Τι ΔΕΝ μου αρέσει στην πεταλιέρα μου!

Η zoom ειναι η δευτερη πεταλιερα που παιζω,και η πρωτη που κατεχω!την αγαπαω πολυ αλλα 2 πραγματα με ενοχλουν.Δεν εχω καταφερει να βγαλω εναν καλο ακουστικο ηχο,καθως εχει μονο μια προσομοιωση ακουστικης κι8αρας(ολα τα υπολοιπα ειναι απλα clean electric),και το δευτερο ειναι οτι εξακολουθει να με μπερδευει αρκετα το συστημα με τις ρυθμιζομενες λαμπες τις.δεν καταλαβαινω μεγαλη διαφορα οταν αλλαζω τις ρυθμισεις τις...

Α και κατι αλλο,δεν εχει μετρονομο!

Ειμαι κατοχος μιασ boss gt 6 με ενοχλουν το οτι ανεβαζεις πολυ το gain to  distortion δεν παλευεται (βεβαια βρεθηκε λυση γιατι χρησιμοποιω external distortion στη λουπα της )

Aλλο που ενοχλησε ηταν οτι για την αλλαγη σε 4 button που κολουσαν λιγο εδωσα 95e wtf!!!

Ειναι και αρκετα βαρια και ογκωδες.

ναι αλλα αυτο ειναι καλο γτ δεν ειναι σα παιχνιδακι να παθαινει κατι με το παραμικρο.

εχει λιγες εβδομαδες που πηρα την gt-8 ειναι πραγματικα πεταλιερα που μπορεις να βγαλεις οτι πειραματικους ηχους γουσταρεις...μπορεις να κανεις ΤΑ Π-Α-Ν-Τ-Α.

ολα ρυθμιζονται και ολα διορθωνονται.

η πεταλιερα ειναι σα τανκς,ενα γινει πυρηνικη καταστροφη θα επιζησουν οι κατσαριδες και η πεταλιερα μου(οκ τα παραλεω ;D)

μπορεις να περασεις ετοιμους ηχους οποιανου κιθαριστα γουσταρεις για το οποιο συγκεκριμενο τραγουδι γουσταρεις απο ετοιμα patches(ηχους) που εχει στο ιντερνετ και τα περνας με καλωδιο midi,επισης εχει στερεο ηχο που θα παθεις την πλακα σου αν το ακουσεις...

αυτα και αλλα πολλα οσο περναει ο καιρος και ανακαλυπτω πραματα ;)

α ξεχασα!

αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι θελει πολυ ωρα για να δημιουργησεις εναν ηχο αλλα το βλεπω σαν μια προκληση για μενα.

νιωθω σαν τον nerd των πεταλιερων ;D.

παιζω με Tonelab LE και ΔΕΝ μου αρεσει που δεν εχει Loop!!

Tonewise  τα σπαει , δεν το συζητω

Παιζω εδω και κανα χρονο με ΤoneLab ST  και αυτο που δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ ειναι το expression pedal... οταν για παραδειγμα βαζω wah wah παρολο που οταν το χρησιμοποιω ειναι μια χαρα οταν δεν το χρησιμοποιω πρεπει να εχω φτιαξει ενα σχεδον ιδιο προγραμμα χωρις wah wah και να αλλαζω καναλι για να παιζω με τον ιδιο ηχο και χροια αλλα χωρις wah wah.... και ο συνδιασμος καποιων εφε ειναι αδυνατος.... αυταααα.... (το ξερω οτι ειναι θεμα απο περσι αλλα απαντω για υποψηφιους αγοραστες πεταλιερας να ξερουν....  :P )

BOSS GT-10. Εξαιρετικά εφέ, πολλές δυνατότητες συνδυασμών, ικανοποιητικά distortions, καλό overdrive, δυνατότητα επιλογής τύπου εξόδου (stack/combo/headphones/line).

Κατά: Πολύ (μα πολύ) διάβασμα. Μα πάρα πολύ.
εχει ενα intreface και τα γλειτωνεις αυτα ολα

http://fxfloorboard.sourceforge.net/info.php?model=gt-10

Εγω ειμαι κάτοχος μιας GT-8 και μπορώ να πω ότι αν και ειναι οντως πολύ  δύσκολη πεταλιέρα, αν καποιος αφιερώσει λιγο χρονο στο να την κατανοήσει μπορεί να βγάλει ΕΠΙΚΟΥΣ ήχους.

Στιβαρη κατασκευη, αξιόπιστη, και παρα παρα πολλες παράμετροι για να φτάσεις στις λεπτομέρειες του ήχου σου.

Ηχητικα, σε μεγάλους stack ενισχυτές κουμπώνεις οχι στο input, αλλα στο return, κανεις bypass τα controls του ενισχυτη, και εχεις τον ηχο σου οπως το εφτιαξες ακριβώς σπίτι σου. Τον πρώτο καιρο κουμπωνα στα input και ο ηχος ηταν χαλια πάντα. Οταν καταλαβα οτι πρεπει να την συνδεεις στο return, καταλαβα οτι δεν υπαρχει γυρισμος.

για σας παιδια.να ρωτησω κατι ασχετο.η λαμπα προενισχυσης που εχουν οι vox ειναι αληθινες  ως προς την λειτουργεια τους ή μουφα?το λεω γιατι ειδα μια να την φωτiζει ενα led.

Δεν ειναι λαμπα προενισχυσης ΤΕΛΙΚΗ ειναι,δουλευει σε χαμηλα βολτ (για αυτο και δεν αναβει) αλλα δουλεια κανει (και μαλιστα κανει και το καλυτερο buffering που εχω ακουσει ποτε μου)

Superfunk είπε:
Δεν ειναι λαμπα προενισχυσης ΤΕΛΙΚΗ ειναι,δουλευει σε χαμηλα βολτ (για αυτο και δεν αναβει) αλλα δουλεια κανει (και μαλιστα κανει και το καλυτερο buffering που εχω ακουσει ποτε μου)
ευχαριστω για την πληροφορια.

Δεν μου αρέσει που ενώ έχω την GT-8 δεν μπορώ να βγάλω αυτούς τους ήχους...

Άμα βέβαια δεν το έχεις ψάξει και παίζεις ή ''πειράζεις'' μόνο τους default ήχους που έχει τί περιμένεις.... ::)

Behringer Χ-VAMP

Από το preset 3 αν θες να πας στο 50 πρεπει να το πατήσεις 47 φορές!

Και τώρα τελευταια δεν κράταει μνήμη.

Γεια σε ολους!

Τον τελευταιο χρόνο...εκανα τον κυκλο σε φαση εφε...

Για αρκετα χρόνια...ειχα την boss gt-8...που ηταν πολυ ψηφιακουρα ρε παιδι μου...και εκανες και ενα χρονο να μαθεις πως φτιαχνεις εναν ηχο....μετα ειπα...ωππ...θελω ποιοτητα...και καταφερα με τα χιλλια ζορια να παρω μια Vox SE...ποιοτητα ρε παιδι μου...λαμπα...βεβαια καλη η ποιοτητα αλλα μετα πολυ βαρια για ενα απλο κουβαλημα...και γιατι? για ενα "καλο" delay? αντε και ενα chorus? ...ε οχι...κατι πρεπει να γινει ειπα...οποτε πηγα και πηρα ενα ehx hazarai...και ενα Muff...το hazarai ομως...για live δεν κανει...γιατι γιαυτα που θελω θελω 3 hazarai...

Οποτε σήμερα ανταλλαξα...το hazarai και το muff...με την boss gt-8...και τελικα ΑΦΤΟ ΙΝΕ...

Line 6 POD HD300

Κατά:

Δεν μπορείς να συνδυάσεις συγκεκριμένα εφέ μεταξύ τους.

έχει μόνο ένα chorus εφέ (πολύ καλο όμως.)

δέν έχει αφοσοιωμένα pedals για bank up down. (υπαρχουν στις HD400 HD500)

σε κάποιες εξομοιώσεις ενισχυτών το Volume σε χρήση "Live" δεν ανταποκρίνεται εξ ίσου όταν παίζεις σε "Studio" mode με αποτέλεσμα ήχους που έχω ρυθμίσει στο σπίτι και έχουν ίδιες στάθμες μεταξύ τους σε "Live" mode άλλος είναι πιο ψηλά και άλλος πιο χαμηλα!

Υπέρ:

Εξομοιώσεις Ενισχυτών πολύ καλοί και για studio kai live χρήση.

Delay, Wah, Reverbs, Phaser ικανοποιητικά.

Looper.

Γερή κατασκευή.

Δυνατότητα να συνδέσεις το ένα output στον ενισχυτή με τις ρυθμίσεις για "Live" χρήση και το άλλο output στην κονσόλα με τις ρυθμίσεις για "Studio"!Πολύ βολικό δεν χρειάζεται να βάζω μικρόφωνο στον ενισχυτή πιά στα live!

Πολύ καλή υποστήριξη μέσω του site της Line 6 (Forums, Updates).

Ελπίζω να βοήθησα!

alexi είπε:
Γεια σε ολους!

Τον τελευταιο χρόνο...εκανα τον κυκλο σε φαση εφε...

Για αρκετα χρόνια...ειχα την boss gt-8...που ηταν πολυ ψηφιακουρα ρε παιδι μου...και εκανες και ενα χρονο να μαθεις πως φτιαχνεις εναν ηχο....μετα ειπα...ωππ...θελω ποιοτητα...και καταφερα με τα χιλλια ζορια να παρω μια Vox SE...ποιοτητα ρε παιδι μου...λαμπα...βεβαια καλη η ποιοτητα αλλα μετα πολυ βαρια για ενα απλο κουβαλημα...και γιατι? για ενα "καλο" delay? αντε και ενα chorus? ...ε οχι...κατι πρεπει να γινει ειπα...οποτε πηγα και πηρα ενα ehx hazarai...και ενα Muff...το hazarai ομως...για live δεν κανει...γιατι γιαυτα που θελω θελω 3 hazarai...

Οποτε σήμερα ανταλλαξα...το hazarai και το muff...με την boss gt-8...και τελικα ΑΦΤΟ ΙΝΕ...

Χαχαχα, απο τα πιο αστεία ποστ που έχω διαβάσει για μια τόσο μα τόσο αληθινή κατάσταση.

Η TL SE ειναι η καλυτερη πεταλιερα που εχω παιξει απο πλευρας ηχων,δεν μου αρεσει που εχει μια ολοκληρη μπανκα αφιερωμενη στα reverb (παντελως αχρηστο εφε) την οποια θα μπορουσε να αφιερωσει στα modulation & filters που εχει στριμωγμενα μαζι με τα od/fuzz/dist στο πρωτο καναλι καθιστωντας αδυνατη την ταυτοχρονη χρηση της,επισης δεν μου αρεσει που το tap tempo της δεν ειναι Master tap tempo (οπως στην M13) & πανω απο ολα δεν μου αρεσει που..ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ και τη θεση της πηρε μια σαφως χειροτερη πεταλιερα με λιγοτερες δυνατοτητες (LE)  

Κατα τα αλλα,μαζι θα γερασουμε απο οτι βλεπω μια και κανενα πεταλι και καμμια πεταλιερα απο οσες/οσα εβαλα διπλα της δεν εχει καταφερει να την ξεπερασει ηχητικα (παντα σε συνδιασμο με τον Boogie μου)
δε νομιζω οτι η se ειναι καλυτερη απο την le. ηχητικα η le αποδιδει πολυ καλυτερα σε ολο το ευρος των προσομοιωσεων απλα η se εχει καποιες μικροδιαφορες οπως το 2ο expression πχ. τις εχω χρησιμοποιησει και τις 2 αρκετα και μπορω να πω οτι σιγουρα βελτιωση αποτελει η le. δεν ξερω αν σε αυτο που παιζεις σε βολευει καλυτερα αλλα σε ενα ευρυτερο φασμα η le υπερτερει

Πάντως εγω είμαι κάτοχος της zoom G9.2tt εδώ και κάποια χρόνια.

Αξιόπιστη είναι κανένα πρόβλημα δεν είχα ποτε.

Εάν δεν είχε τις λάμπες δεν θα την έπαιρνα γιατί δίνουν ουσιαστικό χαρακτήρα στον ήχο.

Αυτό είναι που με κερδισε εξαρχής.

Οι εξομοιώσεις τελικά μετά απο πολύ καιρό μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσουν,

(δηλαδή έχει κάποια ωραία καθαρά και πολλά high gain, αλλά στα ενδιάμεσα gain δεν έχει ποικιλία) Εν τέλει τελευταία δεν δουλευω τις εξομοιώσεις και παίζω μόνο με τα εφε και ένα εξωτερικό overdrive πετάλι. (αλλά και πάλι δεν παίζω και ιδιαίτερα βρώμικα οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να πω)

Το πιο καλό που έχει είναι ο απόλυτος έλεγχος πάνω σε οποιαδήποτε παράμετρο μέσω των 3 expression pedals, αυτό είναι κάτι που δεν έχω δει αλλού τόσο καλά εφαρμοσμένο.

Επίσης για κανα δυο χρόνια την χρησιμοποιούσα σαν Midi controller για guitar rig με απόλυτη επιτυχία και φοβερά αποτελέσματα. (Δηλαδή καθαρός ήχος μόνο απο τις λάμπες και τα υπόλοιπα απο GRig, έλεγχος μέσω των footswiches και έξοδος σε καθαρό ενισχυτή)

Και για κάρτα ήχου την χρησιμοποίησα με latency 6 ms αλλά ο ήχος δεν μου άρεσε και τόσο.

Εν τέλει με 7 footswitch και 3 expression (σε manual mode) μπορεί να αντικαταστήσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό πεταλιών αλλά δεν ικανοποιεί (εμένα δλδ) στις εξομοιώσεις, όχι πως άλλες πεταλιέρες το κάνουν (μόνο η SE μπορώ να πώ πως με ενθουσίασε). Τα εφέ είναι μια χαρά, όχι όμως φοβερά εκτός απο το modulation delay που με έχει τρελάνει.

Σε σχέση με boss Gt-8 Gt-10 την προτιμώ, εάν όντως ξαναβγεί κάτι καλό απο Vox σε στυλ SE θα πήγαινα προς εκεί.

PeterGriffin είπε:
δε νομιζω οτι η se ειναι καλυτερη απο την le. ηχητικα η le αποδιδει πολυ καλυτερα σε ολο το ευρος των προσομοιωσεων απλα η se εχει καποιες μικροδιαφορες οπως το 2ο expression πχ. τις εχω χρησιμοποιησει και τις 2 αρκετα και μπορω να πω οτι σιγουρα βελτιωση αποτελει η le. δεν ξερω αν σε αυτο που παιζεις σε βολευει καλυτερα αλλα σε ενα ευρυτερο φασμα η le υπερτερει
φίλος...οτι νανε...

(ισως) στο μονο που θα συμφωνούσα ειναι το οτι η le (ισως) έχει καλύτερη προσομοίωση ενισχυτών ...και αυτο είναι...σε ολα τα αλλα... μάλλον yor on krak...

Trending...

Νέα θέματα

Back