Βασίλης Πολυδούρης Vs Βαγγέλης Παπαθανασίου (Τελική αναμέτρηση)

Ποιο είναι το σπουδαιότερο;

• Βασίλης Πολυδούρης - The Anvil of Crom

• Βαγγέλης Παπαθανασίου - Blade Runner (End Titles)

Results are only viewable after voting.

Άγιος

Ειμαι ενας Λαιστρυγόνας
Πόντοι
938
Ένα κομμάτι του καθενός μου αρέσει, είναι κομματάρες και τα δυο. Όμως μετά από πολλές ακροάσεις και ώριμη σκέψη έχω καταλήξει ότι το ένα είναι σπουδαιότερο από το άλλο, αλλά δεν θα πω, θέλω την άποψη σας για τα δυο αυτά κομμάτια αλλά και συνολικά για την σπουδαιότητα των συνθετών αυτών, η οποία συμπυκνώνεται κατά τη γνώμη μου σε αυτά τα δυο κομμάτια. (Ο νικητής θα μπει ringtone στο καινούριο μου κινητό)

Αυτό δεν είναι επιλογή που θέτεις, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ και θα τολμήσω να σηκώσω το γάντι της πρόκλησης να επιλέξω αυστηρά ένα μεταξύ των δύο κομματιών από δυο και για εμένα κορυφαίους συνθέτες που τόσο με έχουν συνεπάρει και επηρεάσει οι δημιουργίες τους.

Ψηφίζοντας το σπουδαιότερο, ψηφίζω την επένδυση των τίτλων τέλους του blade runner και γιατί αντικειμενικά είναι σπουδαιότερο; Λόγω της ηχητικής ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ που δίνει μια πολυεπίπεδη γραμμή, μακράν μπροστά της επικής ισχύος και της ορχηστρικής ενσάρκωσης της πρωτόγονης δύναμης του Πολεδούρη που σίγουρα καθόρισε το είδος αλλά πως το λένε ρε παιδί μου... αυτό το ΔΑΜΑΣΜΑ των ΣΥΝΘΕΣΆΙΖΕΡ έδωσε μια οργανική υπόσταση που άγγιξε το ανθρώπινο όριο και το κομμάτι αυτό παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο μέχρι στις μέρες μας. Είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ. ΤΕΛΟΣ. 🚀 🤘 :love:

Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.
Θεωρώ πως του Βαγγελη είναι σπουδαιότερο όπως λέει σωστα και ο Κωστας.

Έχω λιώσει και τα 2 soundtracks κυριολεκτικά.

Σε οσες λίστες εχω φτιάξει κατά καιρούς με soundtracks πάντα θα υπάρχει κάτι από αυτά τα 2.

Μεταξύ των δύο κομματιών όμως ειμαι με "Anvil of Crom".

EΓΩ ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ!
Θα γραψω πρωτοτυπη μουσικη, αποκλειστικα για αυτο! (για το ringtone δηλαδη), αν κερδισω!!!
για να ειμαι τιμιος, δεν ακουω αυτου του ειδους τη μουσικη παρα πολυ!
Βαγγελη ψηφισα!
εεεε, οπως και να το κανουμε, ηταν πρωτοποριακος ο ηχος, η ενορχηστρωση για την εποχη,,,,, +, για να μη πω οτι ειναι ακομα!!! ισως το βασικοτερο για μενα, ενεπνευσε παρα, μα παρα πολυ κοσμο να ασχοληθει, οχι μονο με τα πληκτρα,,,,, αλλά και με το να μπει στη διαδικασια να παραξει με αυτα!
το αγαπημενο μου Κομματι, που εχει ακουστει ποτε σε ταινια (με κινδυνο να θεωρηθει η ψηφος μου ακυρη θα το βαλω) Εβερ?????

Crom laughs at Blade Runner's end titles
Ο Crom είναι το παιδί που φέρνει τους καφέδες στον VANGELIS, τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ. :D
Στιγμιότυπο οθόνης 2026-02-23 091657.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back