- Πόντοι
- 1,848
panoslydios είπε:Υπαρχει ενα κομματι γης που καποιοι το ονομασαν καπως το οποιο ανηκει σε μια σφαιρα
η οποια γυριζει γυρω απο τον ηλιο και τον ευατο της.

panoslydios είπε:Υπαρχει ενα κομματι γης που καποιοι το ονομασαν καπως το οποιο ανηκει σε μια σφαιρα
η οποια γυριζει γυρω απο τον ηλιο και τον ευατο της.
Όταν επισκέφτηκα το Βελιγράδι πρίν 1,5 χρόνο περίπου για ένα γάμο, οι ιθαγενείς μου έδωσαν αυτήν ακριβώς την εντύπωση, σκεφτείτε ελλαδάρα αλλά στα 80ς, οι άνθρωποι μου φάνηκαν πιό ευγενικοί και ελαφρώς πιό προσγειωμένοι, αν και αυτό συμβαίνει μάλλον λόγω ανάγκης (γνωστή μου εκεί δουλεύει στο μαγαζί του μπαρμπα-χουγκο μπος και τα 400 που παίρνει μηνιάτικο θεωρούνται και γαμώ τα λεφτά). Κατά τα άλλα, κίτς. Κίτς και ψηλά κορίτσα.Superfunk είπε:γιατι μπερδευεσαι?BAΛΚΑΝΙΟΙ του κιρατα ειμαστε,τοσο απλα...,και τι Βαλκανιοι...ΥΠΕΡβαλκανιοι,οι μονοι που μας κοντραρουνε στη ΒΑΛΚΑΝΙΛΑ (και στην ψωναρα βεβαια) ειναι οι Σερβοι, δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι οι ΜΟΝΟΙ που τους ...συμπαρασταθηκαμε οταν εσφαζαν και βιαζαν στον εμφυλιο ειμασταν εμεις.... :'(
Αγαπητέ Καταρράκτη, αν έχεις κάποιο εμότικον με υπόκλιση (και δη βαθειά), σε παρακαλώ πόσταρε το εδώ εκ μέρους μου για τον κύριο Παράγκα.samy paraga είπε:Συνομιλούμε εδώ μέσα άνθρωποι άνω του μέσου όρου-άσχετα αν με αρκετούς μπορεί να διαφωνώ- αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως απαξιώνουν τόσο το τόπο που γεννήθηκαν...
Υπαρχει μια διαφορα samy - εσυ (και ο καθεις της γενιας σου) αυτη τη στιγμη που γραφεις εισαι καποιος. Εχεις στησει τη ζωη σου, την οικογενεια σου, τη δουλεια σου, το σπιτικο σου και πορευεσαι, προσπαθωντας το καλυτερο για σενα και τους δικους σου. Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ηταν ενας αγωνας εμποδιων με πολυ ιδρωτα και κοπο. Κανενας δεν εχει αυταπατες περι ροδινων ζωων.samy paraga είπε:Συνομιλούμε εδώ μέσα άνθρωποι άνω του μέσου όρου-άσχετα αν με αρκετούς μπορεί να διαφωνώ- αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως απαξιώνουν τόσο το τόπο που γεννήθηκαν............
συμφωνω πληρως. Το εγραψα και πιο πριν - δεν ηταν τοσο οι μερες και εργα των προηγουμενων που με χαλουσαν οσο το οτι η δικη μου η γενια σε μεγαλο βαθμο φαινοταν να προσπαθει να κανει τα ιδια και χειροτερα.Μείνατε εκεί-οι περισσότεροι- σαν να είμαστε εμείς οι αθώοι και μόνο οι ''γονείς μας'' ένοχοι.
Κρίμα
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς λένε οι άνεργοι/υποαπασχολούμενοι που μαζεύονται στα "καφενεία" και πίνουν μπίρες από το πρωί, αλλά μπορώ να συγκρίνω μια μικρογραφία της κοινωνίας που είναι το Πανεπιστήμιο και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες που έχει τύχει να επισκεφθώ (περιλαμβανομένης και της αστυνομίας).samy paraga είπε:...
ΥΓ διάβασα διάφορα, αλλά και αυτό για τους ευπρεπείς Ισπανούς, την ευγένειά τους, τις πόλεις τους........... ήμαρτον. Μια βιομηχανική χώρα με 25% ανεργία προ κρίσης και συνεχίζει ακάθεκτα, ναι σύντομα θα γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς, ήδη τους ξεπεράσαμε σε ανεργία, θα γίνουμε και ευγενικά άβουλοι, να θαυμάζουμε σώβρακα και φανέλες τύπου Μπάρτσα
...
Ελα ρε συ! Εισαι απ'την Aτλάντα?? Ποιανου εισαι?panoslydios είπε:Γι αυτο εγω ο panoslydios ο ατλαντειανος...
panoslydios είπε:Φιλε odis ο ανθρωπος δεν εχει αναγκη απο δουλεια.
Εχει αναγκη απο καθαρο αερα,καθαρη θαλασσα,φρουτα,εξοχη,ερωτα στην παραλια βλεποντας τα αστερια.
...........
Γι αυτο εγω ο panoslydios ο ατλαντειανος, δεν εγκρινω το παρον
συστημα και δεν θα ''κολυμπησω στα σκατα για να ζησω''.
Απεναντιας θα κανω τις πεταλουδες μου στη θαλασσα και τη yoga μου καπακι στην παραλια.
Αν διαβάζεις αυτά που γράφεις και δεν θέλεις απλώς να κοροδέβεις θα καταλάβαινες ότι είναι από την Αταλάντη.Ελα ρε συ! Εισαι απ'την Aτλάντα?? Ποιανου εισαι?![]()
Ο τελευταιος ανθρωπας που ακουσα να λεει κατι τετοιο τελικα αποκαλυφθηκε οτι ζουσε με συνταξη αγαμης θυγατερας.panoslydios είπε:Φιλε odis ο ανθρωπος δεν εχει αναγκη απο δουλεια.
οχι ΔΕΝ αντιλαμβανεται γιατι απλα οπως και το 99% δεν κατανοει βασικα οικονομικα θεματα.1. Ελπίζω βέβαια να αντιλαμβάνεσαι ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας είναι θεμελιωδώς διαφορετικού είδους και προέλευσης (και μεγέθους) από αυτά της Ελλάδας (γιατί τα έγραψες λίγο μονοκόμματα).
+1000 αν και η εννοια αστεγος ,τουλαχιστον στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.. ;D,δεν υπαρχει,ενα διαμερισματακι και ενα χαρτζιλικακι απο 600 εως 1000 ευρω θα στα δωσει το κρατος για παντα αν χασεις τη δουλεια σου,δεν εχω δει ουτε ΕΝΑΝ αστεγο τοσα χρονιαΑν ήμουν άστεγος θα θελα περισσότερο να μένω στην Ελλάδα από ότι στη Κεντρική Ευρώπη. Έχει καλύτερο καιρό εδώ.
+1000Αν ήμουν μεσοαστός, θα θελα να ζήσω δουλέψω αρκετά Ευρώπη/Αμερική ζώντας σαν άνθρωπος και να μαζέψω εμπειρίες και προσβάσεις ευκαιριών για τα παιδιά μου και κάποια λεφτά (βλ. σύνταξη) για τα γηρατειά.
εγω απλα θα ειχα απο μια διαμερισματαρα στο Kudam,στο Chelsea,στο St Michel & στο Upper East Side & θα τους ειχα ολους χεσμενους...ενταξει μια φορα στα 5 χρονια θα εκανα και ενα....βιζιτ στην Οια... ;DΑν ήμουν εξασφαλισμένος μεγαλοαστός, θα χα ωραίο κι άνετο (με studio και play room) σπίτι σε πολύ ήσυχες και καθαρές περιοχές της Αθήνας, ένα εξοχικό (με μερικές εκατοντάδες επιλογές για μέρη), φράγκα, φίλους και the devils I know γύρω μου που θα με κάναν να μην καταλαβαίνω τι λένε αυτοί που γκρινιάζουν στα φόρουμ για την Ελλάδα.
Εχουν παρει λαθο δρομο Αυδιοχωστα...ειναι γνωστο οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ για να ζησει καποιος.....ισως δεν εχουν αρκετα ΜΟΥΡΑ εκει ωστε οχι μονο να τη βγαζουν καθαρη αλλα να καθαριζουν και για τους διπλα....Άνεργοι/Ελεύθεροι επαγγελματίες (χωρίς την οικονομική υποστήριξη του μπαμπά του κακομαθημένου Πάνου) που τη βγάζουν εκεί στην εξοχή με καθαρό αέρα, (σχετικά) καθαρή θάλασσα, φρούτα και μποστάνια και τρώνε απίστευτο gamisi (και όχι μόνο στη παραλία) ενώ κοιτάνε τα πεφταστέρια ευχόμενοι να τη βγάλουν καθαρή και αυτόν τον χειμώνα.
Αυτο ακριβως.-audiokostas είπε:Κατ΄αρχήν για να αγαπάς εκεί που είσαι, πρέπει να αγαπάς αυτό που είσαι και με αυτούς που είσαι. Αν δεν, δεν όπου και να πας.
Δεν προσπαθώ να πολιτικοποιήσω τη κουβέντα, ούτε κάποιος άλλος νομίζω το έκανε.yameth είπε:Κι εγώ που νόμιζα πως το θεμα ήταν: Ζείτε εντός ή εκτός Ελλάδας;
Ας αναφέρει ο καθείς τα θετικά που βιώνει εκεί που ζει και ας αφήσουμε τις αναλύσεις του γιατί η Ελλάδα είναι... έτσι. Πέραν του ότι τα έχουμε χιλιοπεί και κάποιοι περισσότερο απο άλλους, δεν θα γίνει αυτό άλλο ένα πολιτικό θέμα.
Σας ευχαριστώ and don't feed the trolls.![]()