Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Status
Not open for further replies.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δικαίωμα να παρέμβουν στην ιστορία αυτή καθώς επρόκειτο για την κληρονομιά τους, ήταν ιδιοκτήτες πως να το κάνουμε, δεν συγκρίνονται με σύγχρονες παρεμβάσεις. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν το ελεύθερο από εμένα να επέμβουν και να επαναπροσδιορίσουν την Οδύσσεια όπως και η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα ακμή λιγότερο από τους Αμερικάνους.

Αν θέλεις να είσαι έντιμος προς έναν αρχαίο πολιτισμό που οι ιδέες του έχουν διαμορφώσει το σύγχρονο κόσμο όσο κανένας άλλος, πρέπει να αντιμετωπίζεις τα μνημεία του με σεβασμό. Να βάλεις την προσωπικότητα σου στην Οδύσσεια, ΝΑΙ, όσο σου επιτρέπουν οι εικασίες που πρέπει να γίνουν για να μετατραπεί ένα γραπτό σε κινούμενη εικόνα. Όταν δεν λαμβάνεις υπόψη σου το αρχικό έργο και έρχεσαι και σε διένεξη μαζί του προκειμένου να περάσεις δικά σου μηνύματα (πολύ εφήμερα και της μόδας, σε απολυτή αντίθεση με το διαχρονικό έργο που καταπιάνεσαι) είσαι λάθος, φαουλάρα για εμένα
Δεν ξέρω...Φαντάζομαι τον μουστακαλή γενειοφόρο που έπαιζε την Ωραία Ελένη στο Αρχαίο θέατρο και ξαφνικά η Λουπίτα μου φαίνεται έτη φωτός πιο κοντινή στον ορίτζιναλ μύθο.

Με αυτή την Οδύσσεια θα την κάνουμε σφεντόνα 🤣
".. έλα Ωραία μου Ελένη, γιατί σε περιμένει η π....α μου η καβ.........νη!" 🤣🤣🤣

Η κινηματογραφική προσπάθεια απόδοσης της οδύσσειας πρέπει να βασίζεται,προσωπικά για εμένα,στην βάση του αφηγηματικού επικού κειμένου που περιλαμβάνει συγκεκριμένους ήρωες,σαφή πλοκή,τόπους και γεγονότα και χρονική εξέλιξη της αφήγησης.

Αυτά έχουν νόημα,γιατί πολύ απλά η ανάγκη του ανθρώπινου είδους για την δημιουργία μύθων,προσωπικά για εμένα,έχει να κάνει περισσότερο με την αλληγορική σημασία και ένα δεύτερο,βαθύτερο επίπεδο νοήματος,στο οποίο μέσα ζεί κάτι πιό γενικό η αφηρημένο.

Οταν δηλαδή ένας πραγματικά σπουδαίος σκηνοθέτης για εμένα γύριζε το Stalker,αποδίδοντας ένα μυθιστόρημα κινηματογραφικά,κατάφερε να μεταφέρει όλους τους χαρακτήρες που αποτελούν μία ενιαία οντότητα,παρομοιάζοντας την πνευματική καθοδήγηση(Stalker),την έλειψη νοήματος και δημιουργίας (o συγγραφέας),την λογική (ο καθηγητής ),το συναισθημα (σύζηγος του stalker ),το αίνιγμα και τον συμβολισμό (κόρη του Stalker) και πώς αυτά έρχονται σε σύγκρουση και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους μέσα στον κάθε ένα από εμάς,με μεγάλη επιτυχία.

Τα Ομηρικά έπη δέν διαφέρουν απο αυτή την φιλοσοφία,την οποία βάση προηγούμενων δειγμάτων του εν λόγο σκηνοθέτη,χωρίς πραγματικά να με ενδιαφέρει καθόλου το μέσο όπως και τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού που χρησιμοποίησε για να αποδώσει τους χαρακτήρες που υπάρχουν μέσα σε αυτό το επικό κείμενο,θα ρισκάρω χωρίς να το εχω δεί και θα πώ,οτί θα είναι για πίτσα,pop corn και coca cola.

Καθόλου κακό,αν το προσεγγίσεις έτσι.
Αν θές ποιότητα και νόημα,η κάποια τέλος πάντων εκδοχή που θα προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό,στην επίδαυρο με autan και βεντάλια,αν και εκεί πάλι το κόβω κομματάκι δύσκολο.

Με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός,οτί το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχει εναντιωθεί σε αυτό το εγχείρημα του σκηνοθέτη,το έχει κάνει για τους λάθος λόγους και δέν έχει καμιά ουσιαστική ένσταση η έστω αμφιβολία ώς προς την απόδοση νοήματος.

θα ρισκάρω χωρίς να το εχω δεί και θα πώ,οτί θα είναι για πίτσα,pop corn και coca cola.

Εννοείται. Οι στρατηγικές casting μεγάλων στούντιο καθοδηγούνται σε τεράστιο βαθμό από data-driven λογική αγοράς: παγκόσμια κοινά, αλγοριθμική βελτιστοποίηση engagement, ανάγκη προσέλκυσης δημογραφικών που πληρώνουν κλπ. Το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει ταυτόσημο με "ιδεολογική πολιτική", αλλά η αιτία είναι καθαρά εμπορική.

Σιγα μη έδιναν 250 εκατομμύρια στον Νόλαν να γυρίσει το Χουλιγουντιανό αντίστοιχο του Κώστα Δούκα.

Last edited:
Είχα δηλώσει στο παραλθόν fan του Ludwig Göransson που γνώρισα από τη συνεργασία του με τον NOLAN από το εξαιρετικό soundtrack του TENET

Ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα με καλύψει μουσικά. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δω πώς θα λειτουργήσει μέσα στην ταινία και αν το θέμα θα καταφέρει να παντρέψει αρμονικά τα παραδοσιακά όργανα με τη σύγχρονη δυτική μουσική και ίσως να υπάρχει και πινελιά ηλεκτρονικών στοιχείων, γιατί όχι.

Είχα δηλώσει στο παραλθόν fan του Ludwig Göransson που γνώρισα από τη συνεργασία του με τον NOLAN από το εξαιρετικό soundtrack του TENET

Ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα με καλύψει μουσικά. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δω πώς θα λειτουργήσει μέσα στην ταινία και αν το θέμα θα καταφέρει να παντρέψει αρμονικά τα παραδοσιακά όργανα με τη σύγχρονη δυτική μουσική και ίσως να υπάρχει και πινελιά ηλεκτρονικών στοιχείων, γιατί όχι.

Αν υπάρχουν ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα σε αυτά τα φυσικά όργανα ας ελπίσουμε ότι θα είναι διακριτικά

Αν υπάρχουν ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα σε αυτά τα φυσικά όργανα ας ελπίσουμε ότι θα είναι διακριτικά
Κάτι θα βάλει, δε μπορεί.

Σε εμένα προσωπικά είχε απευθυνθεί η διεύθυνση για την μουσική επένδυση της ταινίας,αλλά όταν ήρθε ο Nolan με 2 - 3 άλλους σπίτι,άρχισε τα δικά του,δέν θέλω ορχήστρες γιατί δέν υπήρχαν τότε,δέν θέλω το ένα,δέν θέλω το άλλο και λέω δέν θα κάνουμε δουλειά με δαύτους,πετάχτηκα κέντρο ηρακλείου στο μουσείο,γύρισα σπίτι,καθάριζα κάνα μισάωρο με το βουρτσάκι τις σκόνες,βάζω το volume στο 11 και τους εξήγησα οτί η μοναδική κόπια διασωθέν αρχείου που βρήκα κοντά σε εκείνη την περίοδο,είναι αυτό που θα ακούσουν και εν συνεχεία προσγείωσα την βελόνα του πικάπ πάνω στον δίσκο της Φαιστού.

Είπαμε αγαπημένε μου εγγλέζο,μήν προσπαθείς να πουλήσεις και ακριβείς ιστορικές αναφορές/περιγραφές στην εποχή που προσπαθείς να αποτυπώσεις,τουλάχιστον όχι σε εμάς.
Εκείνη την εποχή ο κόσμος,ακόμη και ο στρατός,ντυνόταν όπως το Love Parade και εσένα οι στολές σου είναι από τα υφάσματα που περίσσεψαν από το Batman.

Είπαμε,πίτσα,pop corn και coca cola.
Μέχρι εκεί.

Σε εμένα προσωπικά είχε απευθυνθεί η διεύθυνση για την μουσική επένδυση της ταινίας,αλλά όταν ήρθε ο Nolan με 2 - 3 άλλους σπίτι,άρχισε τα δικά του,δέν θέλω ορχήστρες γιατί δέν υπήρχαν τότε,δέν θέλω το ένα,δέν θέλω το άλλο και λέω δέν θα κάνουμε δουλειά με δαύτους,πετάχτηκα κέντρο ηρακλείου στο μουσείο,γύρισα σπίτι,καθάριζα κάνα μισάωρο με το βουρτσάκι τις σκόνες,βάζω το volume στο 11 και τους εξήγησα οτί η μοναδική κόπια διασωθέν αρχείου που βρήκα κοντά σε εκείνη την περίοδο,είναι αυτό που θα ακούσουν και εν συνεχεία προσγείωσα την βελόνα του πικάπ πάνω στον δίσκο της Φαιστού.

Είπαμε αγαπημένε μου εγγλέζο,μήν προσπαθείς να πουλήσεις και ακριβείς ιστορικές αναφορές/περιγραφές στην εποχή που προσπαθείς να αποτυπώσεις,τουλάχιστον όχι σε εμάς.
Εκείνη την εποχή ο κόσμος,ακόμη και ο στρατός,ντυνόταν όπως το Love Parade και εσένα οι στολές σου είναι από τα υφάσματα που περίσσεψαν από το Batman.

Είπαμε,πίτσα,pop corn και coca cola.
Μέχρι εκεί.
Λες ψέματα. 😡Σε εμένα είχε έρθει μετά τον Zimmer από τότε για το TΕΝΕΤ αλλά είχα δουλειές και του πρότεινα και πήρε τον μαθητή μου τον Γκορανσσον.👺

Λες ψέματα. 😡Σε εμένα είχε έρθει μετά τον Zimmer από τότε για το TΕΝΕΤ αλλά είχα δουλειές και του πρότεινα και πήρε τον μαθητή μου τον Γκορανσσον.👺
Βρε Κωστα,τον γιό του Γκόραν έχεις μαθητή?Τα χαιρετίσματα μου στον πατέρα του!

Δεν τη βρίσκω πολύ αστεία εδώ, είναι σαν μια γυναίκα με πανοπλία
ο Αχιλλέας πάντως δεν είναι.

Η ταινία,από ότι διάβασα,διαδραματίζει τα γεγονότα ΜΕΤΑ τον Τρωικό πόλεμο.
Δέν υπάρχει Αχιλλέας μέσα.Τον ρόλο του Σίνωνα παίζει και οι youtubers που ενημερώνεστε ξέρουμε όλοι τι παίζουν,όπως και στα μουσικά κανάλια άλλωστε.

Last edited:
Η ταινία,από ότι διάβασα,διαδραματίζει τα γεγονότα ΜΕΤΑ τον Τρωικό πόλεμο.
Δέν υπάρχει Αχιλλέας μέσα.Τον ρόλο του Σίνωνα παίζει και οι youtubers που ενημερώνεστε ξέρουμε όλοι τι παίζουν,όπως και στα μουσικά κανάλια άλλωστε.
Το είχα διαβάσει ότι αυτός δεν είναι ο Αχιλλέας εδώ και καιρό, αλλά τώρα μου έμεινε. Αχιλλέα θα τον λέω. :D

Μας άφησε ο σπουδαίος Σαμ Νιλ (Τζουράσικ Παρκ, Μέρλιν και πολλά άλλα) στα 78.
Αυτός ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ και καθόμαστε και ασχολούμαστε με τη Ζεντάγια και τον Σαλάμη.🤣 Αιωνία του η μνήμη.

Τι εργάρα ήταν αυτό το Merlin (1998) είχα φάει τον κόσμο να το βρω μια εποχή και τώρα υπάρχει ολόκληρο στο youtube

Αλλά εγώ το έχω με τέλεια συγχρονισμένους και σωστούς αγγλικούς υπότιτλους γιατί είμαι παλιός...

Πάρτε τον Αρμάντο τον Ασσάντη να δείτε Οδύσσεια να νιώσετε ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ρε παιδί μου :LOL:
Πάρτε το real thing. :ninja:
Όχι του NOLAN την ΚΟΝΟΜΑ:ROFLMAO:

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back