Τροφοδοσία πεταλιών

Ναι αυτο δυστυχως ειναι η μοιζερη πραγματικοτητα. Να πηγαινεις στο ταχυδρομειο της περιοχης σου μετα την 3-4 μερα που σου ειπαν οτι το εστειλαν και να ρωτας, βασικα να πιεζεις οχι μονο να ρωτας, γιατι ολοι κοιμουνται ορθιοι. Μακαρι να ηταν λιγο ποιο φθηνα τα courier...

Εγώ έπαθα το άλλο:

Μου ήρθαν τα πράγματα σε 7 μέρες όμως έλειπαν σχεδόν τα μισά απ'οσα ειχα παραγγείλει !!

Γύρω στα 50 ευρω μεσα θα έμπαινα.

τους έστειλα e-mail και μου είπαν οτι θα μου τα στειλουν αμέσως, ακόμα βέβαια δεν ήρθαν αλλά αφου μου παν οτι θα τα στείλουν...πάλι καλά.

μην ξεχνάτε για ότι αγοράζετε να γράφετε κάποια στιγμή ένα review. ειναι μια ευκαιρία για να πείτε πόσο καλό ειναι' date=' ή να βοηθήσετε τους άλλους να αποφύγουν τις "παγίδες" της αγοράς.noiz reviews :wink:
Ας κάνω πρώτος την αρχή:

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=32

Σημείωση: Να ευχαριστήσω δημόσια τον Jam μιας και, παρόλο που δε γνωριζόμαστε εκτός froum, με εμπιστεύτηκε και αγοράσαμε από κοινού το one spot! THANKS JAM... :wink:

Ιδού η απορία μου: Έχω 2 πεταλάκια της Boss το Chorus CE-3 και το Equalizer GE-6 τα οποία από κάτω (στην ετικέτα της boss) γράφουν ότι θέλουν ACA-220 adaptor σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα που θέλουν PSA-220 adaptor. Τι ακριβώς γίνεται?

Δηλαδή δεν μπορώ να τροφοδοτήσω ένα ACA πετάλι με ενα συγχρονο μετασχηματιστή όπως πχ το 1-spot ??

2 πεταλάκια που έχω Boss, το Chorus CE-3 και το Digital Delay/Pitch Shifter PS-2 είναι ACA και λειτουργούν κανονικά με το 1-spot. Βέβαια το PS-2 βγάζει λίγο θόρυβο στην επανάληψη , να’ναι γι αυτό το λόγο ??

Λογικά όμως με μπαταρία δεν θα πρεπε να είναι ΟΚ ? δεν κατάλαβα θέλουν μετασχηματιστή 12V ή 9 V?

Δοκίμασε να λειτουργήσεις το Pitch Shifter με μπαταρία & τα υπόλοιπα πετάλια με το 1 spot αν ο θόρυβος συνεχίζεται τότε φταίει το πετάλι.

Εχω συνδέσει σε μια άλλη πεταλιέρα 8 πετάλια BOSS μεταξύ των οποίων και το δικό σου Pitch Shifter/Delay & δενέχω απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το 1 spot είναι ισχυρότερο απο το VL (είναι 1700 MA!!).

Ο θόρυβος που ακούς τι είναι βόμβος ή φύσιμα (κάποια delay βγάζουν φύσιμα στις μεγάλες επαναλήψεις)?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Katarxin sorry gia ta greeklish alla grafo apo "3eno" mac ipologisti.

Jam gia ta petalia sou eixa pei kai oi diafores einai autes pou sosta egrapse o feather se proigoumeno post 8)

An sindesis to Spot1 me kapio apo ta ACA petalia auta DEN PREPEI na douleuoun ektos kai an einai tropopoiimena. An omws sindeseis ta petalia mazi me alla effe kai to spot1 tote 8a deis oti douleuoun mia xara! Ta aca exoun allo "sistima" stin trofodosia pou den epitrepei se ena regulated power supply na doulepsei.

Epeidi omws otan sindeeis ta aca petalia sou me patch cables kai to daisy chain tou Spot1 ta "braxikikloneis" a8ela sou tote auta douleuoun kanonika!8O Den iparxei logos na fobase aplos na 3ereis oti den mporeis na ta xrisimopoiiseis mona tous me to spot1 alla kai opoiodipote allo adaptor!

Sto Voodoo pragmati exeis epilogi gia ACA-PSA kai episis mporei na trofodotisi perissotera petalia apo to Spot1 afou se ka8a e3odo tou mporeis na baleis daisy chain 8)

Gia paradeigma mporeis na epile3eis mia e3odo apo to Voodoo na einai ACA kai ekei na baleis ola ta petalia sou.

Gia ta proterimata autou tou power supply exoume milisei kai egw kai o feather alla epimeno oti to Voodoo den ta a3izei tosa fragka pou kanei... Kala ekanes kai pires to 1-spot alla na 3ereis oti exei kai mionektimata pou pi8anon den exeis anakalipsi akomi...opws gia paradeigma to "para3eno" fainomeno ta petalia na leitourgoun otan einai stin petaliera sou alla oxi kai mona tous 8)

To fisima diskola na proerxete apo to 1-spot alla 8a sou apantisw argotera giati auta ta greeklish kourasan kai emena :?

Καταρχήν κλίκαρε το λινκ

http://www.visualsound.net/1spot.htm

θα δεις ότι το 1 spot απο τον κατασκευαστή είναι εγγυημένο ότι δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ με ΑCA πεταλια BOSS (δες το compatibility chart) εξαλλου δεν νομίζω να ανέφερες κάπου ότι ΔΕΝ δουλεύουν τα πετάλια αυτα ΜΟΝΑ τους με το 1 spot το αντίθετο μαλιστα αναφέρεις ότι δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Το 1 spot είναι εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας απο το VL και δεν γνωρίζει φραγμούς.(1700 MA ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!)

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΦΦΕ ΤΗΣ LINE 6 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

TΟ μόνο ουσιαστικό "πρόβλημα " του 1 spot είναι ότι δεν μπορεί να οδηγήσει ταυτόχρονα reverse & regular polarity πεταλάκια (παίρνεις όμως 2 1 spot και καθαρίζεις :wink: αν και τα reverse polarity πετάλια είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα αρχαία (η reissue) germanium fuzzes που λίγοι αγοράζουν (ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ) ή γουστάρουν.

Superfunk διάβασα ότι το 1spot τροφοδοτεί ACA πετάλια και αν αληθεύει είναι άλλο ένα από τα θετικά που έχει.

Feather ξέχασα να πω ότι το Voodoo αν και έχει ACA «επιλογή» -σύμφωνα με άτομα από diy forums- αυτή δεν δίνει 12volts όπως και τα παλιά aca adaptors της Boss αλλά 9v. Τα παλιά πετάλια της Boss ( ειδικά τα delay,όπως το DM-3 που έχω) ψιλοαδικούνται σύμφωνα με κάποιους από την λιγότερη τάση.

Jam ο θόρυβος μπορεί να έχει σχέση με την τάση αλλά πιο πιθανό το βρίσκω να είναι το «κλασικό» πρόβλημα των ψηφιακών που κάπου στον ήχο πάει και χώνεται ένας τζίτζικας και δεν λέει να φύγει. J Χωρίς πλάκα αν ο ήχος μοιάζει με «τζιτζίκισμα» φταίει το πετάλι. ¶λλωστε όπως λες ακούγεται στην «επανάληψη» και όχι στην αρχική νότα. Πάντως πολύ πιθανό ?επίσης- να έχει πειραχτεί κάποιο trimmer από το εσωτερικό κύκλωμα.

Out of topic! Jam τα 20 euro είναι κάπως ακριβά για αλλαγή του switch από το Crybaby. Αλλά από την άλλη σε όποιον μάστορα και να πάς για λεπτοδουλειές σου ζητά 15euro για τον κόπο του.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το delay εχει θόρυβο μονο στην επανάληψη και επισης όταν το βάζω στο pitch sifter mode (οκταβα) ειναι λιγο φάλτσο

superfunk , είπες ότι έχεις και συ αυτό το πετάλι (PS-2) ? εσένα η οκτάβα ακούγεται κουρδισμένη ? η επανάληψη του delay είναι εντάξει?

το χρησιμοποιώ κυρίως για pitch shifter και όπως ΟΛΑ τα pedal pitch shifter δεν είναι και ότι καλύτερο :cry: για τέλειο pitch shifting πρέπει αναγκαστικά να πας σε rack.....

το delay του έχει το τυπικό digital ξύσιμο...

αυτό το ξύσιμο εννοώ. τα άλλα delay που έχω (DD-5, DD-20) δεν έχουν αυτό το ξύσιμο - είναι πεντακάθαρα.

Ρε παιδιά, πόσα mA χρειάζονται τελικά τα πετάλια μας;Εγώ έχω ένα τροφοδοτικό EBS650mA και δεν ξέρω αν φτάνει για τα 7 πεταλάκια μου. Έχω Cry baby-Boss distorion-Jam Booster-Arion Chorus-Boss Phaser-Dititech Delay + Κουρδηστήρι Boss. Πόσα mA μπορεί να χρειάζομαι;

Thanks

mobynik είπε:
Ρε παιδιά, πόσα mA χρειάζονται τελικά τα πετάλια μας;Εγώ έχω ένα τροφοδοτικό EBS650mA και δεν ξέρω αν φτάνει για τα 7 πεταλάκια μου. Έχω Cry baby-Boss distorion-Jam Booster-Arion Chorus-Boss Phaser-Dititech Delay + Κουρδηστήρι Boss. Πόσα mA μπορεί να χρειάζομαι;

Thanks
Με περίπου 25-30 ευρω που έχει το one spot, δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθείς πότε ξανά ποσα mA χρειάζεσαι....!!!! Μην το ψάχνεις, η φθηνότερη και πλέον αξιόπιστη λύση είναι αυτό!!!

mobynik είπε:

Thanks
Εδω θα βρεις το current draw πολλων πεταλιων:

http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/power/list.htm

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back