• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

[VIDEO] Η κιθάρα μου δεν είναι τόσο καλή για εγγραφή σε studio, τι να κάνω?

όταν μπορώ να αποφύγω να χρησιμοποιήσω το βασικό μου όργανο (αυτό που θα ηχογραφήσω ή θα παίξω, τουλάχιστον στο επόμενο live) θα το κάνω. Θες απο τσιγγουνιά, θες από γυφτιά, όπως θες πες το. Αλλά το κάνω. Προτιμώ να αφήνω το "κυριλέ" όργανο όσο λιγότερο παιγμένο, τουλάχιστον πριν από live.
Φάνη η άποψη σου είναι απολύτα σεβαστή και έχει αυξημένη βαρύτητα λόγω ιδιότητας. Πέρα από τις χορδές όμως, τι άλλο μπορεί να φθαρεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε μια κιθάρα ώστε να προτιμήσεις να την προφυλάξεις πριν τα live ή ηχογραφήσεις;

Εγώ προσωπικά θα έβγαινα σε live=πόλεμος με την κιθάρα που νιώθω  πιο σίγουρος, και αναφέρομαι στην σιγουριά που έρχεται απ’ τις πολλές ώρες εξάσκησης

Κάποιοι παραξενιάρηδες
Αντε ρε άντε ρε αντε τωρα ρε αντε

Πάντως βρε Φάνη, αν κάποιος επαγγελματίας λούθιερ έβαζε ένα βιντεάκι στο οποίο να λέει απαντώντας σε ερωτήσεις ενδιαφερόμενων ...

"φίλε μου αν από αυτό το κομμάτι ξύλο δεν σου βγήκε καλή η κιθάρα πάρε άλλο κομμάτι να σου βγει καλύτερη γιατί φταίει το ξύλο που δεν βγήκε καλή"

.... σε site οργανοποιών, χωρίς να λέει τίποτε άλλο, και το έβλεπες, πώς θα αντιδρούσες?
Με ψυχραιμία και ευγένεια. Και το έχω κάνει πολλές φορές (όχι εδώ, σε group του Facebook πχ) και μάλιστα απευθυνόμενος στον ίδιο τον συνάδελφο, με σεβασμό και επιχειρήματα. Εκτός αν είναι εριστικός, εμπαθής, αλλαζόνας, αγενής ή απατεώνας. Δεν νομίζω να είδα κάτι τέτοιο στον OP. 

Μόνο που το thread περιλαμβάνει από κάτω εγγράφως όλα τα στοιχεία της "Αγορας" (website, mail, contact, πρόσκληση ενδιαφέροντος). Σε άλλα φόρουμ, κάτι τέτοια τα κόβουν με τη μία. Και όσοι κατασκευαστές συμμετέχουν σε αυτά που παρακολουθώ, ακόμη και αυτοί που είναι μέλη μεγάλων εταιριών (Digitech κ.λπ) δεν κάνουν πρόμο, αλλά απαντούν σε ερωτήσεις και συμετέχουν. Όταν πετάς ένα διαφημοσιστικό και φεύγεις, είσαι το λιγότερο σπάμερ.

Για να στο πω πιο απλά, αν αντί για τον ίδιο, είχα ποστάρει εγώ ή κάποιος άλλος από το φόρουμ το βιντεάκι του επειδή θεώρησα ότι είναι ενδιαφέρον, α) δεν θα είχαμε συμπεριλάβει τη ρεκλάμα από κάτω) β) θα είχε γίενι πάλι η ίδια συζήτηση ενδεχομένως, χωρίς να χρειάζεται κανείς να υπερασπιστεί το όσιο δικαίωμα του δημιουργού του βίντεο να μας μοστράρει τη διαφήμιση των υπηρεσιών του στα μούτρα εν είδει καλόπιστης ανάρτησης.

Συμφωνω οτι ειναι αρκετα in your face το ολο σκηνικο. Ουτε εμενα αρεσει. Μεχρι εκει.

Έχω λοιπόν μια Gibson Les Paul του '58 την οποία λατρεύω αλλά όποτε πάω να γράψω κάτι, τίποτα, χάλια. Ακούγεται σαν Βilly Gibbons η σαν Clapton. Οπότε έχω την βασική μου την Kumika μόνο για live και recording sessions σε προθήκη με humidifier και την 58άρα την παίρνω στις πρόβες ή την έχω σπίτι αντί για gripmaster ή την παίρνω camping για γύρω απ' τη φωτιά.
Βασικά, ΑΥΤΟ είναι το μόνο που αξίζει να συζητηθεί σοβαρά. Practice όργανο VS stage όργανο. (θα έπρεπε να ) υπάρχει διαχωρισμός; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, γιατί.
Aυτό θα έπρεπε να έχει γίνει thread και όχι να συζητάμε για φόρμες και καλτσοσώβρακα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φιλε @Tamtam, το "υπερασπιζομαι" διοτι θεωρω αδικη τοση προσωπικη (με το γαντι, και κοσμια παντα) επιθεση.

Για το σχολιο μου φυσικα και δεν αλλαζω αποψη. Ενα εκπαιδευτικο βιντεο δεν θα μπορουσε να παει στο section agora. Δεν ειναι διαφημιση. Ειναι εμμεση διαφημιση. Ειναι απολυτα ηθικο και πρεπον.

Επι της ουσιας του θεματος, συμφωνω 100% μαζι σου.
Γιωργο γνωριζεις οτι τα βιντεο αποφερουν αμεσα κερδη και εμμεσα απο την μεθοδικη δομηση της επαγγελματικης εικονας του op

Βασικά, ΑΥΤΟ είναι το μόνο που αξίζει να συζητηθεί σοβαρά. Practice όργανο VS stage όργανο. (θα έπρεπε να ) υπάρχει διαχωρισμός; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, γιατί.
Αυτά είναι ωραία θέματα βρε παιδιά.

Γιατί δεν κάνουμε πια τέτοιες συζητήσεις;

Φάνη η άποψη σου είναι απολύτα σεβαστή και έχει αυξημένη βαρύτητα λόγω ιδιότητας. Πέρα από τις χορδές όμως, τι άλλο μπορεί να φθαρεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε μια κιθάρα ώστε να προτιμήσεις να την προφυλάξεις πριν τα live ή ηχογραφήσεις;
Δεν έχει καθόλου αυξημένη βαρύτητα, μιλάω σαν μουσικός εδώ και όχι σαν τεχνικός. Όταν έχω να κάνω αγγαρεία στην κιθάρα (δηλ. να δοκιμάσω licks, να "βγάλω" ένα κομμάτι, να "στήσω" ένα σόλο, προτιμώ να μην ξοδεύω ώρες από τις χορδές ή τα τάστα  ή το hardware της "κουστουμάτης"- η οποία υπ' όψη- είναι Epiphone). That's me. Ούτε το προτείνω, ούτε συμβουλεύω για αυτό. Έχω ένα όργανο handyman για τέτοιες δουλειές. Όταν πρέπει να πάω στην πρόβα, να φτιάξω ήχο και να εξασκηθώ σε αυτά που μελέτησα στη handyman, τότε πάω στο κουστούμι. Αυτό ακριβώς είναι το σκεπτικό μου. Δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό σε αυτό και δεν θα απολογηθώ, ούτε θα δικαιολογηθώ σε κανέναν για την επιλογή μου. Και ούτε θα επιτρέψω σε κανέναν να με χλευάσει γι' αυτό ή να αστειευτεί ή να αμφισβητήσει, όχι την ορθότητα αλλά την πρόθεση. Και αν ήθελα θα το έγραφα και στο blog μου και θα έβαζα και link. Γιατί αυτό μου αρέσει να κάνω. Να φτιάχνω, να μιλάω και να γράφω για κιθάρες. Δεν κατάλαβα. Όλο το forum βρίθει από έμμεσες αναφορές σε Fender, Gibson, Thomann, Seymour Duncan, Κlon, JHS, Roland κ.ο.κ. Ο blogger και ο youtuber της διπλανής πόρτας μας πείραξε;

Γιωργο γνωριζεις οτι τα βιντεο αποφερουν αμεσα κερδη και εμμεσα απο την μεθοδικη δομηση της επαγγελματικης εικονας του op

Για αμεσα κερδη δεν γνωριζω. Μεσω χιτ εννοεις? 

Για εμμεσα γνωριζω.

@Πνοή και Νύξη

Φάνη δεν ήθελα να σε προσβάλλω ούτε να χλευάσω σε καμία περίπτωση το σκεπτικό σου.

Ρώτησα πιο πολύ για να μάθω, καθώς εγώ έχω 1 και μοναδική κιθάρα και μπορεί να μην παίζω τώρα πολύ, αλλά πριν αρκετά χρόνια δαπανούσα πολλές ώρες πάνω της. Πέρα απ’ τις χορδές κι ένα γυάλισμα στα τάστα, δεν χρειάστηκα κάτι άλλο, γι’ αυτό ρώτησα.

Εξ’ άλλου τις ηλεκτρικές και ειδικά τις bolt-on τις έχω στο μυαλό μου πολύ hardcore, ότι σηκώνουν πολλή «κακομεταχείριση» χωρίς να επηρεάζονται ηχητικά.

Όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης-μομφής ή προσβολής προς οποιονδήποτε 

Φάνη δεν ήθελα να σε προσβάλλω ούτε να χλευάσω σε καμία περίπτωση το σκεπτικό σου.
εννοείται ότι δεν απευθυνόμουν σε εσένα. Sorry αν φάνηκε. Δε χρειάζεται να γεμίζουμε disclaimer. Ορίστε μ' έχουν πάρει από φόβο.

Να πω εδώ κι εγώ την γνώμη μου πάνω σε όσα συζητάμε.

Τέτοιου τύπου βίντεο, δεν αποσκοπούν σε συζήτηση.

Ο λόγος ύπαρξής τους σε ένα φόρουμ είναι καθαρά επαγγελματικός.

Ούτε ο ίδιος ο OP, δεν νομίζω ότι επιθυμεί την κουβέντα πάνω σε κάθε θέμα που θέτει.

Είναι κάτι σαν μικρά statements του ποιός είναι και τι κάνει.

Τέτοια βίντεο είναι κάτι σαν την επαγγελματική κάρτα ενός επαγγελματία, που την μοιράζει δεξιά και αριστερά, και φυσικά μέρη που έχουν σχέση με το επαγγελματικό του αντικείμενο, είναι από τα πρώτα που την λαμβάνουν.

Εγώ λοιπόν, αντίθετα με τον ταμτάμ δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό, το θεωρώ λογικό κι επόμενο.

Πού να την δώσει πρώτα δηλαδή, σε σουβλατζήδες?

Και έτσι, κάθε φορά που λαμβάνω την κάρτα του, απλά προσπερνάω.

Όμως, από την στιγμή που η κάρτα αυτή εκτίθεται σε ένα φόρουμ (δημόσια δηλαδή), είναι λογικό να ασκηθεί κριτική σχετική με το περιεχόμενό της και την μορφή της.

Όταν δε, η επαγγελματική ιδιότητα του μοιράζοντος την κάρτα, έχει να κάνει με προτροπή (το λέω cool) ενστερνισμού άποψης χωρίς αιτιολογία της, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί είναι λογικά μεγαλύτερη.

Δεν συμφωνώ με ειρωνικά σχόλια, όμως ....

... κανονικά, θα μπορούσε για  τέτοιο βίντεο να κληθεί ο OP να απαντήσει σε ερωτήματα στο φόρουμ, και αν δεν μπορούσε να στηρίξει τις απόψεις αυτές που "διδάσκει" σε "μαθητές", να κατέβει το βίντεο από το site.

"Θα μπορούσε" είπα μόνο.

Επίσης θα μπορούσε, αντί των ειρωνικών σχολίων που γράφτηκαν από κάτω, να απαντήσουν κάποιοι χωρίς αιτιολογία (όπως κάνει και το βίντεο), "αυτά που λες δεν είναι σωστά", "ότι θέλεις λες", κλπ, έτσι ώστε με κάποιον τρόπο να αποτραπεί, η μέσα από το φόρουμ προσπάθεια να μάθουν νεαρότεροι (σε ηλικία αλλά και ενασχόληση με το άθλημα) κάτι με λάθος τρόπο, μόνο και μόνο για να λάβουν μια επαγγελματική κάρτα.

Θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο?

Κάντο σωστά!

Και η απαντηση με αιτιολογια ειναι ακομα καλυτερη. Θα μαθουμε και κατι εμεις οι νεοι.

Και η απαντηση με αιτιολογια ειναι ακομα καλυτερη. Θα μαθουμε και κατι εμεις οι νεοι.

Θα το πω αλλιώς για εμάς τους συνφορουμίτες.

Έχεις απορία?

Ρώτησε.

Θέλεις στο φόρουμ, θέλεις με pm, όπως να'ναι.

Σιγά μην περιμένεις να λύσεις την απορία σου, μέσα από επαγγελματικές κάρτες.

Δεν εχουν ολες οι αποριες μου τη μορφη ερωτησης, σε πρωτο χρονο. Με την συζητηση, επισης, μου γεννιουνται ερωτηματα.

Δεν ήθελα να πάρω απάντηση από κάτι. Αισθάνθηκα λίγο άβολα εκ μέρους κάποιου συμφορουμίτη για τον τρόπο και όχι για το περιεχόμενο και δεν θα ήθελα να πάθω το ίδιο ούτε εδώ ούτε και πουθενά. 

δεν εννοούσα αυτο.

λεω αν πήρες απάντηση στο ερώτημα σου σχετικά με την les paul.

Απάντηση που να σε ικανοποιεί.

Να πω εδώ κι εγώ την γνώμη μου πάνω σε όσα συζητάμε.

Τέτοιου τύπου βίντεο, δεν αποσκοπούν σε συζήτηση.

Ο λόγος ύπαρξής τους σε ένα φόρουμ είναι καθαρά επαγγελματικός.

Ούτε ο ίδιος ο OP, δεν νομίζω ότι επιθυμεί την κουβέντα πάνω σε κάθε θέμα που θέτει.

Είναι κάτι σαν μικρά statements του ποιός είναι και τι κάνει.
Σωστός όπως... πάντα. :classic_biggrin:

Παραθέτω απο τους Κανονισμούς:

7. Τα μέλη συμφωνούν να μη προωθούν, να διαφημίζουν ή να δυσφημίζουν έμμεσα, αλλά και άμεσα προϊόντα δικά τους ή άλλων και τις έμμισθες υπηρεσίες τους. Η αναφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να γίνεται μόνο αν έχει ρόλο ενημερωτικό στην συζήτηση.

Οταν ΔΕΝ προσθέτει σε μια συζήτηση αλλά την ξεκινάει με τέτοιο τρόπο, υπάρχει θέμα.

Εχει ξαναγίνει συζήτηση με την ίδια αφορμή και του επιστήθηκε η προσοχή. Αν ψάξετε επιδερμικά θα δείτε πως τα ποστ αυτά μοιράζονται σε όλα τα σχετικά site.

Η συμμετοχή ανθρώπων αντιθέτως, σαν τον Πνοή και Νύξη π.χ. όπως και άλλων επαγγελματιών είναι ζητούμενη και προσωπικά την εκτιμώ διότι προσφέρει γνώση απλόχερα απο την ειδικότητα τους, που κάνει τις συζητήσεις πιο έγκυρες και χρήσιμες σε ένα μουσικοτεχνολογικό site. Με τα επιχειρήματα τους πείθουν. Και είναι φυσικό τέτοιοι άνθρωποι να κερδίσουν πελάτες αφού όλοι καταλήγουμε πως "αυτός ξέρει και δεν πουλάει ματζούνια και μεταξωτές κορδέλες". Και αυτό είναι θεμιτό! 

Το να επισκέπτεσαι μόνο για να διαφημίσεις τις υπηρεσίες σου λέγεται spamming παντού αλλά εδώ μπορείς να το κάνεις σε ειδικό χώρο που να είναι εμφανές ως προωθητική ενέργεια, π.χ. στα δελτία τύπου ή στις αγγελίες.

Τα βίντεο μαθήματα ukalele απο συμφορουμίτη για παράδειγμα (που έχει μπει στην διαδικασία να συζητήσει) προσφέρουν γνώση και είναι καλοδεχούμενα. Οτι προσφέρεται καλοπροαίρετα που αφορά τεχνική ή γνώση και χωρίς ύφος παντογνώστη είναι καλοδεχούμενο. Οταν πρόκειται για άποψη όμως, τα πάντα είναι υπο συζήτηση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back