Μα...έτσι δεν γίνεται στην Ινδία που και παράδοση, ιστορία, πολιτισμό έχει...και μεγάλη ανάπτυξη?Superfunk είπε:και αν μας γουσταρε μια γκομενα θα την...ροπαλιαζαμε και θα την κουβαλουσαμε αναισθητη στο σπιτι μας για τα περαιτερω..... ;D
Μα...έτσι δεν γίνεται στην Ινδία που και παράδοση, ιστορία, πολιτισμό έχει...και μεγάλη ανάπτυξη?Superfunk είπε:και αν μας γουσταρε μια γκομενα θα την...ροπαλιαζαμε και θα την κουβαλουσαμε αναισθητη στο σπιτι μας για τα περαιτερω..... ;D
Αυτες ειναι τιμες για τους ΞΕΝΟΥΣ και φυσικα το ιδιο ισχυει και για τα ΕΝΟΙΚΙΑ που πληρωνουν σαν ξενοι,οι ντοπιοι εχουν εντελως διαφορετικη τιμολογηση,φυσικα δεν ειναι τα μονα πανακριβα πραγματα..που να δεις τα ΤΡΟΦΙΜΑ τους που επειδη ειναι ολα εισαγομενα ειναι απλησιαστα.....ετσι συμβαινει σε ολες τις χωρες του τριτου κοσμου...οι expats ζουνε σε δικα τους "γκετο πλουσιων" μια και ειναι φυση αδυνατο να αναμιχθουν και να ζησουν με τους ντοπιους....εγω εχω ενα φιλο μου που ζει στο Βιετναμ και στο ΙΔΙΟ φουρναρικο (οι Βιετναμεζοι εχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ψωμι και κρουασαν λογω Γαλλικης επιρροης)...πληρωνει τα 8απλα απο οτι πληρωνουν οι locals... ;DΣε ένα καλό μπαρ στην Αντίς Αμπέμπα πληρώνεις για 2 ποτά και 3 μπίρες, κρατηθείτε... 23 ευρώ!!! . (νομίζω ότι η μισή ευρωζώνη είναι φτηνότερη). Οι τιμές δεκαπλασιάστηκαν από το 2007.
και γιατί δεν στέλνει τη σπιτονοικοκυρά του? Χαζός είναι ο φίλος σου? ;D ;DSuperfunk είπε:οι Βιετναμεζοι εχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ψωμι και κρουασαν λογω Γαλλικης επιρροης)...πληρωνει τα 8απλα απο οτι πληρωνουν οι locals... ;D
Η Αντίς Αμπέμπα (όχι όλη η Αιθιοπία) είναι μια ειδική περίπτωση.sfaku είπε:Καταρχήν θα σας εκπλήξει να μάθετε ότι η η Αιθιοπία είναι αναπτυσσόμενη με ραγδαίους ρυθμούς (το χορό σέρνουν κλάδοι όπως κατασκευές). Βλέπεις υπερσύγχρονους πανάκριβους ουρανοξύστες, και κολλητά παράγκες από λαμαρίνες και χαρτόνι.
Σε ένα καλό μπαρ στην Αντίς Αμπέμπα πληρώνεις για 2 ποτά και 3 μπίρες, κρατηθείτε... 23 ευρώ!!!![]()
![]()
. (νομίζω ότι η μισή ευρωζώνη είναι φτηνότερη). Οι τιμές δεκαπλασιάστηκαν από το 2007.
Superfunk είπε:ΟΛΕΣ οι ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ κοινωνικες συμπεριφορες ΕΤΣΙ ξεκινησανε...πρωτα ερχεται ο ΚΑΝΟΝΑΣ,μετα η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του μεσω της ΕΠΙΒΟΛΗΣ και μετα η συνεχης εφαρμογη γινεται ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...τοσο εντονη και φυσικη που "ξεχνας" τον κανονα που την επεβαλε γιατι εχεις κατανοησει πληρως τον ΛΟΓΟ για τον οποιο επεβληθει.... αλλοιως θα ζουσαμε ακομα σε σπηλιες και αν μας γουσταρε μια γκομενα θα την...ροπαλιαζαμε και θα την κουβαλουσαμε αναισθητη στο σπιτι μας για τα περαιτερω..... ;D
Να σου δωσω ενα παραδειγμα...οσο ηταν η συζυγος μου εγκυος ΚΑΝΕΝΑΣ ανθρωπος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σουπερμαρκετ δεν της εδινε τη σειρα στα ταμεια,,ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ....οσο και αν οι ταμιες στο σουπερμαρκετ παρακαλουσανε.....τους υπολοιπους πελατες ρωτησα που λες γιατι δεν ΕΠΕΒΑΛΑΝ με το ετσι θελω στους πελατες το να περναει πρωτος στην ουρα καποιος αναπηρος ή καποιος που εχει αναγκη και μου ειπαν οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ που το ΕΠΙΒΑΛΕΙ αυτο...στη Γερμανια αντιθετα ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ....και φυσικα ΟΛΟΙ παραχωρουσαν τη θεση τους στη συζυγο μου...οχι ομως επειδη το λεει ο νομος αλλα επειδη μετα απο ΧΡΟΝΙΑ επιβολης του εχει γινει κοινη συνειδηση στοιχειωδους ανθρωπινης συμπεριφορας.
Το γεγονος ας πουμε οτι οι Γερμανοι δεν πετανε τα...σκουπιδια απο τα μπαλκονια οπως οι..ιθαγενεις σε πολλες γειτονιες στην Αθηνα σιγουρα ξεκινησε απο καποιο ΝΟΜΟ αλλα πλεον ειναι συνειδηση και θεωρεισαι ΚΑΦΡΟΣ αν πεταξεις τα σκουπιδια σου μερα μεσημερι σε κοινη θεα....(θα φας βεβαια και ενα προστιμο 500 ευρω αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο)
Βεβαια δεν θα σου ειναι νεο το γεγονος οτι στην Ελλαδα ΥΠΑΡΧΟΥΝ νομοι,πολυ περισσοτεροι απο οτι σε αλλα κρατη,απλα ΚΑΝΕΙΣ δεν συμμορφωνεται σε αυτους γιατι απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ που να λειτουργει και να μπορει να τους επιβαλει παρα το γεγονος οτι σε αυτο απασχολειται ο μεγαλυτερος αριθμος υπαλληλων στον κοσμο.
Μονο την ΧΥΔΑΙΑ συμπεριφορα των συμπολιτων μας να δεις σε οτι αφορα το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ,το οποιο υποτιθεται οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε δημοσιους κλειστους χωρους αλλα φυσικα επιτρεπεται ΠΑΝΤΟΥ...αρκει...
Η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση.sfaku είπε:Από την άλλη μεριά -ξέρετε οι περισσότεροι ότι είμαι κάθε άλλο παρά υπερπατριώτης- αν όποιος αξίζει σε αυτή τη χώρα μαζέψει τα μπογαλάκια του, τότε ποιοι θα μείνουν εδώ; Δεν έχω απαντήσει, αλλά με προβληματίζει αυτή η ερώτηση.
δεν αφήνεις τα πανολύδια...να απαντήσεις σαν άνθρωπος? ;D ;Datreu73 είπε:Η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση.
Ξαναδιαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το ποστ μου,ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ το κανουν αλλα ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη καποτε πριν....απο...200 χρονια η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ συμπεριφορα που ΚΑΠΟΙΟΙ (πολλοι ισως) ετσι κι αλλοιως εδειχναν εγινε ΝΟΜΟΣ...Το θέμα είναι να το κάνει οικιοθελώς.
εδω θα διαφωνησω και μια και ειμαι μεγαλυτερος σου δεν θυμαμαι ουτε ΜΙΑ στιγμη απο τα 80s & μετα που γυρνωντας στην Ελλαδα απο το εξωτερικο σε διαφορες περιοδους να μην αναφωνησω μεσα μου "τι σκατενια τριτοκοσμικη χωρα γεματοι ΚΑΦΡΟΥΣ ειναι αυτη?...". ;D..ουτε ΜΙΑ.Για όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Όπως ολισθαίνουν τα πράγματα
...και η λύση είναι...να μετακομίσουμε ομαδικώς στη....Γερμανία? 8)Superfunk είπε:...απλα ΟΛΟΙ βλεπουμε τα μουτρα μας στον καθρεφτη ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειναι και εχουμε φρικαρει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο...
Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω ακριβώς ούτε να επεκταθώ πολύ, έχω τη γνώμη ότι η Ελλάδα μέχρι και τα τέλη του '80, κοινωνικά και σαν κουλτούρα, είχε καλές βάσεις.Superfunk είπε:εδω θα διαφωνησω και μια και ειμαι μεγαλυτερος σου δεν θυμαμαι ουτε ΜΙΑ στιγμη απο τα 80s & μετα που γυρνωντας στην Ελλαδα απο το εξωτερικο σε διαφορες περιοδους να μην αναφωνησω μεσα μου "τι σκατενια τριτοκοσμικη χωρα γεματοι ΚΑΦΡΟΥΣ ειναι αυτη?...". ;D..ουτε ΜΙΑ.
αν ησουν πρασινοφρουρος ναι μια χαρα ητανε... ;Dέχω τη γνώμη ότι η Ελλάδα μέχρι και τα τέλη του '80, κοινωνικά και σαν κουλτούρα, είχε καλές βάσεις.
Ναι το ΕΥΡΩ φταιει για τα χαλια μας....το μονο καλο της προ ευρω εποχης ηταν οτι υπηρχε ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ που εκοβε αβερτα...μονεδα για να διασκεδαζει τους ιθαγενεις... ;D..με το παιχνιδι "δανειζομαστε αβερτα μια και δεν παραγουμε τιποτα και ανεβαζουμε τους μισθους....και αν μπορουν ας ανεβουν και οι τιμες..." και το τυχερο παιγνιο "προβλεψε και εσυ αν ο πληθωρισμος παει στο 20% ή στο 30% .... ;D) .. ;DΕμένα η Ελλάδα προ ευρώ μου άρεσε
κάνεις τεράστιο λάθος βέβαια, πράγμα όχι περίεργο αφού εισάγεις τον πολιτικό χρωματισμόSuperfunk είπε:αν ησουν πρασινοφρουρος ναι μια χαρα ητανε... ;D
ΠΛΑΚΑ μου κανεις ,ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ πιο ΑΘΛΙΑ απο οτι ειναι τωρα....οσο και να μη το πιστευεις....απλα δεν υπηρχε επικοινωνια με τον εξω κοσμο και δεν βλεπαμε ποσο καλυτερα ηταν εκει και....χαιρομασταν... ;D
Ναι το ΕΥΡΩ φταιει για τα χαλια μας....το μονο καλο της προ ευρω εποχης ηταν οτι υπηρχε ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ που εκοβε αβερτα...μονεδα για να διασκεδαζει τους ιθαγενεις... ;D..με το παιχνιδι "δανειζομαστε αβερτα μια και δεν παραγουμε τιποτα και ανεβαζουμε τους μισθους....και αν μπορουν ας ανεβουν και οι τιμες..."... ;D
Ωπ...εχεις δικιο....my bad....εκει οντως ισχυει αυτο που λες εσυ....δεν ειμασταν ποτε..Ελβετοι αλλα καποιοι στοιχειωδεις κανονες ευγενειας και κοινωνικης συμπεριφορας τηρουνταν...σου είπε "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και σαν κουλτουρα", όχι πολιτικά ή οικονομικά