Τροφοδοσία πεταλιών

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα πάντως παίζουν κανονικά τα πετάλια στα 13.7 V  :D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=10350.0

Ένα fuzz γερμανίου, (που θέλει ανάποδη πολικότητα) το έχω με χωριστό τροφοδοτικό το οποίο (έτυχε να) είναι ρυθμιζόμενο. Βρήκα ένα sweet spot στα 7.5 V  ;D

Και επειδή παίζει και τρίτο τροφοδοτικό (σε απροσδιόριστη τάση  :) ) για το wha και κάτι μπαλατζέζες- daisy chains κλπ ... κρίνω ότι δεν πρέπει να (ξανα)ξεχάσω να περιλάβω ένα "1spot" με την επόμενη παραγγελία μου.

To fuzz πάντως, από τα 7.5V δεν το κουνάω  :D :D

Άτιμε SF διαφθείρεις κόσμο και κοσμάκη με την Του Λου!!

Για να μην είμαι κι εκτός τόπικ, συνιστώ οπωσδήποτε κάτι τέτοιο...

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P5B%2DGR

πριν από τροφοδοσίες πεταλιών, ενισχυτών και υπολογιστών. Εγώ μεν ζω στο Βέλγιο που τα πράγματα στις τάσεις είναι καλύτερα από την (αγ)Ελλαδίτσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Κοιτάξτε κι αυτό που διάβασα: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=849666&lngDtrID=244

Sweet Spot με 7.5V;;;  :o  Υπάρχει τέτοιο μοντέλο;; Tα δικά μου δεν πρόκειται να δουν ποτέ τροφοδοτικό. Μπρρρρ.

bloody_sunday είπε:
Για να μην είμαι κι εκτός τόπικ, συνιστώ οπωσδήποτε κάτι τέτοιο...

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P5B%2DGR

πριν από τροφοδοσίες πεταλιών, ενισχυτών και υπολογιστών. Εγώ μεν ζω στο Βέλγιο που τα πράγματα στις τάσεις είναι καλύτερα από την (αγ)Ελλαδίτσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Εγώ έχω brownouts στο σπίτι, και τσίμπησα αυτό από το πλαίσιο

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=LE1200I

για πισι και τα σχετικά μουσικο/ηχητικά μου.

bloody_sunday είπε:
Sweet Spot με 7.5V;;;  :o  Υπάρχει τέτοιο μοντέλο;;

....
Όοοχι, εννοώ θα αφήσω το υπάρχον extra τροφοδοτικό.  :)

επαιζα και γω με τροφοδοσιες παλαιοτερα. το rat πχ πριν παρω το One spot το ειχα στα 4.5 και στα 6. γινοταν λιγο πιο gay, οπως ακριβως το ηθελα. τωρα αναγκαστικα, και επειδη δεν αντεχω αλλους μετασχηματιστες, το εβαλα στο one spot και επεστρεψε στα ονομαστικα του volt.  :D

bloody_sunday είπε:
Μερικά πετάλια κερδίζουν σε μπάσα, οutput, μειωμένο compression και ελαφρώς τονισμένο gain με μεγαλύτερη τάση αντί για το default των 9V (αρκεί να είναι φτιαγμένα να το αντέχουν - και δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που τα σχεδιάζουν να αντέχουν μέχρι και 18V σήμερα, πχ το Fulldrive που βλέπω πιο πάνω).
ακριβως... το "φιλμακι" που φαινεται πανω απο το FD-II εχει μεσα ενα charge pump που παιρνει 9 και δινει 18.

Ο ηχος του ειναι ασυγκριτως καλυτερος στη διπλασια ταση.

Kαι πού μπορούμε να το βρούμε αυτό το charge pump; Yποθέτω σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών; Kαι πώς το ζητάμε; Βγαίνουν και ειδικού τύπου ή τα απλά κάνουν μια χαρά, όπως πχ. RadioShack;

bloody_sunday είπε:
Kαι πού μπορούμε να το βρούμε αυτό το charge pump; Yποθέτω σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών; Kαι πώς το ζητάμε; Βγαίνουν και ειδικού τύπου ή τα απλά κάνουν μια χαρά, όπως πχ. RadioShack;
Μπα, λυπαμαι...

ειναι DIY κολπο, αλλα εχω σχεδιο αν θες.

παντως, για να μην μπαινεις στον κοπο αδικα με το Charge pump δοκιμασε να συνδεσεις δυο μπαταριες των 9V σε σειρα και δες αν σου αρεσει ο ηχος...

Η κατασκευη ειναι τραγικα απλη.

παλι, αν θελεις μπορω να σε βοηθησω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
παντως, χωρις το MAX1044 προκοπη δε βλεπεις...

τα αλλα τσιπακια που προτεινει βγαζουν θορυβο (ενα σφυριγματακι).

Το MAX1044 λογικα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, αλλα το εχει ο Banzai αν το θελετε.

Ναι, δύσκολα θα το βρεις εδώ στο ελλάντα, αλλά λογικά πρέπει να'ναι σχετικά φτηνό, όχι πάνω από 2-3 δολλάρια.

Είναι ακαδημαϊκή η συζήτηση? Τι το θέλετε αυτό το charge pump? Μια χάρα (και σχεδόν τζάμπα) τροφοδοτικά υπάρχουν σε ότι τάση θέλετε.  :)

γιατι με €2.68 + κατι ψιλα για τα υπολοιπα κανεις ενα εξτρα gadget και το βαζεις on demand.

Ασε που ειναι τοσο μικρο που χωραει παντου, ενω ενα τροφοδοτικο ειναι παντα καπως μεγαλουτσικο...

Όχι, ειλικρινά με ενδιαφέρει, εγκυκλοπαιδικά και μη. Πείτε μου σας παρακαλώ:

(α) Αυτή η charge pump τι κάνει ακριβώς; Από ότι καταλαβαίνω παίρνει τάση 9V και την διπλασιάζει; Πώς το καταφέρνει;

(β) Γιατί το σχέδιο νο. 2 που λίνκαρε ο Κώτσος θεωρείται εξτρίμ λύση;

(γ) Αν φτιάξουμε μια charge pump όπως στην φωτό του alderbody, μπορούμε με χειροτεχνίες να το τοποθετήσουμε στην κατάληξη ενός βύσματος πχ. του One Spot; Προφανώς μπορούμε αλλά η ερώτηση είναι: Τι επιπτώσεις θα'χει; Θα γίνουν διάφορα πατατράκ;

(δ) Τα 18V τροφοδοτικά που λέει το Xαριλατρόνιο (που'ναι πια κι αντμίν, μεγάλη η χάρη του, ο θεός να μου κόβει μέρες να του τις δίνει χρόνια κλπ κλπ) είναι balanced για τροφοδοσία πεταλιών; Πόσο φτηνά είναι και πού μπορεί να τα βρει κάποιος;

Πάντως, οι φανατικοί με τα πετάλια θα ξέρουν ότι και στο εσωτερικό μερικών υπάρχουν charge pumps όπου απαιτείται να φτάσει τάση 18V ξεκινώντας χάριν ευκολίας από απλή συνηθισμένη είσοδο 9V. Παραδείγματα το Fulltone Mini Deja Vibe και το ελληνικότατο Jam Retro Vibe.  ;)

bloody_sunday είπε:
...

Τα 18V τροφοδοτικά που λέει το Xαριλατρόνιο (που'ναι πια κι αντμίν, μεγάλη η χάρη του, ο θεός να μου κόβει μέρες να του τις δίνει χρόνια κλπ κλπ) είναι balanced για τροφοδοσία πεταλιών; Πόσο φτηνά είναι και πού μπορεί να τα βρει κάποιος;

...
Μα όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη (ξέρετε αυτά που έχουν και διακριτά εξαρτήματα)  έχουν πάσης φύσεως απλά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά.

Π.χ. δείτε τι φτιάχνει αυτός:

http://www.amarad.gr/view_cat.php?cat_id=3# (Αυτός έχει και ένα 18V. )

ή αυτός

http://www.tele.gr/html/158.HTM

Στο δεύτερο, παρατηρήστε το SPD-500/SPA-500 (Τέταρτο από το τέλος, στα 7.2 ευρώ ) 

Παρατηρήστε την "ανοχή" στη διακύμανση της τάσης εισόδου. 

Υπάρχουν δεκάδες κατασκευαστές...εγχώριοι και ασιάτες.

Εξακολουθώ να θεωρώ ότι κάτι απλό και δοκιμασμένο σαν το 1 spot μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν κάποιος θέλει να πειραματιστεί με τις τάσεις.... μάλλον κάποιο από αυτά τα ρυθμιζόμενα είναι αρκετό για ώρες "απόλαυσης"  :)

Τα κυκλώματα σαν το charge pump είναι χρήσιμα για τις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε τάση υψηλότερη από αυτή που δίνει η μπαταρία ... και δεν είμαστε δίπλα σε πρίζα... :)

bloody_sunday είπε:
Όχι, ειλικρινά με ενδιαφέρει, εγκυκλοπαιδικά και μη. Πείτε μου σας παρακαλώ:

(α) Αυτή η charge pump τι κάνει ακριβώς; Από ότι καταλαβαίνω παίρνει τάση 9V και την διπλασιάζει; Πώς το καταφέρνει;

(β) Γιατί το σχέδιο νο. 2 που λίνκαρε ο Κώτσος θεωρείται εξτρίμ λύση;

(γ) Αν φτιάξουμε μια charge pump όπως στην φωτό του alderbody, μπορούμε με χειροτεχνίες να το τοποθετήσουμε στην κατάληξη ενός βύσματος πχ. του One Spot; Προφανώς μπορούμε αλλά η ερώτηση είναι: Τι επιπτώσεις θα'χει; Θα γίνουν διάφορα πατατράκ;

(δ) Τα 18V τροφοδοτικά που λέει το Xαριλατρόνιο (που'ναι πια κι αντμίν, μεγάλη η χάρη του, ο θεός να μου κόβει μέρες να του τις δίνει χρόνια κλπ κλπ) είναι balanced για τροφοδοσία πεταλιών; Πόσο φτηνά είναι και πού μπορεί να τα βρει κάποιος;

Πάντως, οι φανατικοί με τα πετάλια θα ξέρουν ότι και στο εσωτερικό μερικών υπάρχουν charge pumps όπου απαιτείται να φτάσει τάση 18V ξεκινώντας χάριν ευκολίας από απλή συνηθισμένη είσοδο 9V. Παραδείγματα το Fulltone Mini Deja Vibe και το ελληνικότατο Jam Retro Vibe.  ;)
(α)Το τι κανει και πως το CP περιγραφεται στο link που υπαρχει παραπανω. Και ναι, παιρνει 9V και βγαζει 17,6 νομιζω, και αν θες παει και παραπανω, οσο προσθετεις "stages". Διαβασε και θα καταλαβεις.

(β)Το "extreme" κολλαει στο οτι πολυ λιγα πραματα δουλευουν με "συμμετρικη" τροφοδοσια (+9/-9), οποτε δεν μας "πιανει" και πολυ...

(γ)Δεν νομιζω οτι θα εχει το παραμικρο προβλημα το 1spot με το CP. Αλλωστε κι εγω απο τροφοδοτικο το "ταιζω"...

Αυτο απλα θελει μια ταση στην εισοδο για να την (σχεδον) διπλασιασει (ή πολλαπλασιασει).

Ναι, πολυς κοσμος βαζει CP μεσα σε πεταλια για να δουλευουν με 18V. Ειχα κανει κι εγω ενα Echo το οποιο δουλευει με 18 ενω παιρνει 9 απ' εξω.

Κατ'εμε, ειναι ενα απλο και χρησιμο "μαραφετι".

Αλλα οπως βολευεται κανεις...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back