- Πόντοι
- 2,368
ΟΛΕΣ οι ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ κοινωνικες συμπεριφορες ΕΤΣΙ ξεκινησανε...πρωτα ερχεται ο ΚΑΝΟΝΑΣ,μετα η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του μεσω της ΕΠΙΒΟΛΗΣ και μετα η συνεχης εφαρμογη γινεται ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...τοσο εντονη και φυσικη που "ξεχνας" τον κανονα που την επεβαλε γιατι εχεις κατανοησει πληρως τον ΛΟΓΟ για τον οποιο επεβληθει.... αλλοιως θα ζουσαμε ακομα σε σπηλιες και αν μας γουσταρε μια γκομενα θα την...ροπαλιαζαμε και θα την κουβαλουσαμε αναισθητη στο σπιτι μας για τα περαιτερω..... ;DΚατά τα άλλα δεν νομίζω ότι η καλή συμπεριφορά των Βόρειων Εταίρων μας υπαγορεύεται από μια εξανθρωπισμένη ματιά στα πράγματα. Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα συστηματικής επιβολής εντολών και νουθεσιών. Δηλαδή συμμόρφωσης.
Να σου δωσω ενα παραδειγμα...οσο ηταν η συζυγος μου εγκυος ΚΑΝΕΝΑΣ ανθρωπος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σουπερμαρκετ δεν της εδινε τη σειρα στα ταμεια,,ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ....οσο και αν οι ταμιες στο σουπερμαρκετ παρακαλουσανε.....τους υπολοιπους πελατες ρωτησα που λες γιατι δεν ΕΠΕΒΑΛΑΝ με το ετσι θελω στους πελατες το να περναει πρωτος στην ουρα καποιος αναπηρος ή καποιος που εχει αναγκη και μου ειπαν οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ που το ΕΠΙΒΑΛΕΙ αυτο...στη Γερμανια αντιθετα ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ....και φυσικα ΟΛΟΙ παραχωρουσαν τη θεση τους στη συζυγο μου...οχι ομως επειδη το λεει ο νομος αλλα επειδη μετα απο ΧΡΟΝΙΑ επιβολης του εχει γινει κοινη συνειδηση στοιχειωδους ανθρωπινης συμπεριφορας.
Το γεγονος ας πουμε οτι οι Γερμανοι δεν πετανε τα...σκουπιδια απο τα μπαλκονια οπως οι..ιθαγενεις σε πολλες γειτονιες στην Αθηνα σιγουρα ξεκινησε απο καποιο ΝΟΜΟ αλλα πλεον ειναι συνειδηση και θεωρεισαι ΚΑΦΡΟΣ αν πεταξεις τα σκουπιδια σου μερα μεσημερι σε κοινη θεα....(θα φας βεβαια και ενα προστιμο 500 ευρω αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο)
Βεβαια δεν θα σου ειναι νεο το γεγονος οτι στην Ελλαδα ΥΠΑΡΧΟΥΝ νομοι,πολυ περισσοτεροι απο οτι σε αλλα κρατη,απλα ΚΑΝΕΙΣ δεν συμμορφωνεται σε αυτους γιατι απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ που να λειτουργει και να μπορει να τους επιβαλει παρα το γεγονος οτι σε αυτο απασχολειται ο μεγαλυτερος αριθμος υπαλληλων στον κοσμο.
Μονο την ΧΥΔΑΙΑ συμπεριφορα των συμπολιτων μας να δεις σε οτι αφορα το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ,το οποιο υποτιθεται οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε δημοσιους κλειστους χωρους αλλα φυσικα επιτρεπεται ΠΑΝΤΟΥ...αρκει...
Τελευταία επεξεργασία από moderator: