Τι χορδές χρησιμοποιείτε (ηλεκτρική κιθάρα)?

Τι gauge?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    74
Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κλίμακα της κιθάρας (scale) δηλαδή η απόσταση από το nut μεχρι τη γέφυρα. Η tele έχει 25,5 inches, το σκάφος που έχεις αν έχει μικρότερο scale length από τη tele τότε θα κάνει τα καντίνια να είναι πιο χαλαρά. 
Με βάση αυτό που λες αν είναι μικρότερο από 25,5 inches θα προτιμήσω 11αρες. Δεν το ξερα. Ψάχνω τον κατάλληλο συνδυασμό πέρα από τον ήχο κ στην αίσθηση. Ακόμα και στην τελε με 11αρες νοιώθω καλύτερα στα χέρια, αλλά παλεύονται κ οι δεκαρες

Σε ελεχτρική κιθάρα 10 46 ή 10 52, εδώ και χρόνια λόγω κάποιον δερματικών μόνο pro steel. Τωρα βέβαια έχει κάπως υποχωρήσει το θέμα, θα δοκιμάσω να ξαναγυρίσω στο νικελ γιατι με εχει φαει η πριμίλα. Ή και flat chromes 11.

Στην ακουστική 12 ή 13. 

Σε μια σάμικ lp που εχω πεταμένη στην άκρη κατι φλατ 12άρες από τότε που έπαιζε ο Τσιαντάκης. Ακόμη κράτανε γερά, δεν θελουν αλλαγή.?

GHS 9-42.Απο όσες έχω δοκιμάσει είναι οι καλύτερες καθώς δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή.

Ειχα δοκιμάσει και κάτι κινεζικές με 1.20 το σετ απο AliExpress πολύ καλές αλλά πολύ σκληρές.

Για Drop G (7χορδη) μου αρέσουν αρκετά οι D'Αddario NYXL 11-64.

Την επόμενη φορά μάλλον θα πάω Drop A, ή Drop Ab με τις ίδιες σε 10-58. Έχω δοκιμάσει τις Ernie Ball 11-58 αλλά παραήταν σκληρές.

To βασικό μου σετ είναι 11-48 Ernieball Power Slinky. Προτιμώ το Eb κούρδισμα αλλά παίζω συνήθως είτε E standard, είτε πιο σπάνια D standard.

Για πιο jazz ηχους στην Tele, βάζω D Addario 12-54.

Ernie Ball hybrid, συνήθως τις super slinky καμία φορά τις cobalt και πιο σπάνια τις paradigm

Του 2006 στη Strat - του 2012 στην SG - του 2019 στην LP - όλες μαμίσιες 

Δικός μου είσαι εσύ.

Έμαθα πρόσφατα ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο τις χορδές, χωρίς να αλλάξεις και την κιθάρα.

Δικός μου είσαι εσύ.

Έμαθα πρόσφατα ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο τις χορδές, χωρίς να αλλάξεις και την κιθάρα.

Ναι, αλλά έτσι χάνει τη μισή αξία η κιθάρα, διότι της βάζεις χέρι...

Ναι, αλλά έτσι χάνει τη μισή αξία η κιθάρα, διότι της βάζεις χέρι...

Να, αυτά σκέφτομαι κι εγώ και δεν αλλάζω χορδές ....

Αλλά .... αν δεν της βάλεις χέρι πώς θα παίξεις?

Με τα μάτια?

Εδω κ καποιες μερες επανηλθα στην... κανονικοτητα.

Ξεφορτωθηκα το (αποτυχημενο κ αποκαρδιωτικο ? για εμενα) πειραμα των 10-38 κ εβαλα πανω στη στρατ ενα balanced set 9-40 D'addario NYXL

https://www.thomann.de/gr/daddario_nyxl0940bt.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjwsp6pBhCfARIsAD3GZuYtTGgMpFogRg7F4vw9b5Cx2AaN-esecuxDr6QZFphq1X_R5zGtSwsaAkPjEALw_wcB

Το σετ ειναι απιστευτο σε στρατ. Εχει τη balanced αισθηση που ηθελα απο το 10-38 στα καντινια, αλλα οι τυλιχτες ειναι... κανονικες! Ειναι ακριβο μεν, πολυ νωρις δε για να πω αν εχουν την αντοχη στο χρονο κ κρατανε τη φρεσκαδουρα παραπανω (γι'αυτο υποτιθεται το πληρωνεις παραπανω αυτο το σετ). Απο αισθηση ομως ειναι σουπερ. Ειναι οτι φανταζομουν οτι θα ειναι οι 10-38 αλλα οι μπασες του με απογοητευσαν. 

Ειναι οτι φανταζομουν οτι θα ειναι οι 10-38 αλλα οι μπασες του με απογοητευσαν. 

Γιατί; Αφού οι μπάρες του 09 balanced ,με εξαίρεση την μι, είναι λεπτότερες....

Γιατί; Αφού οι μπάρες του 09 balanced ,με εξαίρεση την μι, είναι λεπτότερες....
Μου αρεσαν πολυ (οι 10-38) σε σχεδον καθαρουν ηχους (λιγο πιο κατω απο edge of breakup να το πω) μεχρι crunch.

Εκει παιζαν... φοβερη μπαλα ?

Στα εντελως καθαρα κ στα hi gain (δεν εννοω σημερινο hi gain, αλλα 70's κ 80's) δεν ειχαν αυτο που ηθελα κ ειχα συνηθισει να περιμενω.

Ουτως ή αλλως οι NYXL balanced ειναι πολυ κοντα στα καντινια (μονο που ειναι 9αρα αντι για 10αρα η ΜΙ) 

Στις μπασες υπαρχει διαφορα που το κανει πιο καταλληλο το σετ γι'αυτο που ηθελα

Απλα το αναφερω για καποιον που δοκιμασει το 10-38 κ δεν του κανει για παρομοιους λογους, να εχει στο νου του κ τις NYXL balanced, που ειναι ιδιας νοοτροπιας στα καντινια, αλλα  πιο προβλεπομενο σετ στα μπασα 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πω την μαυρη αλήθεια, ούτε και εγώ κατάλαβα το θέμα σου Μπίλ.

009 - 012 - 015 - 022 - 030 - 040

010 - 013 - 015 - 026 - 032 - 038

Να υποθέσω οτι οι Νταντ είναι hexcore?

Mήπως αυτό σε χάλαγε στις μπάσες γιατί εκτός και αν εχω χάσει επισόδεια οι 10-38 GHS (αν δοκιμασες αυτές) είναι roundcore?

Γιατί απο τις διατομές μόνο δεν κάνει compute το θέμα...

ΥΓ: το hexcore/roundcore το αναφέρω γιατι νομιζω οτι εχω γραψει εδω περα μεσα οτι προτιμω τις roundcore καθαρά σαν αισθηση...χαλαρά ομως προτιμώ τις hexcore σε ήχο...τουλαχιστον όταν κάποτε τις ειχα βάλει "διπλα-διπλα".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρωτα απ'ολα να πω πως το γιατι δεν το γνωριζω.

Ισως εχει να κανει με το σετ 10-38 που δοκιμασα κ ηταν απογοητευτικο (θε θυμαμαι ποιο ηταν) το ειχα ξαναναφερει κ ο Superfunk μου ειπε πως δεν ειναι το καταλληλοτερο (κ μου προτεινε καποιο αλλο)

Ισως εχει να κανει με τη ΜΙ μπαση. Το 38 παραηταν λεπτο για τα γουστα μου. Κ το 40αρι ειναι λιγακι. 

Ο ηχος ομως του ολου σετ ειναι διαφορετικος. Ισως μ'αρεσει ο ηχος των NYXL περισσοτερο.

Θα δειξει. Στην επομενη αλλαγη θα ψαξω μηπως μπορω να φτιαξω καπου hybrid set NYXL

Οπως ειναι δηλ το 9-42 με μοναδικη αλλαγη τη ΣΟΛ (ισω κ ΣΙ) σε 12 κ 15 

Ισως εχει να κανει με τη ΜΙ μπαση.

:classic_biggrin:

MI-MI-Σ Μπάσης

IMG_2663.jpg

Αν και στις κιθάρες με standard κούρδισμα έχω 010-046 και μάρκα ότι κάτσει (δεν τις αφήνω πάνω απο 2 βδομάδες) στις κιθάρες με open κουρδίσματα έχω 13άρες με το action στα 4-5 χιλιοστά και τις αφήνω πολύ καιρό... ιδανικά βάζω και flat αλλά ότι βρώ διαθέσιμο γιατι είναι λίγο δυσκολα εμπορικά κινησιμο gauge.

Νομιζω ότι ηταν Fender (το οποιο ειναι D'addario hex core).
Δε θυμαμαι.

Αν ηταν θεμα ηχου μονο θα το εψαχνα λιγο παραπανω να βρω πιο καταλληλες 10-38

Ειναι ομως θεμα κ αισθησης.

Τα συμπερασματα που ηταν να βγουν βγηκαν.

Οποτε ή βρισκω καποιο μαγαζι που να πουλαει μεμονομενες NYXL να τις φτιαξω οπως ακριβως θελω ή παω στο 9-42 (NYXL) την επομενη φορα. Αν κ οπως ειπα κ  το balanced NYXL το βρισκω σουπερ (θα ηθελα λιγο πιο χοντρη τη ΜΙ κ ΛΑ) αλλα δεν ειναι ψοφιες σε πιο drone hard rock riff κ ανεβασμενο γκεην. (η μαλλον να το πω σωστα εχουν λιγο παραπανω ογκο γιατι αυτο ελειπε απο τη ΜΙ του 10-38 ηχητικα)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
171
Εμφανίσεις
44K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back