Τι χορδές;

χρησιμοποίησα ενα σετ pyramid επειτα απο τις συστασεις του superfunk. οι χορδες οντως είναι φανταστικές, όμως μετα από 2 εβδομάδες η αποδοση τους είναι πλεον μειωμενη. γι'αυτό back to elixir...

οι Webstrings ειναι D ADDARIO απλα σε αλλη πιο ¨απλη¨ συσκευασια.
έχουν τα ιδια χρώματα στα δαχτυλίδια με τις d'addario?

oχι,η D'Addario κατασκευαζει χορδες για τους περισσοτερους "κατασκευαστες" χορδων στις ΗΠΑ (καποια εποχη μαλιστα εφτιαχνε μεχρι & τις Ernie Ball!!) τα χρωματιστα balls & την αεροστεγη συσκευασια τα κραταει γαι το δικο της brand name.

Aυτη τη στιγμη μονο 4-5 string brands παραγονται σε εργοστασια που ανηκουν σε αυτες, ολες οι αλλες φτιαχνονται στα τεραστια εργοστασια της GHS & της D ADDARIO.

Παντως οι Rotosound κωλολενε, ειδικα στο μπασσο... Σπερνουν...
Εμ οταν τα λεω χρονιιααααααα εγω για τις εν λογω κατι ξερω και με κοροιδευαν μερικοι. Αχαχαχα. Ετσι μπραβο να τις χαιρεσαι φιλε. Rotosound εδω all the way. Δεν προσπαθω διαφημιση να κανω αλλα το καλο πραμα να λεγεται. Εγω τις δουλευω πολλα χρονια και παλια ηταν και δυσκολο να τις βρω (Παραγγελια απο Αγγλια απο την ιδια την Rotosound).  Τωρα με το internet εχω ησυχασει πια. Α και επισης ειναι handmade ετσι για να εχουμε να λεμε.

Εγω εδω και χρονια παιζω με Snake Oil και δεν ξαναπαιρνω αλλες χορδες!

Ειχα δοκμασει απ'ολες που κυκλοφορουν αλλα μολις επαιξα με τις SOB δεμ ξαναγυρισα πισω...

ριξτε μια ματια:

http://www.sobstrings.net/

Ο Dean κανει και custom sets κατοπιν συνεννοησεως. (με το αζημιωτο βεβαια...)

alderbody είπε:
Εγω εδω και χρονια παιζω με Snake Oil και δεν ξαναπαιρνω αλλες χορδες!

Ειχα δοκμασει απ'ολες που κυκλοφορουν αλλα μολις επαιξα με τις SOB δεμ ξαναγυρισα πισω...

ριξτε μια ματια:

http://www.sobstrings.net/
Γράφει στο site του: "Being particularly effective for any single-coil instrument, they are useful for the modern player who wants a warmer tone from any guitar."

Χμμμμ αυτό προσωπικά εμένα δεν μου ακούγεται πολύ καλό αυτό...

Δε θέλω warm tone....ΤΣΙΓΚΟ θέλω ....(κοινώς twang!!!) ;D

Καλα, αμα τις ακουσεις καμια φορα, τα ξαναλεμε...

Αντε ελα απο Θεσσαλονικη να δεις και τα πεταλια μου...  ;)

Εχει και τη modern formula που ειναι τσιγκος to the bone αν θες. (δεν τις εχω δοκιμασει, αλλα απ'οτι λενε στα forum και συγκρινω με τις δικες μου...)

Μαγκες ξερει κανεις ποιες είναι καλες και μαλακες χορδες?Εννοω να παίζονται εύκολα...και κυρίως για κάποιον που θελει να μαθει να παιζει κανα σολο!!

Οι Vinci που ανεφεραν πολλλοι, οτι είναι γυαλιστερες πληρουν τα παραπανω κριτηρια?

Και ειναι αρκετα καλες σε ποιοτητα απο οτι ειπαν αρκετοι?

Πολύ καλές, αν και πλέον παίζω μόνο με Elixir γιατί όλες οι υπόλοιπες μάρκες δε "φτουράνε" στον ιδρώτα μου...:(

efthimissef είπε:
Μαγκες ξερει κανεις ποιες είναι καλες και μαλακες χορδες?Εννοω να παίζονται εύκολα...και κυρίως για κάποιον που θελει να μαθει να παιζει κανα σολο!!

Οι Vinci που ανεφεραν πολλλοι, οτι είναι γυαλιστερες πληρουν τα παραπανω κριτηρια?
ολες οι χορδες καλες και μαλακες ειναι φτανει να ειναι σωστα σεταρισμενη η κιθαρα σου... ;)

γενικα οι πιο "μαλακες" ειναι οι pure nickel.

κανε ενα google για "guitar strings" για να μαθεις τα παντα για τα χαρακτηριστικα των διαφορων τυπων χορδων..

ρε σ superfunk νομιζω οτι o Hendrix φορουμε "βαριες" χορδες για αυτο ηταν κ ο λογο ςπου κουρδιζε ενα ημητονιο κατω(αλλα κ 1 τονο κατα καιρους)! επισης κ o Beck ειχε πει οτι φορεσε πιο μεγαλο νουμερο κιθαρες απο τοτε που βρεθηκε με τον Hendrix κ του ειπε ο δημητρης ¨καλα ρε τι χορδες ειναι αυτες?"  :P :)

on topic

τα νουμερα παιζουν απο 10αρες μεχρι 12αρες αναλογα την κιθαρα.

κ απο μαρκες  B-52 , Daddario

Ιστοριες της Χαλιμας..

ο Χεντριξ πιστοποιημενα χρησιμοποιουσε σε ολη τη διαρκεια της συντομης καριερας του το Fender Rock N Roll set (010,013,015,026,032,038) δηλ.ενα σημερινο hybrid set με 10αρες καντινια και ΟΧΤΑΡΕΣ τυλιχτες ;)

οι ελαφριες χορδες ειχαν μολις πρωτοβγει και ηταν πολυ της μοδας ;) το δε Fender Rock N Roll set ηταν αυτο που παρα πολλοι "ροκ" κιθαριστες της εποχης εκεινης χρησιμοποιουσαν (ειδικα αυτοι που τις επαιρναν τζαμπα)

καποια εποχη μαλιστα ο Hendrix διαφημιζε και τις....SQUIER strings (μια αποτυχημενη προσπαθεια της Fender να μετονομασει τις χορδες της,απο εκει πηραν και το ονομα τους οι Squier...) 

http://www.musicplayer.com/article/the-gear-jimi/Mar-05/4046

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
elavd είπε:
Πολύ καλές, αν και πλέον παίζω μόνο με Elixir γιατί όλες οι υπόλοιπες μάρκες δε "φτουράνε" στον ιδρώτα μου...:(
Mια απο τα ίδια...και άμα σκεφτεις ότι χορδές αλλάζω κάθε (μη πνιγειτε,λόγω χρόνου) 2 μήνες,παίζω σύνολο...ε...6 βδομάδες το χρόνο με καλες χορδές και το υπόλοιπο με σάπιες.Οπότε elixir μπας και αντεξουν κανα μηνα το πολύ.

bluezlick είπε:
on topic

τα νουμερα παιζουν απο 10αρες μεχρι 12αρες αναλογα την κιθαρα.

κ απο μαρκες  B-52 , Daddario
Υπάρχουν και 13άρες. Τις φοράνε 3 κολλητοί μου στις κιθάρες τους**

** Καλά γράψε άκυρο! Νόμιζα ότι μίλαγες γενικώς και όχι για το τι βάζεις εσύ!  :o

Δεν ξαναασχολούμε και βιοχημικά για πάνω από 3 ώρες σερί, με χαλάει!  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back