Τι κινηματογραφική μουσική (soundtrack) ακούτε τώρα

Με αφορμή τα παραπάνω έργα με χορωδία θυμήθηκα το εξής.

Youth (2015) του μάστορα  Paolo Sorrentino (αυτός ο οποίος δημιούργησε το εμβληματικό La Grande Bellezza).

Το Youth ενώ πραγματεύεται τελείως γίηνα και ρεαλιστικά θέματα (άμεσα και εύστοχα) στο τέλος μου άφησε την αίσθηση μιας ταινίας στην οποία έχουν τοποθετηθεί με μαεστρία σουρεαλιστικά στοιχεία (όχι Bunuel κλπ, τόσο όσο).

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα θα έλεγα.

Το μουσικό κομμάτι που μου έκανε εντύπωση δεν ακούγεται πουθενά στην ταινία παρά στους τίτλους τέλους και σε αυτό το θέμα τους έβγαλα το καπέλο.

Ενώ βυθίστηκα πλήρως στην ταινία κατάφεραν και με κράτησαν στην αίθουσα μέχρι να τελειώσουν όλοι οι τίτλοι τέλους.

Με ωραίο διακριτικό τρόπο σου προτείνει ο σκηνοθέτης να πάρεις μια στιγμή και να σκεφτείς όσα είδες συνοδεία ενός αμιγώς μινιμαλιστικού έργου διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών (κάποιοι θα βαρεθείτε, μινιμαλισμός γαρ).

Μέσα στο ψάξιμο ήμουν τυχερός και ανακάλυψα μια εκδοχή με παρτιτούρα (και ένα αρκετά διακριτικό μετρονόμο στο background).

Tony Gatlif: σκηνοθέτης και σε πολλές ταινίες του και συνθέτης ταυτόχρονα.

Ταινίες ανθρώπινες γεμάτες συναίσθημα και συγκίνηση.

Vengo (2000)

Ένα κομμάτι από το soundtrack της ταινίας La Piscine (1969) του Jacques Deray της οποίας την μουσική έχει γράψει ο Michel Legrand.

Το αφιερώνο στον LK που ξέρω ότι του αρέσει πολύ η ταινία.

Όσοι δεν το έχετε ακούσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ κάντε αυτήν την χάρη στον εαυτό σας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φτηνά Τσιγάρα (2000) του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Αγαπημένη ταινία.

Πολύ μπροστά για την εποχή της και για τον τόπο που δημιουργήθηκε....

Απίστευτα ταιριαστό soundtrack με το όλο concept.

The Matrix (1999) από Wachowski bros. 

Το πιο κατάλληλο τραγούδι για να κλείσει αυτή η ρηξικέλευθη badass ταινία έπος. 

υγ: την είδα ξανά σήμερα στο village σινεμά στο mall (Αθηνα) και παίζει στη max screen dolby atmos για ακόμα μια εβδομάδα οποτε όσοι φαν, σπεύσατε!

Jocelyn Pook - Masked Ball απο το Eyes Wide Shut.Γι αυτό ο Stanley Kubrick δεν πήρε ποτέ όσκαρ.

Last edited:
46 minutes ago, MGs said:

+1

Τι έπος ρε @MGs κι αυτο, το είχα ξεχάσει τελείως. 

Να’σαι καλά που το θυμήθηκες! 

Ο Κιούμπρικ μπορεί να μη πήρε ποτε όσκαρ αλλά κέρδισε την αθανασία και μια θέση στην αιωνιότητα με αυτά που δημιούργησε. 

Κατι που πολλοί απ’τους “οσκαρικους” δε θα αποκτήσουν ποτέ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back