Το πιο δροσερό είδος μουσικής κατά την άποψή σας είναι ...

ヤニス・ツィニエリス

John Tzinieris

Ενεργό μέλος
Πόντοι
233
Δεν γράφω από τώρα την άποψη μου για να μην προκαταλάβω κανέναν..

beach-sunset-i102003.jpg

per.jpg

Ας φανώ ο "σπασίκλας" και να το "σοβαρέψω" λιγάκι.

Καμμία μουσική η οποία ωθεί το σώμα σε κίνηση και χορό δεν μπορεί -εξ αντικειμένου- να θεωρηθεί "δροσερή".

Να προσφέρει χαρά και ξενοιασιά ναί, δροσιά όμως όχι.

Υπ' αυτή την έννοια, θα έλεγα πως κάθε μουσικό κομμάτι που μπορεί να μας απομονώσει απο καθημερινότητα, περιττές κινήσεις και οιουδήποτε τύπου ταραχή, θα μπορούσε να θεωρηθεί "δροσερό".

Πιθανόν ένας δίσκος του Vangelis η κάποιου έργου κλασσικής μουσικής να πετύχαινε κάτι τέτοιο.

Νομίζω ότι από μόνο του το ειδος δεν φερνει τη δροσιά. Εγώ ας πούμε έβαλα ρεγγε τωρα που μαι στη δουλειά και δεν μου λέει τπτ. Μόνο που δυναμώνει η επιθυμία μου για διακοπές. Αντιθέτως ένα ασχετο τραγούδι σε ένα μπιτσομπαρο με μαργαρίτες, μαγιό, γυαλί και ελεύθερο χρονο όλο και κάποια δροσιά παίρνει. Όχι ότι δεν έχω μουσικές προτιμησεις στα μπιτσομπαρο αλλά το πιάσατε το πνεύμα. Οι συνθήκες ενίοτε παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το τραγούδι. Και από την άλλη το τραγούδι δημιουργεί μέρος των συνθηκών. Αμπελοφιλοσοφιες λόγω βαρεμάρας..... :)))))) 

Εμένα η bossa nova μου φέρνει κατευθείαν καλοκαίρι, όποια εποχή και αν είναι, όπου και να βρίσκομαι..

Σίγουρα άμα το αναλύσουμε πολύ, είναι αποτέλεσμα συνειρμών, κλισέ, ταινιών που έχει δει ο καθένας, ταξιδιών, προσωπικών εικόνων κλπ.κλπ.

Γιατί να το αναλύσουμε τόσο πολύ όμως;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back