Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Quentin Tarantino: Ο γιωτάς της μεγάλης οθόνης

Πρώτα από όλα, όλες οι ταινίες του είναι μια και έξω, δεν θες να το ξαναδείς αυτό ούτε σε 20 χρόνια, τις βλέπω το παραδέχομαι όταν θέλω να καώ αλλά δεν τις αποθηκεύω, προτιμώ να γεμίσω το σκληρό με Β horror παρά με αυτά τα κάρβουνα. Ύστερα οι χαρακτήρες που γράφει είναι καρικατούρες συχνά με το κρύο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει. Ο μόνος αξιόλογος χαρακτήρας που έχει γράψει (γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει) είναι ο Κινέζος guru πολεμικών τεχνών από το kill bill, αυτό τα λέει όλα. Αλλά όταν λέμε Tarantino εννοούμε βέβαια το ξεκάρφωτο φινάλε στη μέση της ιστορίας, σαν να του τα έσκασε η μεθαμφεταμίνη την ώρα που έγραφε και έπεσε σε κώμα. Πως πήρε 2 όσκαρ και χαίρει τόσης εκτίμησης από τα media ένας θεός ξέρει πραγματικά, μιλάμε για γιωτά μεγάλο

Το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ! Επικό, όπως αρμόζει στο ορίτζιναλ έπος

o Jason Bourne, Οδυσσέας? Θα έχει πολλούς σκοτωμούς. Ι love it!

Στην σειρά σου Αγιος θα πήγαινα στην πρώτη προβολή,γιατί μπορούν να εντοπιστούν διάφορες ατέλειες,όπως το οτί οι κωπηλάτες κωπηλατούν πολύ ώρα,τα σπαθιά να θέλουν τρόχισμα και οι μοικάνες από τις περικεφαλαίες να στραβώνουν με τον άνεμο,να κάνουμε τις όποιες διορθώσεις μπάς και την βγάλει καθαρή ο Νόλαν.

Είδα πρόσφατα την τελευταία με τον Μπισμπικη Σπασμενη φλεβα.Πολυ καλή.Πριν κάτι μήνες με πήγε η γυναίκα μου να δούμε ένα Ινδικό δράμα με μια τυπισα που την παράτησε ο άντρας της πήγε στην Γερμανία και της έστειλε μια φριτέζα. Έφυγα στην μέση της ταινίας και μετά ήπια ένα μπουκάλι ρούμι για να συνέλθω.

Στην σειρά σου Αγιος θα πήγαινα στην πρώτη προβολή,γιατί μπορούν να εντοπιστούν διάφορες ατέλειες,όπως το οτί οι κωπηλάτες κωπηλατούν πολύ ώρα,τα σπαθιά να θέλουν τρόχισμα και οι μοικάνες από τις περικεφαλαίες να στραβώνουν με τον άνεμο,να κάνουμε τις όποιες διορθώσεις μπάς και την βγάλει καθαρή ο Νόλαν.
Το μόνο που δεν μου άρεσε στο τρέιλερ είναι εκεί που κωπηλατούν απελπισμένοι υποτίθεται σε φουρτούνα αλλά η θάλασσα φαίνεται αρκετά ήρεμη στο πλάνο... που είναι τα 20 μέτρα κύματα ανοιχτά της Φολέγανδρου; Τέλος πάντων μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο στο έργο... Αναμένουμε

Είδα πρόσφατα την τελευταία με τον Μπισμπικη Σπασμενη φλεβα.Πολυ καλή.Πριν κάτι μήνες με πήγε η γυναίκα μου να δούμε ένα Ινδικό δράμα με μια τυπισα που την παράτησε ο άντρας της πήγε στην Γερμανία και της έστειλε μια φριτέζα. Έφυγα στην μέση της ταινίας και μετά ήπια ένα μπουκάλι ρούμι για να συνέλθω.
Ε ναι ρε συ, οι ινδικές ταινίες έχουν πολύ υψηλές βαθμολογίες τελείως αδικαιολόγητα επειδή οι Ινδοί είναι αμέτρητοι... Έχουν ξεφτιλίσει το IMDB, μην πηγαίνετε σε ινδικά έργα

Του NOLAN είναι καλά όλα. Λέτε να είναι κανα φέσι? Να είναι καλύτερο το παλιό με τον Αρμάντ Ασαντε, τον Μάμπο Κινγκ?

Του NOLAN είναι καλά όλα. Λέτε να είναι κανα φέσι? Να είναι καλύτερο το παλιό με τον Αρμάντ Ασαντε, τον Μάμπο Κινγκ?
Ο Nolan έχει γυρίσει ταινιαρες με εξαίρεση το Oppenheimer που ήταν κακό, ούτε καν μέτριο... Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει στα καλά του με την Οδύσσεια

Ο Nolan έχει γυρίσει ταινιαρες με εξαίρεση το Oppenheimer που ήταν κακό, ούτε καν μέτριο... Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει στα καλά του με την Οδύσσεια
Προσωπικά μου άρεσε το Oppenheimer και το soundtrack του. Καλό ήταν. Γιατί δε σου άρεσε? Να σου αρέσει με το ζόρι :ROFLMAO: 🎄 🎄

Στην Οδύσσεια του Nolan την ωραία Ελένη θα την υποδυθεί αυτή εδώ η αραπίνα... Καμιά μομφή για το χρώμα του δέρματος της αλλά είναι αυτή κοπέλα για την οποία θα σφάζονταν παλικάρια; Αφού το λέει: ''ωραία'' ... Τι να πω; Οψόμεθα
Lupita-Nyongo_2024-Star-of-the-Year_Photo-Credit-Christian-Cody-H-2024.jpg
1767529916068.png

Από αυτή, καλύτερη είναι. :ROFLMAO:

Ενα μικρό Teaser.

Φτάνει ο Οδυσσέας στην ιθάκη με τον οδοντωτό,η κάμερα κάτω χαμηλά δείχνει το σανδάλι του να πατάει την παλιά ξύλινη προβλήτα του σταθμού,ενώ πίσω του το καρβουνιάρικο σφυρίζει για τελευταία φορά πρίν την αποχώρηση του.
Κοιτάζει δεξιά,κοιτάζει αριστερά,τεράστιες εκτάσεις φυτείας καπνού και σιτηρών,ενώ ένας θάμνος παρασυρμένος από τον άνεμο περνάει από μπροστά του.

Ρακένδυτος και στηριζόμενος σε ένα μπαστούνι,θέλοντας να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα,προχωράει προς το μέρος του μοναδικού επισκέπτη που υπάρχει εκεί,ο οποίος κρατώντας ενα περίεργο μουσικό όργανο βγάζει μαγευτικούς ήχους,ισάξιους με το τραγούδι που έλεγαν οι σειρήνες,απαγγέλλοντας ακαταλαβίστικα πράγμα σε μιά γλώσσα που δέν έχει ξανακούσει ποτέ,όπως "oh Lord","mama said","get up in the morning".

"Θα παρακοιμήθηκα στο τρένο" σκέφτεται,ενώ το βράδυ τον βρίσκει να είναι υπό την επήρεια σκουρόχρωμου οινοπνευματώδη ποτού και να επιδίδεται σε ασκήσεις δεξιοτεχνίας με το τόξο του στο μπάρ του πανδοχείου,κάτω από τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

Τα υπόλοιπα στην μεγάλη οθόνη.

Σε γενικές γραμμές παιδιά,οι αμερικανοί δέν το έχουν και πολύ με ιστορία και μυθολογία,γιατί οι περισσότερες χώρες που έχουν επισκευθεί είναι από τα 2.000 πόδια και πάνω,ενώ χερσαία σαν πρώτη επιλογή έχουν πάντα τα McDonald's.

Σε γενικές γραμμές παιδιά,οι αμερικανοί δέν το έχουν και πολύ με ιστορία και μυθολογία
Δεν το έχουν με την ιστορία? Αυτοί έχουν τέτοιο στρατό που φτιάχνουν ιστορία και άμα λάχει την αλλάζουν κιόλας. Την ξαναγράφουν. :D

Μετά από πολύ καιρό, επέλεξα σινεμά για να δω το νέο Avatar, Fire & Ash.

Ήταν πήχτρα με κόσμο το σινεμά, κυρίως με... 60άρηδες από ό,τι είδα, οι οποίοι είχαν έρθει να δουν... Καποδίστρια. Και οι περισσότεροι σου έδιναν την αίσθηση ότι είχαν χρόνια να πάνε σινεμά. Δεν έχω άποψη για τον Καποδίστρια, δεν τον έχω δει, αλλά ότι έκανε πολύ κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει σινεμά μετά από πολλά χρόνια, μόνο κέρδος το λες. Δεν σκοπεύω να τον δω. Για να χώσω και ένα σύντομο (κοινωνικό, όχι πολιτικό) σχόλιο θα πω ότι το μόνο που αξίζει να γνωριζουμε σαν νεο-Έλληνες για τον Καποδίστρια, είναι ότι αν εμφανιζόταν στην πολιτική σκηνή του τόπου μας σήμερα, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: είτε δεν θα τον ψήφιζε ούτε η μάνα του, είτε έαν παρ'ελπίδα εκλεγόταν, θα είχε παρόμοιο τέλος. Τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε, να'χαμε να πούμε, που λέει και μια ψυχή.

Στο Avatar τώρα. Στην ερώτηση σύνοψης που έχετε, "σου άρεσε ρε αδερφέ", η απάντηση είναι ενα τεράστιο ΝΑΙ, το λάτρεψα. Υπάρχουν όμως τα εξής που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται να το δει:

1) Είναι δεδομένη η πολύ μεγάλη διάρκεια και για κάποιους θα είναι κουραστικό.
2) Υπάρχουν δυο-τρεις σκηνές στην μέση της ταινίας όπου είναι προφανέστατο ότι η συνέχειά τους από την προηγούμενη είναι πολύ απότομη. Προφανώς, έπεσε μεγάλο τσεκούρεμα στο edit, στην προσπάθεια να κρατηθεί η ταινία σε διάρκεια μικρότερη των... τεσσάρων ωρών ξέρω 'γω.
3) Η όλη ιστορία έχει σεναριακές αδυναμίες και ευκολίες. Τί πιο σύνηθες, θα πείτε. Εμένα δεν με ενόχλησαν καθόλου, δεν είμαι και ο Critical Drinker να την περάσω γενεές δεκατέσσερις.
4) Η ταινία είναι σε ¨ΟΛΑ της... too much. Too much σε διάρκεια, too much σε απαράμιλλης ομορφιάς και αισθητικής εικόνες. too much σε συναίσθημα, too much σε εναλλαγή συναισθημάτων, too much σε μυνήματα και παραλληλισμούς με την παρούσα ζωή στον πλανήτη μας και πώς συμπεριφερόμαστε σε αυτόν, too much σε προβληματισμούς, too much σε παράλληλες ιστορίες και αναφορές στην αξία της οικογένειας, της φιλίας και σε όλο το αξιακό μας σύστημα. Είναι ο ορισμός του... too much και πολλούς αυτο θα τους ξενίσει. Εμένα όχι. Βγαίνεις από την αίθουσα... κατάκοπος, σαν να έσκαβες 3 ώρες. Αλλά και γεμάτος εικόνες και συναισθήματα που θα σε κρατήσουν μέχρι το επόμενο. Όπως ακριβώς έκανε και το δεύτερο Avatar, και το πρώτο, δηλαδή.

Για εμένα, από τις ταινίες που αξίζει να ξεκουμπιστείς από το σπίτι και να υπομένεις καρτερικά να τελειώσει το μασούλημα του pop corn των διπλανών σου, για να την απολαύσεις στην μεγάλη οθόνη του σινεμά. Πόσες άραγες τέτοιες ταινίες θα προλάβουμε να απολαύσουμε, πριν βάλει λουκέτο και αυτή η μορφή κοινωνικής εξόδου και ψυχαγωγίας...? Θέμα χρόνου και αυτό. Αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι άνθρωποι σαν το Cameron, τον Nolan και τον Villeneuve, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να αποφευχθεί αυτό.

Με τον Αγαμέμνωνα να ντύνεται Batman, την Ωραία Ελένη της Ναμίμπια και με trans Πάρη, δεν είναι ότι υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να την δω (γιατί… χέστηκε ο Nolan για την άποψη του κάθε… Έκτορα - α,χα καλό, ε? ) αλλά είναι ότι ο ίδιος, σαν δημιουργός, έχει πέσει σε τέλμα, και προσπαθεί να βασίσει σε αλλότριες μεθόδους την πιθανή επιτυχία της ταινίας του. Θα μάθει και ο Nolan πιθανώς το αρχαίο ελληνικό ρητό Go woke - go broke. Κρίμα.

Ευελπιστούμε σε Villeneuve και Dune να σώσει το 2026, ας είναι και με Chalamet και Zendaya, θα τους υποστούμε ξανά. Στην χειρότερη, υπάρχει και η do or die προσπάθεια της Marvel να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο είδος, προς το τέλος της χρονιάς, αν και τα λεφτά μου τα βάζω στο «κύκνειο άσμα».

Περιμένω το Spinal Tap 11. Μετά από 10 υπερεπιτυχημένες ταινιάρες, ήρθε η ώρα για το τελευταίο μέρος. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο απ'το ενδέκατο.
"These go to eleven. For that extra push over the cliff."

Εγώ την Οδύσσεια την αναμένω με ενδιαφέρον, δεν με πειράζουν τα woke αρκεί να είναι καλή ταινία και ο Νολαν ξέρει να κρατάει το ενδιαφέρον στα έργα του... Τώρα γιατί να βάλει Αφρικάνα για ωραία Ελένη; Μπορεί να θέλει το οσκαρ καλύτερης ταινίας το οποίο εδώ και κάποια χρόνια έχει προϋποθέσεις... Θέλει η ταινία να έχει σε βασικούς ρόλους άτομα από μειονότητες στην Αμερική που δεν προβάλλονται αρκετά κατά τη γνώμη τους, είναι προϋπόθεση αυτό σοβαρά, το έχω διαβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων όσκαρ.

Ή θα μπορούσε να είναι σαρκασμός αυτή η επιλογή από την πλευρά του Νολαν, για να τρολαρει, γιατί αν ήταν woke κίνηση θα μπορούσε να βάλει πολύ περισσότερους έγχρωμους ηθοποιούς αλλά προτίμησε μια και καλή την ωραία Ελένη... Για τρολιά μου φαίνεται

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back