον επίγειο παράδεισο που ονομάζεται Χαλκίδα, οπότε τα γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι. Ίσως βέβαια εσύ να εννοείς κάποια άλλη Χαλκίδα, όχι αυτήν στην Εύβοια (στο νησί κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με σουβλισμένο αρνί ντε), ή ίσως να έχεις εξιδανικεύσει τόσο πολύ την συγκεκριμένη πόλη που δεν παίρνει γιατρειά. Σε κάθε περίπτωση αυτή η συζήτηση είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί.

Dinosp είπε:
Ωχ, ωχ, ωχ...

Κακά μπερδέματα θάχουμε πάλι  ;D

... για σπάστα ρε μόρτη και ξαναριχτα, μπας και πάρουμε πρέφα και εμείς οι αδαείς
Ουαλικα ειναι φιλε. δεν εχεις δει ξανα γλωσσα χωρις πολλα φωνηεντα?? :)

Μου ειπε ο audiokostas welcome και του απαντησα....

@kwstas79, αν εσυ εμενες ποτε Χαλκιδα τοτε πρεπει να ησουν ολη μερα κλεισμενος σε καποιο σπιτι και να επαιζες playstation, ή απλα δεν εχεις περασει εξω απο την πολη ουτε στα 50 χλμ. Γιατι αυτα που γραφεις για την πολη ειναι εκτος τοπου και χρονου. Τι για πρεζακια στον Αγιο Νικολαο (καλα 80s...) μας ειπες, τι οτι για να κανεις μπανιο πρεπει να πας...ταξιδι 2 ωρων ??? (καλα κρασια...), τι οτι η παραλια...καταρρεει, τι, τι, τι...

Ρε αδερφε, τι πινετε εκει στο...παραθαλασσιο Erlangen? ;D ;D Ελεος.

kwstas79 είπε:
Σε κάθε περίπτωση αυτή η συζήτηση είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί.
Συμφωνω. Εισαι η κλασσικη περιπτωση του "ελα παππου μου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου". Ασε τον "παππου" να ξερει κατι παραπανω, ιδιαιτερα οταν ο συγκεκριμενος ζει στη Χαλκιδα τα τελευταια 41 χρονια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Waterfall-K είπε:
Ασε τον "παππου" να ξερει κατι παραπανω, ιδιαιτερα οταν ο συγκεκριμενος ζει στη Χαλκιδα τα τελευταια 41 χρονια.
Τα προηγούμενα 20 χρόνια δηλαδή ζούσες αλλού? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

microvios είπε:
(πχ "Είμαι Κάφρος: Παρκάρω σε διαβάσεις ΑΜΕΑ", "Είμαι μάγκας: Μπαίνω πρώτος από Δεξιά στα φανάρια") ίσως προσπαθήσει να αποφύγει την ίδια την "Πράξη" στο τέλος.
Αυτα ειναι ομως τα προβληματα της χωρας;..............

Αν δεις συνολικα την ιστορια της Ελλαδας σε σχεση με αλλες χωρες, φαινεται οτι καλα τα εχει καταφερει μεσα σε 180 χρονια απο το απολυτο 0. Στον πολιτισμο, σε μορφωτικο επιπεδο, στις υποδομες… (δρομοι γεφυρες αεροδρομια… περα απο το φαγοποτι, κατι εμμηνε)   πρεπει ομως να την συγκρινεις με ομοια μεγεθη, δηλαδη σε σχεση με την Αλβανια την Ρουμανια την Βουλγαρια, απο τους πρωην οθωμανους γενικα… καλα τα εχει παει, πριν μερικα χρονια ηταν και το προτυπο των βαλκανικων χωρων….

Δεν συγκρινεις ομως με την κεντρικη Ευρωπη και την Σκανδιναβια, γιατι ουτε αναγεννηση ειδε ο τοπος ουτε διαφωτισμο, ουτε βιομηχανικη επανασταση, αυτες ειναι οι καταβολες της Ευρωπης, γι’ αυτο υπαρχει και τετοιο χασμα. Η Ελλαδα χρειαζεται  μια 300αρια χρονια σταθεροτητας ακομα να βρει ταυτοτητα και κουλτουρα, να αποκτησουν οι νεοελληνες υπερηφανεια για τα δικα τους κατορθωματα και να σταθουν στα ποδια τους. αν δεν ξαναμπουν οι τουρκοι βεβαια ή συμβει κατι αλλο…...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue monk είπε:
1.Η Ελλαδα χρειαζεται  μια 300αρια χρονια σταθεροτητας ακομα να βρει ταυτοτητα και κουλτουρα,

2. να αποκτησουν οι νεοελληνες υπερηφανεια για τα δικα τους κατορθωματα
1. Τι να βρει? ;D ;D ;D

Μα έχει ταυτότητα και κουλτούρα. Αυτήν που εγώ προσωπικά δεν αντέχω να βιώνω καθημερινά.;D ;D ;D ;D

2. Τα ποιά? Οι ποιοί?

Μα έχουν ήδη υπερηφάνεια για τα δικά τους "κατορθώματα".

Το "δεν είσαι καλύτερος από τον άλλο άρα τον μειώνεις για να φανείς εσύ καλύτερος" είναι ένα από τα μεγαλύτερα "κατορθώματά" μας για τα οποία υπερηφανευόμαστε (κι εγώ δυστυχώς στους νεοέλληνες ανήκω) κιόλας.

blue monk είπε:
αν δεν ξαναμπουν οι τουρκοι βεβαια ή συμβει κατι αλλο…...
Δε χρειάζεται, μπαίνουν ήδη κάποιοι άλλοι.... μέσω Τουρκίας... και με τη συνδρομή της Τουρκίας...  και με τις ευλογίες της Τουρκίας... :-X

Aς μπει ρε παιδια ο TheStratWithin να φτιαξει αυτο το νημα.

TheStratWithin: Eισαι σοφος και ομορφος.Εισαι δυνατος και εξυπνος.

Ενα πραγματικο παιδι του φωτος μεσα στο σκοταδιστικο γκρουπ

αδυναμων μαντραχαλαδων.

Απωθημενο τους ειναι οι κοπελες.Γιατι δεν ηταν δυνατοι ωστε αυτες να σταθουν υπερ τους.

Ειναι ευκολο να το παιζουν θυμα αλλα ερχεται μια περιοδος που θα καταλαβουν οτι πρεπει να γινουν δυνατοι.

Λες λογια ειλικρινα που λενε την αληθεια.

Μπες και φτιαξε αυτο το νημα απο την επιθετικοτητα και το παραληρημα

την αυθυποβολη σε θεση θυματος.

panoslydios είπε:
Aς μπει ρε παιδια ο TheStratWithin να φτιαξει αυτο το νημα.

TheStratWithin: Eισαι σοφος και ομορφος.Εισαι δυνατος και εξυπνος.

Ενα πραγματικο παιδι του φωτος μεσα στο σκοταδιστικο γκρουπ

αδυναμων μαντραχαλαδων.

Απωθημενο τους ειναι οι κοπελες.Γιατι δεν ηταν δυνατοι ωστε αυτες να σταθουν υπερ τους.

Ειναι ευκολο να το παιζουν θυμα αλλα ερχεται μια περιοδος που θα καταλαβουν οτι πρεπει να γινουν δυνατοι.

Λες λογια ειλικρινα που λενε την αληθεια.

Μπες και φτιαξε αυτο το νημα απο την επιθετικοτητα και το παραληρημα

την αυθυποβολη σε θεση θυματος.
I'll have what he's drinking.

@ Waterfall-K + Kwstas79

Άνθρωποι του κόθμου, χαλαρώθτε! Ο αλληλοσκοτωμός δεν οδηγεί πουθενά. Το γεγονός ότι ένα μέρος διαθέτει κάποια αρνητικά δεν πρέπει να οδηγεί σε εμπάθειες, γιατί τότε πραγματικά η συζήτηση δεν προάγει τίποτα. Κι η Θεσσαλονίκη που αναφέρθηκε, πλέον αναπαριστά την παρακμή της γενιάς του Πέτρου Κωστόπουλου. Τα μαγαζιά πλέον κλείνουν. Οι τιμές πέφτουν. Το lifestyle με τα δανεικά καταρρέει. Αντί όμως η κρίση να μας οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση και αυτοκριτική, μας οδηγεί σε κόντρες και αλληλοσπαραγμούς. Σαστισμένοι στεκόμαστε χωρίς να θέλουμε να μάθουμε κάτι για την όλη κατάσταση και προχωρούμε σε αφορισμούς. Κι αυτό γιατί δεν είχαμε ποτέ κάποιο σοβαρό υπόβαθρο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δεδομένα. Και δεν το λέω προσωπικά για κανέναν από εσάς. Απλά, τέτοιου είδους αντιδράσεις οδηγούν σε όλα τα μετέπειτα φαινόμενα μπροστά στα οποία μένουμε σοκαρισμένοι, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε τί είχε προηγηθεί. Μία άποψη πρέπει να είναι μια άποψη και μια αντίθετη άποψη επίσης. Αλλιώς θα καταλήξουμε μέλη της ΚΔΩΑ που λέει κι ο μεγάλος Πουλίκας.http://www.youtube.com/watch?v=C3tp7OSo8fM

Αλλιώς θα καταλήξουμε μέλη της ΚΔΩΑ που λέει κι ο μεγάλος Πουλίκας.
o Πανος Κουτρουμπουσης το λεει αλλα παω πασο... ;D

Superfunk είπε:
o Πανος Κουτρουμπουσης το λεει αλλα παω πασο... ;D
+1

τα ρέστα μου  :P

δεν το θυμόμουν ακριβώς... :)

Κι αυτό ακόμα το νήμα αποτελεί μικρόκοσμό μας. Ξεκινήσαμε λέγοντας που ζούμε και καταλήξαμε να μαλώνουμε εάν η Χαλκίδα είναι καλύτερη από την Θεσσαλονίκη. 

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι η καλή συμπεριφορά των Βόρειων Εταίρων μας υπαγορεύεται από μια εξανθρωπισμένη ματιά στα πράγματα. Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα συστηματικής επιβολής εντολών και νουθεσιών. Δηλαδή συμμόρφωσης.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι με το ίδιο ευγενικό χαμόγελο που κάποιος σήμερα σε ονομάζει φίλο, αύριο σου γαμάει το σπίτι.

Τον αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αλληλεγγύη ή την εμπάθεια  (με την καλή έννοια) σε μας τουλάχιστον ταιριάζει να την ορίσουμε σε διαφορετικά πλαίσια. Τέτοια που δεν θα είναι απόρροια φόβου παραβατικότητας και απόκλισης από κοινωνικές νόρμες.

Waterfall-K είπε:
@kwstas79, αν εσυ εμενες ποτε Χαλκιδα τοτε πρεπει να ησουν ολη μερα κλεισμενος σε καποιο σπιτι και να επαιζες playstation, ή απλα δεν εχεις περασει εξω απο την πολη ουτε στα 50 χλμ. Γιατι αυτα που γραφεις για την πολη ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Playstation (ή γενικά παιχνιδομηχανές εκτός από το 2600 μου) ποτέ δεν πήρα, προτιμούσα να παιδεύομαι με τα PCια, όταν δεν κυνήγαγα κορίτσα στην παραλία και στην Αβάντων.

Τι για πρεζακια στον Αγιο Νικολαο (καλα 80s...) μας ειπες, τι οτι για να κανεις μπανιο πρεπει να πας...ταξιδι 2 ωρων ??? (καλα κρασια...), τι οτι η παραλια...καταρρεει, τι, τι, τι...
Εκτός και αν τις μάζεψε η ΟΠΚΕ (που την στήνει σχεδόν κάθε βράδυ στην είσοδο της πόλης ψάχνοντας για διάφορα, και πολύ καλά κάνουν), θα επιμείνω για τις "μπαλαρίνες" της πλατείας. Επίσης εκεί κοντά παραλία ανθρώπινη πολύ απλά δεν υπάρχει, εκτός όπως είπα αν δεν σε ενοχλούν τα βαρέα μέταλλα και αν είσαι τυχερός και δεν έχει χαλάσει πάλι η αποχέτευση του δήμου και έχει γεμίσει ο Ευβοϊκός. Μπορείς να πας βέβαια να απολαύσεις το (λογικής τιμής) καφεδάκι σου στις αλυκές, και να χαζεύεις τα κορίτσα να παίζουν με τις μπάλες, αλλα καλύτερα να μην μπεις στο νερό αν δεν θές να βγεις πράσινος ή έγκυος (ή και τα δύο). Και η παραλία σαφώς καταρρέει, όποιος έχει μάτια βλέπει.

Ρε αδερφε, τι πινετε εκει στο...παραθαλασσιο Erlangen? ;D ;D Ελεος.
Η αγαπημένη μου μπύρα (από τις φρέσκιες που δεν φεύγουν παραέξω) είναι μια rauchbier που την βρίσκεις μόνο στο Bamberg, αλλα δεν συνεχίζω γιατί θα δακρύσει μέχρι και ο σούπερφανκ. Θάλασσα δεν υπάρχει φυσικά, αλλά μιάς και χειμωνιάζει μου είναι κάπως άρηστη.

Συμφωνω. Εισαι η κλασσικη περιπτωση του "ελα παππου μου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου". Ασε τον "παππου" να ξερει κατι παραπανω, ιδιαιτερα οταν ο συγκεκριμενος ζει στη Χαλκιδα τα τελευταια 41 χρονια.
Δεν θα προσθέσω κάτι. Αν εσύ είσαι χαρούμενος με την πόλη σου, σίγουρα θα έχεις κάποιον λόγο για αυτό. Απλά μου προκαλεί εντύπωση που σου αρέσει τόσο πολύ η Χαλκίδα. Και εγώ είμαι δεμένος συναισθηματικά με το χωριό μου, αλλά δεν θα μπορούσα να μείνω εκεί ακόμα και αν με πληρώνανε και είχα και γραμμή 50ρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back