Τι ΔΕΝ μου αρέσει στην πεταλιέρα μου!

WilliamSats είπε:
Όταν άλλαξα λάμπα στη δικιά μου, ο ήχος άλλαξε εντελώς και έπρεπε να να φτιάξω απ'την αρχή όλα τα preset μου.

Άρα αν αλλάζει έτσι από λάμπα σε λάμπα, φαντάσου τι θα γινόταν αν από λάμπα είχε κύκλωμα τρανζίστορ. ;)
όπως λέω και παραπάνω, ειμαι απο αυτους που δεν ακουνε ;D

εγώ όσες φορές έχω αλλάξει λάμπες σε λαμπάτους ενισχυτές, δεν έχω πάρει πρέφα ;D ;D

αφου το δοκίμασες και λές οτι άκουσες τη διαφορά, εγώ σε εμπιστεύομαι.

όπως και ναχει, απο προσομοιώσεις σκίζει... μάκάρι να έσκιζε και στα άλλα φρουφρου που μαρεσουν εμένα!

IraklisZS είπε:
...Η λάμπα νομίζω πως βρίσκεται εκεί απλά για να "σφραγίσει" με το mojo της την αναμενομενη ποιοτητα των προσομοιώσεων. Νομίζω πως σαν στοιχειο λειτουργεί σε ένα εύρος που και υλοποίηση με τρανζίστορ να είχες δε θα έκανε διαφορά. ΝΟΜΙΖΩ, έτσι? μπορεί να κανω και λάθος σ'αυτο.

...
Δεν ξέρω αν είναι σκέτο mojo. Αν θυμάμαι καλά, το nova system της TC έχει ένα αναλογικό gain stage με τρανζίστορ. Η λογική είναι παρόμοια πάντως: Μοντελοποιούν τα εφφέ και βάζουν "αληθινό" clipping από αναλογικό στοιχείο. Αν βέβαια τα κυκλώματα αυτά τα οδηγήσεις μέχρι την παραμόρφωση... διαφορετικά είναι.... και διαφορετικά θα ακουστούν.  :)  (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι με τόσο software πριν/μετά δεν μπορείς να τα κάνεις να μοιάζουν και λίγο....)

Και στη μια περίπτωση και στην άλλη, μου φαίνεται απίθανο να έχουν στη διάθεσή τους μια αναλογική παραμόρφωση και να την... αγνοούν  ;D Επομένως... μάλλον κάτι συνεισφέρουν στον τελικό ήχο.  ;)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Αυτό εννοείται... απλά λίγοι το γνωρίζουν και ακόμα πιό λίγοι το εφαρμόζουν.

Γι'αυτό και σου το είπα.

Όσο γιά το live, αν θες φυσικά, δεν είναι κακό να έχεις ένα εξωτερικό DAC  8)
Μανώλη...εχεις κατι να προτινεις για ενα compact εξωτερικό DAC για live χρήση...??

alexi είπε:
Μανώλη...εχεις κατι να προτινεις για ενα compact εξωτερικό DAC για live χρήση...??
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάς από APOGEE και κατεβαίνεις οικονομικά - ποιοτικά μέχρι BEHRINGER. Ανάλογα ακούς, κοιτάζεις την τσέπη σου κι αποφασίζεις.

Ίσως σου προτείνουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ κάτι σχετικά καλό και οικονομικό.

ως παλιος κατοχος tonelab le .....και αφου ειχα δοκιμασει την se μπορω να πω οτι η se μου φανηκε καλυτερη στο αυτι.......(μπορει να ειναι και ψευδαισθηση)...σε καποια πραγματα ητανε πολυ καλη ...

p.s εναν συνδιασμο δεν μπορουν να βγαλουν?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάς από APOGEE και κατεβαίνεις οικονομικά - ποιοτικά μέχρι BEHRINGER. Ανάλογα ακούς, κοιτάζεις την τσέπη σου κι αποφασίζεις.

Ίσως σου προτείνουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ κάτι σχετικά καλό και οικονομικό.
Πιστευεις οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απ το DA conversion της πεταλιερας?? με αλλα λόγια αξιζει να ψαχτω??

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δοκίμασε και θα δεις.
Αυτο ρωταω...αξιζει να το δεις? ή αξιζει να το ζεις??  ;D

Πάρτε το απόφαση η καλύτερη όλων των εποχών είναι η zoom που έχει δυο λυχνιες και για προενισχυση και για τελική...μου χα χα χα.μήπως ακουγομαι λίγο επιρρεασμενος ;

Δεν μου αρέσει που στην Tonelab SE δεν έχει καθολικό tap tempo καθώς και ότι δεν μπορώ να συνδυάσω δυο εφέ ίδιου τύπου ταυτόχρονα (πχ 2 διαφορετικά delay ή flanger με chorus) ή δυο καμπίνες.

Επίσης θα ήθελα το κουρδιστήρι της να ήταν λίίίίγο πιο ακριβές.

Κατά τ' άλλα... είναι άψογη!  ;D

Βρήκα τι δεν μου αρέσει στο G3.

Δε μου αρέσει που δεν έχει έναν... TigerSHARC στα 450MHz, και τη δυνατότητα να τρέχει 10 εφφέ μαζί. Γιατί στην ισχύ του επεξεργαστή... τσιγκουνεύτηκαν οι μάγκες. Χαλάλι, ας περιμένουμε την G9.  ;D ;D

Εχω την ΗD 300. Μου αρέσουν για πρώτη φορά οι προσωμειωσεις ενισχυτων σε πεταλιερα. Δεν μου αρέσει που δεν απενεργοποιούνται οι καμπίνες. Που δεν μπορείς  να συνδυάσεις όλα τα εφέ μεταξύ τους , που δεν έχει εργονομικο κουμπί μάστερ βολιουμ , που έχει υπερβολικά πολλές και άχρηστες παράμετροποιησεις , που όλα τα εφέ στην εργοστασιακή του μορφή είναι εντελώς αρηθμυστα , που δεν έχει βολιουμ το λάιν in , που ο ήχος του λάιν in δεν περνάει στο usb , που έχει τόσο μικρή οθόνη , που θα μπορούσε το eq της να είναι λίγο πιο ευαίσθητο. 

aris 17561 είπε:
Εχω την ΗD 300. Μου αρέσουν για πρώτη φορά οι προσωμειωσεις ενισχυτων σε πεταλιερα. Δεν μου αρέσει που δεν απενεργοποιούνται οι καμπίνες. Που δεν μπορείς  να συνδυάσεις όλα τα εφέ μεταξύ τους , που δεν έχει εργονομικο κουμπί μάστερ βολιουμ , που έχει υπερβολικά πολλές και άχρηστες παράμετροποιησεις , που όλα τα εφέ στην εργοστασιακή του μορφή είναι εντελώς αρηθμυστα , που δεν έχει βολιουμ το λάιν in , που ο ήχος του λάιν in δεν περνάει στο usb , που έχει τόσο μικρή οθόνη , που θα μπορούσε το eq της να είναι λίγο πιο ευαίσθητο. 
και τοτε γιατι την πηρες ? ??? ??? εσενα δεν σου αρεσει σχεδον τιποτα απο αυτην

messalion είπε:
και τοτε γιατι την πηρες ? ??? ???
τον παρασύρανε κάτι παλιόπαιδα από κάποιο Νoiz...και όπως και για τις υπόλοιπες αγορές που έκανε...

marathon είπε:
τον παρασύρανε κάτι παλιόπαιδα από κάποιο Νoiz...και όπως και για τις υπόλοιπες αγορές που έκανε...
ναι αλλα ητανε και ολη μαυρη...κατι που πιστευω ειναι σημαντικο εαν παιζεις τετοια μουσικη....

Το μόνο που μου άρεσε ήταν οι προσωμειωσεις. Κατά τα αλλά έχει τραγικές ελλείψεις... Η rp500 επί παραδείγματι είναι κατά πολύ πιο ολοκληρωμένη... Ας ελπίσουμε ότι ορισμένα από τα παραπάνω θα βελτιωθούν με κανένα νέο φίρμγουιρ

aris 17561 είπε:
does not compute

κατεχω την tonelab st μεταχειρησμενη και την βαζω σε ενισχυτη vox vight train....η πεταλιερα ειναι ευχρησστη και για τα λευτα τησ αξιζει...ΑΛΛΑ.... τα καθαρα του ενισχυτη τα υποβιβαζει αρκετα....τα διστορτιον οσο καλλα και να ειναι δεν συγρινονται με καποιου καλου πεταλιου στη ζωντανια και ευκρηνεια ηχου...δεν χερω για τισ αλλες τονελαβ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back