Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Παραδοσιακά χωρίς.

IMG_20211123_150942.jpg

 
Εσεις ποιο τρωτε πρωτα? ντοματα ή πιπερια?


Εγώ από τότε που ανακάλυψα την γεμιστή μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης και γεμιστό κρεμμύδι, πραγματικά ξέχασα την ύπαρξη της ντομάτας...

(για να μην αναφερθώ τι γίνεται αν υπάρχουν γεμιστά αμπελόφυλλα και κολοκυθοανθοι.....)

Σήμερα παιδιά έφτιαξα γίγαντες, έβαλα μέσα το παρακάτω σύγκλινο και πραγματικά απογειώθηκε το φαγητό.

Για μένα δε πρέπει να λείπει το καπνιστό στοιχείο από αυτό το γεύμα.

IMG_20211123_164725.jpg

 
μένα δε πρέπει να λείπει το καπνιστό στοιχείο από αυτό το γεύμα.


Nα έχεις πάντα καπνιστή πάπρικα στο ντουλάπι  :)

Εγώ σήμερα παραδοσιακά..φάβα με....τονοσαλατα :)

16376801364043611558365648800399.jpg

 
για πες


Δεν έχω συγκεκριμένη συνταγή, το σταθερό είναι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι το οποίο το αφήνω 20 λεπτά μέσα σε 2 κουταλιές ξύδι και αλάτι, μετά βάζω ότι έχει στο....ψυγείο από λαχανικά, σήμερα είχα ραπανάκια και λαχανάκια Βρυξελλών από τα χτες :).

Μετά προσθέτω στα κρεμμύδια μουστάρδα, 1 κουταλια του γλυκού μαγιονεζα,σιρατσα,1,5 γεματη κουταλιά της σούπας γιαούρτι ,λίγη καπνιστή πάπρικα και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω.

Αδειάζω μετά δύο κονσέρβες τόνου σε νερό (τις στραγγίζω πρώτα) ,ελαιόλαδο, λεμόνι,λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά με το χέρι, φορώντας γάντι.

Πολύ σημαντικό να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες για να δεσουν οι γεύσεις. 

 
Μύδια με λιγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας που έχει μέσα και πιπεριές φλωρίνης, μελιτζάνα, φρέσκο βασιλικό (και καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά και τζίντζερ), σβησμένα με ούζο φυσικά.

Από πάνω θα προστεθεί τριμμένη παρμεζάνα.

20211123-220224.jpg


 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μύδια με λιγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας που έχει μέσα και πιπεριές φλωρίνης, μελιτζάνα, φρέσκο βασιλικό (και καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά και τζίντζερ), σβησμένα με ούζο φυσικά.

Από πάνω θα προστεθεί τριμμένη παρμεζάνα.



Κόλαση!

Δώσε ακριβείς αναλογίες υλικών, ζούλεψα!

 
Δεν έχω συγκεκριμένη συνταγή, το σταθερό είναι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι το οποίο το αφήνω 20 λεπτά μέσα σε 2 κουταλιές ξύδι και αλάτι, μετά βάζω ότι έχει στο....ψυγείο από λαχανικά, σήμερα είχα ραπανάκια και λαχανάκια Βρυξελλών από τα χτες :).

Μετά προσθέτω στα κρεμμύδια μουστάρδα, 1 κουταλια του γλυκού μαγιονεζα,σιρατσα,1,5 γεματη κουταλιά της σούπας γιαούρτι ,λίγη καπνιστή πάπρικα και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω.

Αδειάζω μετά δύο κονσέρβες τόνου σε νερό (τις στραγγίζω πρώτα) ,ελαιόλαδο, λεμόνι,λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά με το χέρι, φορώντας γάντι.

Πολύ σημαντικό να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες για να δεσουν οι γεύσεις. 


Που και να ειχες δηλαδη.....

 
Γρηγορη τονοσαλατα για lunch σημερα, γιατι ζηλεψα απο τη χτεσινη. Αν υπαρχει χρονος αργοτερα ή αυριο θα γινει μια σπανακοπιτα, με σπιτικο τυρι paneer/ricotta-ish γιατι ειχε τελειωσει η φετα στο μινιμαρκετ και εχω περιεργεια να δω πως θα βγει... IMG_20211124_125352_6[1].jpg

Ψαρονέφρι μανιτάρια αλά κρεμ
Το σερβιρεις πανω απο ταλιατελες με λιγο τριμμενο κεφαλοτυρι και ψιλοκομμενο μαιδανο - θανατος!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δώσε ακριβείς αναλογίες υλικών, ζούλεψα!


Εύκολο και γρήγορο είναι.

Ψιλοκόβεις ένα μεγάλο κρεμμύδι και σκόρδο και τα σωτάρεις σε μια ρηχή κατσαρόλα (πλακερό το λέω) ή βαθύ τηγάνι.

Προσθέτεις 1-2 πιπεριές φλωρίνης και μια μελιτζάνα όλα ψιλοκομμένα, καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι, και τα αφήνεις λίγο να μαραθούν.

Προσθέτεις μια μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ, ανακατεύεις να καεί λίγο ο πελτές, και συμπληρώνεις χυμό ντομάτας (φρέσκο ή συμπυκνωμένο) με λίγο νερό.

Σκεπάζεις και αφήνεις να δέσει η σάλτσα.

Μόλις έχει πιεί τα πολλά υγρά, πετάς μέσα μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, και ούζο (ένα ουζοπότηρο) και αφήνεις να εξατμιστεί.

Πετάς μέσα 600-700 γραμμάρια μύδια ψύχα (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα).

Τα μύδια δεν θέλουν πολύ, 4-5 λεπτά θέλουν, γι' αυτό τα βάζουμε στο τέλος.

Ενώ κάνεις αυτά, βράζεις ένα πακέτο λιγκουίνι σε άλλη κατσαρόλα, περίπου για 2/3 του χρόνου που γράφει η συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνεις λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας που βράζουν τα λιγκουίνι στο πλακερό με την σάλτσα και τα μύδια, και προσθέτεις τα λιγκουίνι από την κατσαρόλα κατ' ευθείαν μέσα στο πλακερό.

Λίγο ανακάτεμα, και σε λίγο πιάνεις παραμάσχαλα το μπουκάλι με το ούζο και το πίνεις, γιατί σου έχει σπάσει η μύτη περιμένοντας.

Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα, κάνεις τον σταυρό σου, ορμάς, και όποιον πάρει ο χάρος.

Ψαρονέφρι μανιτάρια αλά κρεμ


Ωραίος.

Κι εσύ ψάρι σαν τον ΣΦ σήμερα?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top