Πάντως κοίτα να δεις που όλοι μα όλοι έχουν γνώμη για τα πάντα.Και για το πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, πως είναι στη Γερμανία, πως στην Αμερικη, πως στη Μπανανία, πως στην Αγγλια, πως στην Αλάσκα.Ωραια.
(μιλάω τώρα καθαρά για θέμα παιδείας, οκ?...μη μπερδευομαστε)
Bluesbraker όταν με το καλό βγεις έξω, για μεταπτυχιακο κλπ, σου το υπογραφω, θα ντραπεις που πιστεψες έστω και για λίγο τις μπαρουφες που σου είπαν ορισμένοι και την εικόνα του κόσμου που σου έδωσαν.
Οσοι επιμένουν για την ανωτεροτητα του εισαγωγικου συστηματος των πανελληνιων και το επίπεδο του πανεπιστημιου μας, ας σκεφτουν τι διαολο φταει και ενω όλος ο κόσμος προοδεύει εμεις πάμε ανάποδα....εγώ λεω ότι είναι πρόβλημα παιδειας.Το ότι δε πληρωνουμε φόρους, το ότι παρκαρουμε οπου να ναι, το οτι αδιαφορουμε, το οτι δεν αγαπάμε αρκετα τη χώρα μας είναι προβλημα παιδειας.
Προτειναμε ορισμένες λύσεις και εσύ φίλε bluesbraker τις αντικρουεις με το επιχειρημα ότι δεν ταιριαζουν με την ελληνικη πραγματικότητα, τα ελληνικα δεδομένα.Μα αυτη την ΜΑΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δε προσπαθουμε να αλλάξουμε?Εχω χασει επεισόδια?Ψάχνουμε μια ''λύση'' που να μην αναστατώσει κανένα και να μην αλλάξει τίποτα? ??? Να τιν κάνουμε τι?Μου θυμίζει λίγο ''μεταρύθμιση αλα ΝΔ'', έτσι σε δουλεια να βρισκομαστε, να λέμε ότι κάτι κάνουμε.....
Υπάρχει πρόβλημα.Εχουμε πρόβλημα.
Πρώτο στάδιο στην επίλυση ενος προβλήματος είναι η κατανόηση του προβλήματος.Το να εθελοτυφλουμε και να λέμε ότι οι ταδε και οι δείνα είναι χειρότεροι απο εμας δε θα μας βγάλει πουθενα.Το να λέμε το τάδε δε θα πετύχει επειδή μπλα μπλα αντι να το δοκιμάζουμε δε θα μας βγάλει πουθενά.
υ.γ.
Οι πολιτικες συζητήσεις πέραν του ότι δεν έχουν θέση σε ένα φόρουμ όπως το noiz οδηγουν σε αποχωρήσεις και άλλα δυσάρεστα.Μήπως να τις αποφευγουμε?