- Πόντοι
- 403
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Να ρωτήσω κάτι άλλο. Γιατί όλοι πάνε Ολλανδία? Ξέρω αρκετούς Έλληνες μουσικούς που πήγαν εκεί για να κάνουν καριέρα, σαν μουσικοί. Έχει κάτι συγκεκριμένο εκεί που μου διαφεύγει?
Η Ολλανδία έχει πολύ υψηλού επιπέδου κονσερβατόρια, πολύ ενεργές σκηνές διαφόρων ειδών (techno/house, jazz, indie rock/pop, κλπ), φανταστικά studio και ένα γενικότερο vibe που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, ειδικά αν είσαι πιτσιρικάς και θες να το ζήσεις συγκατοικώντας με άλλους 3-4 που έχουν έρθει κι αυτοί να ζήσουν το όνειρο.
Παρ'όλα αυτά, είναι ένα αδιανόητα ακριβό μέρος για να ζήσεις χωρίς συγκατοίκους, οπότε εγώ σε κάποιον που θέλει να βιοποριστεί ως μουσικός, δε θα το πρότεινα. Αν έκανες εδώ αυτό που κάνεις Ελλάδα (graphic design full time και μουσική on the side), τότε αλλάζει το πράγμα. Θα έβγαζες 3-4 φορές το μισθό που έχεις στην Ελλάδα και θα είχες πρόσβαση σε άλλες σκηνές και γνωριμίες.
Πιστεύω ότι σου έχουν δοθεί σοβαρές συμβουλές εδώ και θεωρώ πως δεν είναι καιροί για να πάρεις high risk/high reward αποφάσεις. Κράτα όσο μπορείς 1 πόδι σε κάθε βάρκα και ο χρόνος θα δείξει πώς να προχωρήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: