• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

U2 - Καλύτεροι από Αληθινοί

Με τον τροπο που εννοεις την αντικειμενικοτητα,ναι,δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος.

Ομως ο συμψηφισμος πολλων υποκειμενικων αποψεων μπορει να μας οδηγησει

σε μια κοινα παραδεκτη αποψη η οποια αποτελει μια ατυπη αντικειμενικοτητα.

Με λιγα λογια..αν ψηφιζε ο πλανητης και εβγαζε καλυτερο γκρουπ,

ασχετως μουσικου ειδους και μη λαμβανομένου υπ οψιν του μαρκετινγκ,

τους Τhe The,μαλλον θα εστεκε η φραση ''Το μεγαλυτερο γκρουπ του πλανητη''.

Εγω ας πουμε θα ψηφιζα Αerosmith.

Εσυ ας πουμε,δε θα ψηφιζες U2 ?

Κι ας βγηκαν οι ΔΕΔΕ.. ;D

Γενικα με την εννοια "μεγαλυτερο" (γκρουπ,εταιρεια,επιχειρηματια κτλ) ο κοσμος εννοει συνηθως το πιο εμπορικα πετυχημενο,και εμενα μου αρεσει περισσοτερο η...ΕΨΑ απο τη Fanta ομως οσο και να χτυπιεμαι η Coca Cola ειναι η μεγαλυτερη  εταιρεια αναψυκτικων στον πλανητη και οχι η..ΕΨΑ... :) & εγω εκτιμω ιδιαιτερα την ASTON MARTIN ;D... αλλα ο μεγαλυτερος κατασκευαστης αυτοκινητων στον κοσμο ειναι η ΤΟΥΟΤΑ (ειναι?δεν ξερω...) κτλ,κτλ.....

Τα αλλα ,οπως ειπα και πριν,ανηκουν στον εξαιρετικα ενδιαφεροντα ,αλλα εκτος θεματος,χωρο της φιλοσοφιας... :)

Η ποιοτικη αντικειμενικη "μετρηση" ειναι αδυνατη,πες μου ας πουμε ποιος ποιητης ειναι..αντικειμενικα ....μεγαλυτερος ο Yeats ή ο Καβαφης? (τυχαια παραδειγματα)....βλεπεις? δεν γινεται.... (ογκολιθος ο ενας,ογκολιθος και ο αλλος,αλλα αν ρωτησεις 10 σχετικους ανθρωπους καποιοι θα πουν τον εναν και καποιοι τον αλλον για εναν απλο λογο...τους ΑΡΕΣΕΙ περισσοτερο)

Πα ν ακουσω ΔΕΔΕ...

Μου κινησες το ενδιαφερον...

Εψα εχω πιει.Ειναι λιγο πιο ξεθυμασμενη απ τη Φαντα. ;D

Superfunk είπε:
εξηγω οτι ειναι τοσο ΑΠΛΟ να καταλαβει κανεις τι σημαινει αυτη η εννοια που δεν καταλαβαινω γιατι "πειραζει" τοσο πολυ
Δεν νομίζω πως "πειράζει". Ισα ίσα νομίζω πως έγινε αντιληπτό τι εννοείς. Επίσης μιλήσαμε και γι άλλα ζητήματα σ'αυτό το θρεντ. Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις απόψεις μας σε μη ποσοτικά δεδομένα(και συ ο ίδιος το κάνεις και πολύ καλά μάλιστα). Ήδη είχαμε 2-3 ποστ στις προηγούμενες σελίδες όπου είδαμε μια χαρά ποιοτικές (όχι ποσοτικές) προσεγγίσεις. Και η τοποθέτηση του op δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ποιοτική.

Τέλος πάντων, χάνουμε το χρόνο που θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε σε φιλοσοφίες για τους the the. :) :)

Πα ν ακουσω ΔΕΔΕ...
Άκου το Mind Bomb 8)

Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις απόψεις μας σε μη ποσοτικά δεδομένα(και συ ο ίδιος το κάνεις και πολύ καλά μάλιστα). Ήδη είχαμε 2-3 ποστ στις προηγούμενες σελίδες όπου είδαμε μια χαρά ποιοτικές (όχι ποσοτικές) προσεγγίσεις.
Σαφως,απλα εξηγω,για οσους δεν καταλαβαν και απο οτι φαινεται ηταν πολλοι,τι ακριβως εννοουσα με την εννοια "μεγαλυτερο". ;)

ΠΟΙΟΤΙΚΑ τωρα μιλωντας για εμενα οι U2 ειναι πολυ μεγαλο συγκροτημα αλλα το  "καλυτερο" μου γκρουπ ή εστω το  πιο αγαπημενο μου  δεν ειναι με την καμμια (ο κιθαριστας τους ομως ειναι ο καλυτερος του..... πλανητη..ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.. ;D),σαφως ομως δεν ειναι και συγκροτημα επιπεδου ..Καλομοιρας οπως πολλοι εδω μεσα υποστηριζουν.....

Αν ενδιαφερεσαι παντως για τα...γουστα μου... το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για εμενα γκρουπ του πλανητη για εμενα (που δεν ακουω και πολυ ροκ πια) ΓΕΝΙΚΑ ειναι η μπαντα του ΙΒΟ ΠΑΠΑΣΟΦ. ;) (τα εχουν ολα και συμφερουν...μια και παιζουν τη μουσικη που μου αρεσει περισσοτερο απο ολες,και την..παιζουν με τον τελειοτερο τροπο που υπαρχει και ειναι και παλικαρια πρωτα...χωρις ψωναρες και αλλα τετοια φαιδρα),μπροστα τους ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ροκ μπαντα κατα την ταπεινη και ασημαντη γνωμη μου ειναι απλα αστεια... ;) (οπως αλλωστε και το ροκ,αλλα και οποιαδηποτε δυτικη μουσικη ειναι αστεια κατα την ταπεινη και ασημαντη γνωμη μου ;D μπροστα σε οποιαδηποτε,σοβαρη , μουσικη απο την Ιστανμπουλ, (αντε και τη Σοφια,αν ειμαστε στα 60s θα εβαζα και την Αθηνα αλλα οχι την Αθηνα του 2010 φυσικα), και δεξια οπως κοιταμε τον χαρτη.. ;D ;D)

Μου αρεσει που κανω τοσες μερες κουβεντα για τους..U2 ακουγοντας κατα 90%  ....Τουρκικη (ή μαλλον οθωμανικη) κλασσικη μουσικη του 18ου αιωνα... ;D ;D (σαν να κουβεντιαζεις για ταινια του Ψαλτη βλεποντας Fritz Lang ενα πραμα....δηλ. ;D)

Ομως τα παραπανω ειναι απλα η ταπεινη και ασημαντη γνωμη μου & αρα ουδεις χρειαζεται να ασχοληθει μαζι μου ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk,κανενος η γνωμη δεν ειναι ασημαντη.

Ασημαντη μπορει να την κανουμε εμεις οι ιδιοι αν δεν την πιστευουμε 100%.

Επειδη το θεμα ξεκινησε ο τρολευ με το κειμενο του,οφειλω να ομολογησω πως το βρισκω

σχεδον συγκλονιστικο.

Superfunk είπε:
Τους U2 ομως που το μοναδικο τους μειονεκτημα ειναι οτι εχουν ψωναρα τραγουδιστη (αν και προσωπικα δεν εχω γνωρισει ποτε μου τραγουδιστη που να ΜΗΝ ειναι ψωναρα ;D ;D) τους "σταυρωνουμε"..
Όχι. Το μεγαλύτερό τους μειονέκτημα είναι ότι έχουν να βγάλουν πραγματικά ΚΑΛΟ ΔΙΣΚΟ πολλάάάάά χρόνια τώρα.

Το θέμα είναι, μπορεί μια μπάντα να βγάζει δίσκους που έχουν να πουν κάτι όταν είναι στο προσκήνιο 30 τόσα χρόνια??

Λίγο (εως πολύ) δύσκολο πιστεύω...

Το..."ας πάνε λοιπόν σπίτι τους", το βρίσκω πολύ δύσκολο επίσης.

Όταν έχεις τη δυνατότητα να γεμίζεις τα μεγάλα στάδια συνήθως κάθεσαι στ'αυγά σου και δεν πας πουθενά, τί να κάνουμε έτσι λειτουργεί το πράγμα.

Θα πρέπει να διαχωρίσουμε κάπως και το κοινό που πήγε στην συναυλία...

Υπάρχει μια σεβαστή μερίδα (που δεν παύει όμως να είναι μειοψηφία) που πήγε μόνο και μόνο για τους u2 σαν μπάντα, ή μάλλον γι'αυτό που υπήρξαν κάποτε.

Πολλοί μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους.

Όπως ακριβώς για τον ίδιο λόγο πήγαν αρκετοί πέρυσι στους ac/dc, στους zztop, στον santana...

Τους παραπάνω δεν τους ανέφερα τυχαία, είναι όλοι τους δεινόσαυροι (και οι u2 φτάνουν με τη σειρά τους στο κατώφλι της "δεινοσαυροποίησης") και ένα απο τα βασικά τους όπλα για να γεμίσουν τα στάδια είναι πλέον αυτό.

Το ένδοξο παρελθόν τους θυμίζει σε πολλούς το δικό τους "ένδοξο" παρελθόν (τα νιάτα τους).

Αυτή λοιπόν η μερίδα θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς, με ή χωρίς 360, με ή χωρίς supershow και γιγάντιες οθόνες.

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που πήγαν επειδή ήταν "must", γιατί "όλοι θα είναι εκεί,θα γίνει χαμός, άρα πρέπει κι εγω".

Αν και απο την άλλη πιστεύω οτι αρκετοί ΔΕΝ πήγαν επειδή "όλοι θα είναι εκεί,θα γίνει χαμός, άρα ΟΧΙ κι εγώ"...

Ήμουν ένας απο αυτούς...

pascal είπε:
Όχι. Το μεγαλύτερό τους μειονέκτημα είναι ότι έχουν να βγάλουν πραγματικά ΚΑΛΟ ΔΙΣΚΟ πολλάάάάά χρόνια τώρα.
Εδω θα διαφωνησω ο τελευταιος τους ειναι πολυ καλος δισκος,οχι βεβαια αριστουργημα οπως το Achtung Baby ή το Joshua Tree,αλλα πολυ καλος.

@ longshadow

+1000

Superfunk,κανενος η γνωμη δεν ειναι ασημαντη.Ασημαντη μπορει να την κανουμε εμεις οι ιδιοι αν δεν την πιστευουμε 100%.
Φυσικα και δεν ειναι,απλα οσο και να την πιστευει αποκλειεται να επηρεασει την παγιωμενη αντιληψη ζωης οποιουδηποτε αλλου σκεπτομενου ενηλικα ;),μη μου πεις οτι ξυπνησες το πρωι και αρχισες να ακους.... μακαμια & Emel Sayin ;D επειδη εγω τα θεωρω την υψιστη μορφη μουσικης?   ;D ;D

Superfunk είπε:
μη μου πεις οτι ξυπνησες το πρωι και αρχισες να ακους.... μακαμια & Emel Sayin ;D επειδη εγω τα θεωρω την υψιστη μορφη μουσικης?   ;D ;D
Εγώ που μόλις ξύπνησα πάντως είπα να βάλω the the :P

Evilnye είπε:
Εγώ που μόλις ξύπνησα πάντως είπα να βάλω the the :P
;D ;D ;D

Αμ εγω που κοιμηθηκα 6 η ωρα λογω the the... ;D

εδιτ:Mιας και ο SF ανεφερε τουρκικη μουσικη,ψαξτε στο youtube αν δεν τους ξερετε τους laco tayfa.(Τουρκοπρογκρεσιβοφανκοφιουσιον..)

Ιδιως οι μπασιστες,θα γουσταρετε...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trolley είπε:
Αυτό που κάνουν οι U2 είναι ροκ για όσους δεν ενδιαφέρονται για το ροκ (σαν αισθητική, σαν μουσική αγωγή, σα δημιουργική στάση), και πολιτική για όσους δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη πολιτική

Οι U2 πάντως, δεν παίζουν καλό ροκ, ακόμη και με τα πιο επιφανειακά κριτήρια...
Ξαναδιαβάζω το θέμα από την αρχή...και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στα συγκεκριμένα σημεία με τον Trolley...

από την άλλη σκέφτομαι το εξής...

Οι U2, ΔΕΝ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη μπάντα στον πλανήτη, όσο ζουν οι 4 Rolling Stones (και ρίχνουν και καμμιά τουρνέ για τη πλάκα που και που)...από όποιο κριτήριο και να το δείς.

Από την άλλη, έχει πλάκα, πόσο "μοιάζουν" τα δύο συγκροτήματα.

Έχουν Pop ήχο (ξανακούστε το Satisfaction....και τα περισσότερα κομμάτια τους), έχουν και τα 2 ένα χαρισματικό frontman, έχουν και τα 2 "άμπαλο" κιθαρίστα...

Έχουν όμως εξασφαλισμένη τη θέση τους στην ιστορία.

Μία συζήτηση που ξεκινά από τους U2 και καταλήγει στους The The, δεν μπορεί παρά να είναι μία ΚΑΛΗ συζήτηση. Εν' τούτοις - κατά τη γνώμη μου - δεν υπήρχε λόγος να χυθεί τόσο μελάνι για την αξία των U2, τουλάχιστον όχι επ' αφορμήν του δικού μου κειμένου, διότι το πραγματικό θέμα στο δικό μου κείμενο είναι το ελληνικό κοινό και η δειλία του να αναζητήσει το καινούργιο, προτιμώντας τη συμμόρφωση σε τηλεοπτικά πρότυπα.

Ειδικά για εσάς που επιδιώκετε κάποιο είδος επαγγελματικής καταξίωσης στο χώρο (καθότι εγώ είμαι ερασιτέχνης), φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι το κύριο εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τον κόσμο (κατ' αρχήν), αλλά επίσης ανάμεσα σε εσάς και την πίστη σας για το ότι η μουσική είναι κάτι ιερό, το οποίο αξίζει να υπηρετηθεί.

Όπως ξέρετε (και προς μεγάλη δυστυχία του αγαπητού Θερμοπύλες), τα media είναι το αγαπημένο μου θέμα συζήτησης: τι είναι, ποιοι τα έχουν, πως τα χρησιμοποιούν, ποια αισθητική υπηρετούν, τι διδάσκουν, τι καταστρέφουν... κλπ. Η τηλεόραση δυστυχώς προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στο κόσμο της Τέχνης, βοηθώντας στη καταξίωση ανθρώπων που εκτός συνόρων δεν φτουράνε με τίποτε (η ελληνική τηλεόραση, εννοείται), και είναι - πάντα κατά τη γνώμη μου - ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός κάθε προσπάθειας για βελτίωση της κοινωνίας μας.

Κάποτε, το να φτάσει να έχει κάποιος τόση φήμη και τόσα χρήματα όπως οι U2, σήμαινε διαρκώς μεγαλύτερη ελευθερία στις καλλιτεχνικές τους κινήσεις και περισσότερο έλεγχο (από τον καλλιτέχνη) για το προϊόν του ( ...πάλι οι Floyd μου έρχονται στο νου), αλλά οι U2 είναι το πρώτο ροκ σουπεργκρουπ του οποίου οι καλλιτεχνικές ελευθερίες έχουν ποδηγετηθεί πλήρως από την αναγκαιότητα να παραμένει συμβατό με το τηλεοπτικό κοινό. Σε αυτό διαφέρουν από τους Stones (που δεν ανέφερε κανείς) μέχρι τους AC/DC αλλά και δεκάδες άλλους.

Τώρα για τον Edge... τι να πω χωρίς να τσακωθούμε...; Ας πω μόνο ότι είναι απόλυτα συνυπεύθυνος γι' αυτό το φαινόμενο, καθώς είναι αδύνατο να συμβαίνει εν'αγνοία του. Πολύ ωραίος rhythm κιθαρίστας, πολύ συνετός και ουσιαστικός lead κιθαρίστας, αλλά όλα αυτά πριν είκοσι χρόνια (όπως είπαμε σχεδόν όλοι). Εκ'τοτε - όπως είπα νωρίτερα, αλλά περιέργως ο SF μου μιλάει ακόμη - τα μέλη των U2 είναι σαν τα μέλη των Fleetwood Mac. Το μόνο που περιμένει κανείς από αυτούς είναι να συνεχίσουν να παίζουν τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια μέχρι να χαλάσει ο Θεός το κόσμο.

Και το κάνουν.

Υ.Γ. Είχα ήδη γράψει το παραπάνω κείμενο όταν είδα ότι ο Μυκήνες, είχε επιτέλους αναφέρει τους Stones.

trolley είπε:
Όπως ξέρετε (και προς μεγάλη δυστυχία του αγαπητού Θερμοπύλες), τα media είναι το αγαπημένο μου θέμα συζήτησης:
Αγαπητέ μου Ταξί, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της καλιακούδας...και επίσης όποιος είναι έξω από τον χωρό, πολλά τραγουδια (μπορεί να) λέει ;D ;D

Καμμία δυστυχία...αντίθετα, χαρά μου ;D

Προφανώς και (πάντα) πρέπει να ξεκινάμε από τους Stones...τουλάχιστον εμείς που ξέρουμε και λίγο ιστορία ;)

trolley είπε:
Τώρα για τον Edge... τι να πω χωρίς να τσακωθούμε...
Δεν χρειάζεται να τσακωθούμε. Ο τύπος είναι μεγαλοφυής. Πήρε την ατέλεια και την έκανε στυλ...και επηρέασε πολλούς άμυαλους και ανιστόρητους (επίδοξους και μη) κιθαρίστες.

Πραγματικα τον θαυμάζω (δεν το λέω ειρωνικά).

marathon είπε:
Δεν χρειάζεται να τσακωθούμε. Ο τύπος είναι μεγαλοφυής. Πήρε την ατέλεια και την έκανε στυλ...
Καλά... αυτό είναι σα να λες ότι ο Αγγελόπουλος πήρε τη νύστα και την έκανε "ύφος". Επίσης επηρέασε πολλούς, όπως ξέρεις, και το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα πλέον δεν έχει κινηματογράφο.

trolley είπε:
και το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα πλέον δεν έχει κινηματογράφο.
εντάξει...μην τα ρίχνουμε και όλα στον Αγγελόπουλο....τώρα τι μου θύμησες!!!

Έχω ρίξει κάτι ύπνους το 70φέυγα στο σινεμά με τους Κυνηγούς...

marathon είπε:
Δεν χρειάζεται να τσακωθούμε. Ο τύπος είναι μεγαλοφυής. Πήρε την ατέλεια και την έκανε στυλ...και επηρέασε πολλούς άμυαλους και ανιστόρητους (επίδοξους και μη) κιθαρίστες.

Πραγματικα τον θαυμάζω (δεν το λέω ειρωνικά).
Καμμία ατέλεια δεν πήρε...

Συνειδητή επιλογή ήταν το να παίξει έτσι.

Όταν προσπαθείς να διαφέρεις απο το κιθαριστικό mainstream μιας εποχής, εφευρίσκεις κάτι άλλο.

Θεωρώ τον edge περισσότερο εφευρέτη παρά κιθαρίστα (γι'αυτό και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην εκτίμηση μου σαν μουσικός...)

longshadow είπε:
Καμμία ατέλεια δεν πήρε...

Συνειδητή επιλογή ήταν το να παίξει έτσι.
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, παρά μόνο εάν είσαι ο Edge!!!...Σίγουρα δεν είναι και ο Jeff Beck...

Όταν προσπαθείς να διαφέρεις απο το κιθαριστικό mainstream μιας εποχής, εφευρίσκεις κάτι άλλο.

Θεωρώ τον edge περισσότερο εφευρέτη παρά κιθαρίστα (γι'αυτό και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην εκτίμηση μου σαν μουσικός...)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, γι αυτό είπα ότι τον θαυμάζω

trolley είπε:
Καλά... αυτό είναι σα να λες ότι ο Αγγελόπουλος πήρε τη νύστα και την έκανε "ύφος". Επίσης επηρέασε πολλούς, όπως ξέρεις, και το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα πλέον δεν έχει κινηματογράφο.
Κατι τετοια λες και πως να τσακωθουμε μετα... ;D

Το τραγικο στην Ελλαδα ειναι οτι ακριβως το ιδιο συμβαινει και με αλλους μεγαλους (σε εισαγωγικα η εκτος εισαγωγικων) στα περισσοτερα ειδη τεχνης (ειδικα στη μουσικη & στο θεατρο/κινηματογραφο)   μια και αυτοι που επηρεαζουν (ή υποστηριζουν)  ειναι τοσο αστειου καλλιτεχνικου βελινικους με αποτελεσμα η χωρα να μην εχει εδω και χρονια οποιαδηποτε σοβαρη τεχνη (σε μαζικο επιπεδο δεν μιλαω για 4-5 ψιλοεξαιρεσεις) ;D

Αλλα ΚΑΙ σε αυτο πιστευω οτι φταινε τα μεσα μαζικης εξημερωσης που προωθουν σταθερα την ανωδυνη μετριοτητα βαφτιζοντας την "εξαιρετικη"... ;D

Όταν προσπαθείς να διαφέρεις απο το κιθαριστικό mainstream μιας εποχής, εφευρίσκεις κάτι άλλο.Θεωρώ τον edge περισσότερο εφευρέτη παρά κιθαρίστα (γι'αυτό και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην εκτίμηση μου σαν μουσικός...)
ακριβως,για αυτο και υπαρχει η κιθαρα ΠΡΙΝ απο αυτον και η κιθαρα ΜΕΤΑ απο αυτον,ποσοι μπορουν να το καταφερουν αυτο?

παντως αν και συμφωνω με ολα οσα γραφει ο Trolley νομιζω οτι οι U2 ειναι αδικα "εκπροσωποι" της καταστασης που επικρατει, υπαρχουν ΠΟΛΥ χειροτερα παραδειγματα τα οποια τρωμε στη μαπα ΑΙΩΝΕΣ (ειδικα απο τη μεταπολιτευση και μετα... ;D)  ;D ;D  

Σίγουρα δεν είναι και ο Jeff Beck...
και ο Jeff Beck ομως δεν ειναι ο Edge ;),τεραστιος και ο ενας,τεραστιος και ο αλλος (η μουσικη ικανοτητα δεν περιοριζεται μονο στην τεχνικη)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back