ZAGER guitars. Είναι τόσο καλές?

BlackCrow81 είπε:
Τι σχέση έχει αυτό με το αν είναι καλές οι κιθάρες του? στο μυαλουδάκι σου προφανώς και έχεις μπερδέψει την ποιότητα του προιόντος με τον τρόπο προώθησης.  :-*

Προς το παρόν θα αρκεστώ στα σχόλια ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει τις κιθάρες του και όχι στα δικά σου λόγια του αέρα που δεν απέχουν και πολύ από τα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες, οπότε θα θεωρήσω ότι όντως είναι καλές  :)

https://www.bbb.org/nebraska/business-reviews/musical-instruments-dealers/zager-guitar-international-in-lincoln-ne-224000043/reviews-and-complaints?section=reviews&reviewtype=positive
Ε καλά κι εσύ μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι λάθος που έκανα κι εγώ στο παρελθόν. Δεν μπορείς να πείσεις τον καθένα (και γιατί να το κάνεις άλλωστε).

RayDTutto είπε:
Ε καλά κι εσύ μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι λάθος που έκανα κι εγώ στο παρελθόν. Δεν μπορείς να πείσεις τον καθένα (και γιατί να το κάνεις άλλωστε).
Γιατί να το πάρω προσωπικά? ούτε δικιά μου εταιρία είναι ούτε κερδίζω τίποτα από αυτό. Απλά με ενοχλεί αυτή η τάση του Αιληναρά να ισοπεδώνει τα πάντα κάνοντας κριτική για κάτι ενώ δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό  ;)

BlackCrow81 είπε:
Γιατί να το πάρω προσωπικά? ούτε δικιά μου εταιρία είναι ούτε κερδίζω τίποτα από αυτό. Απλά με ενοχλεί αυτή η τάση του Αιληναρά να ισοπεδώνει τα πάντα κάνοντας κριτική για κάτι ενώ δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό  ;)
Αν δεν σκοπεύεις να μεταναστεύσεις, δε βλέπω σύντομα λύση στο πρόβλημά σου.

Superfunk είπε:
ΚΟΡΕΚΤΕΝΤ

Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορα  ;D :

ΔΕΝ υπαρχει.....κατασκευαστικο...Playability... σε μια κιθαρα

OΛEΣ οι κιθαρες,μπορουν να εχουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ playability αν ΣΕΤΑΡΙΣΤΟΥΝ σωστα...(αν βέβαια, λανθασμένα, εξισώνουμε το action με το playability).

Αρα ο Zager απλα προσεχει να ΣΕΤΑΡΕΙ τις κιθαρες του σωστα....αυτο δεν σημαινει οτι εχουν καλυτερο playability απο μια ΥΑΜΑΗΑ των 150 ευρω που καποιος εχει σεταρει ΤΕΛΕΙΑ...

Το κοστος ενος ΤΕΛΕΙΟΥ σετ απ,δηλ. action,relief,proper nut slotting ,fret leveling, dressing & crowning ειναι γυρω στα 70 -90 ευρω.

Aπο εκει και περα οταν καποιος κατασκευαστης αρχισει και μου λεει για το..φανταστικο Playability των κιθαρων(ε) του,το ιδανικο σε παχος  μπρατσο,την τελεια αποσταση χορδων απο την ταστιερα  και το  "σωστο"  string spacing απλα ΣΤΑΜΑΤΑΩ να ακουω τις ΤΡΙΧΕΣ που λεει.....

edit

https://zagerguitar.com/easy-play-comfort/

ποιο ΠΑΠΑΤΖΑ πεθαινεις.... ;D
Ειχα δει και μια συνεντευξη του Καγμάκη που ελεγε οτι ολα τα όργανα του σετάρονται πριν πωληθουν.Εσείς εχετε ακουσει τίποτα ;Αν ναι αυτό το σετάρισμα το χρεωνει επιπλέον στην τελικη τιμη πώλησης του οργάνου.Πάντως κάποιοι με τις τιμες που έχουν στα σεταπ και την τελεια δουλεια να κάνουν.Αναγκαζεσαι να κάνεις μονος σου καλύτερη κάποιες φορές .Και ο λόγος οτι μονο εσυ ξερεις το σεταπ του οργανου σου.Το χαμηλο και το ψηλό action ο καθε μαστορας το αντιλαμβάνεται με τον δικο του τροπο.Οχι πως ειναι λαθος αυτο απλα το θεμα ειναι τι θελει στο playability ο καθε player.

Superfunk ηθελα να πω οτι συνηθως οι ηλεκτρικες ειναι πιο προσεγμενες στο setup συνηθως.

mikeguitar είπε:
Το χαμηλο και το ψηλό action ο καθε μαστορας το αντιλαμβάνεται με τον δικο του τροπο.
Αυτό θέλουν δυστυχώς και αρκετοί μάστορες να πιστέψεις και να επαναλαμβάνεις.

Γι'αυτό σου κάνουν ένα μεσαίο / μέτριο σετάπ και έξω απ'την πόρτα. Τι παραμύθια / δικαιολογίες έχω ακούσει... 

Γιατί το να στο κάνουν "σαύρα" χωρίς να τρίζει πουθενά είναι δουλίτσα. Θέλει μέτρημα, τρίψιμο, ξανά μέτρημα, ψάξιμο.

Και περιμένουν κι άλλες κιθάρες.

Κάντο μου όπως πρέπει μάστορα εσύ, κι εγώ ανεβάζω τις χορδές μετά.

BlackCrow81 είπε:
Τι σχέση έχει αυτό με το αν είναι καλές οι κιθάρες του? στο μυαλουδάκι σου προφανώς και έχεις μπερδέψει την ποιότητα του προιόντος με τον τρόπο προώθησης.  :-*

Προς το παρόν θα αρκεστώ στα σχόλια ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει τις κιθάρες του και όχι στα δικά σου λόγια του αέρα που δεν απέχουν και πολύ από τα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες, οπότε θα θεωρήσω ότι όντως είναι καλές  :)
Μα εγω δεν εκρινα τις κιθαρες του,μπορει και να ειναι μια χαρα,μπορει και να ειναι καταπληκτικες...

Τις ΛΑΛΑΚΙΕΣ που γραφει εκρινα...

Τωρα αν εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις τι γραφω αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο....

Εκτος βεβαια και αν μου ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ που ΑΚΡΙΒΩΣ εχω γραψει οτι οι κιθαρες του ειναι μαπα.

Superfunk είπε:
Τωρα αν εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις τι γραφω αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο....
Ναι η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος γράφει λαλακίες τότε δεν μπορώ να καταλάβω  ;D

Εκτος βεβαια και αν μου ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ που ΑΚΡΙΒΩΣ εχω γραψει οτι οι κιθαρες του ειναι μαπα.
Μπορώ αλλά δε θα το κάνω, δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για υποκειμενικές γνώμες/απόψεις. Ο καθένας μπορεί να διαβάσει τα προηγούμενα ποστς και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα  :)
Peace and love  :-*

αλλα δεν μπορεις,ετσι δεν ειναι?

οποτε καταφευγεις σε ευφυολογηματα της πορδης.....

Superfunk είπε:
Φαντάζομαι ότι εννοείς "χορδής".

Superfunk είπε:
αλλα δεν μπορεις,ετσι δεν ειναι?

Ότι πεις. Δε θα συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο που ρίχνεις τη συζήτηση.
Peace and love ξανά  :-*

BlackCrow81 είπε:
Ότι πεις. Δε θα συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο που ρίχνεις τη συζήτηση.

Peace and love ξανά  :-*
σε ευχαριστω που μου κανεις τη χαρη και σε συγχωρω....... ;D

Superfunk είπε:
σε ευχαριστω που μου κανεις τη χαρη και σε συγχωρω....... ;D
Αχχχχ, το πνεύμα των Χριστουγέννων. ::)

fusiongtr είπε:
Αχχχχ, το πνεύμα των Χριστουγέννων. ::)
Δεν υπάρχουν διαμάχες στον Παράδεισο.

cos_dr είπε:
Δεν υπάρχουν διαμάχες στον Παράδεισο.
Ο αφεντικός να είναι καλά.

Όπου να 'ναι θα έχει και γεννητούρια έμαθα.

fusiongtr είπε:
Ο αφεντικός να είναι καλά.

Όπου να 'ναι θα έχει και γεννητούρια έμαθα.
Γεννάει ο Στάλιν? χαχαχαχαχαχαχαχαα

Απο αυτά που διάβασα κατάλαβα το εξής όσον αφορά το playability.

Φτιάχνεται η κιθάρα Ινδονησία και Αμερική γίνεται το φινίρισμα και λεπτοδουλειές.

Έχει ένα spacing μεταξύ χορδών που βολεύει κάποιους παίχτες περισσότερο. Υποθέτω ότι είναι λίγο πιο ανοιχτό και τους βολεύει να βάζουν τα δάχτυλα τους πιο άνετα σε ακόρντα. Ειδικά αν φανταστώ χομπίστες με κάτι χοντροδάκτυλα που όντως έχουν θέμα με τα ακόρντα.

Τα τάστα περνάνε levelling να μην έχει buzz.

Βάζουν πιο ελαφρύ σετ χορδών για να είναι πιο μαλακή η κιθάρα.

Σε όλα τα βίντεο μου έβγαλε ένα σχεδόν ενοχλητικό πριμομεσαίο..αλλά αναγνωρίζω ότι είναι καλή κιθάρα με δυνατό ήχο.

Αν αγόραζα; Όχι. Πιστεύω ένας  Έλληνας οργανοποιός μπορεί να κάνει την ίδια καλή δουλειά λίγο πιο ακριβά  ίσως από τα 1500 αλλά έχω ακούσει αξιοπρεπή όργανα. Έχω κόλλημα με Ινδονησίες (πολύ πάνω από χιλιάρικο κίολας)  κι ας γίνεται η 'ουσιαστική' δουλειά USA , sorry  ::)

schreivox είπε:
  Απο αυτά που διάβασα κατάλαβα το εξής όσον αφορά το playability.

Φτιάχνεται η κιθάρα Ινδονησία και Αμερική γίνεται το φινίρισμα και λεπτοδουλειές.

Έχει ένα spacing μεταξύ χορδών που βολεύει κάποιους παίχτες περισσότερο. Υποθέτω ότι είναι λίγο πιο ανοιχτό και τους βολεύει να βάζουν τα δάχτυλα τους πιο άνετα σε ακόρντα. Ειδικά αν φανταστώ χομπίστες με κάτι χοντροδάκτυλα που όντως έχουν θέμα με τα ακόρντα.

Τα τάστα περνάνε levelling να μην έχει buzz.

Βάζουν πιο ελαφρύ σετ χορδών για να είναι πιο μαλακή η κιθάρα.

Σε όλα τα βίντεο μου έβγαλε ένα σχεδόν ενοχλητικό πριμομεσαίο..αλλά αναγνωρίζω ότι είναι καλή κιθάρα με δυνατό ήχο.

Αν αγόραζα; Όχι. Πιστεύω ένας  Έλληνας οργανοποιός μπορεί να κάνει την ίδια καλή δουλειά λίγο πιο ακριβά  ίσως από τα 1500 αλλά έχω ακούσει αξιοπρεπή όργανα. Έχω κόλλημα με Ινδονησίες (πολύ πάνω από χιλιάρικο κίολας)  κι ας γίνεται η 'ουσιαστική' δουλειά USA , sorry  ::)
Σιγουρα αμα είναι made in Greece είναι αλλιώς ειδικά αμα σε αυτά τα χρήματα στην κανει ο luthier κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου.

Zagers are made to Zagers specifications at the factory just like a lot of Martins and Taylors are made to the specification of Martin and Taylor in asian factories.
H Taylor και η Martin δεν έχουν ούτε ένα μοντέλο ασιατικής προέλευσης.

Αυτού του είδους το marketing ούτε αφελές είναι, ούτε επιθετικό, ούτε ατυχές. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μου, και την τσέπη των αδαών. Όλο το στήσιμο της επιχείρησης και του site, μπορεί να μου πει κάτι και για το προϊόν. Έγω με την πρώτη ματιά είδα ένα Cort-οειδές όργανο. Πιο μέσα στο site είδα τις τιμές, τα γελοία statements και τα ψέμματα. To πράμα μπάζει από παντού και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με ένα προϊόν που κινείται στα όρια της απάτης. Ούτε να του δώσω κάποια ευκαιρία. Την όποια ευκαιρία είχε το όργανο, του την αφαίρεσε ο CEO- master luthier-year twentyfiver που φτιάχνει custom όργανα, τελικά μέσω Ινδοκίνας.

Ναι μεν, αυτή η απαξίωση, η ισοπέδωση και η ξερολιά είναι υπαρκτό χαρακτηριστικό του Έλληνα, αλλά εδώ ο Έλληνας χρησιμοποίησε οξυδέρκεια και χιούμορ, αν μη τι άλλο, ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πνοή και Νύξη είπε:
H Taylor και η Martin δεν έχουν ούτε ένα μοντέλο ασιατικής προέλευσης.
Που το ξέρεις? σου δίνουν αναφορά? μπορεί να ακολουθούν την ίδια τακτική με τον Zager για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους και να τις "πασάρουν" σαν ορίτζιναλ USA.

Αυτού του είδους το marketing ούτε αφελές είναι, ούτε επιθετικό, ούτε ατυχές. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μου, και την τσέπη των αδαών. Όλο το στήσιμο της επιχείρησης και του site, μπορεί να μου πει κάτι και για το προϊόν. Έγω με την πρώτη ματιά είδα ένα Cort-οειδές όργανο. Πιο μέσα στο site είδα τις τιμές, τα γελοία statements και τα ψέμματα. To πράμα μπάζει από παντού και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με ένα προϊόν που κινείται στα όρια της απάτης.
Δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει όλη αυτή η επιθετικότητα. Αφού μπόρεσες και έκρινες την ποιότητα ενός οργάνου που βρίσκεται 10000 χιλιόμετρα μακριά μόνο από κάποιες φωτό στο ίντερνετ και από το μάρκετινγκ που επελέγει για την προώθηση κλπ κλπ τότε σου βγάζω το καπέλο.

Το να αποκαλείς κάποιον σχεδόν απατεώνα ενώ βρίσκεται στον χώρο κοντά στα 50 χρόνια και ο οποίος πληρώνει από την τσέπη του τα μεταφορικά αν δε σου αρέσει αυτό που παρέλαβες και το επιστρέψεις νομίζω ότι δείχνει κάποιο κόμπλεξ από μέρους σου.

Το μόνο που λείπει από το site είναι ενας Ινδονήσιος πιτσιρικάς με φράχτη μαλλί να πετάγεται μέσα απ'την οθόνη να σε ψήσει να μπεις μέσα. Είναι αισχρό.

Κανένας κατασκευαστής δεν αναφέρει πουθενά πόσο πολύ χρειάζεται να γα...θείς (και να μη γ..μάς) και την αφοσίωση να μαθεις. Αν το ανέφεραν ούτε σαν χάρισμα δε θα τις δεχόντουσαν οι πιο πολλοί ανεξαρτήτως τιμής. Γι'αυτό κράζω και τις δηθεν παλαιωμενες martin, γιατί είναι χιπστερ κουραφέξαλα κατ'εμέ.

Αλλά αυτές εδώ οι zager παραείναι για κλωτσιές ... μακριά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back