- Πόντοι
- 2,148
ηλεκτρική λέγεται το είδος της κιθάρας, και Θεϊκή η τεχνική του, αν ρωτάς για αυτό.
εντάξει, μη χαλάτε τις καρδιές σας κι όλας....
ηλεκτρική λέγεται το είδος της κιθάρας, και Θεϊκή η τεχνική του, αν ρωτάς για αυτό.
εντάξει, μη χαλάτε τις καρδιές σας κι όλας....
φραπε εχεις; ή φρεδο;Εγω πλεον ακολουθω το ΕΙΔΩΛΟ μου (με ΚΟΚΚΙΝΟ βελος στο βιντεο) οσον αφορα τους "καυγαδες" :classic_biggrin:
https://www.youtube.com/watch?v=iY0P4orJz9A
εγω μονο το πήδα ξερω.... και μου αρεσειΦοβερη μπαντα, ντραμμερ, rhythm section, frontman, τα ειχαν ολα. Ο Eddie ειναι θρυλος, ειδικα στην αμερικη. Εκτος tapping και whammy bar, προχωρησε και τη γλωσσα της ρυθμικης ροκ κιθαρας πολυ, βαζοντας, ειτε με arpeggio ειτε/και πνιχτα πολυ πιο προχωρημενα πραγματα στο hard rock παιξιμο απο το power chord στυλ που ευδοκιμουσε στο χωρο μεχρι τοτε. Γενικα η ενεργεια της μπαντας στα πρωτα αλμπουμ δε παιζεται, ημουν πολυ φαν, τα εχω ολα σε βινυλια ? Αυτο που λενε, οτι την ιδια μερα που κυκλοφορησε το Van Halen I αλλαξε το προσωπο της ροκ κιθαρας ισχυει. Ειναι καπως οπως οταν εσκασε ο Malmsteen με τους Alcatraz στην αμερικη.. ?
φραπε εχεις; ή φρεδο;
Εγω πλεον ακολουθω το ΕΙΔΩΛΟ μου (με ΚΟΚΚΙΝΟ βελος στο βιντεο) οσον αφορα τους "καυγαδες" :classic_biggrin:
https://www.youtube.com/watch?v=iY0P4orJz9A
δε σπαει το ποτηρι;Αυτο που πινω το λέω "καφέ Κορακάκης" ?...
Εχω έναν Ελληνα φίλο στη Γερμανία ( Κορακακης λεγεται) (οπου φυσικά αν πεις οτι θες παγωμενο καφε σε κοιτανε όπως κοιταζε ο Σοϊμπλε τον ΜΠαρουφακη ? ) ....o oποίος κάνει το εξης ΘΕΪΚΟ κολπο:
Bαζει ενα ποτηρι με νερο (στα 1/3 του ποτηριου) στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ και οταν θελει καφε το βαζει κατευθειαν κατω απο την εσπρεσιερα (εγω εχω Didiese Frog αλλα δουλευει και με Nespresso) ρίχνει μεσα 2 shots espresso.
Περιμενεις μετα 3 λεπτα να λοιωσει λιγο ο παγος και να ανεβει ενα...ΤΕΡΑΣΤΙΟ παγακι στην επιφανεια και απολαμβανεις ΑΝΕΡΟΤΟ παγωμενο espresso χωρις χτυπηματα και αηδιες...
Δουλευει το ιδιο καλα ,και καλυτερα,και με ΓουϊΣκια....
Επιδραστικότητα στους κιθαρίστες είχε πιο πολύ ο yngwie.. Απο τα πρώτα τερατάκια του Mike Varney και εκείνης της εποχής γενικότερα, οι περισσότεροι μιμούνταν το Yngwie και όχι τον Eddie. Βασικά μόνο ο Vai έμοιαζε περισσότερο με Eddie, οι υπόλοιποι (Paul Gilbert, Bouillet , Jason Becker, Marty Friedman, Vinnie Moore, MichealAngelo Batio, η λίστα είναι ατελείωτη) έπαιζαν πιο κοντά στον τρελο-σουηδό. Το tapping άρχισε να γίνεται δημοφιλές τέλη του 80 (1989+).
Το no parole from rock'n'roll αν και απο μια μπάντα σαφώς κατώτερη, (πιο κυριλάτη και σαλονάτη, δηλ λιγότερο αμερικανική) των VH, είχε περισσότερη κιθαριστική επίδραση από ότι ο πρώτος VH.
(κατά τι και μόνο, μην παρεξηγηθώ απο τον Θεό EVH και είμαι και προχω ηλικίας!!!, λατρεύω EVH το ίδιο!)
Για μένα αυτος ο 1ος δίσκος των alcatraz είναι αριστούργημα. Και ακόμη ο ινγκι έπαιζε για την ομάδα, πριν χάσει το μέτρο στην μετέπειτα καριέρα του.
Η λίστα δεν είναι ατελείωτη, είναι πολύ μικρή. Όλοι αυτοί που ανέφερες (ο μικρόκοσμος του Varney δηλαδή) είχαν επιρροές και απ' τους δύο (και άλλους), η διαφορά είναι ότι ο EVH επηρέασε όχι μόνο τη shred σκηνή αλλά σχεδόν όλους τους ροκ κιθαρίστες, π.χ. Billy Corgan. Οι VH σα μπάντα είχαν πιο εμπορικές συνθέσεις από τον Malmsteen, τους άκουγαν πολλοί στην Αμερική ενώ τον Σουηδό πόσοι? Το αν ο δίσκος των Alcatrazz είχε μεγαλύτερη επιρροή από τον πρώτο των VH το αφήνω ασχολίαστο. Υπάρχουν εκατοντάδες κιθαριστικά forums online, κάνε polls και δες αν έστω σε ένα θα υποστηρίξουν τη γνώμη σου. Άλλο το προσωπικό γούστο, άλλο η πραγματικότητα.
δε σπαει το ποτηρι;
Πιο δυσκολος ηταν αλλα αυτο δεν σημαινει και πολλα και το κυριοτερο... ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΡΟΑΤΗ παρα μονο τον μικροκοσμο στον οποιο ζουμε εμεις οι κιθαριστες!!!(το δυσκολο ειναι θεμα μηχανικο καθαρα.... ΤΥΧΑΙΝΕΙ στη μουσικη να ειναι οι πολλες νοτες... θα μπορουσε να ειναι η ΜΙΑ ΝΟΤΑ!!! Τοσο απλα! ) Δυστυχως για τους σρενταδες... Ο Cobain και ο Iommi έκανε περισσοτερους! ?Θεός ο EVH, το λέω και παραπάνω, απλά πιστεύω ο YJM ήταν πιο δυσκολος και ψαρωτικός ενώ έκανε εκατομύρια κιθαρίστες να θέλουν να τον μιμηθούν
Συμφωνω σε οτι λες ομως σε αλλο κοινό απευθύνεται ο Malmsteen και σε αλλο κοινο ο Cobain... Ο κάθε ενας ειναι πιο πολυ επιδραστικός στο κοινο που απευθύνεται...'Η θα πάμε με βάση το "κοινό", ή θα πάμε με βάση τους κιθαρίστες και εν γένει τους μουσικούς.
Αν πάμε με το κοινό, VH, Iommi, Cobain κλπ είναι ιερά τέρατα της κιθάρας, αλλά από την άλλη κάτι Holdsworth, Gambale και λοιποί είναι ΑΜΠΑΛΟΙ ?
Αν πάμε με τους κιθαρίστες, o Malmsteen είναι ξεκάθαρα και με διαφορά ο επιδραστικότερος όλων, χωρίς βέβαια και ο VH να υστερεί ιδιαίτερα σε αυτό τον τομέα.
Κατά τη γνώμη μου, ιερό Τέρας ο Van Halen, τρομερά τα ρυθμικά του (και τα leads φυσικά) αλλά ο Σουηδός ήταν απλά ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ?. Και στα σημεία που ήθελε να είναι μελωδικός, ήταν πιο μελωδικός από κάθε άλλον. Το ότι πάρα πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά στο note choice αλλά και στην τεχνική του από άλλους "γρηγορους" κιθαρίστες δεν είναι δικό του φταίξιμο
εννοω το ποτηρι στην καταψυξη με το νεροΟχι (αν εχεις αξιοπρεπη καφετιερα ο εσπρεσσο δεν ειναι ποτε παραπανω απο 90 άντε 95 βαθμΟΙ...αλλα για καλο και για κακο ξεκινα με χοντροφλουδο ποτηρι ,ο παγος κατεβαζει τη θερμοκρασια αμεσα πάντως)
εννοω το ποτηρι στην καταψυξη με το νερο
Συμφωνω σε οτι λες ομως σε αλλο κοινό απευθύνεται ο Malmsteen και σε αλλο κοινο ο Cobain... Ο κάθε ενας ειναι πιο πολυ επιδραστικός στο κοινο που απευθύνεται...
Ο Malmsteen ειναι απίστευτα επιδραστικός όσον αφορά τους βιρτουόζους κιθαρίστες και απειρως τεχνικότερος απο τον χψ Κομπέιν...
Ο Κομπέιν απο την αλλη δεν είναι καθόλου επιδραστικός στους βιρτουόζους κιθαρίστες εχει ομως τρομερή επιρροή σε ΟΛΗ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.Κατα συνέπεια ο ενας έκανε 10 να πιάσουν κιθαρα ο άλλος 100.Ο ενας πήγε πολυ παραπέρα την κιθαρα σαν όργανο και λιγο τη μουσικη και ο άλλος δεν πήγε καθόλου παραπέρα την κιθαρα ομως πήγε πολυ παραπέρα τη μουσικη...
Ο καθένας το βλεπει όπως θέλει. Αλλιως βλεπεις απο μακρια και αλλιως μεσα απο το μικροσκόπιο του "κιθαρίστα". Γι αυτο αυτές οι συζητήσεις καταλήγουν να μπλέκουν γιατι για αλλο πράγμα μιλάει ο ενας και αλλο ο άλλος... ?