Τι μουσική ακούτε τώρα;

Και εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι Rainbow από τους Deep Purple, και έχω στο μακρινό παρελθόν μελετήσει τις δισκογραφίες και των δυο. Το καλύτερο κομμάτι των  Deep Purple για εμένα βρίσκεται στο Come Taste the band και είναι το παρακάτω: (προφανώς δεν είμαι του κλασικού τους ρεπερτορίου)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν υπήρχε περίοδος που έκανε κάποιος κουμάντο, μην πιστεύεις τους γνωστούς κλασικούς μύθους. Οι DP ποτέ δεν ήταν "το γκρουπ του τάδε", παρά τις βλακείες που γράφονται κατά καιρούς από οπαδούς του ακατανόμαστου (όχι, όχι του Νταλάρα ρε...).

Επίσης, Όχι, οι συνθέσεις τους δεν ήταν αποκλειστική δουλειά του ακατανόμαστου, αυτός κι αν είναι μύθος, ένας μύθος που καταρρίφθηκε τουλάχιστον δύο φορές όταν χώρισαν τα τσανάκια τους (και είδαμε/ακούσαμε ποιοι έβγαζαν ποπροκάκια και ποιοι συνέχισαν να βγάζουν Hard Rock με κάτι μέζεα ΝΑ με το σύμπάθειο?).
Respectfully disagree.. Το έχει πει κι ο ίδιος ο Lord, άλλωστε, ότι ο RB ήταν η κινητήρια δύναμη των DP. Και μάλιστα αν δε μονοπωλούσε τόσο στις συνθέσεις πιστεύω ότι θα είχαν βγάλει πολύ καλύτερους - και περισσότερο πολυδιάστατους- δίσκους στην εποχή του reunion. Αυτό φάνηκε στο αριστουργηματικό Purpendicular που κυκλοφόρησαν μόλις έφυγε..  

Όσον αφορά τα ποπάκια που έγραφε ο RB στη μετα-Dio εποχή ήταν συνειδητή (και αρκετά ριψοκίνδυνη) επιλογή και το έκανε αρκετά επιτυχημένα. Δυστυχώς, όμως, για να το καταφέρει διέλυσε ένα από τα καλύτερα χαρντ ροκ  λαϊναπ έβερ... (αυτό του Rising)

Κ μετά άρχισε να κάνει κουμάντο ο Ρίτσι, κ διώξανε τον Έβανς γιατί θέλανε τον Γκιλαν κ τα screams του, κ μετά δε τον ήθελε κ έφερε Χιουζ κ Κοβερντεηλ , κ μετά τσαντιστηκε κ έφυγε κ έφτιαξε τους Ρεηνμποου με τον Ντιο στα φωνητικά κ τον έδιωξε κ έφερε Τέρνερ κ εφερε Μπονετ, κ μετά γύρισε Περπλ κ μετά έδιωξε ξανά Γκιλαν να φέρει κ εκεί Τέρνερ κ μετά ξαναφτιαξε τους Ρεηνμποου ώσπου βρήκε την Κάντις κ του τα κόψε όλα αυτά....

ΑΦΤΟ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΊΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

Το έχει πει κι ο ίδιος ο Lord, άλλωστε, ότι ο RB ήταν η κινητήρια δύναμη των DP.
Ο Blackmore πάλι είχε πει ότι χωρίς τον Lord, DP δεν θα υπήρχαν, και ότι ήταν η δύναμη που τους κρατούσε όλους μαζί. Ας αφήσουμε λοιπόν τις δηλώσεις των μελών και ας πάμε στην ουσία, η οποία είναι ότι το γκρουπ αυτό δεν ήταν κανενός. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, και μάλιστα όσοι πιστεύουν ότι ήταν "το γκρουπ του Blackmore" έχουν κατάμαυρα μεσάνυχτα. Αυτή τη βλακεία ως επί το πλείστον την πιστεύουν οι fans του Blackmore, οι οποίοι πιστεύουν επίσης ότι ήταν ο κύριος συνθέτης και άλλες μπαρούφες. Η πορεία του γκρουπ ως και σήμερα έχει δώσει τις απαντήσεις που πρέπει και σε αυτούς που πρέπει.

Το ότι συνειδητά έγραφε ποπροκ στους Rainbow δεν το αμφισβητεί κανείς, επιλογή του ήταν, κι αυτή του η επιλογή είχε ως αποτέλεσμα η μισή δισκογραφία τους να είναι μέτρια, μην πω κάτι χειρότερο. Μέτρια σε σύγκριση πάντα με τα υψηλά standards των DP.

Αρχαία ιστορία, ας πάμε παρακάτω.

ότι ήταν ο κύριος συνθέτης και άλλες μπαρούφες.
Από το In Rock και μετά ήταν ο κύριος συνθέτης και σε δεύτερο λόγο ο Glover. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Lord δεν ήταν τεράστιος μουσικός και δε διαμόρφωνε τον τελικό ήχο με τις παιξιματάρες του. Συμφωνώ ότι οι DP είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των κατα καιρούς μελών τους, αλλά αντικειμενικά όσο ήταν ο RB μέλος τους, εκείνος έκανε κουμάντο (για κακό τις περισσότερες φορές) και οι υπόλοιποι απλά ακολουθούσαν. Εδώ έπεισε εταιρεία και μανατζμεντ να βγάλουν το παρακάτω (αριστούργημα ή ανοσιούργημα?? ? ως DP

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δηλώσεις των μελών
Εγώ πάλι θα σταθώ σε μια κουβέντα που είχαμε (τον προηγούμενο αιώνα) με την Bron (την αείμνηστη κ. Gillan). Εκθείαζε τον Lord για τον χαρακτήρα του- "είναι ένας πραγματικός κύριος", τα ακριβή της λόγια. Τον Blackmore από την άλλη, όχι ότι δεν τον εκτιμούσε για αυτό που έδωσε στους DP, αλλά δεν μάσαγε τα λόγια της αναφορικά με τον "ιδιόμορφο" χαρακτήρα του.

Αφτά τα ολίγα διότι μου τα θυμίσατε. Ακολουθεί συγκλονιστικός John Lord- μαζί του οι "ήρωες" μου Neil Murray και Simon Philips.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γατάκια... Ακολουθεί blast from the past και το νου σας ρεμάλια... ? Θεωρείστε το σαν... DP σε καλοκαιρινές διακοπές ??

1 minute ago, Terry RoscoeBeck5 said:

Γατάκια... Ακολουθεί blast from the past και το νου σας ρεμάλια... ? Θεωρείστε το σαν... DP σε καλοκαιρινές διακοπές ??

Vana Barba likes this post

2 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Μέσα είσαι?

3 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Tερρυ, Μανος, Μιχαλης, Μαρκ... καλα μεχρι εδω

Ο αλλος που τραγουδαει ποιος ειναι? ?

Μέσα δεξιά... Που αλλού θα ήμουν άλλωστε ??
Αυτά είναι...?

image.gif

Αφτό το αγόρι το έκανε να ακούγεται τόσο εύκολο... Αλλά δεν είναι!!! Θεούλης ?

Χωρις να θελω να συνεχισω τις Μπλακμορομαχιες... ?

Αυτο το αριστουργημα θα επρεπε να το εχει τραγουδησει ο Κοβερντεηλ

Φωναρα ο Μπονετ απιστευτη, αλλα ειναι σαν να εχει γραφτει για τον αλλον

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back