Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Το αρνακι φρικασε (και γενικα η χρηση του αυγολεμονου σε μαγειρευτα φαγητα) ειναι κατ'εμε ισως η επιτομη της Ελληνικης κουζινας, τι να λεμε τωρα. 

 
Ήρθα μια βόλτα απο το πατρικό μου για κανα ούζο και μου βγάζει για μεζέ ο πατέρας μου αυτό..

Ταραμοσαλάτα, σουπιά, καπαροσαλάτα, χταπόδι, καπνιστή πιπεριά κι αυγό.

"Έτσι, εκ του προχείρου" μου λέει.. τώρα είμαι μπαλκονάδα με ούζο και με συνοδεύει με τσίπουρο και μου διηγείται ιστορίες απο τον καιρό που τον είχαν κλείσει απομόνωση επι χούντας.

Καλό ΣουΚού σε όλους

1329.jpg

 
Και που να συνυπολογίσεις και τα τσίπουρα μέσα ....


Ε μα γι'αυτό ακριβώς ανάγεται σε ποίηση!

Σκέτη μάσα τι να τηνε κάνεις;

 
Ήρθα μια βόλτα απο το πατρικό μου για κανα ούζο και μου βγάζει για μεζέ ο πατέρας μου αυτό..

Ταραμοσαλάτα, σουπιά, καπαροσαλάτα, χταπόδι, καπνιστή πιπεριά κι αυγό.

"Έτσι, εκ του προχείρου" μου λέει.. τώρα είμαι μπαλκονάδα με ούζο και με συνοδεύει με τσίπουρο και μου διηγείται ιστορίες απο τον καιρό που τον είχαν κλείσει απομόνωση επι χούντας.

Καλό ΣουΚού σε όλους

Προβολή συνημμένου 30148
Εύγε στον Πατέρα.Μεγάλος μερακλής!

 
Εύγε στον Πατέρα.Μεγάλος μερακλής!
Και μη νομίσει κανείς οτι αυτά είναι ετοιματζίδικα. Μόνος του τα φτιάχνει όλα. Κάνει 17 διαφορετικές συνταγές με γαρίδες, μόνο αυτό σας λέω. Το 2011 ήμασταν στο παρατσακ να ανοίξουμε μεζεδοπωλείο, μέγα λάθος που δεν το ανοίξαμε..

 
Κασουλε αλλα βλαΧα ? εμπνευσης μου..

Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου...

Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες)

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

20211111_114638.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε


Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!!

Καιρό θέλω να φτιάξω ρεβύθια με χοιρινό αλλά ποτέ δε το πήρα απόφαση, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου απ'οτι φαίνεται :classic_biggrin:

υγ: 'γειά στα χέρια σου

 
Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!!


αμεσως!

Υλικα:

500 γραμμαρια ΚΑΛΑ ελληνικα ρεβυθια (χονδρα) 

1,5-2 κιλα χοιρινο (μπουτι,σπαλα,λαιμο ή αν ειμαστε μερακληδΑι παντσετα) σε μεριδες

2 μεγαλα καλα ελληνικα χωριατικα λουκανικα

3 καροτα,3 μεγαλα κρεμμυδια,σκορδο (βαρατε αλυπητα),τριμενο κολιανδρο,κιμινο,καπνιστη παπρικα,μπουκοβο (κατα βουληση),αλατι,πιπερι,θυμαρι ,δεντρολιβανο (λιγο),δαφνη (μπολικη οπως παντα στα ρεβυθια),ενα ζουμερο λεμονι, 1 κυβο λαχανικων,3 αντζουγιες,1 μεγαλη κουταλια πελτε

Εκτελεση:

Απο το βραδυ μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε νερο με μιση κουταλια αλατι

4 ωρες πριν το μαγειρεμα αλατιζουμε το χοιρινο και του προσθετουμε το πιπερι,την καπνιστη παπρικα,τον κολιανδρο,το κιμινο,το θυμαρι & το δεντρολιβανο κανοντας ενα καλο μασαζ...ετσι "παει μεχρι μεσα" το αλατι και τα μπαχαρικα.

Ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια και τα ριχνουμε σε μια κατσαρολα και αφου παρουν βραση τα βραζουμε για 15 λεπτα.

Τα σουρωνουμε σε ενα τρυπητο να φυγει η μπλιχλα και τα βαζουμε στην ακρη .

Καραμελωνουμε ΚΑΛΑ το κρεας σε μια ΜΕΓΑΛΗ κατσαρολα (για να μη κανουμε την κουζινα χαλια ενα καλο τιπ για σωταρισμα και καραμελωμα ειναι να ριχνουμε λιγο ελαιολαδο ΠΑΝΩ στο κρεας και να του κανουμε μασαζ αντι να ριχνουμε το λαδι στην κασταρολα και μετα το κρεας).  

Μολις καραμελωσει καλα το αφαιρουμε και το βαζουμε στην ακρη.

Στο ιδιο σκευος πεταμε μεσα το καροτο,το κρεμμυδι (ψιλοκομενα) ,λιγο αλατι, τη δαφνη,το θυμαρι και το δεντρολιβανο προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και τα καραμελωνουμε μολις καραμελωσουν πεταμε μεσα και το ψιλοκομμενο σκορδο,τις αντζουγιες και τον πελτε και τα φερνουμε μια γυρα (ο πελτες θελει ΠΑΝΤΑ σωταρισμα για να μη πικριζει και να παιρνει μια υπεροχη καπνιστη γευση) ,προσθετουμε και μια κουταλια ΜΕΛΙ ή ζαχαρη.

Σβύνουμε με λιγο τσιπουρο ή ουζο ή κονιακ ή κρασι. (εγω προσθετω και λιγη worcester  sauce)

Μετα ριχνουμε μεσα το κρεας,τα ρεβυθια , τα κομμενα λουκανικα τον κυβο και 1,5 λιτρο βραστο νερο.

Ανακατευουμε και μολις παρει βραση το σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε ΠΟΛΥ χαμηλη φωτια για 4-5 ωρες (ακομα καλυτερα αν εχουμε μεγαλη ΓΑΣΤΡΑ να το βαλουμε σε φουρνο στους 140 βαθμΟΙ).

Στο τελος προσθετουμε 1 ποτηρακι του κρασιου χυμο απο λεμονι .

καλη ορεξη!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κασουλε αλλα βλαΧα ? εμπνευσης μου..

Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου...

Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες)

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

Προβολή συνημμένου 30188
Δωσε συνταγή στο λαό!

 
Κασουλε αλλα βλαΧα ? εμπνευσης μου..

Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου...

Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες)

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

Προβολή συνημμένου 30188
Αφορισμός!

Κι εγώ, πήγα και πήρα γαύρο να φτιάξω ξυδάτο...

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top