Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ακόμα και αν δεν είχε γράψει τίποτα άλλο στη ζωή του, μόνο και μόνο για αυτό το ασύλληπτο, μεγαλειώδες, εμπνευσμένο, συναισθηματικά φορτισμένο, επικό End Titles του Blade Runner, θα είχε κερδίσει μια θέση στον «Όλυμπο».

Και σαν τρελός και παλαβός από την ημέρα 1 με το Blade Runner, θα πω ότι ότι χωρίς την μουσική του η ταινία δεν θα είχε προσλάβει τις διαστάσεις του διαχρονικού αριστουργήματος που μας καθηλώνει μέχρι σήμερα. Ίσως να είναι υπερβολική άποψη, αλλά προσωπικά έτσι το αντιλαμβάνομαι. 

θα αναφέρω (αν αναφέρθηκε πιο πάνω sorry) και το μεταγενέστερο soundtrack-album του Alexander (2004) που μου αρέσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα το παρακάτω κομμάτι.

VANGELIS ΑΘΑΝΑΤΕ!!!

το παρακάτω είχα να το ακούσω 40 χρόνια και ομολογώ δεν το είχα δώσει σημασία.

Σήμερα το άκουσα στο αφιέρωμα που έκανε ο Πετρίδης και ψιλοκουφάθηκα.

Αν έχετε χρόνο δώστε του ένα αυτί για να δείτε την ευρύτητα του χώρου που μπορούσε να κινηθεί ο Βαγγέλης

δώστε του ένα αυτί
Λοιπόν, σχεδόν οκτώ λεπτά κομμάτι... Χωρίς να προβαίνει σε "ακροβασίες", μια με το ρυθμικό, μια με τα πνευστά, σίγουρα ο Anderson, κάτι το laid back συναίσθημα που αποπνέει και το κομμάτι σε πάει αβίαστα "τρένο". Πολύ ευχάριστη η ακρόαση του.

13 λεπτά πριν, panorios είπε

Μην ξεχνάμε

όχι βέβαια

πάντως τον αδίκησε η χώρα του.

Δεν ξέρω τι έγινε με το σπίτι του στην Αρεοπαγίτου που θέλανε να το γκρεμίσουν

20220520144450_1D8A7868.jpg

όχι βέβαια

πάντως τον αδίκησε η χώρα του.

Δεν ξέρω τι έγινε με το σπίτι του στην Αρεοπαγίτου που θέλανε να το γκρεμίσουν

Αυτό είναι το δικό του? Νόμιζα όταν περνούσα πως αυτό ήταν του Τσοχατζόπουλου?

Όντως αξίζει. Περιέχει πολλή πληροφορία χωρίς περιττές λέξεις και τη βρίσκω αντιπροσωπευτική ως προς το τί εστί Βαγγέλης Παπαθανασίου. Έψαχνα κι εγώ να τη βρώ, πολύ εύστοχη ανάρτηση.

Ο δίσκος του Ωδές με την Ειρήνη Παπά είναι ένας από τους δυο δίσκους με τους οποίους είχα πάθει εμμονή όταν ήμουν νήπιο, έτυχε να υπάρχει στη δισκοθήκη των δικών μου.

Πάντοτε είχα ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική του και υπάρχουν κομμάτια του όπως το παρακάτω που μπορεί να τα ακούω στο repeat για μέρες !

θα μας στοιχειώνει για πάντα.

Μία μικρή παρένθεση, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι και οι νέοι.

Ο Βαγγέλης κάποια στιγμή είχε συνεργασία και με τον Jon Anderson (των YES), με τον οποίο εκτός των άλλων είχε κάνει και ένα άλμπουμ με τίτλο The Friends of Mr Cairo. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ υπήρχε και ένα τραγούδι με τίτλο State of Independence.

Στην συγκεκριμένη παραγωγή, ο Quincy Jones χρησιμοποίησε κάποιους μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Steve Porcaro και David Paich (των Toto) και τον Greg Phillinganes.

Αργότερα κάποιους από τους μουσικούς ο Quincy Jones τους χρησιμοποίησε και στο άλμπουμ Thriller του Michael Jackson.
Εκτός από ορισμένους μουσικούς οι περισσότεροι τραγουδιστές χρησιμοποιήθηκαν και στο We Are The World.

Μία μικρή παρένθεση, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι και οι νέοι.

Ο Βαγγέλης κάποια στιγμή είχε συνεργασία και με τον Jon Anderson (των YES), με τον οποίο εκτός των άλλων είχε κάνει και ένα άλμπουμ με τίτλο The Friends of Mr Cairo. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ υπήρχε και ένα τραγούδι με τίτλο State of Independence.

το βάλαμε πιό πάνω αν θυμάμαι καλά

Συγγνώμη δεν το πρόσεξα. Αν είναι έτσι τότε να το διαγράψει κάποιος mod.

όχι βέβαια.

Εγώ δεν είχα βάλει τις πρόσθετες πληροφορίες. Που κάποιος θα πρέπει να το μυριστεί να ψάξει στην wiki.

Μια χαρά είναι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back