• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Van Morrison VS Covid-19

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 206
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 15K
Και εγώ μπερδεύτηκα γιατί κρίνω το θέμα της σαγκαης και του Μαρόκου και την ΜΈΧΡΙ ΤΩΡΑ"επιτυχη" αντιμετώπιση σε σχέση με άλλες χώρες ως προσέγγιση απλοποιημένη. 

Είναι πιο πολύπλοκο και τα συμπεράσματα και οι επιβραβεύσεις θα πρέπει να βγουν πολύ μακριπροθεσμα. 

Αλλα δεν μπορώ να μπω σε συζήτηση να εξηγηθώ. Θα πρέπει να μπούμε σε ιατρικά θέματα και δεν μπορώ να μιλάω με οικονομολόγο για λοιμώξεις. 

Θα είναι σαν να προσπαθεί ο @Superfunk να κάνει συζήτηση με τον @cos_dr στην οικονομία. Χαχαχαχα

Εγώ βέβαια αντίστοιχα στο θέμα ιατρικών, παρά ιατρικών θεμάτων, θεμάτων πρόνοιας κλπ. δεν είμαι του αντίστοιχου επιπέδου του SF στην οικονομία. 

Έχω όμως αρκετές γνώσεις και εμπειρία για να κρίνω κάποιες αποφάσεις, μέτρα, να κρίνω τον κρατικό μηχανισμό αφού 22 χρόνια ασχολούμαι με αυτόν σε θέματα τέτοια και ξέρω και πρόσωπα και πράγματα, τουλάχιστο σε επιμέρους ενέργειες. 

Όμως όλοι μας πρέπει να εμπιστευτούμε τα μέτρα που αποφασιζονται στη χώρα μας, είτε τμηματικά, είτε καθολικά, όπως αποφασίζεται με τις εκτιμήσεις. 

Και να τα τηρήσουμε αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 

Όσο καλύτερα τα τηρήσουμε τόσο πιο αποτελεσματικά θα είναι αν είναι 

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά και ξέρουν, αγωνίζονται και να πείσουν άλλους ανθρώπους κακώς τοποθετημένους πολλές φορές σε καίριες θέσεις. Που δεν ξέρουν. Που πιέζονται δυστυχώς και πολιτικά και διάφορους τέτοιους συνδυασμούς. 

Και όμως αντέχουμε γιατί ακόμα επικρατεί το φιλότιμο. Δεν είναι μόνο ο ιός.

Παράλληλα τρέχουν αλλά και θα σκάνε και άλλα που ο Κορωναίος τα επηρεάζει πόσο μάλλον άμα δεν τηρούν τα μέτρα οι πολίτες οι ας το πούμε απλοί. 

Ενημερωνομαστε από επίσημα κανάλια και εφαρμόζουμε. 

Μόνο αυτο μετράει 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όμως όλοι μας πρέπει να εμπιστευτούμε τα μέτρα που αποφασιζονται στη χώρα μας, είτε τμηματικά, είτε καθολικά, όπως αποφασίζεται με τις εκτιμήσεις. 

Και να τα τηρήσουμε αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 

+1000

Για αυτο και χαρακτήρισα τον VM "επικινδυνο καραγκιοζη"  (πριν διαπιστωσω οτι το προβλημα του ειναι σοβαροτερο και ζητησω συγνώμη για αυτο) ,προσεξε...τον VM όχι τον @Πνοή και Νύξη,οχι εσενα, οχι τον @ez (ή οποιονδηποτε προσπαθει να κατανοήσει τον VM ή συμπάσχει μαζι του) .

Οι ανθρωποι οι οποιοι ειναι "celebrities" επηρεαζουν πολύ  τον κοσμο και την συμπεριφορα του και για εμένα  ειναι εξαιρετικα επικινδυνοι  όσοι απο αυτους προωθουν αποψεις που σκοτώνουν.  

Ετσι λοιπον πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε: ως επικίνδυνους για την ζωή ,την ασφάλεια και την υγεια (την δική μας ,των παιδιων μας και των γονιών μας)

Αν τωρα προσεβαλα κάποιον χωρίς να το καταλάβω ζητώ ταπεινά συγνώμη επ ουδενι  δεν ηταν αυτη η προθεση μου.  

Είναι τόσο ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα εκει έξω που λίγοι αντιδρούμε ήπια πια.

Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και ανασφαλείς για την δική μας υγεία και αυτή των δικών μας.

Για το ότι δεν ξέρουμε να συμπεριφερθούμε. Εχω να ακουμπήσω τον γιο μου ένα εξάμηνο.

Για το ότι πολλοί δεν έχουμε το νοίκι ή να πάρουμε ένα δωράκι στον σύντροφο μας που γιορτάζει.

Για το ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και πόσο θα κρατήσει αυτη η κατάσταση.

Για το τι συμβαίνει με τους αγαπητούς μας γείτονες ανατολικά.

Για το μεταναστευτικό.

Για τους καταστροφικούς σεισμούς.

Να μην αναφέρω για όσους παρακολουθούν τα διεθνή, τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις εκλογές στην Αμερική που επηρεάζουν την υφήλιο.

Οπότε έχουμε:

• Αυτούς που συνειδητοποιούν το πρόβλημα και σέβονται τον πλησίον.Τα παίρνουν όμως όταν βλέπουν ημίμετρα.
  • Αυτούς που αμφισβητούν το πρόβλημα διασπείρουν τον ιό και υποκινούν ανυπακοή.
Και οι δυο ανθρώπινες συμπεριφορές είναι σε ελεύθερες κοινωνίες θα μου πείτε αλλά τρεις είναι οι τρόποι να επιβληθεί μια κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση του ιού απ' ότι φαίνεται:

1. Είτε τηρούμε τις υποδείξεις των ειδικών σαν υπεύθυνοι ενήλικες. (Είναι κοινή γνώση όμως πως δεν έχουμε όλοι την ίδια συμπεριφορά.)
  2. Είτε τηρούμε τις υποδείξεις των ειδικών με την απαραίτητη εφαρμογή του νόμου στους παραβάτες.(Όποιοι κι αν είναι)
  3. Είτε να γίνει όπως Κίνα που καθάρισε χωρίς μα και μου και φυσικά χωρίς "καμία" διαφωνία.
Επειδή το 1 είναι ουτοπία και το 3 απολυταρχία, διαλέγω το 2 που όμως πρέπει να σπάσει αυγά για την ομελέτα.

Στη δύση κυκλοφορεί μουσική ο Van με τους γνωστούς στίχους και το αντιμετωπίζουμε σαν τροφή για σκέψη λες και ο συμπαθής κατα τ' άλλα τραγουδιστής έχει πάρει κάποιο Νόμπελ φιλοσοφίας στο παρελθόν.

Αν υποθέσουμε πως διαφωνούμε γιατί ανήκουμε στις δύο πρώτες κατηγορίες, γιατί υποκινεί αντίδραση αποδεδειγμένα στην ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους, θα το αντιμετωπίσουμε ως κοινωνικό φαινόμενο ή θα του μεταδώσουμε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι το: Βαν είσαι παπάρας, stick to moondance;

Τα γράφω αυτά γιατί ακόμα και αυτός γίνεται αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ συμφωνούντων σε μια ανεκτική κοινωνία. Κρίμα είναι.

Πάμε λοιπόν να ξανασυστηθούμε γιατί ορισμένοι ή δεν με ξέρουν καλά ή κάνουν ότι δεν με ξέρουν
Ολοι οι συγκροτημένοι και ευγενείς άνθρωποι κάπως έτσι ξεκινάν τα συγγράμματά τους.Προσφέρει λύσεις,δεν βρίσκει κανένα κακό στις "απομονωμένες διακοπές",που αν γράψει σε ένα χαρτί το τί έκανε θα δεί τελικά οτί και μια στάση για καύσιμα π.χ είναι αρκετή για να στείλει το "απομονωμένες" ,για διακοπές,πήγε σε πορεία και θεωρεί οτι όλοι οι νοήμοντες και νηφάλιοι ανθρωποί έπρεπε να πράξουν το ίδιο.

Είχα βάλει κάτι σαρδέλες να ψήσω στο φούρνο,τις πήρα,άναψα και ένα τσιγάρο,κατηφόρισα προς το λιμάνι και τις πέταξα πίσω στην θάλασσα.Δεν γ@μιέται λέω,δεν υπάρχει σωτηρία.

Εμένα όλοι οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου επειδή ξέρουν που δουλεύω με αποφεύγουν σαν λεπρο μήνες τώρα. Φύγε χτικιαρη. 

Στην οικογένεια έχει πλάκα. 2 μαχιμες νοσηλευτριες, ένας γιατρός ακόμα. Μακριά όλοι. Βρεθήκαμε μετά από καιρό όλοι μαζί σε ένα σπίτι και ούτε μια αγκαλιά με τις μάσκες. Φοβόμαστε επειδή δουλεύουμε σε διαφορετικά σημεία μην φτιάξουμε καμία μετάλλαξη. 

Και εγώ μόνος νιώθω τόσους μήνες. Αυτό περιορίζομαι μην κολλήσω κάναν φουκαρα και το έχω τύψεις. 

Μέχρι στιγμής πέρασα δύο τεστ καθαρός. 

Ο Θεός βοηθός. 

Για να νοσήσω εγώ...  Ε, έχω και ένα ιστορικό επίφοβο για το κατώτερο αναπνευστικό. 

Και τι θα απογινω μετά. 

Άμα νοσήσω βαριά. 

Να ακούτε κάνα κομμάτι μου να με θυμάστε, αντί να μου ανάβετε κερί. 

Τον θυμάστε ρε τον cos_dr θα λέτε. 

Ναι ρε τον κακομοίρη, πήγε από covid και αυτός. 

Κρίμα. Και ήταν ταλενταρα, μουσικάρας, καλό παιδί. 

Ρε τι πάθαμε. 

Ευτυχώς πρόλαβα ΠΑΣΟΚ και Έζησα 

Χαχαχαχαχαζα

Μέχρι στιγμής πέρασα δύο τεστ καθαρός. 

Πέντε μέχρι στιγμής λόγω δουλειάς και ταξιδιών στο εξωτερικό...(εχω αναγκαστεί να πάω στους μπιχλιαρηδες τους Άγγλους τρεις φορές μέσα στο καλοκαίρι και είναι εντελώς έξαλλοι ,απορώ που ζουν ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν εκεί δεν φορούσαν πουθενά μάσκα,ούτε καν στο μετρό,στο οποίο φυσικά δεν μπήκα)

Καλά να'μαστε να μας τεσταρουν ?

Του μικρού μόνο δεν πήγε καλά το τέστ , μάτωσε η μύτη, πόνεσε πολύ ,άστα να πάνε.... ευτυχώς και αυτός αρνητικός

Και εγώ μόνος νιώθω τόσους μήνες.

Να κάνουμε ταυτόχρονα το επόμενο τεστ και μετά μπορείς να χωθείς στην αγκαλιά μου

Δεν είναι και ΠΑΣΟΚ αλλά λόγω του ότι ιμε καπιταΛΗστικο γκουρουνι είναι ζεστή και πλούσια .

Πέντε μέχρι στιγμής λόγω δουλειάς και ταξιδιών στο εξωτερικό...(εχω αναγκαστεί να πάω στους μπιχλιαρηδες τους Άγγλους τρεις φορές μέσα στο καλοκαίρι και είναι εντελώς έξαλλοι ,απορώ που ζουν ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν εκεί δεν φορούσαν πουθενά μάσκα,ούτε καν στο μετρό,στο οποίο φυσικά δεν μπήκα)

Καλά να'μαστε να μας τεσταρουν ?

Του μικρού μόνο δεν πήγε καλά το τέστ , μάτωσε η μύτη, πόνεσε πολύ ,άστα να πάνε.... ευτυχώς και αυτός αρνητικός

Να κάνουμε ταυτόχρονα το επόμενο τεστ και μετά μπορείς να χωθείς στην αγκαλιά μου

Δεν είναι και ΠΑΣΟΚ αλλά λόγω του ότι ιμε καπιταΛΗστικο γκουρουνι είναι ζεστή και πλούσια .
Ας ζήσω και μπορώ και με 400 ευρώ. 

Με ένα σουβλάκι την ημέρα ζεις. 

Χωρίς φαΐ αντέχεις. 

Χωρίς νερό δεν αντέχεις πολύ. 

Θα μου βρεις δουλειά να βγάζω λεφτά καλά στο εξωτερικό. 

Superfunk,το μόνο θετικό που μπορεί να περιμένει κάποιος απο σένα είναι το test για τον κορωνοίο.Πως τα έκανες πάλι έτσι εδω μέσα.Κομμένες οι παρέες μαζί σου. 

Ο Κορωναίος απέδειξε πως δεν λύνονται τέτοια θέματα από ιδιώτες στο τιμόνι. Ιδιωτική πρωτοβουλία ναι μεν, αλλά παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλεια, κοινή ωφέλεια μόνο ΚΡΑΤΟΣ στο τιμόνι. 

Και θεσμοί ισχυροί που να είναι σε θέση να στηρίξουν με κρατική δαπάνη τα πάντα. 

Έπεσε ο μύθος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για πάσαν νοσιν και πάσα μαλάκια. 

Κράτος κύριοι. Σοσιαλισμος. 

Αυτο είναι το εμβόλιο μέχρι να βγει το εμβόλια. 

Χαχαχαχαχα 

Μόνο ΑΕΚ ....
Καμιά αύξηση θα πάρουμε ρε παιδιά? 

Όλοι οι πολίτες επίδομα covid 3500 ευρώ το μήνα μέχρι το καλοκαίρι. 

Πόσα δις είναι ρε παιδιά? 

Να τα δώσει η ΕΕ και θα δεις επανεκκίνηση μετά, θα πληρώσει ο κόσμος τις υποχρεώσεις του. Θα κινηθεί η αγορά. Θα ανέβει η ψυχολογία. Το χρηματιστήριο. 

Πάλι σε αυτούς θα πάνε. 

Τόσο δύσκολο είναι?

Να πάρουν από τους πολύ πλούσιους να τα δώσουν. 

Να πάρουν από τους πολύ πλούσιους να τα δώσουν. 

Φίλως τον Λιβάγια να τον ανανεώσει οπωσδήποτε.

Το άλλο το γίδι τον Ολιβέιρα ας τον αφήσει να πάει στο καλό.

Σέντρε (Αλέφαντος) φορ που δεν έχει άλμα, που είναι πιο αργός κι από μένα όταν περπατάω, που για να δώσει την μπάλα χρειάζεται να του προσκομίσεις τρεις αιτήσεις με χαρτόσημο και αριθμό πρωτοκόλλου από το πρωτοδικείο, είναι για να φεύγει.

Τι λες κι εσύ σαν πιο ειδικός?

Φίλως τον Λιβάγια να τον ανανεώσει οπωσδήποτε.

Το άλλο το γίδι τον Ολιβέιρα ας τον αφήσει να πάει στο καλό.
Να τους διώξει και τους 2 και να φέρει Αραούχο το ποτό το αλκοολούχο

Να τους διώξει και τους 2 και να φέρει Αραούχο το ποτό το αλκοολούχο

Αφού έφυγε πέρυσι ο Τσίνο ....

Και οπωσδήποτε δυο πλάγια μπακ της προκοπής, γιατί με Μπακάκη Ινσούα ....

Να βάλουνε φορολογία υπέρ μεταγραφών για την ΑΕΚ ασούμε.

Να πλερώσει κι ο οπαδός του ολυμπιακού μαζί.

Τι λες κι εσύ σαν πιο ειδικός?
Εγώ είμαι ειδικός στο PRO EVOLUTION.

Από κανονικό ποδόσφαιρο δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι  με ομάδες.

Ότι βλέπω στο PRO ξέρω από μεταγραφές που από ότι ξέρω ακολουθούν τις πραγματικές.

χαίρομαι που βλέπω να επικρατεί ομόνοια μετα απο καιρό, και που η κοινή λογική είναι επιτέλους κοινή.

Αυτό που παρατηρώ ζώντας στην Ολλανδία αρκετά χρόνια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο "λύκος στα προβατα". Δηλαδή θερίζει τώρα την ανυπακοή και αναξιόπιστα που εχει καλλιεργήσει ευλαβικά για δεκαετίες. Ειναι διαχρονικά τόσο αναξιόπιστη που ακομα και τωρα που κάνει κάτι αυτονόητο και σωστό, βρίσκει μπροστά της πολυ κοσμο που απλα από κεκτημένη ταχύτητα δε την εμπιστεύεται.

Εν αντιθέσει, εδώ στην Ολλανδία που ο μέσος πολίτης εμπιστεύεται παρα πολυ το κράτος, ενώ η διαχείριση ηταν ίσως πολλή χειρότερη από την Ελλάδα, η μερίδα των "ψεκασμενων" ειναι μηδαμινή. Δεν εχω ακούσει ούτε έναν να μιλάει για "απλη γρίπη" ή για τους μασόνους που μας ελέγχουν με τσιπάκια.

Αυτο που θέλω να πω είναι ότι όντως θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών ευλαβικά (ακομα και αν δεν τα κάνουν όλα τέλεια) ΑΛΛΑ θα πρέπει επιτέλους και το πολιτικό προσωπικό (κατόπιν πανδημίας) να κοιτάξει στο καθρέφτη και να συνηδειτοποιησει ότι λίγη αξιοπιστία δε βλάπτει. Αν δε το κάνουν τότε θα έχουμε μετα βεβαιότητας ένα φαύλο κύκλο ψεκασμενων και χρυσαυγιτων.

Τελος να πω πως δεν μιλώ με κανενα κομματικό γνώμονα καθότι βρίσκω τη πλειοψηφια των πολιτικων κατώτερη των περιστάσεων.

να κι άλλος καλλιτέχνης-φωστηρας

Μα καλά, ούτε ένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον Notis, για να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια?

Μήπως είναι καλυτερα να μην αναπαράγουμε ότι μπουρδα κυκλοφορεί, δίνοντας της δημοσιότητα; Ο συνδυασμός βλακείας και άγνοιας σκοτώνει. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back