- Πόντοι
- 18
Χαιρετώ όλα τα παιδιά του noiz!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Αυτό είναι (θαρρώ) το πρώτο post μου φέτος. Οπότε, καλή χρονιά!
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με κάποια "εξεζητημένα" θέματα τροφοδοσίας πεταλιών.
Το λοιπόν, το τροφοδοτικό μου είναι το T-Rex Fuel Tank Classic.
Αυτό τροφοδοτεί όλα τα 9v πεταλάκια μου, όσα είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να γράφω λίστες.
Είμαι ενήμερος ότι στο 9v circuit με τις 8 εξόδους μπορείς να βγάλεις μέχρι 500mA.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Στο pedalboard μου υπάρχουν 2 πετάλια που θα ήθελα (αν γίνεται) να τα "στεγάσω" και αυτά στο fuel tank.
Αυτά είναι:
- Eventide timefactor
- Electro harmonix Black Finger
"Θεωρητικά" (όσον αφορά την τάση και τα mA), γίνεται.
Θέλω να δω αν γίνεται και πρακτικά.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Eventide timefactor:
https://www.eventideaudio.com/community/forum/stompboxes/what-actual-power-consumption-tf-and-mf
Σύμφωνα με την eventide, το Timefactor δύναται να πάρει 9v και 12v.
Στα 9v θέλει 500mA στο startup και 400mA σε normal operation.
Θα μπορούσα να το βάλω στο 9v chain, ωστόσο δεν θα άφηνε τίποτα για άλλα πετάλια. Το Hall of Fame που έχω πχ θέλει και αυτό 100 mA.
Τα υπόλοιπα 9v πετάλια θα μέναν απ' έξω, και ας θέλουν ελάχιστα mA.
Στα 12v θέλει 380mA στο startup και 300mA σε normal operation.
Στα 12v έχω μια dedicated έξοδο με 500mA, θεωρητικά μπορώ να το βάλω εκεί.
Ωστόσο, στο link που παραθέτω (αλλά και σε άλλα σημεία στα διαδίκτυα) κάνει ειδική επισήμανση για regulated power supply. Αν δεν είναι regulated, μπορεί να γίνει ζημιά στο πετάλι.
Προσπαθώντας να δω πληροφορίες για το T-Rex, τόσο στο manual του όσο και σε διάφορα fora, δεν μπόρεσα να μάθω/διαβάσω αν είναι regulated.
Στο manual του Voodoo labs Pedal Power Plus 2 πχ το έλεγε ξεκάθαρα.
Ρωτάω εδώ λοιπόν τους φίλους του noiz:
Είναι safe να παίξω το Eventide στα 12V DC του T-Rex? Ή θα το κλαίω?
Έχω τον adaptor που χρειάζεται για να το κάνει center negative (νομίζω center negative είναι, διορθώστε με).
Το έχω τρέξει τόσο με τον μετασχηματιστή του, όσο και με One Spot. Δουλεύει μια χαρά.
Σχετικά με αυτό, πότε ένα power supply είναι regulated? Έχει να κάνει με το αν θα στέλνει 12V συνέχεια χωρίς αυξομειώσεις?
Υποθέτω ότι αν το πετάλι λειτουργεί στα 9v, αλλά παίρνει μέχρι 12v, αν στιγμιαία η τάση περάσει τα 9v δεν έχει θέμα. Ίσως να μην ισχύει το ίδιο με τα 12v που είναι το μέγιστο. Δεν ξέρω, δεν είμαι πολύ καλός στα ηλεκτρολογικά.
Τα φώτα σας.
Electro harmonix Black Finger
Αααχ, αυτό το πετάλι...
Λοιπόν, το πετάλι αυτό παίρνει 12v AC. Έχω μια έξοδο που δίνει 500mA 12v AC, είναι υπεραρκετά για τον Black Finger θεωρητικά.
Ωστόσο, ο Black Finger έχει ένα unique βύσμα που έρχεται ενσωματωμένο στον μετασχηματιστή του.
Μπορώ να κόψω το τελικό βύσμα και κάπως/κάπου να φτιάξω ένα καλώδιο που να μπορώ να το βάλω στο Fuel Tank?
Θα υπάρχει πρόβλημα?
Αν στέκει αυτή η "μόντα", πού θα μπορούσα να φτιάξω ένα τέτοιο καλώδιο?
Τα φώτα σας #2.
Γενικά, με μπερδεύουν πράγματα που διαβάζω (όχι για αυτά τα 2 πετάλια συγκεκριμένα) για πολικότητες που είναι ανάποδα, center negative και άλλα διάφορα τέτοια.
Θεωρητικά, αν έχεις σωστό βύσμα + σωστή τάση + σωστό τύπο ρεύματος (AC ή DC) + αρκετά mA, πρέπει να μπορεί να δουλέψει ένα πετάλι.
No?
Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Αυτό είναι (θαρρώ) το πρώτο post μου φέτος. Οπότε, καλή χρονιά!
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με κάποια "εξεζητημένα" θέματα τροφοδοσίας πεταλιών.
Το λοιπόν, το τροφοδοτικό μου είναι το T-Rex Fuel Tank Classic.
Αυτό τροφοδοτεί όλα τα 9v πεταλάκια μου, όσα είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να γράφω λίστες.
Είμαι ενήμερος ότι στο 9v circuit με τις 8 εξόδους μπορείς να βγάλεις μέχρι 500mA.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Στο pedalboard μου υπάρχουν 2 πετάλια που θα ήθελα (αν γίνεται) να τα "στεγάσω" και αυτά στο fuel tank.
Αυτά είναι:
- Eventide timefactor
- Electro harmonix Black Finger
"Θεωρητικά" (όσον αφορά την τάση και τα mA), γίνεται.
Θέλω να δω αν γίνεται και πρακτικά.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Eventide timefactor:
https://www.eventideaudio.com/community/forum/stompboxes/what-actual-power-consumption-tf-and-mf
Σύμφωνα με την eventide, το Timefactor δύναται να πάρει 9v και 12v.
Στα 9v θέλει 500mA στο startup και 400mA σε normal operation.
Θα μπορούσα να το βάλω στο 9v chain, ωστόσο δεν θα άφηνε τίποτα για άλλα πετάλια. Το Hall of Fame που έχω πχ θέλει και αυτό 100 mA.
Τα υπόλοιπα 9v πετάλια θα μέναν απ' έξω, και ας θέλουν ελάχιστα mA.
Στα 12v θέλει 380mA στο startup και 300mA σε normal operation.
Στα 12v έχω μια dedicated έξοδο με 500mA, θεωρητικά μπορώ να το βάλω εκεί.
Ωστόσο, στο link που παραθέτω (αλλά και σε άλλα σημεία στα διαδίκτυα) κάνει ειδική επισήμανση για regulated power supply. Αν δεν είναι regulated, μπορεί να γίνει ζημιά στο πετάλι.
Προσπαθώντας να δω πληροφορίες για το T-Rex, τόσο στο manual του όσο και σε διάφορα fora, δεν μπόρεσα να μάθω/διαβάσω αν είναι regulated.
Στο manual του Voodoo labs Pedal Power Plus 2 πχ το έλεγε ξεκάθαρα.
Ρωτάω εδώ λοιπόν τους φίλους του noiz:
Είναι safe να παίξω το Eventide στα 12V DC του T-Rex? Ή θα το κλαίω?
Έχω τον adaptor που χρειάζεται για να το κάνει center negative (νομίζω center negative είναι, διορθώστε με).
Το έχω τρέξει τόσο με τον μετασχηματιστή του, όσο και με One Spot. Δουλεύει μια χαρά.
Σχετικά με αυτό, πότε ένα power supply είναι regulated? Έχει να κάνει με το αν θα στέλνει 12V συνέχεια χωρίς αυξομειώσεις?
Υποθέτω ότι αν το πετάλι λειτουργεί στα 9v, αλλά παίρνει μέχρι 12v, αν στιγμιαία η τάση περάσει τα 9v δεν έχει θέμα. Ίσως να μην ισχύει το ίδιο με τα 12v που είναι το μέγιστο. Δεν ξέρω, δεν είμαι πολύ καλός στα ηλεκτρολογικά.
Τα φώτα σας.
Electro harmonix Black Finger
Αααχ, αυτό το πετάλι...
Λοιπόν, το πετάλι αυτό παίρνει 12v AC. Έχω μια έξοδο που δίνει 500mA 12v AC, είναι υπεραρκετά για τον Black Finger θεωρητικά.
Ωστόσο, ο Black Finger έχει ένα unique βύσμα που έρχεται ενσωματωμένο στον μετασχηματιστή του.
Μπορώ να κόψω το τελικό βύσμα και κάπως/κάπου να φτιάξω ένα καλώδιο που να μπορώ να το βάλω στο Fuel Tank?
Θα υπάρχει πρόβλημα?
Αν στέκει αυτή η "μόντα", πού θα μπορούσα να φτιάξω ένα τέτοιο καλώδιο?
Τα φώτα σας #2.
Γενικά, με μπερδεύουν πράγματα που διαβάζω (όχι για αυτά τα 2 πετάλια συγκεκριμένα) για πολικότητες που είναι ανάποδα, center negative και άλλα διάφορα τέτοια.
Θεωρητικά, αν έχεις σωστό βύσμα + σωστή τάση + σωστό τύπο ρεύματος (AC ή DC) + αρκετά mA, πρέπει να μπορεί να δουλέψει ένα πετάλι.
No?